Sayfa 2/2 İlkİlk 12
34 sonuçtan 21 ile 34 arası

Konu: Mazota benzin karışırsa ne zaman anlarız

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

bende şunu diyim.... firmaların mazot pompaları ve benzin pompaları tabancaları farklı diye biliyorum... yani mazotlu arabanın deposuna 95 oktanın tabancası uymuyor..

EREN YALÇIN
    axi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    45 EY 700
    Edilen teşekkür: 247

yaw bu dizel arabalarda mazot benzin karışımında elde edilen performans beni çok tahrik ediyo.. arabann motoruda garantili... ne biliyim Türk aklı işte değişik çalışııyo
    _NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    Ben bir Türküm!!!
    Ben;
    Orta Asyadan Türeyen,
    Anadoluda Büyüyen, Avrupa iclerine Yürüyen TÜRK´üm.
    Ben;
    Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
    Ben;
    Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
    taa iliklerime kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`üm!!!
    Ya Siz Kimsiniz ???......____

oktay bayar
    Bydr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3

öncelikle kesinlikle burada ukalalık,bildiğimi okuma gibi ruh haline girmediğimi belirteyim.

Benim sevdiğim bir abim yıllarca sanayilerde çalıştı sonra kendi oto tamircisini açtı bende lisedeyken her yaz tatilinde yanında çalışırdım araç motorları hakkında az çok bilgim var ordan yola çıkarak bildiklerimi söyledim tabiki bizimde bilmediğimiz yanlış hatırladığımız şeyler olabilir.

Benim bildiğim dizel motorun çalıştırma prensibinde hava sıkıştırılır ve enjektör motorini basınçlı bir şekilde sıkıştırılmış havaya püskürtür ve yanma meydana gelir.Siz buraya motorin değil sadece benzin püskürttüğünüzde dizel motorun hiçde alışık olmadığı bir yanma meydana gelebilir ve yüksek basınç oluşur.Buda aracına göre motorda patlamalara bile neden olabilir.İyi ihtimal motor boğulur sonundada stop eder ancak bu benzinin geçtiği parçalar yani tüm enjeksiyon sistemi ciddi zarar görür yukarda bunu yaşayan arkadaş anlatmış zaten.Diğer mesajlarımda dediğim gibi aşırı soğuk ortamlarda donan motorini açmak için %4 oranında benzin kullanılabilir bu idealdir ancak bu %10 %15 de olabilir hemen problem olur demiyorum zaten ama tek başına benzin koyulursa motorin yokken veya yarım depo full depo gibi durumlarda ciddi problemlere yol açacaktır.

Ben böyle biliyorum tabi yanlışlarımız olabilir bize açıklayarak düzeltirseniz bizde mutlu oluruz
    Konu Bydr tarafından (27/12/2010 Saat 23:22 ) değiştirilmiştir.

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

oktay bayar
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Ayrıca dizel ve benzinin sıkıştırma oranları farklıdır benzin daha çabuk yanan birşey olduğu için dizel motora ve yakıta göre ayarlı olan krank mili bu çabukluktan dolayı parçalanabilir veya arızalanabilir

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Alıntı Bydr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle kesinlikle burada ukalalık,bildiğimi okuma gibi ruh haline girmediğimi belirteyim.

Benim sevdiğim bir abim yıllarca sanayilerde çalıştı sonra kendi oto tamircisini açtı bende lisedeyken her yaz tatilinde yanında çalışırdım araç motorları hakkında az çok bilgim var ordan yola çıkarak bildiklerimi söyledim tabiki bizimde bilmediğimiz yanlış hatırladığımız şeyler olabilir.

Benim bildiğim dizel motorun çalıştırma prensibinde hava sıkıştırılır ve enjektör motorini basınçlı bir şekilde sıkıştırılmış havaya püskürtür ve yanma meydana gelir.Siz buraya motorin değil sadece benzin püskürttüğünüzde dizel motorun hiçde alışık olmadığı bir yanma meydana gelebilir ve yüksek basınç oluşur.Buda aracına göre motorda patlamalara bile neden olabilir.İyi ihtimal motor boğulur sonundada stop eder ancak bu benzinin geçtiği parçalar yani tüm enjeksiyon sistemi ciddi zarar görür yukarda bunu yaşayan arkadaş anlatmış zaten.Diğer mesajlarımda dediğim gibi aşırı soğuk ortamlarda donan motorini açmak için %4 oranında benzin kullanılabilir bu idealdir ancak bu %10 %15 de olabilir hemen problem olur demiyorum zaten ama tek başına benzin koyulursa motorin yokken veya yarım depo full depo gibi durumlarda ciddi problemlere yol açacaktır.

Ben böyle biliyorum tabi yanlışlarımız olabilir bize açıklayarak düzeltirseniz bizde mutlu oluruz
    konuyu açan arkadaş yarı yarıya demiş. tam depo benzinden bahsetmiyor.Coşkun da bu durumu açıklamış. İkiniz de doğrusunuz ancak siz farklı bir durumdan bahsediyorsunuz.
    Gezgin Gp.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

işte burada anlattığın o aşırı yanmadan dolayı deli gibi gider tabirini kullanıyoruz
    aksozdan nar gibi alev çıkar yanmamış benzin buharı eksozun çıkış tarafında
    havayla buluştuğunda aleve döner pürmüz gibi alev atar eksoz bu arada piston tepelerinde aşırı sıcaklıktan mukavemet düşmeye başlar eğer aşırı benzin varsa sistemde piston tepelerinde erime pistonda delik meydana gelir motordaki yanma zamansız gerçekleşeceğinden subapların pistona çarpası piston kolu eğilmesi gibi durumlarda kaçınılmaz olacaktır
    bu dizel motorda sadece benzin koyduğunuzda değil kaçak ve illegal yollardan mazot satan bir yerden solventli aldığınız mazottanda başınıza gelir
    ha solvent ha benzin ha tiner hepsini karıştırsanızda dizel motor çalışır ama
    muhakkak motora zaraır vardır
    unutmadanda ekliyeyim dizel motorda boğulma diye bir şey yoktur

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

motorun başını yiyince 4 tane enjektöre 3000 tl verince

oktay bayar
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    unutmadanda ekliyeyim dizel motorda boğulma diye bir şey yoktur
    dizel motora benzin koyuyorsun ama o anlık güçü her araç motorunun kaldırmayacağını düşünüyorum ayrıca dediğim gibi hızlı yanmadan dolayı krank milide arızalanabilir tüm bunlar dışında sonuçta problem çıkmaması mümkün değil herşeyin motorine göre ayarlandığı o hıza o sisteme göre ayarlı motora biraz fazla benzin koyulursa zarar gelmesini bilmek için bilgi sahibi olmayada gerek yok aslında

oktay bayar
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı gurik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu açan arkadaş yarı yarıya demiş. tam depo benzinden bahsetmiyor.Coşkun da bu durumu açıklamış. İkiniz de doğrusunuz ancak siz farklı bir durumdan bahsediyorsunuz.
    işte ben bir deponun yarısının benzin olması durumunda problem çıkmayacağını düşünmüyorum neyse sonuçta bunu okuyan arkadaşlar için bu işin zararlı olduğunu yapmamalarınn daha iyi olduğunu veya benzinliklerde bu konuya dikkat etmelerini anlatmak önemli patlamazda aşınır delinir stop eder neyse ama zarardır ben biraz fazla zarar gelir diye düşünüyorum siz daha az

Kendi isteğiyle forumdan uzaklaştırılmıştır. Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 660

Alıntı Scottie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende şunu diyim.... firmaların mazot pompaları ve benzin pompaları tabancaları farklı diye biliyorum... yani mazotlu arabanın deposuna 95 oktanın tabancası uymuyor..
    Benzinli araçların depolarına dizel pompa uymuyor, ama dizel araçların depo kapaklarında bu şans yok..en azından bizim markalarda böyle.. Dizel araç sahiplerinin dikkatli olmaları gerekiyor, benzin pompası depolarına uyyuyor maalesef..

işte ben bir deponun yarısının benzin olması durumunda problem çıkmayacağını düşünmüyorum neyse sonuçta bunu okuyan arkadaşlar için bu işin zararlı olduğunu yapmamalarınn daha iyi olduğunu veya benzinliklerde bu konuya dikkat etmelerini anlatmak önemli patlamazda aşınır delinir stop eder neyse ama zarardır ben biraz fazla zarar gelir diye düşünüyorum siz daha az
    Yenii nesil dizel araçlarda ekstradan yağlama sistemi bulunmamaktadır. Mevcut yakıt sistemi mazotun yağlama özelliğini kullanarak aşınmalarını absorbe etme mantığı üzerine kuruludur.
    Benzin de uçucu ve yağsız kıvamlı bir sıvı olduğu için, pompa,enjektör, rail ünitesi üçleminden geçtiği esnada yağlamanın kesilmesine ve sürtünerek çalışmakta olan parçaların hasar görmesine sebep olur. 2-3 litrenin bir zararı olmaz kalanıyla dizel full yapmanız oranı hafifleteceği için etkisi minimumda kalır. Ancak yarı yarıya bir karışım bizim 40-45 lt'lik depoya sahip araçlarımızda ciddi hasara yol açar.. Örnekleriyle bizzat sabitlenmiştir.. Çok firma biliyorum çalışanının yaşattığı bu zararı müşterimize telafi eden..

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

neyse konu dağıldı gitti
    konuyu açan arkadaş yarı yarıya benzin konulsaydı nasıl anlardık diye sormuş
    bizde en amiyane tabirle deli, gibi gidişinden anlardın dedik
    zararlı olduğu konusunda herkez hemfikir zaten ciddi sonuçlar doğuracağı kesin
    ancak konuyu açan arkadaşımızın aracında çalışmasın gözle görülür bir değişiklik olmadığına göre sadece fişlerde karışıklık olmuş buda arkadaşımız adına sevindirici bir durum

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

15. Bu mesajı için 2 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

Kendi isteğiyle forumdan uzaklaştırılmıştır. Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 660

Dikkatli olmakta fayda var..

oktay bayar
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yenii nesil dizel araçlarda ekstradan yağlama sistemi bulunmamaktadır. Mevcut yakıt sistemi mazotun yağlama özelliğini kullanarak aşınmalarını absorbe etme mantığı üzerine kuruludur.
    Benzin de uçucu ve yağsız kıvamlı bir sıvı olduğu için, pompa,enjektör, rail ünitesi üçleminden geçtiği esnada yağlamanın kesilmesine ve sürtünerek çalışmakta olan parçaların hasar görmesine sebep olur. 2-3 litrenin bir zararı olmaz kalanıyla dizel full yapmanız oranı hafifleteceği için etkisi minimumda kalır. Ancak yarı yarıya bir karışım bizim 40-45 lt'lik depoya sahip araçlarımızda ciddi hasara yol açar.. Örnekleriyle bizzat sabitlenmiştir.. Çok firma biliyorum çalışanının yaşattığı bu zararı müşterimize telafi eden..

tamam aynı şeyi savunuyoruz neyse konu dağıldı doğru

Can yücel
    Nejionea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 14

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neyse konu dağıldı gitti
    konuyu açan arkadaş yarı yarıya benzin konulsaydı nasıl anlardık diye sormuş
    bizde en amiyane tabirle deli, gibi gidişinden anlardın dedik
    zararlı olduğu konusunda herkez hemfikir zaten ciddi sonuçlar doğuracağı kesin
    ancak konuyu açan arkadaşımızın aracında çalışmasın gözle görülür bir değişiklik olmadığına göre sadece fişlerde karışıklık olmuş buda arkadaşımız adına sevindirici bir durum
    Evet gerçekte sevinidirci bir durum , dünde aracı kullandım bi 30-35 km civarında yol yaptım bir anormallik yok neyse ucuz atlattım diyelim . zaten pompada daha öncede belirttiğim gibi 100 lira altında 30.12 lt falan onun altında da litre fiyatı yazıyordu ben istasyondan çok rahatsız olduğum için şüphelenmiştim ama anladığım kadarıyla iki ayrı pompa kullanarak 50 lira dizel 50 lira benzin koysa pompa zaten 100 lira 30 litre falan gibi bilgileri yazmazdı son olarak koyduğu neyse o yazardı içim rahat etti .
    Akaryakıt firmasının yaptığı kampanya ve istasyon tarafından yalan bilgi verilmesi ile olan sorunum da zorlamalarım sonucu çözüldü .

Birde şunu merak ediyorm bu yakıt güvencesinin arabanın garantisi ile bir ilgisi var mı yani sonuçta Shell de yakıt güvence veriyor neden Opete mecburuz Shellden alsam aracın garantisi bozulur mu ? . Yakıt kaynaklı arızaları Fiat değil Akaryakıt firması karşılıyor bildiği kadarıyla.
    Konu Nejionea tarafından (29/12/2010 Saat 17:35 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12