Haklısın Tayfun, tabiki sesi duyar duymaz vites değiştirmek olmaz.Dizeller zaten sesli çalışıyor, motor çalışır çalışmaz vites yükselten yanlış yapar
Ancak bizde dizeller yüksek devirde kullanılır gibi çok yanlış bir eğilim var.Ben buna temas etmek istedim sadece.Dizeli benzinli gibi kullanıp yakıt tüketimim yüksek diyen birçok kişi var.Yeri gelir 5000lere çıkılır yeri gelir 1000li devirlerle ilerlenir.Sürekli çok düşük devirde kullanmak kurumlanmaya sebep verebilir.Arada bir yüksek devirler de denenmeli.Ancak benzinli olsun dizel olsun vites şu devirde yükseltilir demek yanlış...
genel bir kanı vardır tabiki yani genel olarak ben 2.5-3 bin arası değiştiririm mesela bu benim genel aralığımdır..ama istisnalar oluyor 3 bine geldiği halde yokuş yukarı olduğu için yada cut off devrede olduğu için vites değiştirmediğimde oluyordur fakat genel bir kanı bence mevcut..
Tayfun, zaten rampa çıkarken, bir de max torkunu 1750d/d da veren bir turbo dizelle 1500d/d da ilerleyemezsin.Belki sadece 1. viteste bu mümkün olabilir.Yokuş yukarı değil 3000 belki 4000 bile anca yeterli olacaktır,
Benim vurgulamak istediğim konu turbo dizellerin benzinlilere göre daha düşük devirde rahatlıkla kullanılabileceğiydi.Zaten belirttiğim gibi bu motorların üretim amacı da bu.Yoksa isteyen istediği devirde kullanabilir tabiki, ama dediğin gibi yokuş yukarı kimse 1500d/d ile yüksek viteste ilerleyemez bizim araçlarımızla...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri