139 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Fiat'a davayı açıyorum, tek eksiğim yardımlarınız

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    ekrem kuru
    paybackk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

bu sorun sadece gpuntolarda değil puntoda var bende 2005 model punto var ve yaklaşık 1 senedir aynı sorunla bende uğraşıyorum servisle benzer olayların hepsini bende yaşadım arabamdan çok memnunum şu elek.direksiyon hatası olmasa bendeki arıza yolda giderken aniden direksiyon serleşti(hidrolik devreden çıkıyor) ve ön panelde direksiyon ışığı yanıyor araçı stop edip tekrar çalıştırdığınızda düzeliyor ama hatta periyodik olarak devam ediyor bu konuyla ilgili olarak servise ilk götürdüğümde elektronik kartın arızalı baya bir tartışma ve servis fabrika ve şahsım tarafından yapılan görüşmeler neticesinde sorunun fabrikasyon hatta olduğu kabul edildi ve kartı işçilik bana ait olmak üzere değiştirdiler bu olaydan 1ay sonra aynı sorun tekrarladı ve kartın tekrar yandığını soylediler ama bu sefer ne hikmetse laptop vasıtasıyla bir takım ayarlar yaptılar özellikle belirtiyorum kartı değiştirmediler trim ayarı dedikleri bir şey yaptılar sonuç olarak arıza giderildi dediler ama etki olarak city modu ortadan kalkmışçasına sertleşmiş bir direksiyonla araçımı teslim ettiler
    1. olarak servis aracın satılırken belkide fiyatını artıran bir özellik olan city modunu ortadan kaldırarak beni bu özellikten mahrum etmiş oldu gerekçeleride bu şekilde arıza vermeyeceğiği ve zaten city modunun aslında direksiyonu çok yumuşak yapmasından oturu kaza yapabileceğimi soyldiler bende buna sadece güldüm eğer o modda aracı kullanmayı beceremiyorsam zaetn ya o özellikli arabayı almam aldıysamda city modunda kullanmam neyse ben bu olaydan sonra çokmemnun olduğumu her dostuma hatta fiat fabrikaya mail aracılığla belirtiğim muşteri menuniyeti olayı benim gözümde sıfırlandı. şimdi merak ediyorsunuzdur bu işlemlerden sonra araç arıza yaptımı evet zaman zaman yaptı ve bu gün için soylüyorum arıza periyodu15 dakikalara kadar düştüğü için şu an da sanayide bir usta kobay olarak benim aracım üzerinde sorunu giderme yollarını arıyor ve ben üzülerek soylüyorumki ben aracımı gözden çıkartım şimdi siz değerli dostlarıma tavsiyem bu araçları yada fabrikayı bir şekilde cezalandırma fikriniz devam ettiriniz bu gün bu arıza sizin aracınızda olmamış olabilirama mutlaka olacak ve sizler sonunda zararını çekeceksiniz ben burdadan tahütte bulunuyorum aracımı satmışta olsam boyle bir girişim olursa en on safta yer alacağım

Volkan Kaban
    Delidavsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 79

Alıntı paybackk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sorun sadece gpuntolarda değil puntoda var bende 2005 model punto var ve yaklaşık 1 senedir aynı sorunla bende uğraşıyorum servisle benzer olayların hepsini bende yaşadım arabamdan çok memnunum şu elek.direksiyon hatası olmasa bendeki arıza yolda giderken aniden direksiyon serleşti(hidrolik devreden çıkıyor) ve ön panelde direksiyon ışığı yanıyor araçı stop edip tekrar çalıştırdığınızda düzeliyor ama hatta periyodik olarak devam ediyor bu konuyla ilgili olarak servise ilk götürdüğümde elektronik kartın arızalı baya bir tartışma ve servis fabrika ve şahsım tarafından yapılan görüşmeler neticesinde sorunun fabrikasyon hatta olduğu kabul edildi ve kartı işçilik bana ait olmak üzere değiştirdiler bu olaydan 1ay sonra aynı sorun tekrarladı ve kartın tekrar yandığını soylediler ama bu sefer ne hikmetse laptop vasıtasıyla bir takım ayarlar yaptılar özellikle belirtiyorum kartı değiştirmediler trim ayarı dedikleri bir şey yaptılar sonuç olarak arıza giderildi dediler ama etki olarak city modu ortadan kalkmışçasına sertleşmiş bir direksiyonla araçımı teslim ettiler
    1. olarak servis aracın satılırken belkide fiyatını artıran bir özellik olan city modunu ortadan kaldırarak beni bu özellikten mahrum etmiş oldu gerekçeleride bu şekilde arıza vermeyeceğiği ve zaten city modunun aslında direksiyonu çok yumuşak yapmasından oturu kaza yapabileceğimi soyldiler bende buna sadece güldüm eğer o modda aracı kullanmayı beceremiyorsam zaetn ya o özellikli arabayı almam aldıysamda city modunda kullanmam neyse ben bu olaydan sonra çokmemnun olduğumu her dostuma hatta fiat fabrikaya mail aracılığla belirtiğim muşteri menuniyeti olayı benim gözümde sıfırlandı. şimdi merak ediyorsunuzdur bu işlemlerden sonra araç arıza yaptımı evet zaman zaman yaptı ve bu gün için soylüyorum arıza periyodu15 dakikalara kadar düştüğü için şu an da sanayide bir usta kobay olarak benim aracım üzerinde sorunu giderme yollarını arıyor ve ben üzülerek soylüyorumki ben aracımı gözden çıkartım şimdi siz değerli dostlarıma tavsiyem bu araçları yada fabrikayı bir şekilde cezalandırma fikriniz devam ettiriniz bu gün bu arıza sizin aracınızda olmamış olabilirama mutlaka olacak ve sizler sonunda zararını çekeceksiniz ben burdadan tahütte bulunuyorum aracımı satmışta olsam boyle bir girişim olursa en on safta yer alacağım
    Sevgili payback
    bu is boyle kendi basiniza ugrasabileceginiz birsey degil. Sanayide yaptirip riske atiyorsunuz yine kendinizi.
    Bakin bu is gercekten boyle hayiflanmakla olmayacak. Dava acin ve buradaki arkadaslari dayanak olarak gosterin. Ya da domain ve hosting konusunda yardimci olun. Bir domain alip bir site hazirlayalim. Google'da en ust sirada cikmasi icin ben elimden geleni yapacagim. Zaman buldukca siteyi guncelleyip tum sorunlari tek tek girerim. Tek istedigim bu sorunu yasayan arkadaslarin baslarina geleni sitede yazmasi. Daha sonrasi icin soz veriyorum ben ugrasacagim. Fiat'a siteyi kaynak gosterip bunun uzerine dusmelerini saglayacagim. Hatta bu sorunu yasamadigim halde, eger yasayan insanlar destek verirse bu isin dava boyutunu da ben ustlenecegim yeteri kadar kisi toplanabilirse. Yine tek istedigim, bu sorunu yasayanlarin ellerindeki evraklari bana ulastirip dava dilekcesine ek olarak sunmami saglamasi.

Bakin arkadaslar,
    1. GP almasi icin telkinde bulundugum bir arkadas siteye denk gelip bu haberi okumus ve su anda katiyen bu arabaya yaklasmam diyor. Gunden gune duyuluyor bu haber.
    2. Burada hayiflandikca, yalnizlasiyor bu sorunu yasayan arkadaslar. Sonunda pes edip cebinden karsilayip ugrasiyor ve cektigi stres de yanina kar kaliyor. Hayati tehlikesi 0 bile olsa cektirdigi stres yeter sebep.
    3. Bireysel cabalariniz hic bir sonuc vermeyecek. FIAT da bunu iyi biliyor ve bir adim atmaya calisani hemen bir sekilde tatmin edip gonderiyorlar ama genel yine sorun yasiyor.

Ben bu sorunu henuz yasamadim. Aracim 2009 model ve daha 20 gunluk. Yani bu sorunu yasayip yasamayacagim bile muallak. Belki de yeni seride sorun cozulmus dahi olabilir ama kullaniciya boyle terbiyesizlik yapilmasini kaldiramadigim gibi, kendimi bu sorunu yasayanlarin yerine koydukca cildirasim geliyor. Bu sorunu ileride yasadigimda aynen bugun arkadaslarin yasadigi gibi yalniz kaldigimi dusunup uzuluyorum da. O yuzden, olabildigince destek olup imkanim oldugu surece yardimci olmak istiyorum. Gazeteci / yazar bir arkadasim da var. Bu isi sadece site boyutunda degil, medyaya da tasiyabiliriz. Hatta ili****iz olmayan tuketici gazetelerinden dahi destek alabiliriz. Yeter ki ciddi ciddi bu sorunu yasayanlar da bizim onlara oldugumuz kadar bize destek olsun..

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ekrem kuru
    paybackk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Alıntı Delidavsan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili payback
    bu is boyle kendi basiniza ugrasabileceginiz birsey degil. Sanayide yaptirip riske atiyorsunuz yine kendinizi.
    Bakin bu is gercekten boyle hayiflanmakla olmayacak. Dava acin ve buradaki arkadaslari dayanak olarak gosterin. Ya da domain ve hosting konusunda yardimci olun. Bir domain alip bir site hazirlayalim. Google'da en ust sirada cikmasi icin ben elimden geleni yapacagim. Zaman buldukca siteyi guncelleyip tum sorunlari tek tek girerim. Tek istedigim bu sorunu yasayan arkadaslarin baslarina geleni sitede yazmasi. Daha sonrasi icin soz veriyorum ben ugrasacagim. Fiat'a siteyi kaynak gosterip bunun uzerine dusmelerini saglayacagim. Hatta bu sorunu yasamadigim halde, eger yasayan insanlar destek verirse bu isin dava boyutunu da ben ustlenecegim yeteri kadar kisi toplanabilirse. Yine tek istedigim, bu sorunu yasayanlarin ellerindeki evraklari bana ulastirip dava dilekcesine ek olarak sunmami saglamasi.

Bakin arkadaslar,
    1. GP almasi icin telkinde bulundugum bir arkadas siteye denk gelip bu haberi okumus ve su anda katiyen bu arabaya yaklasmam diyor. Gunden gune duyuluyor bu haber.
    2. Burada hayiflandikca, yalnizlasiyor bu sorunu yasayan arkadaslar. Sonunda pes edip cebinden karsilayip ugrasiyor ve cektigi stres de yanina kar kaliyor. Hayati tehlikesi 0 bile olsa cektirdigi stres yeter sebep.
    3. Bireysel cabalariniz hic bir sonuc vermeyecek. FIAT da bunu iyi biliyor ve bir adim atmaya calisani hemen bir sekilde tatmin edip gonderiyorlar ama genel yine sorun yasiyor.

Ben bu sorunu henuz yasamadim. Aracim 2009 model ve daha 20 gunluk. Yani bu sorunu yasayip yasamayacagim bile muallak. Belki de yeni seride sorun cozulmus dahi olabilir ama kullaniciya boyle terbiyesizlik yapilmasini kaldiramadigim gibi, kendimi bu sorunu yasayanlarin yerine koydukca cildirasim geliyor. Bu sorunu ileride yasadigimda aynen bugun arkadaslarin yasadigi gibi yalniz kaldigimi dusunup uzuluyorum da. O yuzden, olabildigince destek olup imkanim oldugu surece yardimci olmak istiyorum. Gazeteci / yazar bir arkadasim da var. Bu isi sadece site boyutunda degil, medyaya da tasiyabiliriz. Hatta ili****iz olmayan tuketici gazetelerinden dahi destek alabiliriz. Yeter ki ciddi ciddi bu sorunu yasayanlar da bizim onlara oldugumuz kadar bize destek olsun..
    arkadaşaım ilgine ve alakana çok teşekkürler umarım sendahil kimse artık bu sorunu yaşamaz sanayiye götürüp riske atma konusunda ben aracı gözden çıkardığım için risk gibi gözükmüyor ustelik eğer orası bunu çözebilirse dün kendileriylede görüştüm burdan açıklayacağım firmanın adını ve adresini isteyen herkes yaptırabilir birisinin bir şeyler yapması gerekiyor bu konuda bende aracımı kobay olarak verdim hakkımda hayırlısı neyse o olsun dava konusuna gelince birilerinin ön ayak olması lazım bu konuları ben hiç bilmiyorum hukuki açıdan nasıl olur yani ama ilk yazımdada bahsettim aracı satmış bile olsam bu işin peşini bırakmayacağım nerde eylem nerde dava ben en önde olacağım çünkü benim 2.5 yaşında bir kızım var ve benim için dünyadaki en önemli şey ve onun can güvenliğini hiçe sayan bir firma benim her daim düşmanım olacaktır insan hayatı bukadar ucuz olamaz

ümit berk
    Don Vito Puntoleone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 114

arkadaşlar lütfen bu yazdıklarımızın hepsi sadece forumda yazı olarak kalıyor... Benim tüketici haklarını savunan derneklerin avukatlığını yapan bir aile dostum var... eğer yardım edip elinizdeki belge ve bilgileri bu forumda ortaya koyar, bu kronik sorunu ispatlarsak hepimiz haklarımızı savunmuş oluruz... Fiat da artık bizi eminim adam yerine koyar lütfen organize olup bu sorunu kökünden halledelim...

ERCAN ugu
    ansaid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 3

Arkadaşlar city sorunu için ne gerekiyorsa yapalim davayi açalim mmm

Fabrika önünde eylem yapalim... Müthiş bir fikir organizasyonla ilgilensem kaç kişi oluruz arkadaşlar.....
    Konu ABNEW tarafından (26/08/2009 Saat 16:39 ) değiştirilmiştir.

Volkan Kaban
    Delidavsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 79

Alıntı ansaid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Fabrika önünde eylem yapalim... Müthiş bir fikir organizasyonla ilgilensem kaç kişi oluruz arkadaşlar.....
    Ercan sen organizasyonu yap da kac kisi olacagini hep birlikte goruruz. Bu "kac kisi oluruz" anketini artik FIAT'in yaptigini dusunmeye basladim.

xxx çetin
    xborsaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 118

Alıntı paybackk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nerdeyse benim yasadıklarımla birebir...çok geçmiş olsun...

Alıntı sevilcelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha önce İkitellide bulunan ama yaklaşık 6 ay önce kapatılan Orta Anadolu Servisinde müşteri temsilcileri garanti uzatmam için bunu bahane göstermişlerdi.Puntolarda ilk 3 sene içerisinde mutlaka direksiyon arızası çıkıyor.Mutlaka garantiyi uzatın dediler.Sırf bu yüzden garantiyi uzattım.
    bence çok dürüst bir satıcımış müşterisini korumayı biliyor...

Alıntı ansaid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ercan sen organizasyonu yap bursa ayağını bana bırak...
    ben tum üyelerle birbir görüseceğim...ama ceşitli illerdende arkadaslar lazım...
    basın olayınıda bana bırak...yeterki birileri başlasın

Alıntı Delidavsan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamamdir. C.tesi aksami toplantida benide yazin. Belki hem etkili bir Istanbul bulusmasi olur hem de bu city sorununu konusabiliriz. Katilimin durumuna gore de herhangi bir hareketimizde kac kisinin birlikte hareket edebilecegini gormus oluruz.

Su anda city motorunda arizasi olan ve servisle ugrasan, ayrica gecmiste yasamis kimler var bu basligi okuyan?

Sahsen bu City arizasi ile ben yakinen ilgileniyorum ve bir sekilde FIAT'in bunun uretim hatasi oldugunu kabullenmesini saglamak icin elimden geleni yapacagim. O yuzden kafamda bir kac sey var FIAT'i dize getirmek icin ama tabii ki buradaki arkadaslarla mutabik kalip ayrica yonetimin de onayi olmasa dahi (forum GP olarak kurumsal katilim istemeyebileceklerini dusunerek) onlari da derde sokmadan birseyler yapmak istiyorum.
    Ornegin;

* eger sehir icinden ve yakin sehir disindan saglam bir katilim olursa butun GP'li arkadaslarla arabalarimizi alip bir bayiinin onunde araclara bir yazi asip (city direksiyonunu al, basina cal gibi) araci bayiinin onunde park etmek. Bu bayii Zincirlikuyu Birmot olabilir zira hemen ust katinda FIAT'in Genel Merkezi - Tofas Han var. Bir kac hafta rutin sekilde degisik ana bayiilerin ve ozellikle kuvvetli bayiilerin onunde ayni seyi yapabiliriz.
    * Forum GP yonetiminin de izni olursa bu forumdan alakasiz bir domain alip, sadece city motoru arizasi ile ilgili genel bilgi veren bir site kurup, city motor arizasi yasayan arkadaslarin sorunlarindan, servislerin ve FIAT'in tavrindan bahsetmek. Tabii ki Forum GP'yi kurumsal olarak bu ise katmadan ya da yonetim isterse Forum GP'nin banner'ini koyup bu ise destek verdigini belirtmek de olabilir ama dedigim gibi, buradaki yonetimi zan altinda birakmak ya da desteklemek istemedikleri bir hadiseye zorla katmak ya da forum kurup alternatif bir takim dengesiz hareketlere girip tatsizlik yaratacak bir olusum degil onerdigim. Sadece ziyaretci defteri gibi bir site olusturup kullanicilarin yasadiklari sorunlari yazmalari saglanabilir ya da metin kullanici taraan siteyi kuran kisiye gonderilir ve maili alan arkadas siteye yaziyi ve sonucu ekler. Tabii ki sorun gecmisi olan arkadaslarin kimlikleri afise edilmeden.. Bu forumda yazmak yerine domain istememin sebebi; vurucu bir domain ismi alinip google'da ana sayfada cikmasi saglanabilir ve sadece FIAT'in bu konudaki eylemsizligi ya da ilgisizligi vurgulanabilir. Sonucta bu forumun amaci bu degil ve boyle bir amac icin kullanilirsa yonetim ve diger arkadaslar zor durumda kalabilir. Amacimiza ulasip City Sorunu FIAT taraan kabul edildiginde site tamamen kapatilabilir. Kurulacak sitenin domain ve hosting giderlerini ben cebimden sahsen karsilamaya raziyim. Yine de paylasmak isteyen olursa paylasirim ve hatta domain'i ve hosting'i satin alip bu forumun yonetici arkadaslarina tum paneli ve yonetimi devredebilirim.
    * Sorunu yasayan kisilerle birlik olusturabilirsek tuketici hakem heyetine basvurup ya da tanidik avukatlarla durum adli mercilere tasinabilir. Bu konuda sorun gecmisi olan arkadaslarin yardimi cok onemli. Yargi surecinde de sorunu yasayan arkadaslara yardim konusunda buradayim ve maddi manevi elimden geleni yaparim. Yasal proseduru bilemiyorum ama mahkeme ve bilirkisi kanali ile sorunun kronik ve imalat hatasi oldugu ispatlanabilirse bu FIAT icin yeteri kadar kotu bir reklam olur ve mecburen bu isi koklu yoldan hallederler. Olmazsa elimizdeki mahkeme karari farkli yasal haklar taniyacaktir bizlere ama yine de ben FIAT'in bu raddeye gelip kendini bu kadar zora sokacagini sanmiyorum. Muhtemelen bizim icin mutlu sonla bitecektir.

Sizin onerileriniz varsa, fikir gelistirmek adina paylasirsaniz cok sevinirim. Ozellikle Forum GP'nin yoneticilerinin bu iste nerede yer almak istediklerini duymak cok sevindirir. Kendileri ne kadar bu isin icinde yer almak isterler, yer almak isterler mi, onlarin onerileri neler ya da onlari zor durumda birakmadan ya da katilmasalar dahi keyifleri kacmadan nasil kullanicilar olarak tepki koyabilecegimiz konusunda bizi aydinlatirlarsa sevinirim. "Turk soylemez, soylenir" laan nefret ediyorum ve umarim is bu raddeye gelip ayni seyrine devam eder hale gelmez de birlik olur hakkimizi arariz.
    toplantı oldu mu? bir sonuça varabildiniz mi?
    Konu ABNEW tarafından (14/09/2009 Saat 19:25 ) değiştirilmiştir.