Sayfa 5/6 İlkİlk 123456 SonSon
104 sonuçtan 81 ile 100 arası

Konu: Uzun süre yüksek devirde gitmek?

Asim B
    Marker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    9898
    Edilen teşekkür: 75

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet senin kullanım tarzınla kullanılan bir motor
    normal sıkıştırılmadan kullanılan bir motora göre daha çok aşınır ve daha çok yıpranır
    bunun aksini söyleyebilecek ne servis ustası nede motorcu çıkamaz karşıma
    ama dediğin gibide 150 binde motor yaptırırsında demiyoruz sadece yıpranma ve aşınma daha fazladır sadece motorda da değil frenlerden tutta lastiklere turbo milinden tutta
    bilyalara kadar bütün aksam aşırı yük altında çalışır ve ömrü muadillerine göre kısa olur
    ufak örneklerle 60 bin km gidecek bir set lastik 40 binde silinir
    80 bin görecek olan fren balataların 50 binde biter
    en ufak şarz dinamosu bilyan bile daha erken iflas eder
    çünki altımızdaki araçlar maalesef performans için değil ekonomik kullanım için üretilmiş araçlardır
    muhtemelen aracında kullandığın lastiklerinin hız serisi bile senin çıktığın hızlara uygun
    derecede değil eğer devamlı bu hızlarda kullanıyorsan bence ilk önce lastiklerini sürat lastikleriyle değiştir
    Soylediklerine bende katiliyorum fren balatalarim normalden daha cabuk bitiyor ve yipranma normalden fazla oluyor haklisin ama bazi arkadaslar araclari cok nazik makinalar olarak goruyorlar benim kullanimim ile sakin kullanim arasinda toplam motor omrunde 50.000km ya ornar ya oynamaz. 2 elim kanda bile olsa 10.000km olmadan butun filtrelerimi ve yagimi serviste degistirtiyorum bu arada lastiklerim suan kar tipi havalar duzeldiginde eagle f1 kullaniyorum.

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sürekliden kasıt hiç ayak kalkmadan gitmek.
    o yolu iyi bilirim bir kaç defa gittim ama gerek yolun gerekse trafik durumunda dip gaz şeklinde max 3 4 dk gidilir, bir süre ayak gazdan çekilir araç yavaşlar devir düşer sonra tekrar gaza basılır şeklinde döngü halinde gidilir.
    elbette bu şekilde kullanımda motor 150 binde gitmez ancak atıyorum 200 binde normal kullanımda motor güçten düşecekse 120 binde güçten düşmeye başlar, segmanlarda aşınma meydana geldiği için kompresyon kayıpları yaşanmaya başlar, düzensiz komresyonda motor düzenli çalışmamaya başlar, duman atma başlar v.s.v.s. diye motor ömrünü tamamlar.
    Yolu nerelerinde hiz kesilir soylermisiniz? Ben sadece soforler cemiyetinin virajina gelirken karahamzali girisinde(Radar noktasidir) Bolge Trafige gelmeden(Kapadokya tesislerine radar yatar) ve Kochisarin giris ve cikisinda (tam kochisar levhasinin altinda durur radar ilerdeki kavakliklarin altinda cevirirler!) hiz keserim aksraydan donerken kochisardan sonraki 15kmlik bozuk yolda bile ayagimi gazdan cekmem yiyidi olurun ama hakkini yemeyin simdi 6 senedir ankaradayim nerdeyse her hafta sonu aksaraya giderim yoldaki cukura kadar ezbere bilirim.
    Konu GP COSKUN tarafından (16/02/2011 Saat 03:08 ) değiştirilmiştir.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

hakan uğur
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. pose744 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 9

bizzat görmediğim fakat güvendiğim birinden duyduğum 750.000 olduğu yönünde... ancak motor ömrü tamamen kullanımla alakalı... bunu bilmek için turbo tamircisi,motor ustası olmaya gerek yok...an basitinden bi gözlük alıyoruz,iyi kullanırsan 10 yıl kötü kullanırsan 3 ayda yıpranmıyor mu... fazla bilmişlik taslamaya,hiç gerek yok kasmayın...

iyi de kullansan kötü de kullansan 150.000 miş, bunu söyleyen de sanayici... of allahım of,nedendir hep zorda sana gelişim..
    Konu GP COSKUN tarafından (16/02/2011 Saat 11:56 ) değiştirilmiştir.

Asim B
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    9898

Alıntı pose744 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyi de kullansan kötü de kullansan 150.000 miş, bunu söyleyen de sanayici... of allahım of,nedendir hep zorda sana gelişim..
    Nerde yaziyor bu ben goremedimde?

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

heee şimdi anladım

öyle 750 bin km osuruk değil hiç kusura bakmayın
    bunlar boş muhabbetler motor kaputu açmadan anahtar vurmadan hikaye masal bunlar
    şöför muhabbetleri işte
    her duyduğumuza inansak kafayı yerdik arkadaşlar
    bunu söyleyeni görürseniz alın motor numarasını görelim şu 750 bin nasıl çevrilmiş
    havada mı karadamı ?

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

hakan uğur
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. pose744 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 9

kardeş tavrını yumuşat!!!ossuruktan hikaye anlatıyorum ben dinleme

Asim B
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    9898

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    heee şimdi anladım

öyle 750 bin km osuruk değil hiç kusura bakmayın
    bunlar boş muhabbetler motor kaputu açmadan anahtar vurmadan hikaye masal bunlar
    şöför muhabbetleri işte
    her duyduğumuza inansak kafayı yerdik arkadaşlar
    bunu söyleyeni görürseniz alın motor numarasını görelim şu 750 bin nasıl çevrilmiş
    havada mı karadamı ?

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı Marker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Soylediklerine bende katiliyorum fren balatalarim normalden daha cabuk bitiyor ve yipranma normalden fazla oluyor haklisin ama bazi arkadaslar araclari cok nazik makinalar olarak goruyorlar benim kullanimim ile sakin kullanim arasinda toplam motor omrunde 50.000km ya ornar ya oynamaz. 2 elim kanda bile olsa 10.000km olmadan butun filtrelerimi ve yagimi serviste degistirtiyorum bu arada lastiklerim suan kar tipi havalar duzeldiginde eagle f1 kullaniyorum.

Yolu nerelerinde hiz kesilir soylermisiniz? Ben sadece soforler cemiyetinin virajina gelirken karahamzali girisinde(Radar noktasidir) Bolge Trafige gelmeden(Kapadokya tesislerine radar yatar) ve Kochisarin giris ve cikisinda (tam kochisar levhasinin altinda durur radar ilerdeki kavakliklarin altinda cevirirler!) hiz keserim aksraydan donerken kochisardan sonraki 15kmlik bozuk yolda bile ayagimi gazdan cekmem yiyidi olurun ama hakkini yemeyin simdi 6 senedir ankaradayim nerdeyse her hafta sonu aksaraya giderim yoldaki cukura kadar ezbere bilirim.
    hocam birşey demedim tamam ama sürekli ayak gazda gidilmez, illahaki sollmaya çıkan araba, kestirilemeyen hareket v.s. v.s.
    ben doğduğumdan beri ankaradayım
    bende geçen yıl 8 ay boyunca hergün, bu yılda haftada 2 kez olmak üzere ankara - kırıkkale yapıyorum ki o yoldaki çatlaklara kadar bilirim

o yol lalahandan sonra gayet düz sayılır viraj bakımından, en baba viraja 140 ile girilir ama benim önüme illahaki birileri çıkıyor hız kesmek zorunda kalıyorum ne bilim 40 - 50 km boyunca ayak gazdan kalkmadan gitmek otobanda falan olur yani.

Asim B
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    9898

hocam birşey demedim tamam ama sürekli ayak gazda gidilmez, illahaki sollmaya çıkan araba, kestirilemeyen hareket v.s. v.s.
    ben doğduğumdan beri ankaradayım
    bende geçen yıl 8 ay boyunca hergün, bu yılda haftada 2 kez olmak üzere ankara - kırıkkale yapıyorum ki o yoldaki çatlaklara kadar bilirim

o yol lalahandan sonra gayet düz sayılır viraj bakımından, en baba viraja 140 ile girilir ama benim önüme illahaki birileri çıkıyor hız kesmek zorunda kalıyorum ne bilim 40 - 50 km boyunca ayak gazdan kalkmadan gitmek otobanda falan olur yani.
    Benim dersler paraztesi sabah 9:30 da baslardi gecen donem ben sabah 6:30 7:00 gibi yolacikardim yolda bi ben bi kamyoncular 3 5 de otobus olurdu o saatte zaten radar olmaz rahat rahat gidersin. Kirikkaleye niye aksaray ustu gidiyorsun golbasindan ayrilip daha cabuk gidebilirsin diye biliyorum ayni yoldanmi bahsediyoruz acaba? cunku o yolun buyuk bolumunde dip gaz gidebilirsiniz.

Edit: Simdi kontrol ettim ankara - kırıkkale arasi gittigin yolla benim bahsettigim yolun hic alakasi yok. google mapten bakabilirsin.
    Konu Marker tarafından (16/02/2011 Saat 15:06 ) değiştirilmiştir.

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

Benim dersler paraztesi sabah 9:30 da baslardi gecen donem ben sabah 6:30 7:00 gibi yolacikardim yolda bi ben bi kamyoncular 3 5 de otobus olurdu o saatte zaten radar olmaz rahat rahat gidersin. Kirikkaleye niye aksaray ustu gidiyorsun golbasindan ayrilip daha cabuk gidebilirsin diye biliyorum ayni yoldanmi bahsediyoruz acaba? cunku o yolun buyuk bolumunde dip gaz gidebilirsiniz.

Edit: Simdi kontrol ettim ankara - kırıkkale arasi gittigin yolla benim bahsettigim yolun hic alakasi yok. google mapten bakabilirsin.
    kırıkkle - ankara arasını örnek olsun diye verdim ezbere, iyi bildiğim yol olmasına rağmen sürekli yüksek süratte gitmenin zor olduğunu anlatmak için. ha gidilir mi elbette gidilir ama yolun çok çok çok müsait olması lazım.

eniştem aksaraylı o yüzden sık sık gidip geldim gerek koçhisara gerek aksaraya o yüzden aksaray yolunuda iyi bilirim

Asim B
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    9898

1 saat 10dk da ankaradan aksaraya inmisligimiz var gidilir yani neyse konu nerden nereye geldi.

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı pose744 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş tavrını yumuşat!!!ossuruktan hikaye anlatıyorum ben dinleme

bu tür cevaplar almak istemiyorsan dayanağın ve ispatın olmadan sağdan soldan duyduklarını yazmadan önce düşüneceksin
    burada sende dahil kimseye osuruktan hikaye anlatmasına izin vermem
    bundanda haberin olsun

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Asim B
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    9898

Aksaraya gittigimde benim dede yadigari 23m in kadraninin fotosunu cekeyimde gozunuz bi km gorsun

15. 17/02/2011, 01:22

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır.

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

1 saat 10dk da ankaradan aksaraya inmisligimiz var gidilir yani neyse konu nerden nereye geldi.
    ortalama 190 km hız ile gitmek lazım
    audi A6 bmw 5 serisi, merso e class falan lazım

Asim B
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    9898

ortalama 190 km hız ile gitmek lazım
    audi A6 bmw 5 serisi, merso e class falan lazım
    mondeo ve e250 cdi
    220km olarak dusunme agaclinin onunden golbasinin isiklar 170-180km ancak gelir.

Edit: Aksaray il olurken Rahmetli Turgut Ozal gelmisti polisler yol 2 yonlu kesmislerdi ozman gidis gelis duble yok 1 saatte gelmisti.
    Konu Marker tarafından (17/02/2011 Saat 03:16 ) değiştirilmiştir.

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

mondeo ve e250 cdi
    e250 olsa hoplatırım vallahi

Asim B
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    9898

e250 olsa hoplatırım vallahi
    hehehe umarim birgun olur

Hür General
    feyzullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 661

Standart Cevap: Uzun süre yüksek devirde gitmek?

Yaz tatili yaklaşıyor malum. Pek çoğumuz yaz boyunca puntolarımızla uzun yolculuklara çıkacağız. Kurallara uyarak hiç kimseyi rahatsız etmeden güvenli ve herhangi bir tatsızlık olmadan seyahatlerimizi tamamlamak öyle inanıyorum ki hepimizin birinci önceliğidir. Bu başlık altında paylaşılan mesajların tamamını okudum. Bilhassa dizellerde kullanım devriyle ilgili güzel mesajlar yazılmış. Fakat lpgli puntolarımızda sorunsuz bir şekilde yol almak için en fazla ne kadar devir çevirebiliriz? Benzin ve lpgnin yanma ısıları farklı olduğu için redline'da biraz azalma olması gerektiği pek çok forumda konuşuluyor fakat somut bir devir/dakika parametresi yok. Lpgli puntolarımızda "yüksek devir" nedir kaçtır bununla ilgili tecrübesi ve fikri olan arkadaşlar ne derler?
    Konu feyzullah tarafından (04/06/2016 Saat 19:40 ) değiştirilmiştir.

rifat erenler
    fluminense - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Edilen teşekkür: 53

Lpg li puntonun 3500 devirde 110 km/h yaptığı düşünülürse 3500 devir normal sayılır.3500 devirin % 30'a kadar aşılması normal sayılır yani 4500 devire kadar ben basıyorum uzun yolda.Bazen şehir içinde 3.vitese 4-5 bin devirde attığımda olur.Dizel olmadığı için uzun yolda 3000-4500 aralığının çok zararlı olduğunu düşünmüyorum.

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hür General
    feyzullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 661

Ben de uzun yolda 110 km. Hıza cc sabitlerim ve bence bizim fire'in en tatlı gittiği devir budur. Ama bazen bizim delikanlının huysuzlanma ihtimali tebellür edince 4000 devire sabitliyorum. Çok yüksek değil ama yine de kafama takıldı.

Furkan a
    xzamazingox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yağmur Gri
    Edilen teşekkür: 4

Ben İzmit-Ankara arası ayda 1 kez yol yapıyorum fakat otoyolda içim gidiyor resmen 140 la 4500 devirde gidiyorum. 350 km boyunca bu devirlerde gitmek insanın içini acıtıyor.

Sayfa 5/6 İlkİlk 123456 SonSon