selam arkadaşlar. ben de 20 gün önce punto evo 2011 77hb dualogic araç aldım. özellikle sabahları ilk kullanımımda araç kendini boşa alıyor. "vitesinizi kontrol ettirin. kullanma kılavuzuna bakın." uyarısı çıkıyor.

stop ettirip tekrar çalıştırdığımda problem olmadan ve o gün bu hatayı almadan günü tamamlıyorum. bununla ilgili benzer bir sıkıntı yaşayan yada duyan arkadaş var mı?
çözümünü biliyor musunuz?

bugün aracı (BURSA'da) tanıdık bir arkadaşın tamirciye götürdüm. sıkıntıdan bahsettim. "abi dedi bizde 20 tane aracı bilgisayara bağlayıp hatalarını okuyabiliyoruz ama .FİAT dışarı vermiyor. sen bana bıraksan bu aracı ben gidip servise götürücem. onun fiyatına 50-100 koyup sana şu arızası var diycem" dedi.

bursa teknomak'ı aramıştım daha önce bu sorunla ilgili. onlar da bilgisayara bağlamamız lazım. bunun ücreti 250 Tl dedi. sadece pc'ye bağlamaya 250 mi ödiycez dedim? evet dedi. araçta bişey çıkarsa ve yaptırırsanız bu 250 TL'yi almıyoruz dedi. aracı götürdüğünde araçta bişey çıkmazsa insan sevinir mi üzülür mü bilemedim...

250 TL nedir abicim yaa? bu nasıl soygundur? özel de fiat arızalarının okunamadığı ve FİAT'ın bu cihazları servisleri haricinde dışarı vermediği bilgisi doğru mudur arkadaşlar?
ist.da rese oto ve yakup oto yazmışsınız. bursa'da bu işimizi halledebilecek yer var mıdır acaba?

iki hata daha veriyor. bu vites hatası varken diğerlerini görmez oldu.

yine de yazayım. karşılaşa arkadaşlar belki yardımcı olabilir.

bu hatalardan bir diğeri. frene basın ve hareketi tekrarlayın hatası.

ikincisi ise. park lambalarını kontrol edin. (gerçi bunu araştırdım ve bagaj ile kaput arasından farların olduğu yere su girdiğini bundan dolayı buğulanma yaptığını öğrendim. bu şimdilik en önemsizi gibi görünüyor.)

biraz uzun oldu. kusura bakmayın arkadaşlar. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.