bence konunun kilit vakti geldi gibi görünüyor![]()
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Mazüt Powır :D
Atahan abi tamam boşver , adamların yalan sölicek hali yok herhalde gördüm diyosa görmüştür konuyuda kitlesek iyi olucak.
Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...
sayın mod. lar konuya bi kilit olsa fena olmaz..
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
ne kadar boş tartışma olmuş sorumun cevabını aldım t-jeti bilen biliyor daha uzatmaya ve bir şeyleri ispatlamaya gerek yok ve zorunda değilsiniz birbirinizi kırmayada gerek yok konu daha fazla uzamasın....
bu son mesajdır kimse bir şey yazmasın...
KONU KİLİT....
Konu StrawBeeRy tarafından (18/08/2010 Saat 11:53 ) değiştirilmiştir.
Ertuğ, Atahan
mesajlarımı iyi okuyunuz.
Fabrikanın belirttiği Max hız : 195 km/s
ben de budur diyorum standart bir aracın max hızı. Bu da kadarana bakarak bir yolda max ölçülmez yoksa 10 sene önce ben de Lada Samara ile 180'e vurduruyordum sizin o geçtiğiniz yollardan malesef geçtik. Max hızı da araştırırsanız gerçek hızı ölçmek için GPS kullanabilirsiniz. Örnek Tem'e çıkarsın GPS le bir noktada max hıza bakarsın 200 km/s , sonra geri dönersin aynı yolda yine bakarsın 194 diyelim ortalama 197 km olur.
Max hız böyle ölçülür
yoksa senin gözünle farkedemeyeceğin kadar küçük eğimde 5-10 km oynar
Km göstergesi fazla gösterdiğinden max hızda 10-15 km fazla gösterir punto için diyorum
Bir de insanların abartma huyu var. Malesef bende yok!
Bir de rüzgar faktörü var en ufak rüzgar da çok farkettirir
Daha detay vereyim max hıza aracın lastiklere ilettiği gücün rüzgar direnci ve diğer dirençlere eşitlendiği durumda ulaşırsın.
Yokuş aşağı yolda yer çekim kuvveti senden yana olur hatta sürtünme biraz azalır. Bu yüzden araç daha hızlı gider
Yokuş yukarı yolda yer çekim kuvvetti sana köstek olur hatta sürtünme biraz artar. Bu yüzden araç daha yavaş gider
Devir kesiciye 1000 devir 2000 devir kala da kalabilir. Araçların çoğu son viteste zaten en yüksek deviri göremezler. Hatta 6 vitesli arabaların çoğunda 5. vites max hızı ile 6. vites max hızı eşittir.
Lütfen biraz bilelim destekli detaylı yazalım. Fabrika verisi oysa odur. 210 a çıkan arabayı gidip de 195 yazmazlar.
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
Tartışma ve gerginliğe yol açtığı için konu kilitlenmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri