bu sorun sadece gpuntolarda değil puntoda var bende 2005 model punto var ve yaklaşık 1 senedir aynı sorunla bende uğraşıyorum servisle benzer olayların hepsini bende yaşadım arabamdan çok memnunum şu elek.direksiyon hatası olmasa bendeki arıza yolda giderken aniden direksiyon serleşti(hidrolik devreden çıkıyor) ve ön panelde direksiyon ışığı yanıyor araçı stop edip tekrar çalıştırdığınızda düzeliyor ama hatta periyodik olarak devam ediyor bu konuyla ilgili olarak servise ilk götürdüğümde elektronik kartın arızalı baya bir tartışma ve servis fabrika ve şahsım tarafından yapılan görüşmeler neticesinde sorunun fabrikasyon hatta olduğu kabul edildi ve kartı işçilik bana ait olmak üzere değiştirdiler bu olaydan 1ay sonra aynı sorun tekrarladı ve kartın tekrar yandığını soylediler ama bu sefer ne hikmetse laptop vasıtasıyla bir takım ayarlar yaptılar özellikle belirtiyorum kartı değiştirmediler trim ayarı dedikleri bir şey yaptılar sonuç olarak arıza giderildi dediler ama etki olarak city modu ortadan kalkmışçasına sertleşmiş bir direksiyonla araçımı teslim ettiler
1. olarak servis aracın satılırken belkide fiyatını artıran bir özellik olan city modunu ortadan kaldırarak beni bu özellikten mahrum etmiş oldu gerekçeleride bu şekilde arıza vermeyeceğiği ve zaten city modunun aslında direksiyonu çok yumuşak yapmasından oturu kaza yapabileceğimi soyldiler bende buna sadece güldüm eğer o modda aracı kullanmayı beceremiyorsam zaetn ya o özellikli arabayı almam aldıysamda city modunda kullanmam neyse ben bu olaydan sonra çokmemnun olduğumu her dostuma hatta fiat fabrikaya mail aracılığla belirtiğim muşteri menuniyeti olayı benim gözümde sıfırlandı. şimdi merak ediyorsunuzdur bu işlemlerden sonra araç arıza yaptımı evet zaman zaman yaptı ve bu gün için soylüyorum arıza periyodu15 dakikalara kadar düştüğü için şu an da sanayide bir usta kobay olarak benim aracım üzerinde sorunu giderme yollarını arıyor ve ben üzülerek soylüyorumki ben aracımı gözden çıkartım şimdi siz değerli dostlarıma tavsiyem bu araçları yada fabrikayı bir şekilde cezalandırma fikriniz devam ettiriniz bu gün bu arıza sizin aracınızda olmamış olabilirama mutlaka olacak ve sizler sonunda zararını çekeceksiniz ben burdadan tahütte bulunuyorum aracımı satmışta olsam boyle bir girişim olursa en on safta yer alacağım