Alıntı Scottie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bende şunu diyim.... firmaların mazot pompaları ve benzin pompaları tabancaları farklı diye biliyorum... yani mazotlu arabanın deposuna 95 oktanın tabancası uymuyor..
Benzinli araçların depolarına dizel pompa uymuyor, ama dizel araçların depo kapaklarında bu şans yok..en azından bizim markalarda böyle.. Dizel araç sahiplerinin dikkatli olmaları gerekiyor, benzin pompası depolarına uyyuyor maalesef..

Alıntı Bydr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
işte ben bir deponun yarısının benzin olması durumunda problem çıkmayacağını düşünmüyorum neyse sonuçta bunu okuyan arkadaşlar için bu işin zararlı olduğunu yapmamalarınn daha iyi olduğunu veya benzinliklerde bu konuya dikkat etmelerini anlatmak önemli patlamazda aşınır delinir stop eder neyse ama zarardır ben biraz fazla zarar gelir diye düşünüyorum siz daha az
Yenii nesil dizel araçlarda ekstradan yağlama sistemi bulunmamaktadır. Mevcut yakıt sistemi mazotun yağlama özelliğini kullanarak aşınmalarını absorbe etme mantığı üzerine kuruludur.
Benzin de uçucu ve yağsız kıvamlı bir sıvı olduğu için, pompa,enjektör, rail ünitesi üçleminden geçtiği esnada yağlamanın kesilmesine ve sürtünerek çalışmakta olan parçaların hasar görmesine sebep olur. 2-3 litrenin bir zararı olmaz kalanıyla dizel full yapmanız oranı hafifleteceği için etkisi minimumda kalır. Ancak yarı yarıya bir karışım bizim 40-45 lt'lik depoya sahip araçlarımızda ciddi hasara yol açar.. Örnekleriyle bizzat sabitlenmiştir.. Çok firma biliyorum çalışanının yaşattığı bu zararı müşterimize telafi eden..