anlatmak istediğim buydu..
arkadaşlar zaten sorular cevaplandığına göre uzatmaya gerek yok..
orhanım küstürme sende o zaman =)
benimde son 2-3 aydır hep 8-9 litre arası..ama bastığın zaman yakıyo ciddi şekilde ona diyecek lafım yok valla..istanbuldan basarak 1 depoya geldim araba full doluydu..
ben burda 120 hp bı aracın ne kadar guzel bır performans vermek ıstedıgını anlatıorum . yoksa zaten yazmam huyuum degıldır . valal benım altımda 120 hp lık bı arac var punto eger benım aracım kotu dıen ınsan varsa bu forumda o da punto kullanıcısıdır kendı arabasını cope atsın 90 lık 75 lık hezımet at'a esege bınılsın derim o zaman laf oyle soylenırse bende bole soylerım . aracın tuketımınden bahsetmıceksınız cok yakıomus azyakıomus araba gıdıo arkadasım yakıoda . aracın turbosuna yuklersenız lıtrelerce benzın ceker spor ve hızlı bı araba aldım yaksın sorun deıl . ben hızlı bı araba aldım hızlanmasına bakarım cektıgı benzıne deıl az yaksın ısteseydım gıder dızel alırdım
3.30 cok agır kalan bı araba rollıng de turbodan dolayı kendını br adım one atıo t-jet sonra zaten o kasayla yakalaması zorlasıo bıraz da trafık olunca
type-r muhtesem bı arac 210 dan sonra benı bır gecısı vardı 60-dan 90 cıkar gıbıydı :D bıldıgım gordugum vtec motorunun :D muhtesem bır urunu saygıyla egılırım o arabanın karsısında .
hocam yapmayın etmeyin neden düşmesin chip yapınca 0-100 değeri?
arabayı götüren motor değil midir? biz motoru chipliyoruz, torkunu, beygirini artırıyoruz.
Cevap: MODİFİYE CHIP TUNING VE POWER BOX
bakın altlara doğru chiptuning üzerinde uzman arkadaş ne demiş:
şimdi 250 torka sahip bir araç ile 200 torka sahip aracın 0-100 değerleri aynı mı olacak?Alıntı:
110 Hp 250 Nm değerleri gayet sağlıklı ve problemsiz..
Chiptunig ile..
250 tork tjeti aynasında okumaya yeter ;)
bilmediğimiz konularda saçmalayarak yorum yapmayalım ;)
tamam sizin tjet iniz olabilir biz kötü demiyoruzda, 90 lık dizele chip yaparak onun ivmelenmesine yetişebileceğinden bahsediyoruz. bunu namus meselesi yapmaya gerek yok :D
ivmenelenme ne arkadasım hızlanmadan mı bahsedıorsun ıvmelenmeyı hangı manada kullanıosun sen . neyi idda etigini anlamadım ben daha dogrusu.
chiplenen arabanın 0-100 daha fazla artar . chip atılan arabanın beygiri artarken dogru oratıda torku da yukselır. 90 lık dizele chip atarak 120 hp benzinli turbo bır aracı gecerım mı dıosun kalkısta mı gecer dıosun bıraz daha acıklarmısın . aynı hpler de fakat torku bır dıgerınden daha fazla olan arac dıgerını geecer mı dıosun
ya abi benim aklım almıo yani 1.3 multijet 90 hp fabrika verisi 13.8 sn nerdeyse 14 saniye 1.4 T-jet ise 8.9 Sn arada 5 Saniye gibi bi rakam var vede kalkarken yani arkasında olur en azından falanıda geçtim geçer falan deniliyo bana sadece komik geldi yanlşm olabilir ..
Oğulcan haklısın :)
13.8 sn değil ama fabrika verisi 11.9 normal halde. Herhalde sen dualogic'e baktın.
Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet Sport 3K ~ Teknik Özellikler ~ Arabalar.com ~ Araba İnceleme Sitesi
bu arada chip vs ile kalkışın 11 in altına çekmek çok zor. Ekonomi için üretilmiş araba multijet. Performans için üretilmiş olan tJet o yüzden kıyaslanması çok doğru değil.
Atahan yazmıcaktım ama hazır bu konuya yazmışken senin mesaja da yazmadan edemedim Çünkü bunları ya abarttığını ya da doğru ölçeklendiremediğini düşünüyorum.
Aracının max hızı 195 km/s nasıl oluyor da 200 den sonra ayırmaya başlıyorsun 210 dan sonra seni başkası geçiyor. İbre yanlış göstermesiyle 210 falan görürsün ibrede sanırım senin tJet 250 yi rahat görüyor gerçek hız olarak
yukarda benim bıraktığım araçların hepsi seninkinden hızlı her durumda da geçerler. Eğer sürücüleri kötü değilse çoğunda da arkadan el sallarsın veya adam basmıyordur yanında biri vardır ya da zemine uygun lastik yoktur yerler ıslaktır basmaz.
Bilen birine turboJet ile 200'e kadar typeR fn2 senin arkandan gelecek sonra 210'dan sonra arayı açtığını söylersen güler sana. Çünkü teknik verileri bilmiyorum ama typeR 200 km hıza çıktığında turboJet bence 10 sn fark yer Kaç boy fark olacağını sen düşün.
Bir de 200 e kadar önde gidip sonra 210 da birden senden ayrılması gibi durumlar gerçek hayatta olmuyor
biz de çok uğraştık bu işlerle ama hiç örnek vermiyorum