GP ler için mi hepsi içinmi demişti acaba?
Printable View
GP ler için mi hepsi içinmi demişti acaba?
Ben hız sabitleyici gibi önemli bir aparatın sonradan takılacağına inanmayan, takılıyorsa da güvenmeyen kişilerdenim, çünkü mazallah tutupta teknik bir sorun olsa veya algılamama sorunu olsa çok fena olur mazallah, ha diyceksiniz ki orjinalde de olur mu elbeteki olabilir ama birisi takıldıktan sonra muhakkak ki test ediliyor diğeri ise bir iki kez kontrol edilip yapılandiye düşünüyorum katılan olabilir katılmayan olabilir...
şimdi bu aparat takılıo mu takılmıo mu benm araçtaki tek eksik hız sabitleyici ; )
Şuradan bir usta çıkıp da "takılmıyor kardeşim" dese de rahatlasak :D
cihan bana inanırmısın :) takılmıyor sadece bravoya takılıyor
ohhh be rahatladık.... :D:D saolasın abi...
Evet arkadaşlar biz Abinin dediği gibi olmuyor, biz bizzat kendisiyle beraber denedik söktük felan ama olmadı malesef :(
Buraya yazıldıkca cc dusunen arkadaşlar yeni bir gelişme var zannediyorlar:))
arkadaşlar bugün gezinirken şuna rastladım
..:: Grande Punto ::.. ? Leggi argomento - [TUTORIAL]Cablare auto per Cruise Control (pin.8 al pin.41)
des amoureux de Fiat - Punto - 500 - Bravo ... ? le sujet - [TUTO] Montage du régulateur de vitesse d'origine
Technical: After market Cruise control - The FIAT Forum
kablo tesisatı için birde cevirici yapmış adam akü arkasındaki kutudaki soketten alıyor (bu sitilo için galiba)
evet, takılmış... refere ettikleri forum konusunda teferruatlı anlatım var. italyancam çok iyi değil ama anladığım kadarıyla 2008 in 9 uncu ayından önceki modeller ile sonraki modellerde farklı prosedür var. geç modellerin bazılarında CC ( Cruise Control )kolu takmak yeterli değil, CAN üzerinden proxy ayarlaması yapıp aktive etmek gerekli... temel olarak yapılan, CC kolu içeren yeni bir üçlü kol gurubu takmak , zira fiat CC kolunu tek satmıyor . ya da kablolarını düzenleyerek alfa 147 kolu da takılabiliyor. daha sonra sigorta panelinde motor ECU sundan gelen kabloların eksikleri tamamlanıyor ve sistem çalışır hale geliyor.En kötü senaryoda Proxy ayarlaması yapmak gerekiyormuş.
en iyisi benim gibi hız sabitliyici olan bır arab alın.yanlız nasıl alıskanlık olduysa bakmadan gecemedım :D
Bu konuda biraz arastirma yapip uygun kolu bulup resmini cektim.cikmacidan ucuza temin edebilirsem alip montajini yapicam ilk firsatta.sanirim en kötü ihtimalle ecuya kablo cekmem gerekecek :D parça kodu : 735531789
https://img248.imageshack.us/img248/...1017114224.jpg
Sent my GT-I9100 using
inşallah olur hız sabitleyici uzun yolda gerçekten nimet..
dün gece saat 1:00 gibi hem teybi söktüm hem de sinyal kolunun orasını ama dedikleri, bizi orda beklemesi gerekn kablodan eser yok, bi de alfa 147 kolunu oraya monte ederiz diyen arkadadaşlar için o kolu orada tutturacak mesafe yok
olay sadece kablolama ilgili değildir bence aracın beynine müdahale edilip cruise controlün tanıtılması gerekir diye düşşünüyorum. kaldı ki itlayan forumlarında kablolama hazır olduğu için ecu ya müdahale etmemişlerdir biz de kablo olmadığına göre ecuda da yüklü değildir sanırım
teyb delphi çıktım benim bütün çıkışlar mevcut ama yazılmsal olarak kapatılmış sanırım. vakit olsaydı aux u kendim deneyebilirdim