Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ozan hocam kesinlikle şehir efsanesi değil bu durum dizellerin devirli kullanılması gerektiğini en iyi ustalar ve ömrü dizellerin üstünde geçen kişiler söylüyor..taksicilerle olan konuşmalarında ilk dikkat edilmesi gereken konu olarak bunu söylüyorlar..hatta hiç unutmam 2.5 luk transit ile başladım ben dizel kullanmaya yanımda çok usta bir şöför vardı bana dediği şu ki erken vites değiştiriyorsun dizeller bağırır sakın benzinli ile karıştırma bırak bağırsın..araştırmalarımda ustanın haklı olduğunu çok net gördüm..focus vites değiştir diyor olabilir ama orada beyin kendini en az yakıta göre ayarlıyor..mesela hafif eğimli yada düz yolda 2.vitesten 3.vitese 2 bin devirde değiştirirsen motordan boğuk bir ses gelir yada titreme yapar bu kesinlikle motora çok zarar veriyor bahsettiğim konu biraz da bu..
Tabiki minimum yakıta göre çalışıyor, ama sabitte değil bu gösterge mesela gazı kökleyince 3500 devirde vites değiştir diyor, veya yokuş çıkarken aynı şekilde daha yüksek devirde çıkıyor uyarı. Önemli olanda zaten motorun düzgün çalışması kesinlikle buna dikkat ediyor araç. aksi durumda yani devir düşüpte titremeye başladığı zaman vites düşür uyarısı çıkıyor zaten.