pm atiyorum.
Printable View
çok teşekkürler
Ben 2. linktekini kulllanyıroum dealextreme.com 22 tl karısılıgında shippingiyle almıştım herhangi bir nsıkıntı yasamıyorum ayrıca fiat ecuscan kullanıyorum
baska programlarada aracın sensör verilerini okuyabiliyorsunuz, emme manifold basıncı sıcaklığı dijital devir ve km göstergfesi afr vs.
Ben bu cihazı alalı 3 gün oldu biraz uğraş sonunda body computer de dahil her yere bağlanabiliyorum. Biraz önce son denememi yaptım. Süper oldu :)
https://f1302.hizliresim.com/16/c/k0qtd.jpg
Bravo'da denendi ve oldu... Sonradan takılıyor...
arkadaşlar elm 327'ye yapılan modifikasyon hakkında bilgi verebilecek olan var mıdır?
multiecuscan.com sitesinde modifiye semasi mevcut... veya ebayden 3 adet ara kablo alabilirsiniz. ara kablolu olani bluetooth ile modifiye yapmadan da kullanabilirsiniz. modifiye edilen kablo sadece fiat ile kullanilabilir. modifiyesiz hali tum araclarin abs ve motor beynine baglanabilir. bilginiz olsun.
Aslında ELM32nin 3 tane kablosu var sarı, kırmızı, yeşil diye. Bende o kablolardan olmadığından yaptım onu. Modifiye edince sadece arabanın belli bir bolümüne bağlanıyor. Sizinde söylediğiniz gibi o düğmelerle orjinal haline getiriyorum ve aracın bir bölümüne (motor hava yastığı vs...) bağlanıyorum sonra farklı bölümlerine (body computer gibi) bağlanmak için gene düğmeleri çeviriyorum.
Biraz uğraştırdı ama oldu sonunda :)
zekice...tebrik ederim.... ben direk baglamistim motor beyni zayi oldu simdi:) simdi de pic ile entegre programlayip 4 farkli modifikasyonu 4dugme ile istenileni aktif veya deaktif yapmayi planliyordum . boylelikle tum araclarda kablo kullanilabilecek. usenmezsem daha sonra yapacagim...
Teşekkür ederim Murat bey ben pic programlamadan anlamıyorum sizinki daha profösyonel olur. Benimki daha çok hobi amaçlı ve kendimi deneme aslında yapabilip yamayacağımı görmekti. Fakat size sormak istediğim ben dün arabaya bağlandım fakat body computerde cruise kontrolü aktif edebileceğim bir bölüm bulamadım acaba 8. pin ile 41. pin arasında kablo olmadığından ya da kol takılı olmadığından olabilir mi?
hocam araciniz active ise tesisat cekilmediginden olabilir. benimkinde kolu takmasanizda body computerde cruise control secenegi var. hatta onu aktif yapip daha sonra proxy alligment yaptiginizda sonradan herhangi biryerde sinyal kolunu taktirdiginizda da calistirabilirsiniz. yalniz dikkat edin body computer altinda can setup bolumunde activator ayarlarinin altinda cruise control. direkt body computer altinda degil.
dusundum de active olanlara ecudan kablo cekilerek cruise control taktiklarina ve ecuyu da sonradan programlayamayacaklarina gore bunlarin beyninde de cruise control seceneginolmasi lazim mantiken...
Ben de yazılım yükleme olayını arastirayim merak ettim dogrusu... bir de hangi yazilimla baglaniyorsunuz? Belki yazılım versiyonundandir. Fiatecuscan 3.6.2 ile baglaniyorum ben.
Attivazione Cruise Control su Grande Punto Abarth tramite software Fiat Ecuscan - YouTube
bir de videoyu bir incelemenizi öneririm... ordaki gibi değilse active versiyonlarda farklı demekki
bu arada dün biri sormuştu 1.4 turbojetlere çekiliyormu diyer videoya bakılırsa kesin olarak çekiliyor. daha önce farketmemiştim...
ilgilenen kişiye duyrulur.
(bu arada sonradan yazılım atma işi çok saçma geldi biraz baktım birşey bulamadım. birkaç yerde airbag beyninin hasardan sonra yeniden programlandığı yazıyor. hatta .bin uzantılı firmware bile var ama body computer ile alakalı birşey yok. ama mesela dynamic body computer firmwaresini kopyalayıp activeninkiyle değiştirilebilir sanırım . ama nasıl yapıldığı hakkında hiçbir fikrim yok. bir de dikkatimi çekti fiatecuscan programında araç modelini seçerken active , dynamic gibi bir seçenek yok sadece 1.3 multijet 16v seçeneği var. yani beyin hepsinde aynı gibi. )
buldum. ecu flashlanabiliyormuş... videoyu inceleyebilirsiniz.... muhtemelen dynamic ecu su active'ye MTX Electronics Fiat ECU Flasher ile flashlanarak bu işlem yapılıyor demekki... video aşağıda inceleyebilirsiniz... ama ben olsam bulaşmazdım.. riskli bir iş:):): 5 sene önce laptopa firmware flashlarken hurda hale geldi:):):)) kablosu ile birlikte fiyatı 30 dolar ebayde)
MTX Electronics Fiat ECU Flasher - Lettura mappatura via OBD - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=Z0a7z2vgEqY
acemi işi buraya kadar. burdan sonrası usta işi... active için izmir otoya yapacak birşey yok...:)