gayet başarılı...
bekle eylülde beraber yapalım![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
hatırladığımdan pahalıymış, 2 kat kadar![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Arkadaşlar
cort diye kaldık
hat falan yok activede boşa heyecan yapmışız.
yeni hat çekmekten başka çare yok şimdilik...
sadece 3 adet kablo geliyor onlarda ayna ayarı için.
resimde görünün en soldaki dikdörtgen delikten, rezinstans için gelen kablo, aynanın yanına geçiyor ve bağlantısı yapılıyor.
hat çekme işi aslında çok zor değil. ben orijinali gibi yapmayı düşünüyorum.
tarifi şu şekilde:
eLearn - *******s Rezistanslı arka camın rölesi T22, motor bölmesindeki sigorta kutusunun B1 içersinde bulunmakta olup aynı sigorta kutusunun B1 içersindeki F69 sigortası ile korunan hattan rezistanslı arka camın P55, buğu çözme işleminin yapılması kumandasını vermektedir.
Rölenin T32 bobini "kontaktan geçen" akım ile motor bölmesindeki sigorta kutusunun B1 içersindeki röleden -T5 beslenmektedir: M1''in - A soketinin 13 nolu pininden kumanda alan ve çalıştırma ” (INT/A) hariç "kontaktan geçen" bir beslemedir ; röle T32 ise Body Computerin M1 - A soketinin 46 nolu pinine gelen bir şaseleme sinyali ile tahrik olmaktadır ; bu sinyal daha önceden gösterilen mantığa göre MANUEL KLİMALI versiyonlarda arka cam rezistansının devreye alınma kumandasının mevcut olması kaydiyle kumanda grubunun H80 üzerindeki anahtarın 10 nolu pininden M1''in - A soketinin 20 nolu pinine veya OTOMATİK KLİMALI versiyonlarda CAN şebekesi vasıtasıyla klima ünitesinden M70 , M1''in - A soketinin 39 ve 54 nolu pinlerine gönderilmektedir.
Buğu çözme fonksiyonunun devreye girmesinden sonra Body Computer M1, M1 soketinin 12 nolu pininden klima grubunun yanındaki butonun üzerindeki ledin yakılması için bir pozitif sinyal göndermektedir.
Yan dış dikiz aynalarının P60 ve P61 - rezistanslarının devreye girmesi motor bölmesindeki sigorta kutusunun B1 içersindeki F70 sigortası ile korunan hattan arka cam rezistans rölesinden T32 - verilen kumanda ile gerçekleşmektedir.
kardeşim ben orda yazandan hiç bişey anlamadım yok röle yok kumanda laf kalabalığı yapmış, direk sigorta kutusundan arka cam rezistansına paralel çekip sigortayı arttırdıkmı orjinalden farkı kalmaz sanki![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
can kapı panzutunun altında asılı soket olabılır varsa o soketten aynaya kablo cok kolay cekılır ama yoksa aklıma 2. bı yol gelıyor oda kapılardakı tesısat soketı varya oradan kontro etmek ama oncelıkle ısıtmalı aynanın ayrı sıgortası yuvası varsa oraya bı sıgorta takıp arka cam rezıstansını calıstırmak daha sonra kapıdakı soketı cıkartıp oto elektırıkcılerının kontrol kalemıyle elektrık gelen kabloyu bulmak eger o kablo bulunursa olay cok basıt ama kablo yoksa ugrasmanın hıc bı anlamı yok ıs cok uzar ama oncelıkle kapıdakı o soketı cıkarmak onemlı ben sahsen soketı cıkarmayı beceremedım nasıl cıktıgını bılen varsa yardımcı olursa ısımız kolaya benzer
ya o konuda beni herkes korkuttu şimdi ellemeye korkuyorum![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
abi çıktısın alıp arabanın yanına in.
resmi sigorta paneli ile karışlaştır ancak öyle anlaşılıyor neyin nerede olduğu
sıgorta penelını anladım aracın kullanma kulavuzunda var zaten yanlız aksam soketı cıkarmaya calıstım olmadı arka kapının kını denemek amacıyla ugrasayım dedım buseferde segmanı kırdım canım sıkıldı ısten anlayan bırıne sokturmem lazım bakalım ama 100/90 sokette ısıtıcının kablosu var onemlı olan sokulmesı sen ne yaptın bu arada . ayrıca bu segmanda satılmıyormus bakalım nerden bulucaz servıse sordum tesısatla beraber satılıyor dedıler
abi 2 gündür yollarda olduğum için bakamadım.
bugun nasipse el atacağım konuya
ya Can hazır elin değmişkenorlarda kapıları kitleyince ve açınca bi süre elektrik gelen kablo varmı?(kapı klidi mesela)(şase lazım tavan lambası gibi)
Ne Mutlu Türküm Diyene!
mutlu haberi vereyim
şöför tarafını sökemedim bende. ancak yolcu tarafını çıkartabildim soketi.
3 ve 11 numaralı pinler (3 numara toprak, 11 numara faz) ısıtıcının soketleri.
kapıya kadar bütün elektirik sistemi çekilmiş. hatta 15 ve 16 numara olması lazım kapı altı aydınlatma soketinin elektiriğide geliyor
sigorta kutusunda, sigortasını bile takmışlar. işaretlediğim sigortayı kontrol ettiğinizde ısıtıcıyı açtığınızda elektirik geliyor sadece..
herşey hazır nitekim.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri