simit taktırmanı tavsiye ederim stepne yerine. başka türlü bagaj zaten küçük iyice küçülür.
Printable View
simit taktırmanı tavsiye ederim stepne yerine. başka türlü bagaj zaten küçük iyice küçülür.
peki simit onaylanıyo mu yasak değil mi yani?
ben küçük tip tüp taktırdım.. bagaj gerçekten küçülüyor.. ama en azından stepneyi nereye koycam sorunu yok.. simit taktırıp pişman olan çok arkadaşım var.. iyi düşün derim ben
ewet haklısınız bende öyle yaptırmayı düşünüyorum acaba resim koyma imkanınız var mı?
simit yasak değil onaylanıyor. ben eski arabama simit taktırmıştım hiç de pişman olmadım stepneyi de çıkardım koydum bi kenara zaten şimdiye kadar hiç de lazım olmadı bana 12 yıldır araba kullanırım daha bir tane stepneyi söküp de takmışlığım yok. sattığım arabaların stepneleri hep sıfır kilometre yol yaptı yani. gp lerin bagajları zaten ufacık bide depo koyarsak bagajı toptan iptal etmiş oluruz bence. seçim senin.
ama stepne nin bagajda bulunması guven veriyor insana...benim şahsi gorusum mutlaka araçta stepne bulunmalı bi şekilde...çünkü bi an lastik patlarsa ve stepneniz yoksa işin içinde çıkılmaz durumlar oluşabilir...
bildiğim kadarıyla küçük lastikler var adını bilmiyorum,bisiklet lastiği gibi...yaklaşık 50-60 km goturur teker patladıgında.stepne yi çıkartırsanız bagajda az yer kaplayacak bu tekeri alabilirsiniz...
tabiki doğru lastiğin hiç patlamaması, hiç patlamayacak anlamına gelmez. tercih taktıracak olan arkadaşın. ama ben bugün taktıracak olsam simit taktırırdım. dolum yerini de gizli yaptırırdım yani tamponun altına. ilk bakışta farkedilmesin diye. malum lpg li araçlara pek iyi gözle bakılmıyor.
evt simit en mantıklısı bu işte,bizde wv bora marka aracımıza simit taktırmıştık,ardınanda bu bahsettiğim tekerden almıştık...ha tekeri kullandık mı hiç:hayır :D
benim gp de simit var hiç bir sorunum yok hiç problem yaşamadım bencede simit tak rahat edersin...
Çok teşekkürler yorumlarınız için peki maliyet ne oluyor veya önerdğiniz bi marka?
ben voltran taktırdım 1000 ytl 10 taksit.. arabalara koyulan airbag belki hiç patlamaz.. ama orda olması insana güven veriyor... stepn lastikte öyle.. ;) bir kere ihtiyacın olur..orda yoksa gerçektn büyük problem..
arkadaşlar bendeki 1.4 8v 100 kmde 6.4 lt yakıyor yani 22 ytl
paliom vardı lpgli oda 1.4 motordu 100 kmde 10-11 lt yakardı yani 18-20 ytl
yahu 100 kmde sadece 2-4 ytl daha ucuz olacak diye güzelim motora birsürü ıvır zıvır taktırarak hassas elektronik parçaları alıcıları hasarlamaya değer mi?
üstelik lpg için çekilen su hortumunun yırtılması sonucu paliomun motorunuda yedim üstüne üstlük. taktırırsanız tüm hortumları 2 yılda bir yenilemeyi unutmayın benden uyarması.
benim aracım şu an 100/150 bin lira yakıyor eski tl.. değer mi bence değer nedenmi ben km yapıyorum aracımda hergün en aşşa 40 km toplama vurunca iyi para yapıyor ki şu an benim işe gidip gelmem nerdeyse bir otobüs parası kadar su hortumuna gelince evet haklısın nasıl yeni araba aldınmı senesini km sini geçirmiyon servise bakımını yaptırıyon lpg de aynı km si senesi var yırtılan hortum içinde şunu diyebilirim ucuza kaçıp o marka bu marka taktırıp işçilik zayıf oldumu eee normal böyle şeylerin olması haksızmıyım ? bir arkadaşım atiker taktırmıştı arabasına aynı anda ben zavolli takdırdım tam 350 ytl fazla verdim o lpg servisinden çıkamadı bense bakımdan bakıma..... ucuz etin yağnisi işte anlayacağınız normal bence.....
saygılar
bende atiker var cok memnunmum simit taktırmadım stepne sonucta lazım
ben daha once atıker kullandım sımdıde zavolı kullanıorm ıkısıde sımıt tank, herhangı bır problem yasamadım ıkısındede gayet guzel ama zavo daha ıyı tabı bana 1200 ytl ye mal oldu:)
benim aracımda da brc var. simit tank taktırdım. şehir dışı seyahate çıkadıkça stepneyi taşımıyorum. onun yerini lastiği hem onaran hemde lastiği şişiren tüplerden taşıyorum. geçenlerde kullandım vegerçekten mükemmel bir ürün. üstelik 1 lastik için kullanılan 1 tüp 10 ytl....
bence stepneden vazgecme .. atikeride incele derim yerli malı diye uzak duruyor kimisi ama ben 25 bin kmdir sorunsuz biniyorum her zmaan demişimdir hangi markayı tatktırısan taktır onemli olan ustalık. forumlarda brc kullanıcısının sikayetide var atiker kullanıcısının.da her markadan muhakkak sikayet var ama bu markadan kaynaklı deil hep usta kaynaklı ..
-simit tank taktırıp şehir içinde stepneyi eve koymak; ki şehir içinde zaten bagajı yoğun kullanmayız
-şehir dışına çıkarken stepneyi arabaya almak; ki mutlaka almalıyız, yolların durumu malum,
- gel sen en iyisi 32 yada 40 lt lik bagaj içi tank al, sol tarafa koy, stepnenin kapladığı alandan daha az yer kapladığını göreceksin
marka konusunda ise; malesef ithal taktıran arkadaşlar atikerin devamlı bozulacağını düşünürler; ama durum kesinlikle öyle değil, her markadan şikayet çok, kaldı ki atiker kullanıcısı bariz miktarda fazla, bu durum da şikayet sayısını göreceli olarak artırır ama yüzde olarak artırmaz.
sonuç;
simit tank; stepne bagajda iken kötü bir görüntü olması sebebiyle daha az tercih edilmeye başlamıştır.
atiker; ucuzluğu ve iyi sonuç vermesi sebebiyle daha çok tercih edilmektedir, ama atiker takan ustalar dahi italyan firmalarının daha üstün olduğunu söylemektedir.