öncelikle kesinlikle burada ukalalık,bildiğimi okuma gibi ruh haline girmediğimi belirteyim.
Benim sevdiğim bir abim yıllarca sanayilerde çalıştı sonra kendi oto tamircisini açtı bende lisedeyken her yaz tatilinde yanında çalışırdım araç motorları hakkında az çok bilgim var ordan yola çıkarak bildiklerimi söyledim tabiki bizimde bilmediğimiz yanlış hatırladığımız şeyler olabilir.
Benim bildiğim dizel motorun çalıştırma prensibinde hava sıkıştırılır ve enjektör motorini basınçlı bir şekilde sıkıştırılmış havaya püskürtür ve yanma meydana gelir.Siz buraya motorin değil sadece benzin püskürttüğünüzde dizel motorun hiçde alışık olmadığı bir yanma meydana gelebilir ve yüksek basınç oluşur.Buda aracına göre motorda patlamalara bile neden olabilir.İyi ihtimal motor boğulur sonundada stop eder ancak bu benzinin geçtiği parçalar yani tüm enjeksiyon sistemi ciddi zarar görür yukarda bunu yaşayan arkadaş anlatmış zaten.Diğer mesajlarımda dediğim gibi aşırı soğuk ortamlarda donan motorini açmak için %4 oranında benzin kullanılabilir bu idealdir ancak bu %10 %15 de olabilir hemen problem olur demiyorum zaten ama tek başına benzin koyulursa motorin yokken veya yarım depo full depo gibi durumlarda ciddi problemlere yol açacaktır.
Ben böyle biliyorum tabi yanlışlarımız olabilir bize açıklayarak düzeltirseniz bizde mutlu oluruz

Yer imleri