bırak şimdi ne oldu 2 dk sattın tjeti :D
1.9 luk iyidir ;)
valla sizinki gibi fiber yığını diye tabir ettiğimiz body kitten oluşan modifiyeli benzeri araçlarla denemiyorum bile...motoru olanlar gelsin öncelikle =) merak etme çok haddim olmayanlarla deneyipde geçtim demiyorum zaten arabanın ne gittiği belli herkeste biliyo orhan efendi :D
şu arabayı bi satimde rahatlayın sizde..aletin başına bi iş gelse zil takıp oynayacaksınız sanki he..
ne oldu sıkışınca hemen çamura başladın nerde bizim araçta fiber?? hayır mesele senin araban da değil aynı soruları araç alırken kendimede sordum aynı paraya hatta daha uygun fiyata t-jet vardı. T-jet için öyle gidiyor öyle kaçıyor diyorsunuz bende rakip bakıyorum t-jete hangisine baksam rakip olmuyor t-jete, tek rakibi var o klasmanda oda kendisi.
öylemi diyorlar sana
Ertuğ bakıyorum bu konuda bayağı hislenmişssin :) Yanlız merak etme ben defalarca kez tjet le kalktım. Hem DRAGTA hemde ROLLde de tjet önde bitirdi. Zaten aksi bir durum sözkonusu olsa idi herhalde tjeti orada yakmak lazımdı :D
Bence senin dengin yüklü bir multijetten çok 1.6 yada 1.8 atmosferik benzinliler olması lazım. Asıl onlara diş geçirebiliyorsan tjetin namın-ı heryerde yürütebilirsin :)
Bu arada hafta sonu 1.3 90 hp (Yüklü 110 HP 240 nm tork) Opel ASTRA otomatik ile kalktım. Çok şükürki GP yine bizi mahcup etmedi. DRAG ve ROLL de yarım boy farkla geçtim
Sözün özü Multijeti küçümsemeyelim, O motoru küçük, fakat ciğeri büyük bir makina :)
Hirs degil alp abi ya artik konusma tavri rahatsiz etti o yuzden yazdim..gelsinlerde alayina bi saplayim rollde demiyorum ben..orhanim siz bilmeyenleri bilgilendirirsiniz ben yazmiycam bu topic e artik :)
vallahi tek rakibi kendısı dedıgın arac 120 hp 1.4 turbo bı arac . ben sana gectıgım arabaları sayıyım
cls 350 yenı kasa 0-100 kalkıs
stock 106 gti
uzunda spor şanzıman filtre kit vs ufakdan dolu 106 gti 200 den sonra ayırmaya basladım .
207 rc le mans trafikde gectım trafik aman aman yoktu daha sonra ısıkda durduk oglan arabadan ındı kardes araban kac hp dıe sordu .
330 ci büyük bir ıhtımal motoru cok ıı durumda deıldı ama 3 bin motor araba trafikde benım dıbıme yaklasamadı
spor sanzıman saxso
2 vıtes roll typer fn2 200 e kadar arkamdan geldı 2.0 olmasından sorna 210 dan sonra cok saglam gectı .
daha hatırlamadıgım kadar arac gectım 106 lar saksolar fn2 typera 210 a kadar kafa tutan bı aracdan bahsedıoruz .
2001 2002 model c200 0-100 drag
c200 2 vites roll
320 i 0-100
corsa gsi saymıorum bıle :)
ben boyle seylerı hayatta yazmam ınternet sayflarını vıdeolarını falan hep saklıdır ama asagılayıcı konusmları duyunca yazmak ıstıyıorum
lutfen bıraz konusurken dıkkat edelım 1150 kılo 120 hp 1.4 turbo bı aracdan bahsedıorz .
2.5 wrx sti ve s2k ile aylarca gezmıs bır ınsan olarak aracımdan gayet memnunum
bu baslıgı acan arkadasınıda kınıyorum :) 120 hp ve 90lık dızel . sadece dızelın avantajı dragda kalkarken lastıklerı sarma yapmıcagından dolayı kendını bırazcık one atabılır bu :D baska bısı yok olmaz olamaz
ertuğ ilk önce asker arkadaşı muhabbetini düzeltelim daha sonrada varsa gerçekten kanıtın küsmeden aç videosunu koy izleyelim :D Daha öncede rc alıyım falan diyordun gene söyledim sana bunu bu sınıftaki italyanın rakibi fransız fransızın rakibi italyan geçtim diyeceğin arabalar ya italyandır ya fransızdır.
atahan aynı motordan 180 bg de alınabildiğine göre 120hp arabayı küçümsememiz yanlış olmaz heralde.
İşin özeti evet t-jet sürüşü zevkli bir araba ama yakıt/performans derseniz ne yakıt tasarrufu olarak çok iddalı nede performans olarak.
asker arkadaşı muhabbetini düzeltelim??
tamam ben yazmıycam zaten daha fazla bişey..nasıl isterseniz öyle olsun herşey.
Orhan, hadi performans biraz göreceli de tüketim konusunda bence iyi bir motor t-jet ürettiği güce göre.Sakin kullanımla çok rahat 7lt/100km ile gitmek mümkün.Hatta benim tüm depo ortalamalarım 7 lt nin bile altında olmakta:)
Performans olarak Abarth ya da Esseesseye yönelmek daha doğru olur tabi...
stock 90lık diyip geçiyorsun trafikte 1.6 125hp tsı leon,cooperS,2005 honda civic,1.4 corsa,1.5 era (avcılar dürümcüde patladı ;) ) ve daha aklıma gelmeyenler var hiçbiride geçemedi önemli olan makina değil şoförlük eğer merk ediyorsan ertuğa sor anlatsın maşukiye buluşmasında cooperSleri zorlayan araba kimin arrabaysaymış bilen biliyor konuşmaya gerek yok zamanında 250 hp lik vtı vardı ve az çok neyin ne olduğunu biliyoruz ;) ...
ertuğ alem adamsın niye küsüyorsun ki hemen :D
arda abi yazıyı yazarken aklıma sen geldin ama alacağım cevabı bilsemde gene yazdım ne yalan söyleyim 7.0 lık ortalamayı gören senden başka bir t-jete daha şahit olmadım, tüm kalbimle inanıyorum ama multijette 6.5 ortalama ile gezen birisi için 7.0 lık bir t-jet bana çok hayal geliyor.
bu arada küsen arkadaşlar kümese girsin :D
kimse küsmesin :)
arkadaşlar yapmayın etmeyin
tjet in torku 206 nm max
90 lık mtj in torku 200 nm max
aracı ivmelendiren tork değeridir. chiplenen mtj nin beygiri yükseldiği zaman otomatikman 0-100 değeride baya bir düşer.
son hız ya da roll de tjet ilalhaki alır ancak öyle düz bir şekilde dragta tjet uçar gider demek yanlış olur.. dragta ivmelenme yani, tork önemlidir.
işin teknik detaylarına bakarak yorum yaparsak daha iyi olur kanatindeyim.
yapına chip in kaliteside gerekli. sokaktaki geçişmeler çoğu zaman basit şöförlüklerle oluyor. herşeyi bir ilmi mevcut :) bende altımdaki dandik 75 lk ile tsi golf ü geçtim. adam muhtemelen devri tuturamadı ondan oldu.. mtj tsi dan hızlımı oldu yani.. :)