şehir içi ve dışı grande puntolarımızda Lpg tüketimi nedir arkadaşlar ?
Printable View
şehir içi ve dışı grande puntolarımızda Lpg tüketimi nedir arkadaşlar ?
0,135 ytl
şöyle sorayım.. kaç bin'deyken lpg taktırdınız? ağırlıklı olarak hangi markayı tercih ettiniz?
brc , atiker, vb..
17000 km deydi aracım lpg taktırdım. lovato ve brc arasında gidip geldim ve brc taktırdım. çok şükür bi sorun yok. aracım 21 bini geçti
walla benim arabada 9.500 km.de taktırmışken en iyisi olsun diye Teleflex marka taktırdım (2 ecu yok bu arada resimde gözükenlerden sağdaki ECU,soldaki MAP) Şu anda son 3-4 gündür kullanıyorum ve oldukça memnunum benzin 3,44 ytl olmuşken başım ağrımadan korkusuzca gaza basmak kadar güzel bişey yokmuş :) Keşke çok daha önce taktırsaymışım çok pişman oldum :( 64 ytl ye depo doldurdum şu an 1 çeyrek harcamışım ve 130 km yapmışım..Zamanla görücez.
19.111KM DE TAKTIRDIM SU AN 21.500de..steffanelli taktırdım karma 0,150kurus yakıyorum..
ılk taktırdıgımda ustanın ayara ıyı olmadıgı ıcın sabah benzınde calısmama sıkıntısı verdı ama ınce ayarla bu ortadan kalktı.suan cok ama cok memnunum...hatta ve ve hatta dizel out lpg in yani:)
Sağol Umut ; benimde depo 45 lik,herkes 37-38 litre alır daha fazla almaz diyordu fakat ilk fullediğimde tam 40 lt gaz aldı hatta dolmasına yakın tuhaf sesler çıkarmaya başladı ben korkmuştum meğerse normalmiş o sesler :D
Sanırım dediğin gibi daha sonra hızlı düşmeye başlıcak ama bu gidişle 450-500 km arası yapıcam inşallah..
Bu arada sormak istediğim bir şey var..Ben lpg ye geçmeden önce yol bilgisayarım ortalamada 6,6 lt gösteriyordu sonra lpg ye geçince acaba benzin sarfiyatınımı göstericek gaz sarfiyatını göstericek anlamamıştım yani gaz sarfiyatını göstericek olursa eğer benzinden daha fazla çıkması lazım (belki 8,0 lt falan)...Fakat şu an bi tuhaflık var bilgisayar daha da düştü 6,2 lt gösteriyor bi araştırıcam bu konuyu :)
LPG kullanan arkadaşlar genelde hangi istasyondan gaz aldıklarını ve memnun olup olmadıklarını yazabilirlermi ?? Zira ben henüz acemiyim daha ilk depomu kullanıyorum onu da Total den aldım 1,61 ytl..
Aracım 4.000 Km oldu. bir arsa fikrim var.. Bunun için satmazsam bu ay, kesinlikle Lpg taktırmak istiyorum. Atiker düşünüyorum.
ne bu ya 130 YTL benzine veriyorum depoyu fullemek için, şehir içi 500 km yapıyor..
valla yol bılgısayarındakı ortamala gostergeye hıc bakmıyorum ben.zaten lpg taktırmadan once .6.5 ortalama yazıyordu nasıl oluyorsa ben 240 kurus yakıyordumkı o zmn 8 lıtre yapıyordu.o zmanda benım yol bılgısayarı yakıt tuketımı konusnda tutarsızde sımdı ıse hıc bakıyorum bıle...20ytl lpg ıle 130 km..30 ytl lpg ıle 210 km gıdıyorum..zaten lpg bıtınce ıkaz verıyor ve benzıne gecıyor.ılk calıstırmalardakı benzınden lpg gecıs mesafesınıde toplam km dusuyorum:)
daimi aldıgım bır lpg yok..yanı en ıyısı opet aygaz dıyorlar ama oda bıraz pahalı bızm burda bp ye ve shell e gore:)bence hepsı aynı bp aldımö sorun cıkmadı shell aldım hıvbırsey olmadı...
yanı abı kesın gec zaten lpgye ılk basta ayar sıkıntın olursa bıle(en kotu ıhtımal)ınce guzel bır ayarla sorun ortadan kalkıyor.benzınde ıken ınsan bınmeye korkuyor valla..hatırlıyorum 50 ytl benzınle 205 yada max 210 km gıdebılıyorudm..sımdı lpgde ıse 350 km cıvarı yanı bence super!
senede 6000 km yapan bi araç için mantıklımı sizce?
EVET Ozan ayda 100 taksıtlede taktırabılyırsun.buda ortalama zaten benzıne verıdgın fazladan paraya denk gelıyor..
350 km oldu ve şu anda son yeşil ışık yanıyor (ilk depom) hatta bazen kırmızı yanıyor sonra tekrar yeşil yanıyor sanırım şamandıra sensöründe bişey var onun dışında hiçbir sorun yok allaha şükür tıkır tıkır :)
Bu arada yol bilgisayarı halen 6,3 lt gösteriyor ortalama..(gazmı benzinmi bilemiyorum ama gaz değil sanırım neyi ölçüyor anlayabilmiş değilim,yakında çözücem inşallah) :)