Merhaba bende uzun süredir lpg kullanıyorum araçlarımızda sorun yaratmıyor buna emin olabilirsinizi ve hatta ben İTALYAN marka ECOTECH kitini taktırdım italyan oldugu için bu marka tavsiye edildi bana 1250 liraya taktırdım defalarca çıkarttı parasını emin olabilirsiniz ki tasarruf açısından on numara benzinin fiyatını unuttum bilen varmı aranızda
Eylemlerim devam edecek...
bursada bu işi en iyi yapan firma hangisidir.Bursadan lpg taktırmış arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var.bir de hangi marka önerirsiniz
arkadaşlar az önce "bursa banoto ve ankara kartaş oto" ile telefonda gp lere neden lpg takılmadığını sordum. aldığım cevap; fiat italya merkezi gp ler ithal bir araç olduğu için lpg takarsanız garantiyi bitiririm demiş. fiatın herhangi bir aracına takılıyor ama gp ithal olduğu için takılmıyor yani dediler.
anlicanız sorun fiat italya merkezi ile ilgili. sorun nasıl çözülür bilemiyorum doğrusu.
bide servis; çokmu yakıyor abi hayırdır diyor. az yaksa nolcak. benzin olmuş 3,80 tl.
şahsen böyle bir sorun olduğunu bilseydim kesinlikle almazdım. bilinçsizlik işte.
bundan sonra gp alacak olanlara engel olmak gerek. engel olalım ki bu sorunu çözsünler.
şöyle satış bayilerine gidip gp lere lpg takılıp takılmadığını sorup, takılmadığı yönünde cevap alıncada gp yi almaktan vazgeçmek gerek. bunu her gp sahibi yapsa onbinlerce kişi eder buda heralde bir şekilde italyaya ulaşır.
lpg taktıracak bir kullanıcının telefon bile açacağını düşünmüyorum...
kullanım açısından işine gelen zaten taktırıyor..
bayisini ustasını bulur ve taktırır..
fiat istediği kadar garantiyi bitiririm desin..
sizin servisteki görüntünüz ve ilişkiniz önemli aracı götürdüğünüzde..
Lpg kullanan arkadaşlar bir şey sormak istiyorum:
Bende aracıma lpg taltırdım ne kadar direndiysemde petrol fiyatları bizi mecbur etti.Benim aracımda lpg montajından sonra direksiyon,debriyaj ve fren pedalında sertleşme oldu.Aynı durum sizlerde de oldu mu ?
ali kardes konya yolundakı kartas brc takıyor koskoca bayragı var BRC dıye nasıl takmıyorlarmıss
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
arkadaşlar ben 1.4 fire 77 benzinli aracımla ful depo ile 850_900 arası uzun yolda kesin yapıyorum bana da bu yetiyor lpg ile biraz daha kar edecem diye orjinalliğini bozmak istemiyorum ama ileride mecbur kalabiliriz sizce bu değerlerde taktımak mantıklı olur mu?
km de ne kadar yaktıgını hesaplayamadım ama kendi aracımdan ornek vereyim. kıs aylarında sehir ici 20 sehir dısı 18 kurus yakıyordu aracım 2006 fire 77 60 binde. gecen gun servise goturup carbon yaptırdım ve yaptıgım hesaplmaya göre
187 liralık gaz almısım 1150 km sehirci sehirdısı yol yapmısım. sehirilerarası yolda 3 kişi bagaj tam dolu hız 100 120 km arası sehiricinde arac 5 kişi seklinde kullanılmıstır. yzude 60 uzun kalanı sehiricinde yapılmıstır . hesapladıgımızda 162 liraya tekabul etmektedir.
buna göre siz bir hesap yapın artık
zeynel hocam adamlar biz lpg takmıyoruz demiyor ki. puntolara takarsak garantisi biter diyor.
garantisi ne olursa olsun. an itibariyle eskişehir opel alpata otomotive aracımı bırakmış bulunuyorum. hayırlısıyla çarşamba yada perşembe günü lpg takılmış bir şekilde çıkacak ordan. inşallah erşey umduğum gibi olurç
Ben de gp ya lpg taktırmayı düşünüyorum. Daha önce taktırmış olan arkadaşların deneyimlerinden faydalanmak istiyorum. Önerebileceğiniz bir marka ve Ankara' da bu işi güvenle yaptırabileceğim bir yer...
arkadaşlar bende aranıza bugün katıldım...
gp'ye bende lpg taktırmak istiyorum hangi markayı tavsiye edersiniz...
atiker için herkes sorunlu diyor forumlarda brc tavsiye ediliyor siz nedersiniz....
bursa'da sarıgaz oto'ya 2008 model grande punto 1.4 fire 77 benzinli aracıma atiker taktırdım geçen hafta. arkadaş tavsiyesi ile oraya gittim. ona da hyundai servisten bir usta tavsiye etmiş. çok ilgililerdi ve montaj yapılırken aracın başında durabiliyorsun. diğer yerler gibi değil.
70 TL'lik gazla (dolu depo) şehir içinde 410 km yaptım hala bitmedi gaz. benim için yeterli bir rakam. depodaki gaz bitince durumu size bildiririm. 1 ay daha kullanayım da sarıgaz ve atiker hakkında görüşlerimi de bildiririm. şimdiye kadar sorun yok çok memnunum.
EDIT: gaz bitti. 70 TL gaz ile 412 km gitti. yani 0.17 TL/km
Arkadaşlar gazı nerden almamı tavsiye edersiniz? OPET, SHELL, PO, TOTAL?
Konu chaghrie tarafından (11/05/2010 Saat 13:01 ) değiştirilmiştir.
Merhabalar arkadaşlar. bende lpg taktırmayı düşünüyorum. benimki Fire Active 1.4 8V 77Bg. triptronik. bendeki araçtan olan ve lpg taktıran arkadaşlardan yorum bekliyorum. sizce performans veya otomobil için uygun dermisiniz?
arkadaşlar ankarada "ağaçlı otomotiv" varmış. garantili lpg sistemi takıyormuş. banada eskişehir birmotta söylediler.
garantiden dolayı lpg taktıramayan varsa durmasın taktırsın. sadece lpg nin sebep olduğu arızalar garanti dışındaymış. diğer söylenenler tamamen korkutma amaçlı. aldanmayın.
İyi haberlerin için teşekkürler kardeşim. Acaba hangi markayı takıyorlar ve fiyat nedir? Bilgisi olan var mı? Lpg den kaynaklılarda garanti yok ifadesi biraz düşündürse de motor şanzıman gibi ağır masraf cıkarabilen garantiler bunlara dahil midir acaba? Benim aracım dualogic mesela, dualogic robot bozulursa lpg dendir bu deyip bize bi oyun oynamasınlar?
Bilgisi olan var mı?
Punto Evo 1.4 77BG Dynamic Dualogic BRC LPG (Önceki)
Astra 1.4 T 140BG Cosmo Manuel Benzinli
Bugün LPG taktıralı tam 5000 km oldu, en son depoda 35 lt ile 470 km (420ŞD+50Şİ), problemsiz kullanıyorum.
Birde Start-Stop lu yeni evolara LPG taktıran yada bilgisi olan varmı. S&S LPG ile sorun olurmu sizce? Multiair motor LPG ile uyumlumudur?
Sorun olacağını sanmam, ama SS kullanımında stop edince tekrar calısırken benzinde calısıp tekrar lpg ye gececektir. Ama şu aksiyonu düşünelim, kullandıgım icin biliyorum. Trafikte bazen öyle anlar oluyorki duruyorsunuz ve 10 km/sa lik hızı 8-10m gibi kısa mesafede geciyosunuz ve yine durmanız gerekiyor. SS acıksa bu zırt pırt calısma problem yaratabilir. Foruma üye olmayan bir arkadaşımın SS li evosunda SS sistemi arıza yapmış. Parça glecekmiş ve SS siz kullanabiliyor gerçi. Onun aracı 5 aylık. Aralıkta almıştı ilk evolardan...Yani bu anlamda lpg li ve SS li evo, sorun cıkartabilir. Ama ben stop edeceği zamanı ayarlayarak kullandıgım icin, dur kalk aralarım sık olacaksa ss i kapatıyorum zaten. Yani benim acımdan problem olmaz gibi...
Punto Evo 1.4 77BG Dynamic Dualogic BRC LPG (Önceki)
Astra 1.4 T 140BG Cosmo Manuel Benzinli
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri