tempesty Nickli Üyeden Alıntı
Uğur kardeşim haftasonu nişanlımla birlikte bi İstanbul yaptık geldik,yanımızda forumdan Unik06 ve onun kız arkadaşıda vardı ve araba 4 kişi+bagaj...
Giderken 150-160 km/s civarı hız yaptım yol bilgisiyarında ortalama hız değeri 142 gösteriyordu ve tüketimde ort.8.0 lt civarıydı yanlış hatırlamıyorsam 430 km yol yapmışız ve 70 ytl lik gaz harcadım..(yolda başka bir yerden gaz aldık ve Ankaraya göre daha pahalıydı)
Dönerken ise 100-120 km/s hızla geldik yol bilgisayarı ort. 92 km/s hız , 5,6 lt tüketim gösteriyordu,İstanbul'dan litresi 1,79 liraya (Ankara'da 1,61-1,72 ytl arası) 39 litre depoyu fulledim ve halen o depoyu kullanıyorum şu anda 530 km yaptım ve hala gidiyorum :D
Canımı sıkan tek şey ise ; şamandıranın tutarsızlığı..Fullediğim anda 4. yeşil ışık çok zor sönüyor belkide 200 km sonra full ışığı sönüyor fakat daha sonra 3. ve 2. yeşil ışık ise çok daha kolay sönüyor...Sonra çeyrek depo gaz kaldığını belirten son yeşil ışık yanıyor ve belli bir km.sonra bir kırmızı bir yeşil-bir kırmızı bir yeşil yanıyor..Tamamen kırmızı yandıktan sonra ise araba uzun süre gitmeye devam ediyor..Mesela şu anda araç 530 km.de fakat 450 km.den itibaren kırmızı ışıkta gidiyorum..Gerçi hala gidiyo yani gaz bitmiş değil bakalım ne zaman biticek o anı yaşayamadım bir türlü :)
Kimileri gazı köküne kadar bitirip benzine geçmesini bekleme yolda kalırsın sisteme zarar verir dediler ama montaj yapan usta bişey olmadığını söylemişti bende deneyip görmeye karar verdim nasıl olsa yolda kalsam Ankaradayım..:tux: