Ses duvarını aşarken oluşan bir sestir o diyerek, konuya esprili bir boyut getireyim![]()
baya polemik mesajlar var. cevap yazan herkese teşşekür ediyorum.
speed limit bende 200km/h ayarlı. istediğin hıza ayarlayabilirsin.
ilk günden bu yana hep böyle kullandım. yıl içinde şehir içi ekonomi yaparak kullanıyorum. istanbul adana yapacağım zaman tadını çıkarıyorum. şimdiye kadar motorla ilgili bir problemim olmadı. problemim o hızlarda gitmek değil zaten ben o hızlarda huzurluyum. neden ibre 160 yada 190 değilde hep 170km/h olunca o sesi duyabiliyorum. merakım bu.
ilk duyduğumda tüylerim diken diken olmuştu. gece yarısı her yer karanlık ve gııcııııııııııııııııırttt.. ürpertici..
benim aracın altında özel roket sistemi var. ortalama düşünce açıyorum 2 dakika uçuyorum 900km/h ile. inince bi bakıyorum ortalamam 170 üstü ohh rahat ediyorum.
teşekkür ederim.
Emrah dizel motorlar devirli kullanma ister dizellerde zaten 3binden aşağı vites değiştirince sorunlar başgösteriyor..onun için uzun yada kısa dizel arabalarda 2.5-3 bin civarlarında arabayı istediğin gibi sıkıştır sıkıntı vermez ama 3. binden sonra sıkıştırırsan şehir içi yada şehir dışı turbo ömrü enjektör ömrü biraz azalır..1.3 ile 2.0 çok farklı değil burada tek fark litre bazında kapasiteleridir..önemli olan motorun içindeki parçanın kalitesi ve bakımı..yoksa 2.0 motor 150 binde biteni de gördüm 1.3 600 binde halen daha anahtar vurulmayanı da..
konu nereye gitmiş aynı sesleri bende duydum araç resmen geriliyor benim düşüncem şasiden kaynaklı bu ses biraz fazla esniyortrafiğe kapalı bir alanda (Eğitimde) slanom yapmıştım polen filtresinin kapağı yerinden çıkmıştı
![]()
iyiymiş valla ne diyim ortalamanın 170+ olması için devamlı 180-190 gitmek gerekiyor...
punto ortalama hızı gerçek hıza göremi yazıyordu kadran hızına göre mi?
ben puntoyla 100-110(kadran) giderek tek mola 600km yol gittiğimde 89 filan oluyordu ortalama hız.
focusta kadrana göre 121e sabitleyip yine tek mola gittiğimde 105 dedi.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
tek kelimelik cevabım herhalde..
ekleme yapayım bu da matematiksel olarak anlaşılmasın hemen.
0 dan başlayıp belli bir yol alıp sonra ortalamanın 170 olması içiiiinnn tabi ki de 200km üzerinde seyretmek gerekecektir.
kaldi ki benim cevap yazan arkadaşa daha hızlı gidiyorum ben saatlerce hemde demenin "alaylı" hali ki. o arkadaş üstüne her zaman alınabilir. benim cümlemden anlaşılması gereken de "daha hızlı gidiyorum" şeklinde anlaşılmalı idi.
tamam mı Ozan kardeşim. polemiğe gerek yok.
Konu makeles tarafından (29/10/2012 Saat 22:57 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme
Ozan hocam kesinlikle şehir efsanesi değil bu durum dizellerin devirli kullanılması gerektiğini en iyi ustalar ve ömrü dizellerin üstünde geçen kişiler söylüyor..taksicilerle olan konuşmalarında ilk dikkat edilmesi gereken konu olarak bunu söylüyorlar..hatta hiç unutmam 2.5 luk transit ile başladım ben dizel kullanmaya yanımda çok usta bir şöför vardı bana dediği şu ki erken vites değiştiriyorsun dizeller bağırır sakın benzinli ile karıştırma bırak bağırsın..araştırmalarımda ustanın haklı olduğunu çok net gördüm..focus vites değiştir diyor olabilir ama orada beyin kendini en az yakıta göre ayarlıyor..mesela hafif eğimli yada düz yolda 2.vitesten 3.vitese 2 bin devirde değiştirirsen motordan boğuk bir ses gelir yada titreme yapar bu kesinlikle motora çok zarar veriyor bahsettiğim konu biraz da bu..
Dizellerin en büyük özelliği tork ve güçlerini düşük devirde vermesi.Günümüzde modern dizeller 1500d/d dan itibaren maksimum torklarına ulaşmakta, güçlerini ise 3000-4000d/d larda sunmakta.Buna ticariler ve ağır vasıtalar dahil değil tabiki.Bu araçlar çok daha düşük devirde verirler bu değerleri,
Hem motor-yakıt özelliği hem de düşük devirde gelen bu avantaj dizellere ekonomik tüketim değeri vermekte.Hal böyle olunca bu motorlara gereksiz devir çevirtmek pek mantıklı değil.Motor ne kadar yüksek devir çevirirse o kadar çok iş yapmış ve yıpranmış olur.Yerine göre 2000 lerde, yerine göre de 3000, 4000 lerde vitesi yükseltmek normal.Ancak dizellerin yüksek devirde kullanılması gerektiği yanlış bir düşünce.Motorun zorlanıp zorlanmadığının farkına varabiliyorsanız dizelleri rahatlıkla -sabit hızda- 1000li devirlerde bile kullanabilirsiniz...
Haklısın Tayfun, tabiki sesi duyar duymaz vites değiştirmek olmaz.Dizeller zaten sesli çalışıyor, motor çalışır çalışmaz vites yükselten yanlış yapar
Ancak bizde dizeller yüksek devirde kullanılır gibi çok yanlış bir eğilim var.Ben buna temas etmek istedim sadece.Dizeli benzinli gibi kullanıp yakıt tüketimim yüksek diyen birçok kişi var.Yeri gelir 5000lere çıkılır yeri gelir 1000li devirlerle ilerlenir.Sürekli çok düşük devirde kullanmak kurumlanmaya sebep verebilir.Arada bir yüksek devirler de denenmeli.Ancak benzinli olsun dizel olsun vites şu devirde yükseltilir demek yanlış...
Hocam yapma yeni dizeller bagirtmaya gelmeztaksici ne soyluyorsa tersini yapalim ki arabada trafikte rahat etsin
GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Tabiki minimum yakıta göre çalışıyor, ama sabitte değil bu gösterge mesela gazı kökleyince 3500 devirde vites değiştir diyor, veya yokuş çıkarken aynı şekilde daha yüksek devirde çıkıyor uyarı. Önemli olanda zaten motorun düzgün çalışması kesinlikle buna dikkat ediyor araç. aksi durumda yani devir düşüpte titremeye başladığı zaman vites düşür uyarısı çıkıyor zaten.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
genel bir kanı vardır tabiki yani genel olarak ben 2.5-3 bin arası değiştiririm mesela bu benim genel aralığımdır..ama istisnalar oluyor 3 bine geldiği halde yokuş yukarı olduğu için yada cut off devrede olduğu için vites değiştirmediğimde oluyordur fakat genel bir kanı bence mevcut..
Bakimlar tam, degismesi gerekenler zamaninda degisiyorsa hisbisey olmaz motora. Ucusa devam.
Yalniz su anten meselesi benimde aklima yatti cok mantikli. Ruzgardan egiliyor olabilir
(Belkide ses arka amortisorden geliyordur. Belki...)
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Konu Luc tarafından (30/10/2012 Saat 02:57 ) değiştirilmiştir.
Oz Büyücüsü
Tayfun, zaten rampa çıkarken, bir de max torkunu 1750d/d da veren bir turbo dizelle 1500d/d da ilerleyemezsin.Belki sadece 1. viteste bu mümkün olabilir.Yokuş yukarı değil 3000 belki 4000 bile anca yeterli olacaktır,
Benim vurgulamak istediğim konu turbo dizellerin benzinlilere göre daha düşük devirde rahatlıkla kullanılabileceğiydi.Zaten belirttiğim gibi bu motorların üretim amacı da bu.Yoksa isteyen istediği devirde kullanabilir tabiki, ama dediğin gibi yokuş yukarı kimse 1500d/d ile yüksek viteste ilerleyemez bizim araçlarımızla...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri