Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
49 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: 170km/h ortaya çıkan ses. Enteresan geldi çözemedim.

Kaya Ünal
    kayya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 77

Ses duvarını aşarken oluşan bir sestir o diyerek, konuya esprili bir boyut getireyim

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

baya polemik mesajlar var. cevap yazan herkese teşşekür ediyorum.

Alıntı yavuzselim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bugün gündüz kastamonudan istanbula geldim. 140-200 arası seyrettim yollarda açıktı. 160'ın üstüne çıktımı yol bilgisayarında speed limit yazıp durdu. Rahatsız edici bir durum bu arada arac 6. vites 3bin devirde 160-170 i buluyor.
    speed limit bende 200km/h ayarlı. istediğin hıza ayarlayabilirsin.

Alıntı emrahisilti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devamli 160 170 gidiyosaniz iyi ben tjetle bile 30dk sonra yoruluyorum 120ye sabitleyip gidiyorum bence onemli bir ses yok ama 1.3 bir motoru bukadar cok sikistirmamak gerektigini dusunuyorum forumda ornekleri cok baslarini dertten kurtaramiyorlar

GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi
    ilk günden bu yana hep böyle kullandım. yıl içinde şehir içi ekonomi yaparak kullanıyorum. istanbul adana yapacağım zaman tadını çıkarıyorum. şimdiye kadar motorla ilgili bir problemim olmadı. problemim o hızlarda gitmek değil zaten ben o hızlarda huzurluyum. neden ibre 160 yada 190 değilde hep 170km/h olunca o sesi duyabiliyorum. merakım bu.

Alıntı eisenheim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ecelin sesidir o
    ilk duyduğumda tüylerim diken diken olmuştu. gece yarısı her yer karanlık ve gııcııııııııııııııııırttt.. ürpertici..

Alıntı uraaal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sn Ozzy kullanıcımız burada ortalama bile değil derken uzun yoldan bahsetmiş şaşırdıgını biliyorum lakin bu normal kısa yollarda yapılan (e-5 gibi ) ortalama yoksa uzun yollarda sakin giderse 230 km/h ortalamayla gitmiş yani bilimsel verilerle ben bu şekilde yorumladım umarım anlayabilmişsindir !
    benim aracın altında özel roket sistemi var. ortalama düşünce açıyorum 2 dakika uçuyorum 900km/h ile. inince bi bakıyorum ortalamam 170 üstü ohh rahat ediyorum.

Alıntı kayya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ses duvarını aşarken oluşan bir sestir o diyerek, konuya esprili bir boyut getireyim
    teşekkür ederim.

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Beygir ile motor cc si farkli seyler.1.3 motorla devamli 160 170 km hizla gittiginizde bir sure sonra arizalar baslayacaktir.devamli sikistirilan motor bir sure sonra pes ediyor

Emrah dizel motorlar devirli kullanma ister dizellerde zaten 3binden aşağı vites değiştirince sorunlar başgösteriyor..onun için uzun yada kısa dizel arabalarda 2.5-3 bin civarlarında arabayı istediğin gibi sıkıştır sıkıntı vermez ama 3. binden sonra sıkıştırırsan şehir içi yada şehir dışı turbo ömrü enjektör ömrü biraz azalır..1.3 ile 2.0 çok farklı değil burada tek fark litre bazında kapasiteleridir..önemli olan motorun içindeki parçanın kalitesi ve bakımı..yoksa 2.0 motor 150 binde biteni de gördüm 1.3 600 binde halen daha anahtar vurulmayanı da..

Murat D
    IVAA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karaman
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    52 FL
    Edilen teşekkür: 110

konu nereye gitmiş aynı sesleri bende duydum araç resmen geriliyor benim düşüncem şasiden kaynaklı bu ses biraz fazla esniyor trafiğe kapalı bir alanda (Eğitimde) slanom yapmıştım polen filtresinin kapağı yerinden çıkmıştı

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı les Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha hızlı gittiğimi kastediyorum.
    iyiymiş valla ne diyim ortalamanın 170+ olması için devamlı 180-190 gitmek gerekiyor...

punto ortalama hızı gerçek hıza göremi yazıyordu kadran hızına göre mi?

ben puntoyla 100-110(kadran) giderek tek mola 600km yol gittiğimde 89 filan oluyordu ortalama hız.

focusta kadrana göre 121e sabitleyip yine tek mola gittiğimde 105 dedi.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emrah dizel motorlar devirli kullanma ister dizellerde zaten 3binden aşağı vites değiştirince sorunlar başgösteriyor..onun için uzun yada kısa dizel arabalarda 2.5-3 bin civarlarında arabayı istediğin gibi sıkıştır sıkıntı vermez ama 3. binden sonra sıkıştırırsan şehir içi yada şehir dışı turbo ömrü enjektör ömrü biraz azalır..1.3 ile 2.0 çok farklı değil burada tek fark litre bazında kapasiteleridir..önemli olan motorun içindeki parçanın kalitesi ve bakımı..yoksa 2.0 motor 150 binde biteni de gördüm 1.3 600 binde halen daha anahtar vurulmayanı da..
    bence bu olay tamamen şehir efsanesi, focus sakin kullanımda 2000 devir civarında üst vitese al diyor.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyiymiş valla ne diyim ortalamanın 170+ olması için devamlı 180-190 gitmek gerekiyor...

punto ortalama hızı gerçek hıza göremi yazıyordu kadran hızına göre mi?

ben puntoyla 100-110(kadran) giderek tek mola 600km yol gittiğimde 89 filan oluyordu ortalama hız.

focusta kadrana göre 121e sabitleyip yine tek mola gittiğimde 105 dedi.
    tek kelimelik cevabım herhalde..

ekleme yapayım bu da matematiksel olarak anlaşılmasın hemen.
    0 dan başlayıp belli bir yol alıp sonra ortalamanın 170 olması içiiiinnn tabi ki de 200km üzerinde seyretmek gerekecektir.
    kaldi ki benim cevap yazan arkadaşa daha hızlı gidiyorum ben saatlerce hemde demenin "alaylı" hali ki. o arkadaş üstüne her zaman alınabilir. benim cümlemden anlaşılması gereken de "daha hızlı gidiyorum" şeklinde anlaşılmalı idi.
    tamam mı Ozan kardeşim. polemiğe gerek yok.
    Konu makeles tarafından (29/10/2012 Saat 22:57 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

9. Bu mesajı için 2 kişi makeles'ye teşekkür etti:

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence bu olay tamamen şehir efsanesi, focus sakin kullanımda 2000 devir civarında üst vitese al diyor.
    Ozan hocam kesinlikle şehir efsanesi değil bu durum dizellerin devirli kullanılması gerektiğini en iyi ustalar ve ömrü dizellerin üstünde geçen kişiler söylüyor..taksicilerle olan konuşmalarında ilk dikkat edilmesi gereken konu olarak bunu söylüyorlar..hatta hiç unutmam 2.5 luk transit ile başladım ben dizel kullanmaya yanımda çok usta bir şöför vardı bana dediği şu ki erken vites değiştiriyorsun dizeller bağırır sakın benzinli ile karıştırma bırak bağırsın..araştırmalarımda ustanın haklı olduğunu çok net gördüm..focus vites değiştir diyor olabilir ama orada beyin kendini en az yakıta göre ayarlıyor..mesela hafif eğimli yada düz yolda 2.vitesten 3.vitese 2 bin devirde değiştirirsen motordan boğuk bir ses gelir yada titreme yapar bu kesinlikle motora çok zarar veriyor bahsettiğim konu biraz da bu..

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Dizellerin en büyük özelliği tork ve güçlerini düşük devirde vermesi.Günümüzde modern dizeller 1500d/d dan itibaren maksimum torklarına ulaşmakta, güçlerini ise 3000-4000d/d larda sunmakta.Buna ticariler ve ağır vasıtalar dahil değil tabiki.Bu araçlar çok daha düşük devirde verirler bu değerleri,

Hem motor-yakıt özelliği hem de düşük devirde gelen bu avantaj dizellere ekonomik tüketim değeri vermekte.Hal böyle olunca bu motorlara gereksiz devir çevirtmek pek mantıklı değil.Motor ne kadar yüksek devir çevirirse o kadar çok iş yapmış ve yıpranmış olur.Yerine göre 2000 lerde, yerine göre de 3000, 4000 lerde vitesi yükseltmek normal.Ancak dizellerin yüksek devirde kullanılması gerektiği yanlış bir düşünce.Motorun zorlanıp zorlanmadığının farkına varabiliyorsanız dizelleri rahatlıkla -sabit hızda- 1000li devirlerde bile kullanabilirsiniz...

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dizellerin en büyük özelliği tork ve güçlerini düşük devirde vermesi.Günümüzde modern dizeller 1500d/d dan itibaren maksimum torklarına ulaşmakta, güçlerini ise 3000-4000d/d larda sunmakta.Buna ticariler ve ağır vasıtalar dahil değil tabiki.Bu araçlar çok daha düşük devirde verirler bu değerleri,

Hem motor-yakıt özelliği hem de düşük devirde gelen bu avantaj dizellere ekonomik tüketim değeri vermekte.Hal böyle olunca bu motorlara gereksiz devir çevirtmek pek mantıklı değil.Motor ne kadar yüksek devir çevirirse o kadar çok iş yapmış ve yıpranmış olur.Yerine göre 2000 lerde, yerine göre de 3000, 4000 lerde vitesi yükseltmek normal.Ancak dizellerin yüksek devirde kullanılması gerektiği yanlış bir düşünce.Motorun zorlanıp zorlanmadığının farkına varabiliyorsanız dizelleri rahatlıkla -sabit hızda- 1000li devirlerde bile kullanabilirsiniz...
    Arda tabikide gereksiz yere zorlamak büyük hata ama o deviri çok güzel ayarlamak lazım malum dizellerin sesi biraz fazla ilk defa dizel kullananlar genellikle bu hataya düşüyor motor biraz bağırınca vites değiştirmek normal bir davranış değil..

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Arda tabikide gereksiz yere zorlamak büyük hata ama o deviri çok güzel ayarlamak lazım malum dizellerin sesi biraz fazla ilk defa dizel kullananlar genellikle bu hataya düşüyor motor biraz bağırınca vites değiştirmek normal bir davranış değil..
    Haklısın Tayfun, tabiki sesi duyar duymaz vites değiştirmek olmaz.Dizeller zaten sesli çalışıyor, motor çalışır çalışmaz vites yükselten yanlış yapar

Ancak bizde dizeller yüksek devirde kullanılır gibi çok yanlış bir eğilim var.Ben buna temas etmek istedim sadece.Dizeli benzinli gibi kullanıp yakıt tüketimim yüksek diyen birçok kişi var.Yeri gelir 5000lere çıkılır yeri gelir 1000li devirlerle ilerlenir.Sürekli çok düşük devirde kullanmak kurumlanmaya sebep verebilir.Arada bir yüksek devirler de denenmeli.Ancak benzinli olsun dizel olsun vites şu devirde yükseltilir demek yanlış...

emrah ....
    emrahisilti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 237

Hocam yapma yeni dizeller bagirtmaya gelmez taksici ne soyluyorsa tersini yapalim ki arabada trafikte rahat etsin

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

Ozan hocam kesinlikle şehir efsanesi değil bu durum dizellerin devirli kullanılması gerektiğini en iyi ustalar ve ömrü dizellerin üstünde geçen kişiler söylüyor..taksicilerle olan konuşmalarında ilk dikkat edilmesi gereken konu olarak bunu söylüyorlar..hatta hiç unutmam 2.5 luk transit ile başladım ben dizel kullanmaya yanımda çok usta bir şöför vardı bana dediği şu ki erken vites değiştiriyorsun dizeller bağırır sakın benzinli ile karıştırma bırak bağırsın..araştırmalarımda ustanın haklı olduğunu çok net gördüm..focus vites değiştir diyor olabilir ama orada beyin kendini en az yakıta göre ayarlıyor..mesela hafif eğimli yada düz yolda 2.vitesten 3.vitese 2 bin devirde değiştirirsen motordan boğuk bir ses gelir yada titreme yapar bu kesinlikle motora çok zarar veriyor bahsettiğim konu biraz da bu..
    Tabiki minimum yakıta göre çalışıyor, ama sabitte değil bu gösterge mesela gazı kökleyince 3500 devirde vites değiştir diyor, veya yokuş çıkarken aynı şekilde daha yüksek devirde çıkıyor uyarı. Önemli olanda zaten motorun düzgün çalışması kesinlikle buna dikkat ediyor araç. aksi durumda yani devir düşüpte titremeye başladığı zaman vites düşür uyarısı çıkıyor zaten.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Hocam yapma yeni dizeller bagirtmaya gelmez taksici ne soyluyorsa tersini yapalim ki arabada trafikte rahat etsin

Emrah bunu söyleyen adamın aracı 600 binde anahtar vurulmamıştı albea 75 lik..ben kesinlikle taksiciler doğru söylüyor demiyorum ama dizelde yokuş yukarı 1.5 devirle gitmektense istediği kadar bağırsın 2.5 yada 3 bin devirde gitmeyi yeğlerim..

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Haklısın Tayfun, tabiki sesi duyar duymaz vites değiştirmek olmaz.Dizeller zaten sesli çalışıyor, motor çalışır çalışmaz vites yükselten yanlış yapar

Ancak bizde dizeller yüksek devirde kullanılır gibi çok yanlış bir eğilim var.Ben buna temas etmek istedim sadece.Dizeli benzinli gibi kullanıp yakıt tüketimim yüksek diyen birçok kişi var.Yeri gelir 5000lere çıkılır yeri gelir 1000li devirlerle ilerlenir.Sürekli çok düşük devirde kullanmak kurumlanmaya sebep verebilir.Arada bir yüksek devirler de denenmeli.Ancak benzinli olsun dizel olsun vites şu devirde yükseltilir demek yanlış...
    genel bir kanı vardır tabiki yani genel olarak ben 2.5-3 bin arası değiştiririm mesela bu benim genel aralığımdır..ama istisnalar oluyor 3 bine geldiği halde yokuş yukarı olduğu için yada cut off devrede olduğu için vites değiştirmediğimde oluyordur fakat genel bir kanı bence mevcut..

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Bakimlar tam, degismesi gerekenler zamaninda degisiyorsa hisbisey olmaz motora. Ucusa devam.

Yalniz su anten meselesi benimde aklima yatti cok mantikli. Ruzgardan egiliyor olabilir

(Belkide ses arka amortisorden geliyordur. Belki...)

GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
    Konu Luc tarafından (30/10/2012 Saat 02:57 ) değiştirilmiştir.
    Oz Büyücüsü

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Emrah bunu söyleyen adamın aracı 600 binde anahtar vurulmamıştı albea 75 lik..ben kesinlikle taksiciler doğru söylüyor demiyorum ama dizelde yokuş yukarı 1.5 devirle gitmektense istediği kadar bağırsın 2.5 yada 3 bin devirde gitmeyi yeğlerim..
    genel bir kanı vardır tabiki yani genel olarak ben 2.5-3 bin arası değiştiririm mesela bu benim genel aralığımdır..ama istisnalar oluyor 3 bine geldiği halde yokuş yukarı olduğu için yada cut off devrede olduğu için vites değiştirmediğimde oluyordur fakat genel bir kanı bence mevcut..
    Tayfun, zaten rampa çıkarken, bir de max torkunu 1750d/d da veren bir turbo dizelle 1500d/d da ilerleyemezsin.Belki sadece 1. viteste bu mümkün olabilir.Yokuş yukarı değil 3000 belki 4000 bile anca yeterli olacaktır,

Benim vurgulamak istediğim konu turbo dizellerin benzinlilere göre daha düşük devirde rahatlıkla kullanılabileceğiydi.Zaten belirttiğim gibi bu motorların üretim amacı da bu.Yoksa isteyen istediği devirde kullanabilir tabiki, ama dediğin gibi yokuş yukarı kimse 1500d/d ile yüksek viteste ilerleyemez bizim araçlarımızla...

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Tayfun, zaten rampa çıkarken, bir de max torkunu 1750d/d da veren bir turbo dizelle 1500d/d da ilerleyemezsin.Belki sadece 1. viteste bu mümkün olabilir.Yokuş yukarı değil 3000 belki 4000 bile anca yeterli olacaktır,

Benim vurgulamak istediğim konu turbo dizellerin benzinlilere göre daha düşük devirde rahatlıkla kullanılabileceğiydi.Zaten belirttiğim gibi bu motorların üretim amacı da bu.Yoksa isteyen istediği devirde kullanabilir tabiki, ama dediğin gibi yokuş yukarı kimse 1500d/d ile yüksek viteste ilerleyemez bizim araçlarımızla...
    tabikide işte dizellerde Arda bu çok önemli alt devirlerde olmaz çok yüksek devir de olmaz..o aralığı çok iyi tutturmamız lazım millet bas bas bağırıyor benzinliden dizele geçince ilk önce araştırın düzgün kullanmayı öğrenin diye boşa demiyorlar..

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

emrah ....
    emrahisilti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 237

abi taksici allah 1dir diyorsa inanma

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

abi taksici allah 1dir diyorsa inanma
    süper

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon