merhaba,
konuyu hortlatmak istemiyorum ama nedir bu EGR temizliği? Neden ihtiyaç duyulur? Bahsedebilir misiniz.
merhaba,
konuyu hortlatmak istemiyorum ama nedir bu EGR temizliği? Neden ihtiyaç duyulur? Bahsedebilir misiniz.
EGR tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum. ama forumlardan anladığım kadarıyla. Tam yanmamış yakıtı toplayıp tekrardan motora aktaran sistem sanırım.
Buda zamanla kurumlanıp kirlenip sarı motor arıza ışığı yakıyor. Bende olduğu gibi. Sarı motor arıza ışığı yandı bilgisayardan baktırdım. (EGR aralıklı) hatası verdi. Ustalar çok önemli bişey değil dediler. Temizlenmesi gerekiyormuş. Sıkıntı temizliği için İstanbulda 50 TL. edirnede 80 TL. İzmit sanayine 200 TL. İzmit fiyat servisinde ise 500 TL. istiyorlar. Çözemediğimiz nokto bu şu an.
Fiyat farkını diyorsanız çözememeniz normal. Bende bu aralar triger setini değiştirmek için fiyat alıyorum hatta forumda konu açtım. Fiyatlar şöyle;
FİAT gürses oto triger seti değişimi için toplam 1300tl istedi
FIAT özel servisi ArslanOto sanayideki, triger seti değişimi için 480tl istedi.
Mobil oto servisi 450tl istedi.
en son serviste baya bi kavga etmiştim kafasına göre parça değiştirince. özür mahiyetinde yaptırmıştımşuan 150 civarında olması lazım
Dünü hatırla, bugünü yaşa,yarını düşün....
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri