Bence bu işin yaşı zamanı yok Umut,tamamen kısmet meselesi gerçektende...Ama mantıksal olarak elbette 26-30 arası idealdir bence..
Printable View
Bence bu işin yaşı zamanı yok Umut,tamamen kısmet meselesi gerçektende...Ama mantıksal olarak elbette 26-30 arası idealdir bence..
valla cok haklısın.tsk ederım..sımdıden mutluluklar sana..
nasıl lpg ıle aran buarada?
Yokuşlarda biraz çekiş düşüşü yaşamam haricinde bir sorunum yok allaha şükür,tankın şamandıra ve sensöründe bir sorun vardı ama serviste düzelttiler..Birde burada gaz fiyatları çok çeşitli 1,61-1,74 ytl arasında değişiyor bazen nerden alıyım gazı diye kafam karışıyo :) Genelde ya OPET ten 1,74 yada PO DAN 1,64 YTL...Tankımın kapasiteside 45 lt olmasına rağmen bazen en fazla 38 lt bazende 43 litre alıyor,bu tanktanmı kaynaklı yoksa gaz aldığım pompadan mı onu da çözemedim henüz..
zaten % 80 nını doldurmak daha saglıklıymıs herkes oyle der..bızım antalyada fıyat 1.80 shellde opette 1,82 bende her zmn daha ucuz oldugu ıcın shellden alıyorum:)
evet yokustakı cekıs azalmasını bende hıssetım ama bence hıc sorun degıl onemlı olan bu devırde az yakmak ekonomık olması..
benınm ılk taktırdıgımda uzun yol sonrası sabah calısrıken problemler vardı ama onlarda halloldu onun ıcın artık cok mutluym.
zaten antalya dıger ıllere gore daha sıcak oldugu ıcın hemen lpg gecıyoru cok bekletmıyor.yoksa benzındeyken sankı anormal cok yakıyormus gıbı hemen lpg gecmesını ıstıyor ınsan:)))
eee o kadar para verdık az yakarak gezmek ıstıcez tabı:)
Haklısın benimkide yaklaşık 1,5 dakika sonra geçiyor Lpg'ye..Motorun ısınmasına bağlı birşey tabi ama ben bu zamanı zaten yolda geçiriyorum genelde...Benimde çok nadir olarak ilk çalıştırdığımda rolantide bir miktar titreme problemi var ama sadece ben hissediyorum o yüzden önem vermedim :)
Bora kardeşim, şimdiden mutluluklar dilerim. Hayırlı olsun. Darısı munasip birini bulursak başımıza.
arkadaşlar merhaba bende yeni yeni bu konuyla ilgileniyorumm.ben kırklareli lüleburgazda yaşıyorum.ben işim gereği çok geziyorum arabam 15 aylık 30000 oldum bile özel olmasına rahmen onun için tavsiye edeceğiniz italyan marka ve bana en yakın iyi bir lpg dönüşüm yeri verebilirmisiniz bana benim arabam benzin konusunda cimri bende pek yormam arabayı ama neden fazla ödeyeyim lpg şansım varsa yardımcı olursanız sevinirim
cemil bey lpg sistemleri tamda sizin kadar aracını cok kullananlar icin mantıklı suanda. Prins ve teleflex bu isin en kalitelileridir. Lavato Brc Stafenelli Atiker gibi markalarda musterilerini memnun eden diger markalar. Yaptığım sıralamanın solundan başlayın hangisini bulabilirseniz onu takın derim kendi araştırmalarıma dayanarak.
prins veya telefex taktıramıyorsanız,landi renzoyu tavsiye ederim.özellikle yüksek devirlerde enjektörlerin açıp,kapama hızları yetersiz kalabiliyor.landi renzolar bosch enjektör kullandığı gibi,yüksek devirlerdeki enjektörün açıp kapama hızlarını rahatça karşılıyabiliyor.
bende lpg istiyorum ama malesef aile reisinden izin ve maddi destek cıkmıyor :D ponpacılara nezaman ucuzlicak bu benzin diyorum.. zamlar daha yeni basladı diyor :)
artık markaların cogu bırbırıne yakın.su marka demek zor...yenı sıralı sıstemlerde en kalıtelı yada ısımlerı dunya capında en ıyı reklam edılmıs benım bıldıgım 2 marka var....prins ve landi renzo...
geri kalanlar bu markalar sevıyesınde ama daha az reklam ve belkıde cok daha az kalıtesızdır..
umut, antaLyada dedigin markaLarın montajını yapan yerLer var mı.
bir de garanti vs. durumLarı nedir?
burada yazıLanLarı okuyunca, Lpg oLayını düşünmemek eLde degiL.
prins'i akdeniz sanayide takan bir yer var.adını hatırlıyamadım.
landi renzoyu ise,eski sanayide uludağ oto gaz takıyor.orada hakan adında genç bir arkadaş var.tanıdığım kadarı ile işinde düzgün biri.benim yılda 7000 km yaptığımı söylediğimde,abi değmez,bana sorarsan tatırma dedi.biraz onun etkisi birazda maddiyat nedeni ile hala tadırmadım.
https://www.bitiklabul.com/detaylar.asp?bitikla=1074
Ankara'daki arkadaşlar ;
Bugün Konya yolu üzerinde MOGAZ istasyonundan (1,69 ytl) gaz aldım ve aracın çekişinde hissedilir bir artış gözlemledim..
Saygılar..
antalyada 1.82:)farka bak yaw
ben totalden almaya devam ediyorum. hatta yeni aldım 1.62 ytl
Bende genelde Total yada PO dan alıyordum Tuncay evet iki yerde de 1,63 ytl civarında ama bugün denk geldi Mogazdan aldım ve araba değişti hakkaten..1,73 ytl ye Opet Aygazdan aldığımda oldu ama araba böyle olmamıştı..
bugün bahsettiğin istasyonu gördüm bora abi. depoyu fullemiştim. bitince tam olarak bi deneyeyim bakalım orayıda. peki genelde aldığın bi istasyon var mı. mesela ben genelde yıldız sanayinin ordaki totalden alıyorum. aslında sabit bi yerden almak sağlıklı mı değil mi bunuda merak ediyorum.