Sayfa 4/6 İlkİlk 123456 SonSon
106 sonuçtan 61 ile 80 arası

Konu: Stock T-jet ile chipli 90 hp lik GP drag&roollde ne olur sizce?

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar yapmayın etmeyin
    tjet in torku 206 nm max
    90 lık mtj in torku 200 nm max

aracı ivmelendiren tork değeridir. chiplenen mtj nin beygiri yükseldiği zaman otomatikman 0-100 değeride baya bir düşer.
    son hız ya da roll de tjet ilalhaki alır ancak öyle düz bir şekilde dragta tjet uçar gider demek yanlış olur..
    anlatmak istediğim buydu..

Ayhan Güler
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. ayhan1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377
    Edilen teşekkür: 414

tjet in torku 206 nm max

aracı ivmelendiren tork değeridir. chiplenen mtj nin beygiri yükseldiği zaman otomatikman 0-100 değeride baya bir düşer.
    son hız ya da roll de tjet ilalhaki alır ancak öyle düz bir şekilde dragta tjet uçar gider demek yanlış olur.. dragta ivmelenme yani, tork önemlidir.
    işin teknik detaylarına bakarak yorum yaparsak daha iyi olur kanatindeyim.
    yapına chip in kaliteside gerekli. sokaktaki geçişmeler çoğu zaman basit şöförlüklerle oluyor. herşeyi bir ilmi mevcut bende altımdaki dandik 75 lk ile tsi golf ü geçtim. adam muhtemelen devri tuturamadı ondan oldu.. mtj tsi dan hızlımı oldu yani..

çok güzel bir açıklama olmuş hocam teşekkürler

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

arkadaşlar zaten sorular cevaplandığına göre uzatmaya gerek yok..

orhanım küstürme sende o zaman =)
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı KaMiKaZe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ertuğ alem adamsın niye küsüyorsun ki hemen

arda abi yazıyı yazarken aklıma sen geldin ama alacağım cevabı bilsemde gene yazdım ne yalan söyleyim 7.0 lık ortalamayı gören senden başka bir t-jete daha şahit olmadım, tüm kalbimle inanıyorum ama multijette 6.5 ortalama ile gezen birisi için 7.0 lık bir t-jet bana çok hayal geliyor.

bu arada küsen arkadaşlar kümese girsin

Orhan bende mjtd 90bg varken ortalamam 5-5.5lt/100km olarak gerçekleşmekteydi.Bununla parelel düşünürsek bence 7lt/100km lik değer normal

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

benimde son 2-3 aydır hep 8-9 litre arası..ama bastığın zaman yakıyo ciddi şekilde ona diyecek lafım yok valla..istanbuldan basarak 1 depoya geldim araba full doluydu..
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

atahan mumcu
    Ryu06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    140 hp
    Edilen teşekkür: 72

ben burda 120 hp bı aracın ne kadar guzel bır performans vermek ıstedıgını anlatıorum . yoksa zaten yazmam huyuum degıldır . valal benım altımda 120 hp lık bı arac var punto eger benım aracım kotu dıen ınsan varsa bu forumda o da punto kullanıcısıdır kendı arabasını cope atsın 90 lık 75 lık hezımet at'a esege bınılsın derim o zaman laf oyle soylenırse bende bole soylerım . aracın tuketımınden bahsetmıceksınız cok yakıomus azyakıomus araba gıdıo arkadasım yakıoda . aracın turbosuna yuklersenız lıtrelerce benzın ceker spor ve hızlı bı araba aldım yaksın sorun deıl . ben hızlı bı araba aldım hızlanmasına bakarım cektıgı benzıne deıl az yaksın ısteseydım gıder dızel alırdım

atahan mumcu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    140 hp

tjet in torku 206 nm max

son hız ya da roll de tjet ilalhaki alır ancak öyle düz bir şekilde dragta tjet uçar gider demek yanlış olur.. dragta ivmelenme yani, tork önemlidir.
    işin teknik detaylarına bakarak yorum yaparsak daha iyi olur kanatindeyim.
    yapına chip in kaliteside gerekli. sokaktaki geçişmeler çoğu zaman basit şöförlüklerle oluyor. herşeyi bir ilmi mevcut bende altımdaki dandik 75 lk ile tsi golf ü geçtim. adam muhtemelen devri tuturamadı ondan oldu.. mtj tsi dan hızlımı oldu yani..

teknık detaylarına bakarak yorum yapmak ıstersen aracın fabrıka verılerınden 0-100 hızlanma testlerıne bakıp yorum yapabılırsın aracın torkuyla falan ugrasmaya gerek kalmaz

atahan mumcu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    140 hp

Alıntı Alp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Topik gitgide ilginç bir hal almaya başladı, hayırlısı diyelim
    Yanlız eğer mevcut ise 330 ci ve type-R video larını görmek isterim. İddam yok fakat bahsi geçen araçlara tjet rakip olamaz düşüncesindeyim.
    3.30 cok agır kalan bı araba rollıng de turbodan dolayı kendını br adım one atıo t-jet sonra zaten o kasayla yakalaması zorlasıo bıraz da trafık olunca

type-r muhtesem bı arac 210 dan sonra benı bır gecısı vardı 60-dan 90 cıkar gıbıydı bıldıgım gordugum vtec motorunun muhtesem bır urunu saygıyla egılırım o arabanın karsısında .

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı Ryu06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teknık detaylarına bakarak yorum yapmak ıstersen aracın fabrıka verılerınden 0-100 hızlanma testlerıne bakıp yorum yapabılırsın aracın torkuyla falan ugrasmaya gerek kalmaz
    yazdığımı okumadın hocam herelde..

atahan mumcu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    140 hp

yazdığımı okumadın hocam herelde..
    bence sen bı daha oku. 0-100 degerı dusermı bı aracın beygırı artınca sacmalamayın ya . gercı 75 den 90a cıkınca olabılır

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

bence sen bı daha oku. 0-100 degerı dusermı bı aracın beygırı artınca sacmalamayın ya . gercı 75 den 90a cıkınca olabılır
    hocam yapmayın etmeyin neden düşmesin chip yapınca 0-100 değeri?
    arabayı götüren motor değil midir? biz motoru chipliyoruz, torkunu, beygirini artırıyoruz.

Cevap: MODİFİYE CHIP TUNING VE POWER BOX

bakın altlara doğru chiptuning üzerinde uzman arkadaş ne demiş:
    110 Hp 250 Nm değerleri gayet sağlıklı ve problemsiz..

Chiptunig ile..
    şimdi 250 torka sahip bir araç ile 200 torka sahip aracın 0-100 değerleri aynı mı olacak?
    250 tork tjeti aynasında okumaya yeter
    bilmediğimiz konularda saçmalayarak yorum yapmayalım

tamam sizin tjet iniz olabilir biz kötü demiyoruzda, 90 lık dizele chip yaparak onun ivmelenmesine yetişebileceğinden bahsediyoruz. bunu namus meselesi yapmaya gerek yok
    Konu Du Hast tarafından (17/08/2010 Saat 15:32 ) değiştirilmiştir.

atahan mumcu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    140 hp

hocam yapmayın etmeyin neden düşmesin chip yapınca 0-100 değeri?
    arabayı götüren motor değil midir? biz motoru chipliyoruz, torkunu, beygirini artırıyoruz.

Cevap: MODİFİYE CHIP TUNING VE POWER BOX

bakın altlara doğru chiptuning üzerinde uzman arkadaş ne demiş:
    şimdi 250 torka sahip bir araç ile 200 torka sahip aracın 0-100 değerleri aynı mı olacak?
    250 tork tjeti aynasında okumaya yeter
    bilmediğimiz konularda saçmalayarak yorum yapmayalım

tamam sizin tjet iniz olabilir biz kötü demiyoruzda, 90 lık dizele chip yaparak onun ivmelenmesine yetişebileceğinden bahsediyoruz. bunu namus meselesi yapmaya gerek yok

ivmenelenme ne arkadasım hızlanmadan mı bahsedıorsun ıvmelenmeyı hangı manada kullanıosun sen . neyi idda etigini anlamadım ben daha dogrusu.
    chiplenen arabanın 0-100 daha fazla artar . chip atılan arabanın beygiri artarken dogru oratıda torku da yukselır. 90 lık dizele chip atarak 120 hp benzinli turbo bır aracı gecerım mı dıosun kalkısta mı gecer dıosun bıraz daha acıklarmısın . aynı hpler de fakat torku bır dıgerınden daha fazla olan arac dıgerını geecer mı dıosun
    Konu Ryu06 tarafından (17/08/2010 Saat 16:16 ) değiştirilmiştir.

Alp BELGEN
    Alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 326

3.30 cok agır kalan bı araba rollıng de turbodan dolayı kendını br adım one atıo t-jet sonra zaten o kasayla yakalaması zorlasıo bıraz da trafık olunca

type-r muhtesem bı arac 210 dan sonra benı bır gecısı vardı 60-dan 90 cıkar gıbıydı bıldıgım gordugum vtec motorunun muhtesem bır urunu saygıyla egılırım o arabanın karsısında .
    video yok yani oylemi ???
    Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
    Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
    Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
    Clio RS 190 HP
    ve Şimdi...
    Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...

atahan mumcu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    140 hp

Alıntı Alp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    video yok yani oylemi ???

3.30 trafıkdeydı ama fn2 nın vıdeosu olması gerekıor arkadas da bulursam paylasırım

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

ivmenelenme ne arkadasım hızlanmadan mı bahsedıorsun ıvmelenmeyı hangı manada kullanıosun sen . neyi idda etigini anlamadım ben daha dogrusu.
    chiplenen arabanın 0-100 daha fazla artar . chip atılan arabanın beygiri artarken dogru oratıda torku da yukselır. 90 lık dizele chip atarak 120 hp benzinli turbo bır aracı gecerım mı dıosun kalkısta mı gecer dıosun bıraz daha acıklarmısın . aynı hpler de fakat torku bır dıgerınden daha fazla olan arac dıgerını geecer mı dıosun
    sorularının hepsi bir arka sayfada yazıyor hocam
    ivmelenmenin anlamınada googleden araştır derim ...

atahan mumcu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    140 hp

sorularının hepsi bir arka sayfada yazıyor hocam
    ivmelenmenin anlamınada googleden araştır derim ...

tmm ben arastırıyım onu olmassa . senin araba ıyı ıvmelenıyor mu 75 tane at az kalmasın ne dedıgını bılıomusun sen acaba sen bana hangı manada kullandıgını soyle ıvmelenmenın ben sana teknık acıdan yorumunu yapayım anksiklopedıye koyarsın .

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

tmm ben arastırıyım onu olmassa . senin araba ıyı ıvmelenıyor mu 75 tane at az kalmasın ne dedıgını bılıomusun sen acaba sen bana hangı manada kullandıgını soyle ıvmelenmenın ben sana teknık acıdan yorumunu yapayım anksiklopedıye koyarsın .
    atları iyi kırbaçlarım

atahan mumcu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    140 hp

atları iyi kırbaçlarım

ii bakalım tmm hadı saglıcakla

Ogulcan ÖĞÜT
    Ogulcan.Öğüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363
    Edilen teşekkür: 417

ya abi benim aklım almıo yani 1.3 multijet 90 hp fabrika verisi 13.8 sn nerdeyse 14 saniye 1.4 T-jet ise 8.9 Sn arada 5 Saniye gibi bi rakam var vede kalkarken yani arkasında olur en azından falanıda geçtim geçer falan deniliyo bana sadece komik geldi yanlşm olabilir ..
    Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

Alıntı Ogulcan.Öğüt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya abi benim aklım almıo yani 1.3 multijet 90 hp fabrika verisi 13.8 sn nerdeyse 14 saniye 1.4 T-jet ise 8.9 Sn arada 5 Saniye gibi bi rakam var vede kalkarken yani arkasında olur en azından falanıda geçtim geçer falan deniliyo bana sadece komik geldi yanlşm olabilir ..
    Oğulcan haklısın
    13.8 sn değil ama fabrika verisi 11.9 normal halde. Herhalde sen dualogic'e baktın.
    Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet Sport 3K ~ Teknik Özellikler ~ Arabalar.com ~ Araba İnceleme Sitesi

bu arada chip vs ile kalkışın 11 in altına çekmek çok zor. Ekonomi için üretilmiş araba multijet. Performans için üretilmiş olan tJet o yüzden kıyaslanması çok doğru değil.

ben sana gectıgım arabaları sayıyım
    uzunda spor şanzıman filtre kit vs ufakdan dolu 106 gti 200 den sonra ayırmaya basladım .
    207 rc le mans trafikde gectım trafik aman aman yoktu daha sonra ısıkda durduk oglan arabadan ındı kardes araban kac hp dıe sordu .
    330 ci büyük bir ıhtımal motoru cok ıı durumda deıldı ama 3 bin motor araba trafikde benım dıbıme yaklasamadı
    spor sanzıman saxso
    2 vıtes roll typer fn2 200 e kadar arkamdan geldı 2.0 olmasından sorna 210 dan sonra cok saglam gectı .

2.5 wrx sti ve s2k ile aylarca gezmıs bır ınsan olarak aracımdan gayet memnunum
    Atahan yazmıcaktım ama hazır bu konuya yazmışken senin mesaja da yazmadan edemedim Çünkü bunları ya abarttığını ya da doğru ölçeklendiremediğini düşünüyorum.

Aracının max hızı 195 km/s nasıl oluyor da 200 den sonra ayırmaya başlıyorsun 210 dan sonra seni başkası geçiyor. İbre yanlış göstermesiyle 210 falan görürsün ibrede sanırım senin tJet 250 yi rahat görüyor gerçek hız olarak
    yukarda benim bıraktığım araçların hepsi seninkinden hızlı her durumda da geçerler. Eğer sürücüleri kötü değilse çoğunda da arkadan el sallarsın veya adam basmıyordur yanında biri vardır ya da zemine uygun lastik yoktur yerler ıslaktır basmaz.

Bilen birine turboJet ile 200'e kadar typeR fn2 senin arkandan gelecek sonra 210'dan sonra arayı açtığını söylersen güler sana. Çünkü teknik verileri bilmiyorum ama typeR 200 km hıza çıktığında turboJet bence 10 sn fark yer Kaç boy fark olacağını sen düşün.
    Bir de 200 e kadar önde gidip sonra 210 da birden senden ayrılması gibi durumlar gerçek hayatta olmuyor

biz de çok uğraştık bu işlerle ama hiç örnek vermiyorum

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

Sayfa 4/6 İlkİlk 123456 SonSon