Ne kadara ve hangi marka taktırdınız. Ben de düşünüyorum ama kararsızım. Bu işlem için aracın sökülen parçaları oldu mu?
Printable View
Eğer bu doğruysa Fiat' ın en büyük dengesizliği olacak....
BluEyes arkadaşım merhabalar. Arabanı hangi servisten aldığını ve telefon numaralarını verebilir misin? Geçen hafta ben de yeni GP 1.4 FIRE Active aldım ve 5 sene garantili. Tüp taktırmayı çok düşünüyorum ama 5 sene garantiyi de yok etmek istemiyordum. Eğer söylediklerin burada da geçerliyse biran önce buradaki servise uğramayı düşünüyorum. Ruhsat falan çıkmadan halletmek için. Teşekkürler.
Arkadslar şaşmazda Üstün otodan taktırdım Ankara'da bende garanti kaybolmasın diye taktırmak istememiştim ama bunun cıktıgını öğrendim istersen orayla birde siz konusun zaten fiat tek marka takıyo BRC simit depo 45litrelik 1500tl ye takıyolar
BRC marka tek marka var zaten performansında pek bi kayıp yok ama bu şimdiden belli olmaz sonucta motor ilk kez lpg görüyo..tamponuda delmiyolar asagıda duruyo ve görünmüyo sadece istetmeyi cıkarıyolar ama dier baglantıları ayrıntılı olarak bilemiyorum ;)
taksitli fiyatı da 1600 ben parasını ayırmıstım pesin taktırdım 1500e
kardeş eminsin demi ben 2 haftadır fln araştırıyorum inş. dediğin garanti olayı olmuştur yarın gidip konuşalım sırf garanti yüzünden vazgeçmiştim lpg den
Bu yazıdan sonra dün Birmot'a mesaj çektim arkadaşlar. Olay şu şekilde:
Bazı Birmot yetkili satıcılarında LPG takma ruhsatı ve onayları varmış ve bu bayiler garantiyi bozmadan LPG takıyorlar. Ben de arabayı İzmir Birmot'tan aldım ve orada LPG takma ruhsatı yokmuş ve anlaştıkları da bir merkez yokmuş. Mecburen benzinli aldık. Ama daha sonradan (Özellikle vize zamanı yaklaşınca) yakın çevremde takan başka bir yer var mı diye araştırıp taktırmayı düşünüyorum olmadı Ankara yapıcaz artık. Üniversiteden mezun olduğumdan beri gitmiyordum. Ziyaret etmiş oluruz.
bu ruhsat ankaradaki fiat servislerinde var ama sorun grande puntoya lpg takıldığında garanti dışı kalıyormu onu öğrenmek lazım 1 hafta önce sordum garanti dışı dediler blueyes arkadaş yaptırmış tekrar sorcam bende
benim ilk arastırdıgımda bende garanti olmadıgını duydum ve vazgecmiştim ama daha sonra üstün otoyla görüstüm en azıdan ordan imzalı i kagıt alabilirsem taktırayım diye ancak bi kaç hafta önce bu yetkinin kendilerine geldiğini van'da ki servise dahai gittiğimde garanti dışı olmadıgını ögrendim...cevrenizdeki servislerle yinede sizde görüsün kafanızda soru işareti kalmasın ;)
bugün görüştüm arkadaşlar linea ya lpg olayı çözülmüş garantiden çıkmıyor. birmota sordum punto hala aynı ama üstün otoya gittim onlar takıyorlar ama tamamen bi sorun olursa onlar ilgileniyor lineanın çıktığına göre puntoda yakındır çıkması
ben bu işi cözemedim bana bilgisayara bunu girdiklerini ve istersem vanda bi servise gitsem bakmak zorunda olduklarını söylediler...Bunlar hic biseyi net olarak söyleyemezler mi yaa cidden sıkıntı var bu konuda..oğuz arakdsımızada birmot yetki verdiklerini söylemişler :S ayrıca beni üstün otodan aradılar ve merkezdende arayabilirler lpg ile ilgili nasıl memnunmusunuz gibi sorular sordular..
garanti süresi dolmamış aracıma lpg takdırsam garantisi sona erermi? BRC ile fiatın anlaşması olduğuna dair bir duyum aldım aslını bilen arkadaaş varmı?
Serkan, GP ların garantisi (motor) lpg takılmasıyla kural olarak sona eriyor ama bazı servisler (lpg uygulaması yapan) garanti süresini devam ettirebiliyorlar...
arkadaşalar ben bu konuyu kurcaladım bayi lpg olayının birkaç haftaya belli olacağını olması durumunda garantinin bozlumayacağını söyledi. fakat çağrı merkezi ile yapmış olduğum görüşmede GP için bu uygulamanın şimdilik söz konusu olmadığı söylendi. gerçi çağrı merkezindekilere her konuda bir şeyler empoze edilmiş onu söyleyip duruyorlar. muhtemelen 3 haftaya kadar bu olay tamamen netlik kazanacak gibi geliyor bana.
arkadaşlar mrb bu konuyla ilgili yazışma tarihleri baya eski 2008 model 1.4 fire active 77hp puntom var lpg serviste brc marka 1750 ytl garanti kapsamında kalır diyolar dışarda taktırılsa 1400 ytl ama garanti dışı kalır diyor servis tekelleşme yolunda gibi geldi bana ayrıc lpg taktıranlardan performans ve yakıt tüketimi için ne düşündüklerini merak ediyorum bagaj kullanımı iptal oluyor.bu arada erzurumda yaşıyorum kışın lpg kullanım şartları ve kısa mesafede avantaj ve dezavantajları konusunda yardımlarınız bekliyorum cevap veren arklara şimdiden teşekkürler.
performans ve yakıt tüketimi için ne düşündüklerini merak ediyorum bagaj kullanımı iptal oluyor.bu arada erzurumda yaşıyorum kışın lpg kullanım şartları ve kısa mesafede avantaj ve dezavantajları
1)araç tam yüklü olarak yokuşlarda çekiş problemi yaşayabilirsin.bunun haricinde,perfonmans olarak pek bir sorun yaşamazsın.
2)lpg'de yakıt tüketimin artacaktır,lpg'nin avantajı az yakmasında değil,fiyatının ucuz olmasıdır.
3)stepne bölümüne,simit depo taktırırsan bagaj sorunun olmaz.ama stepneyi naparsın bilmiyorum.(acil durumlar için,lastik tamir edici bulundurursan,stepneyede gerek kalmaz.)
4.lpg'li araçlarda ilk çalışma,benzinle olur.bu nedenle ilk çalıştırmada(ayarlar düzgün yapılmışsa)sorun olmaz.devamlı kısa mesafede kullanacaksan,özellikle kışın aracın lpg'ye geçmesi için gereken ısıya ulaşana kadar gideceğin yere varmış olursun,ve lpg'nin pek bir avantajını göremezsin.
arkadaşlar bendegp ye ilk lpg taktıracagımda garantisi biter demelerine ragmen taktrıdım. ama bugune kadar garantiden birçok işlem yaptırdım en son yaptırdıgım ise direksiyonun degismesi idi ustelik uzatılmıs garantiden yaptırdım. dolayısıyla size fiat gararnti biter diyecektir. bence aldırmayın neden derseniz garanti bitme durumu sadece lpg uygulanan bolgelerde soz konusu olabilr. bu bir riskmidir evet risktir. riske degermi bana gore deger. ama tabi garantiden yapıyorlsarsa elbette fiat servisine yaptırın ama bakın bireysel olarak servisin verdigi garantiyede aldanmayın neder derseniz herhangi proble oldugunda ornek 2 milyarlık bir parca garantiden degisme soz konusu oldugunda gorelim bakalım o servisi değiştriiyormu. tabi bu iki milyarlık parca lpgden dolayı arıza vermiş olacak
her neyse arkadaslar sunu belritiyim ben gecen sızdırmazlık aldım. benm lpg dolumm agzı benzin depo girişnde idi adamlar ona izin vermiyorlar haberiniz olsun alta aldırdık
bu arada guncel değerler veriyim
75 tl lik gaz ile 530 km yol yaptım 300 km uzun yol 230 sehirci kısa mesafeler
bu arada fgazın litresi burada 1,65
bugun servisle gorustum.fiat serviste brc my07 marka lpg sistemini 10 taksit 1650 ye takıyorlar.sanayide ise atiker marka lpg sistemini ise 990 ytl ye 10 taksitle takıyorlar.sizce mantıklı olan hangisi.750 ytl fazladan para vermeye değer mi.bu arada aracımın garantisi bitti.fikirlerinizi bekliyorum.
sayın cihangir,aslında bu sizin vermeniz gereken bir karar.
aracınızın garantisini uzatmayı düşünmüyorsanız,serviste taktırmanın bir avantajı olmaz diye düşünüyorum.(siz yinede servisle konuşarak,size ne vadettiğini öğrenin derim)dışarıda taktırmanız durumunda ise,işini doğru yapan,bir montaj servisi
bulmanız gerekecek.lpg sistemlerin montajı fazlası ile hassasiyet gerektiren bir konu.gelişigüzel bir yerde yapılacak montaj,sonradan başınızı ağrıtabilir.
pdr42 sehir icinde iki kez ölcme sansım oldu kmde 146 ile 155 yaktı ama hep sehir ici...bu degerler
bu aralar bende olcmeye basladım en son olcumumde 130 lira cıktı yuzde 80 uzun yol geri kalanı sehirci idi. suan 40 liralık lpg ile 240 km gittim daha gidecek kırmızı da ama 20 daha gidecek gibi bitmesini bekliyorum ozaman yazarım yeni degerleri .
bu arada yukarıda arkadas atikermi brc mi diye soruyor bence atiker hem ucuz hem yerli hem kaliteli .. brc nin avantajını goremiyorum velevki az yaksa bile km de ne kadar fark olacak acaba aradaki 800 tl ye yakın miktarı ne kadar zamanda amorti edecek ki az yaktıgına dair elimizde bir veri yok.
yada soyle diyelim brc kmde 20 bin daha az yaksın
10 bin kmde 200 milyon eder oda 40 bin km sonra aynı hesaba gelir ki tekrar soyluyorum ikisininde birbirinden farkı oldugunu soyleyen bir veride yok ben aynı yaktıklarını düşünüyorum