arkadaşlar aracınızı sımadaığınız halde ortalama yakıtınız 100/km de 7-8-9-10 gösteriyorsa ilk öncelikle yol bilgisayarınızı sıfırlayın çünkü bu yol bilgisayarları nadiran takılı kalabiliyor bunun için yol bigisayarındaki değerleri tamamen sıfırlayın ondan sonra kontrol edin arkadaşlar. yol bilgisayarını sıfırlamak için direksiyonun sağ yanındaki kolun tepesinde trip yazan bir düğme var sileceği çalıştıran kolun ucundaki tuştan bahsediyorum o tuşa 3-5 saniye basılı tutun ve sıfırlayın ondan sonra yine kontrol edin büyük ihtimalle değerler normale dönecektir.
eğer halen çok yüksek değerler çıkıyorsa büyük ihtimal enjektörler de bir sıkntı vardır. enjektörde proplem olup olmadığını anlamak için bir kaç basit yöntemi var
1) en bilindik yöntemlerden bir tanesi arabayı boşa almak birini direksiyona geçirip gazı sonun kadar verip bırakmak
2) en önemlisi motor rolantide çalışırken motorda vurmanın olması bu vurmayı tam anlaya bilmek içinde şöyle yapılmalıdır : aracı boşa alın direksiyonun başına geçin hafif dokunuşlarla gaza basıp ayağınızı ani kaldırmaktır.
eğer böyle bir sıkıntı varsa biliniz ki enjektörlerde ya tıkanıklık yada işeme vardır. enjektörlerin temizliği gerekiyorsa 200 tl, değişme gerekiyorsa eğer güvendiğiniz bir ustaysa büyük ihtimalle yanında revizyonlu yani tamiri yapılmış enjektör vardır onunla değişmek gidip 350 tl ye yeni enjektör almak biraz fantaziye kaçar

revizyonlu enjektör 150 tl. ama gittiğiniz yer işin ustası olması gerekiyor yoksa yaptığı işten randıman alamzsınız verdiğiniz para boşa gider.
benim aracımda da yüksek değerler çıkıyordu 7-8 gibi değerler hem de yol bilgisayarını sıfırladığım halde sonradan motorun vurmasını fark ettim ve ustaya götürdüm enjektörlerde bir proplem olduğunu söyledi ve beni tanıdığı iyi bir ustaya gönderdi enjektörlerden bir tanesi tamamen sizlere ömür yani revizyonluyla değiştim kalan diğer enjektörleri temizlettim 200 tl, revizyonlu enjektör taktı 150 idi 100 tl ye yaptı toplamda 300 tl arabam şimdi canavar gibi oldu yakıtı eski verilerin neredeyse yarısına düştü çekişte canavar gibi oldu gayet memnunum adamdan allah razı olsun işin hakkını verdi parası helal hoş olsun.

Yer imleri