İyi akşamlar,
Araştırmalarını ve tecrübelerini bizlerle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Hayırlı olsun sn.tempesty,km ler arttıkça da paylaşımlarınızı bekliyoruz...Tşk.
hocam siz önceki sayfalarda lpg taktırdıktan sonra serviste garantisi devam ediyor dediniz.zannedersem konyadaki bir servisten bahsediyorsunuz..bu servisi öğrenebilirmiyim sizden..koyuncu fiat deil galiba..çünkü orası baş bayii..cevabınızı merakla bekliyorum..
ayrıca lpg hakkında bizleri aydınlatan görüşlerinizden dolayı teşekkür ediyorum..
saygılar..
arkadaşlar bir de şunu sormak istiyorum ben özellikle donanım haberde zavoli için iyi şeyler duyuyorum..kimse bundan bahsetmemiş..
zavoli hakında ne düşünüyorsunuz..??
İyi akşamlar,
Araştırmalarını ve tecrübelerini bizlerle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Hayırlı olsun sn.tempesty,km ler arttıkça da paylaşımlarınızı bekliyoruz...Tşk.
Abi ilk depomu totalden doldurmuştum 40 litre (64 ytl) Bugün 420. km.de gaz bitti,hatta kırmızı ışıkta araba stop etti ve çalıştırdığımda kapattım benzine geçtim..(ilk depoda km.de 15 kuruş civarı bişey yakmışım demekki)
Bugün depomu Aygazdan doldurdum ve 3 litre daha az 37 lt gaz aldı (63 ytl)..Bakalım kaç km yapıcaz..
Onun dışında genel olarak arabadan ve sistemden maşallah oldukça memnunum allaha şükür en ufak bir sorun yok..En son neden uyarı bile vermeden araç stop etti onu anlayamadım,normalde gaz bittiğinde ışıklı ve sesli uyarı vererek benzine geçmesi gerekiyordu ve ilk depoda neden 40 2. cide 37 litre aldı onu da araştırıcam..
her istasyonun basınç değerleri farklı aradakı litre değişikliği ondan farkediyo..
evet bora ilk deponda bombos bir depon vardı 2. deponda belirli bir miktar gaz olsada o basincta arac calismadigi icin sistem kapanıyor. ayrıca istasyonların basinc degerleride farkli tabiki 3-6 L degisim gosterecektir surekli. Yeni degerlerini ve aracı nasıl kullandıgını merkla bekliyoruz.![]()
Puntişin annesi olarak bende bişeyler paylaşmak istedim ;
Aracın performansında kesinlikle bir değişiklik olmadı, enteresan bi şekilde sesi azaldı, nedendir bilmiyorum..
En büyük korkum (eski sistem bir LPG li araçta tecrübe etmiştim) "az da olsa gaz kokusu olur mu?" idi..Kesinlikle öyle birşey olmuyor..
Herşeyden önemlisi (şahsım adına) psikolojik rahatlığınız. Yani az yaktı/çok yaktı endişeleri olmadan, gönül rahatlığıyla araba sürme keyfini yaşayabilmek.. Bence bu herşeye değer..
Şimdilik herşey sorunsuz gidiyor, dilerim hep böyle devam eder.. Allah nazarlardan korusun.. Yoğun araştırmaları, emeği ve en çok da ruhsata işletme konusunda çektiği eziyetlerden dolayı bitanecik Bora'ma tekrar teşekkür ederim![]()
..an extensive current of wind, rushing great velocity and violence..
Tüm Ekonomi Haberlerini Okumak İçin
Önceki Haber Sonraki Haber
28 Nisan 2008
Kurşunsuz benzinin litre fiyatı 4 kuruş arttı
A.A
Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 4 YKr arttı.
Yeni ayarlamayla Ankara ve İzmir'de BP, OPET ve Shell'de 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı, 3,44 YTL'den 3,48 YTL'ye yükseldi.
İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı, BP, OPET ve Shell istasyonlarında 3,45 YTL'den 3,49 YTL'ye çıktı.
Bu arada, katkılı 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatında da 4 YKr artış yapıldı. Katkılı 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı, illere ve dağıtım firmalarına göre 3,37-3,38 YTL arasında değişiyor.
Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve seri nedeniyle şirketler ve ürün çeşitlerine göre küçük çaplı değişiklikler gösterebiliyor..
Taktıracaz bu gidişle,Bora kardeşim,eşimde micra dizel var 100 km'de 5,5 litre yakıyor.Senin değerlerin dizelleri bile kıskandırıyor.![]()
bora kardeşim halen son doldurmandan itibaren kac km yol yaptıgını ve kac L lpg aldıgını bekliyorumbenzin fiyatları cıldırdı sehirdisi 20 ykr yakmaya başladım
sehirici sponsor bulamadıgım takdirde aracım garajda
![]()
Merhaba arkadaşlar 22 nisan 2008 itibari ile bende aranıza katıldım, izmir poyraz otodan 1.4 benzinli active 77 beygir,titanyum grisi, sadece kapı kolları boyalı ve arka park sensörü takılı olarak 25.000-ytl ye hayırlısı ile aldık, çok araştırdım izmirde ve en uygun son gün indirimli olarak bu fiyatı bulabildim, bilen üstad arkadaşlar fiyat nasıl merak ediyorum, ve üstadlara ve bilen arkadaşlara bir kaç sorum olacak;
1. sizce lpg taktırsam değermi aracın garantisi biliyorsunuz 2 sene,insan daha yeni alınca biraz düşünüyor, nedersiniz?, ve taktırsak hangi marka önerirsiniz,sadece fikir olarak, izmirde bildiğiniz br yer varsa odahada süper olur, teşekkürler...
Uğur kardeşim haftasonu nişanlımla birlikte bi İstanbul yaptık geldik,yanımızda forumdan Unik06 ve onun kız arkadaşıda vardı ve araba 4 kişi+bagaj...
Giderken 150-160 km/s civarı hız yaptım yol bilgisiyarında ortalama hız değeri 142 gösteriyordu ve tüketimde ort.8.0 lt civarıydı yanlış hatırlamıyorsam 430 km yol yapmışız ve 70 ytl lik gaz harcadım..(yolda başka bir yerden gaz aldık ve Ankaraya göre daha pahalıydı)
Dönerken ise 100-120 km/s hızla geldik yol bilgisayarı ort. 92 km/s hız , 5,6 lt tüketim gösteriyordu,İstanbul'dan litresi 1,79 liraya (Ankara'da 1,61-1,72 ytl arası) 39 litre depoyu fulledim ve halen o depoyu kullanıyorum şu anda 530 km yaptım ve hala gidiyorum
Canımı sıkan tek şey ise ; şamandıranın tutarsızlığı..Fullediğim anda 4. yeşil ışık çok zor sönüyor belkide 200 km sonra full ışığı sönüyor fakat daha sonra 3. ve 2. yeşil ışık ise çok daha kolay sönüyor...Sonra çeyrek depo gaz kaldığını belirten son yeşil ışık yanıyor ve belli bir km.sonra bir kırmızı bir yeşil-bir kırmızı bir yeşil yanıyor..Tamamen kırmızı yandıktan sonra ise araba uzun süre gitmeye devam ediyor..Mesela şu anda araç 530 km.de fakat 450 km.den itibaren kırmızı ışıkta gidiyorum..Gerçi hala gidiyo yani gaz bitmiş değil bakalım ne zaman biticek o anı yaşayamadım bir türlü
Kimileri gazı köküne kadar bitirip benzine geçmesini bekleme yolda kalırsın sisteme zarar verir dediler ama montaj yapan usta bişey olmadığını söylemişti bende deneyip görmeye karar verdim nasıl olsa yolda kalsam Ankaradayım..![]()
bora kardeşim bu yazdıklarını okuduktan sonra bu gaz konusunda nasıl iştahlandım hani taktırmak için için içine sığmaz durumu olur ya aynen o durumdayım. yaptığım hesaplarda hata yoksa 150-160 km/saat hızlarda "km başına 16,2 Ykr" yakmışsın buda "100 km de yaklaşık 9 L Lpg" tuketimi demek. 100-120 km hızlarla giderkende (gazının en kotu ihtimalle 530 km de bittigini varsayıyorum) "1km de 13.2 Ykr" buda "100km de 7.3 L" demek oluyor
yanlış mıyım?? degerler çok iyi ancak şehiriçi tuketim degerlerinide hesaplamak istiyorum
) ayrıca lpg gostergelerine takılma en buyuk sorunun bu olsun cunki bu problem diil hiç takmıyorum gazı kokune kadar bitirmen sorun olurdu ancak sistem buna izin vermeyecek basinc randımansız duzeye yaklastıgında benzine gececek zaten bunuda hiç dert etme (en kotu ihtimalle gaz pedalına fazla bastıgın zaman arac kesiliyordu gıdım gıdım basa basa gidiyordum eski tip lpgli eski aracımızda
). Ben performans konusunda cok titiz birisiyim en çok merak ettigim mesela ben 100 km hızla civic aracımla 6 kişi artı bagaj oldugu halde rampa cıkmaya basladığımda arac 98 e duser 95 e dusmez. Lpgde de bu sekilde bir performans sergileyebilecek miyim? sende rampa çıkışlarda gaz pedalına fazladan ilave yapmadan aracın cekisinde dusme ne oranda değişti dikkat ettinmi hiç? bu durum beni uyuz ediyor puntoda 100 le girdigim rampanın ortasında kendimi 50 de buluyorum paso vites dusurmek istiyor arac
![]()
Konu ugurozer tarafından (29/04/2008 Saat 16:03 ) değiştirilmiştir.
1.BENCE kesınlıkle deger..
2.bır cok degısık marka taktıran var genelde herkes memnun zaten sıralı sıstem olarak cogu kısı memnun.bende STEFANELLİ var italyan kiti fiyatıda uygun..yerlilerle nerdeyse aynı...
Uğur kardeşim bu mesajı buraya yazdıktan sonra arabaya bindim ve 3-4 km. sonra araç bi tuhaflaşmaya teklemeye falan başladı ve hafif bi gaz kokusu geldi hemen manuel olarak düğmeden gazı kapattım anlaşılan gaz orada bitti yani evet 530 km. yaptımHesaplamaların doğru fakat lpg fiyatı istasyonlara ve şhirlere göre farklılık arzettiği için bir hesap yapmak lazım..Çünkü deponun ortalama 40 lt aldığını varsayarak Totalde gazın litresi 1,61 ytl ve full depo 64 ytl ye doluyorsa buda km.de 64/500 = 12,8 kuruş demek..(litre hesabı yapmıyorum çünkü yol bilgisayarım büyük ihtimalle gaza göre değil benzine göre sarfiyat hesaplıyor)
Opetten 1,72 ytl ye gaz alırsan (İstanbulda 1,79 ytl) depo 68,8 ytl ye dolmuş oluyor ve o zamanda 68,8/500 = 13,7 kuruş yakmış oluyorum..yani arada tam 10 kuruş oynuyor km. başına..(Bu arada eğer PO dan gaz alırsan litresi burada 1,63 ytl)
Ayrıca bugün gazı köküne kadar bitirdiğimde depom tam 43 litre !! gaz aldı ve Opetten 74 ytl ödedimZararlı olduğunu biliyorum fakat o sırada pompacıyı ikaz etmedim dolsun bakalım ne olucak dedim içimden
Yani genel olarak anlatmak istediğim şehiriçi lpg tüketiminde ince hesap yapılamıyor hesabı 14-16 kuruş arası kabul edelim...Şehir dışında ise aracın doluluk oranına ve ortalama hızına göre değişiyor..Onu da 12-14 kuruş olarak hesap edelim konuyu kapatalımtabi 160 ile gitmek ve 110 ile gitmek arasında büyük fark var,arabada bagaj dolu 4 kişi var vs vs...
Performans konusuna gelince ben dahil şu ana kadar aracı 4 kişi kullandı ve kimse bir fark olduğunu söylemedi..Ben sana şunu söyleyebilirim ki--evet yokuşlarda ve dik eğimli yollarda aracın performansında bariz bir düşme eğilimi mevcut--Ben bugüne kadar düz yolda ne kadar gaz veriyorsam yakıt tüketimi açısından yokuşa geldiğimde ayağımı yine aynı yerde sabit tutmam gerektiği ve sırf yokuş olduğu için daha fazla gaz ayarını artırmamam gerektiği şeklinde öğrenmiştim ve öyle de uyguluyordum fakat dediğin gibi bunu yapmak oldukça zor yani gaza daha fazla basmak zorunda kalıyorum araç resmen bayılıyor diyebilirim..(Fakat sadece yokuşlarda zorlanıyor onun dışında bir sıkıntım yok) Yinede mesela İstanbuldayken Ortaköy'de birçok dik yokuşa denk geldim ve araç yinede o dolu ve ağır haliyle kedi gibi tırmandı yani maşallah
Şu anda Allaha şükür şamandıra dışında sistemden hiçbir şikayetim yok..Dediğin gibi sorunda o olsun varsın önemli değil![]()
tekrar teşekkürler bora kardeşim. Ortakoy rampalarını bilirim beşiktaş vsoraları dolu arabayla inip ciktiysan lpg ile turkiyenin hicbir rampasında zorlanmazsin
yarı fiyatina gezmek var işin ucunda varsın benzine gore azıcık bayılsın bi vites dusuruverelim
Şamandrayı sorun etme gercekten problem diil -ki ben artık aracı surekli kırmızı benzin ısığı yanar durumda kullanmaya basladım sehiricinde km takibi yaparak kullanıyorum bu ısıklı samandra neki-
) aracın teklemesine gelinc lpg o denli bittiginde sistem buna musade etmeden kendini benzine alması gerekiyor diyebiliyorum bence lpg servisine bir danıs belki kucuk bir ayarla tekleme oncesine alabilirler gecisi. Ancak o zamanda lpg tankında bir miktar daha fazla gaz kalacaktır.
Konu ugurozer tarafından (30/04/2008 Saat 10:05 ) değiştirilmiştir.
bora lpg yi taktı arabayla gezip dolaşmak varken ne işim olur bilgisayar başında diyor sanırım baksanıza hiç paylaşım yapmıyor lpg durumları nasıl gidiyo ediyo falan?![]()
Sağol Uğurcum yine burdayım bir yere gittiğim yok ama beni cezbeden konu olmuyor pek![]()
23 gün sonra evleniyorum o yüzden bu sıralar hakkaten çok yoğun geçiyor ve yorgun oluyorum tabi dolayısıyla daha fazla kullanıyorum arabayı iyi ki taktırmışım şu lpg yi
Hiçbir sıkıntım yok allaha şükür herşey tıkır tıkır,şamadıra problemini de çözdüler gayet ilgili davrandılar servis olarak...En son PO'dan litresi 1,63 ytl ye 40 litre gaz aldım ve Ankara şehiriçinde 450 km yol yaptım,yol bilgisayarı ortalama 6,8 lt gösteriyordu sanırım km.de 14,5 kuruş civarı yakıyorum inşallah LPG yede ciddi bir zam yapmazlar eğer öyle bişey olursa hemen CNG ye çeviricem
(Yol bilgisayarı gaz değil benzin tüketimi olarak hesaplıyor,yoksa 100 km.de 6,8 lt lpg de km başına 11 kuruş ediyor,benzinde ise 24 kuruş fakat ben tüketimi yaklaşık 14,5 kuruş hesaplıyorum-ki bu hesaba göre km.de 9-10 kuruş tasarruf demek,600 km yaparsan mesela 1 depoda her ay 60 ytl tasarruftayım..Ayda 1,5-2 depo harcadığımızı düşünürsek aylık yaklaşık 100 ytl tasarruf,kendini 2 yılda amorti edecek bu gidişle,sonrası kar) Tabi benzine her hafta yeni bir zam geldiğini düşünürsek daha önce amorti edecek..
Konu tempesty tarafından (07/05/2008 Saat 20:24 ) değiştirilmiştir.
evet son zamlardan sonra daha cabuk amortı edıcek ınlsh..ve bencede lpg super..en azından ınsanını ııcı rahat
buarada
29 yasında evlenmek nasıl bır duygu?valla ben 24 de dusunuyorum ama bıraz erken gıbıme gelıyor 29 ıdeal gıbı..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri