Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer hiç gaza basılmazsa tüketim 2lt. de kalır Fangio.Yalnız eğim bitim rampa çıkmaya başlayınca eğer araç rölanti devrindeyse bu durumda tüketim artmaya başlar...
abi şimdi buldum bir kaynak araştırma link vereyim
https://kutuphane.uludag.edu.tr/Univ...6-11(1)/M5.pdf

47.sy ve 51,sayfada tam bizim tartışdığımız mevzuu
iniş aşağı ayak gazadan çekilmiş

Yokuş aşağı inerken değişik sabit hızlarda birinci taşıtın CO, CO2 ve HC emisyonlarının değişimi
her iki yakıt için Şekil 7’de gösterilmiştir. Bu taşıtta benzinli çalışmada, 20 km/h ve 30 km/h hızla yokuş
aşağı inerken CO emisyonu %2,85 ve %2,96’dır. Taşıt hızı arttığında CO değeri (50,70 ve 90) km/h hızlarda
%1’in altına düşmüştür. Karışım çok fakir olduğundan emisyon cihazı (50, 70, 90) km/h hızlarında
H/Y oranı değerlerini gösterememiştir. Yokuş aşağı inme durumunda gaz kelebeği kapalı olmasına rağmen,
yüksek hızlarda motor tarafından yapılan vakumla birlikte motora zorla hava emilmektedir. Karbüratörde
rölanti yakıtını kesen yakıt kesme sistemi olmasına rağmen, yüksek taşıt hızlarında karbüratör yüksek
hız fıskiyesinden bir miktar yakıt emilmekte ve karışım çok fakir olmaktadır
. Bu yüzden CO emisyonları
da çok düşük olmaktadır. Ancak fakir karışımlarda silindirlerde tutuşma gerçekleşememekte ve yeterince
oksitlenme olmadığından egzozdaki CO2 azalmakta ve HC’lar önemli ölçüde artmaktadır