Alıntı Gokdeniz34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Gaz vermeden kullanmak gerek bu arabari ben bunu anladım bı cok dizel araçtan daha hassas Bastimi iciyor resmen benim ortalamam da bugun itibariyle 8.3 e çıkarttım ki hiç basmadığım halde böyle oluyor
Gözünü seveyim şirkette diZel 1.5 clio kullanıyorum 2011 model sabah basıyorum Marşa atölyeler yıkama boyana vs gez dolaş son gaz git genede 6.9 ortalamasını geçiremedim
İsin özü artık kimseye benim arac az yakıyor demiyorum kendimizi kandirmanin anlamı yok
Sitede 5 6 litre yakan arkadaslara zaten hep imreniyorum nasıl kullanıyorlar diye eminim aynı kullanımı baska diZel araçta kullansalar 4 litre yaktirirlar araca

Sent my iPhone using
Nihat bey benim araç benzinli olduğu halde nerdeyse7,80 ortalamayı hiç geçmedi.Hatta 40-45 km şehir içi 7 nin altındaydı.araç 460 km de dizelde 8,30 çok yüksek bir rakam.clio 1,5 dizel bende kullandım.bir depoyla 600-450 km arası yol yapardım hep aynı pompadan alıyordum mazotu.
450 km yaptığımda 130-140 a zorladiğim oluyordu yada sol şeritte 130 da sabit gittiğim
sonuçta 1,40 fire ve 1.3 multijet şehiriçi sakin kullanımda ekonomik araçlar.

evom da depomu fulledikten sonra 240 km yol yaptım ve yol bilgisayarı dün 500 km menzil gösteriyordu(25 km mesafede 90 km ort hızla ile sakin kullanım).tahminim sarı işaret yandığında 500 km rahat yapmiş olucam.ve gayet iyi bir rakam bu soğuklarda

40lt/500 km = 0,08 lt (1 km de ortalama yakıt tüketimi
4,36*0,08 = 0,35 kuruş 1km de ortalama fiyat

Not :istanbulda son günlerdek aşiri soğuklar+ 2-5 km arası yapılan kısa yolculuklar