Ercan bey son zamanlarda değil forumlarda yüzyüze insan ilişkilerinde bile düşüncelerini bu kadar güzel ifade eden bir insana rastlamamıştım. Teşekkür ediyorum.
Ercan Bey, Mjtd gerçekten sessiz çalışan bir makine.Fakat dediğiniz gibi sınıf farkından kaynaklanan yalıtım nedeniyle size daha sessiz gelmiş olabilir.Ancak, özellikle 1.4Hdi ye göre 1.3 mjtd her anlamda daha üstün.Sadece tüketimde çok küçük bir artısı olabilir hdi nin.
Fiat ın Bravo sunda bile malzeme ve işçilikte kusurlar var maalesef.Yani Fiat ın bu şekilde bir ayrım yapması için biraz daha çalışması gerekiyor.Zaten Türkiyede Bravo hedeflerinin gerisindeler.
Olumlu görüşlerinizi de eklediğiniz için teşekkürler,
Saygılarımla!!
kesınlıkle katılıyorum abı.Multıjet motorlar bence su anda en sessız calısan dızel motorlar.dedıgın gbı Arda Abı sadece yalıtımdan kaynaklı sankı cok ses yapıyormus gıbı gelıyor olabılır.yoksa dısardan dınlendıgınde, peugeot,vw,cıtroen'den kat kat daha sessız...
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
arkadaşlar ben şimdiye kadar 3 servise gittim. hiç ilgi alaka yok. önceki aracım ww di. serviste danışman veriyorlardı. tahmini ücret, tahmini çıkış gün ve saatini söylüyorlardı. ayrıca gürseste bagaj kapagı değişecek dediler boyayıp takmışlar. parasını değişime göre aldılar.PARASINA GÖRE İYİ BİR ARAÇ AMA PİŞMANIM BİRDAHA FİAT ASLA ALMICAM.
Bi fiat hayranı olmasama GP hayranıyım ve iyki grande punto almısım diyorum arabamdan ve servisteki ilgidende gayet memnunum cok önceden bi sahin de kullanmıs biri olarak söylüyorum ki fiat eski fiat deil
Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...
Evet gerçektende bu fiat eski fiat değil![]()
ademkorpe
ADEM KÖRPE
arkadaşlar ben şimdiye kadar 3 servise gittim. hiç ilgi alaka yok. önceki aracım ww di. serviste danışman veriyorlardı. tahmini ücret, tahmini çıkış gün ve saatini söylüyorlardı. ayrıca gürseste bagaj kapagı değişecek dediler boyayıp takmışlar. parasını değişime göre aldılar.PARASINA GÖRE İYİ BİR ARAÇ AMA PİŞMANIM BİRDAHA FİAT ASLA ALMICAM.
Ogulcan.Öğüt
Ogulcan ÖĞÜT
Bi fiat hayranı olmasama GP hayranıyım ve iyki grande punto almısım diyorum arabamdan ve servisteki ilgidende gayet memnunum cok önceden bi sahin de kullanmıs biri olarak söylüyorum ki fiat eski fiat deil
Bir arkadaşımız aracında belki hiç bir sorun olmadığı halde 1 veya bir kaç servisin tavrından,davranışından ya da hizmetinden memnun kalmayıp markaya tavır alabiliyor yahut o marka araç almamaya tövbe ediyor
Diğer arkadaşımız ise bir çok sorunu olduğu halde gittiği servisteki ilgi alaka güler yüz ve hoşgörüden dolayı sorunlara aldırmayıp aracının keyfini sürebiliyor.
doğrudan bu iki arkadaşımızı kastedmediğimi bildrmek isterim.
Sözün özü bir arkadaşımızın açmış olduğu bir konu var (memnun olduğumuz servisler hakkında) bunları detaylı olarak dile getirirsek sanıyorum diğer arkadaşlarımıza da yardımcı oluruz diye düşünüyorum
Yeni bir GP kullanıcısı olarak aldığım otomobilden çok memnunum. Yeni GP kullanıcısı olmama rağmen eski Tofaş kullanıcısı sayılırım. 1990'larda bir Doğan, 2001'de bir Brava'm olmuştu. 2 arabamdan da çok memnun kalmıştım. Onları hala özlüyorum. Bu araçlarımı götürdüğüm ustalarımla yakın dostluklar gelişti yıllar içinde. 2-3 yıl süren bir Citroen faciası sonrası yeniden Tofaş servise ulaşmış olmak beni sevindiriyor. Her sorunuma kafa yoruyorlar, her kahrımı çekiyorlar, servis içinde kafalarının etini yememe katlanıyorlar. Ama bunun karşılığında işlere mola verdiklerinde birlikte getirdiğim puaça ve içeceklerle dinleniyoruz. Satış ve servis konusunda İzmir Poyraz otomotiv son derece güvenilir bir firma.
Arkadaşlar,hepinizin dikkatine!!!!
Son dönemde yapmış olduğum araştırmalar sonucunda,yeni nesil dizel araçların hemen hemen hepsi eurodizel 50 ppm yakıtın yanı sıra Bitkisel yağlardan (kanola,soya v.b.) elde edilen BİYODİZEL'e de uyumlu olduklarını öğrendim.Özellikle 1996 yılından itibaren Audi,VW,Skoda ve Seat TDI motorlarında Biyodizelin yakıt olarak kullanabileceğini belirtmekte ve hatta garanti etmekteler. Mercedesi ve BMW de Biyodizelin kullanılabileceğni belirtmekte.
Bunun yanısıra BİLİM VE TEKNİK dergisinde ve internetten elde ettiğim çeşitli akademik çalışmalar Biyodizel yakıtın hem çevre kirliliğini önlemede hem de motor performansı açısından daha iyi sonuçlar vermekte olduğunu öğrendim.Bazı avantajları hemen sıralamak istiyorum.
1: Biyodizel, petrol dizeline oranla daha iyi bir yağlayıcı olduğundan motorun ömrünü uzatır.
2:Toplam kirli hava kütlesi oluşturma potansiyeli motorinden % 50 daha azdır
3O2 emisyonu ve bu emisyona bağlı olarak oluşan asit yağmuru gerçekleşmemektedir
4:CO egzoz emisyonu motorinine göre % 50 daha az oranda tespit edilmiştir
5:Yapılan testlerde Moment(newtonmetre nm-yani TORK),kW(hp-beygir gücü) ve yakıt sarfiyatında elde edilen değerler birbirine yakın!!!
6:Eurodizel setansayısı 49-55 arası iken,Biyodizel 55> setan sayısı değerine sahip
7.Motorun çalışması daha sessiz ve vuruntu azalmakta.
Arkadaşlar,kabaca benim eriştiğim bilgiler bunlar.Ben şunu merak ediyorum;Acaba aramızdaki multijet kullanıcıları yakıt olarak Biyodizel kullandılar mı!!Eğer varsa hakikaten görüşlerinizi,eleştirilerinizi merakla bekliyorum!!!
fiatın motor teknolojisi süper işçilik kaliteside grande puntoda fena değil ama daha kaliteli olabilirdi
abıler bakın araç allah yapısı değil her marka her modelde aksaklıklar çıkabılır
fiat opel ford herneyse
ama
üretim hatası olan yada bir serinin çoğunda rastlanan arıza için müşteriye her türlü ulaşılması gerekir bence
bu da fiatta göremediğim tek olay
2006 model 1.3 multijet 90hp arabam 30 000km de
ve garajda yatan bir araba
30 000 in en az 20 000 kmsini uzun yolda yaptım
forumda bu gün okuyorumda başıma gelen olaylardan sikeyetci olanlar var
direksiyon arızaları.............................
30 000 km kullanılan bir aracın ve hemen hemen bu serideki tüm araç sahiplerinin günahı fiata güvenip 0 araç almakmı
arıza su an 1500tl civarında ve benim hiçbir hatam olmadığı halde ben bunu ödemek zorundayım
neden zarar görsün herkes
herkesin durumu müsayit değil belki bi emeğin karşılığında alınmış bir araç bu ve kullanıcısa eziyet çektiriyo
buna hiçbir bayi ve fiat yetkilisi de farklı açıdan bakmıyor
yazıkkkk
gerçek müşteri memnuniyeti bu değil böyle olmamalı
ve bana yardımcı olabılecek biri varmı burda paylaşın lütfen
bu üretim hatası olan araçlar için ne yapmamız gerekir
neden boş yere bizden çıkıyo zararı
ne yapmalıyız acabaaaa
Konu anvil tarafından (14/01/2009 Saat 16:26 ) değiştirilmiştir. Sebep: Lütfen büyük harflerle yazmayalım
Kullanma klavuzunda biodizel'e uygundur yazmıyorsa sakın deneme bile. Garanti maranti hepsi yalan olur motor ve aksamlarındaki herhangi bir sorunda. (Adamlar bahane edip paçayı sıyırmanın yollarını arıyor zaten, sadece fiatta değil tabii, hemen hemen çoğu marka serviste)
17 yıl önce araçlar türkiyede üretiliyordu ve diğer araçlara göreucuzdu adi olması normal
şimdi araçlar italyadan getirilyor kalitede artış cok
ufak tefek arızalar da normal sonuçta düşük segment bir araç lüx değil olcak okadar
Tofaş şu an FIAT dünyasında WCM (World Class Manufacturing) puanı en yüksek olan üretim tesisidir. İnanmayanlar araştırsın. Bilginize.
Artık ön yargıların yıkılma zamanı geldi. İtalya'daki üretimin Türkiye'dekine göre ne kadar kaliteli olup olmadığına yorum yapabilmek için işin içinde olmak lazım. Bizzat ben her ikisini de gördüm ve inceledim. Özetle şunu söyleyebilirim. Ne FIAT eskisi gibi ne de Tofaş. Tofaş'ın yarı hissesi zaten FIAT'a ait. Her ikisinde de son yıllarda güzel gelişmeler var ama biraz da anlayışlı olmak lazım, bazı şeyler zaman ister... İtalya'daki üretimin daha kaliteli olup Türkiye'dekinin daha kalitesiz olmasına izin vereceklerini mi sanıyorsunuz? FIAT'ın (Tofaş dahil) bütün fabrikalarında aynı standartlar ve denetlemeler uygulanıyor, bilmeyenler için bilgi.
Otomotiv, zor ve kapsamlı bir sektör. İyileştirilicek kısımlar tabi ki var. Daha da iyi olacaklarına inanıyorum...
2009 Grande Punto 1.3 Multijet 75 HP Fun
Gördüğüm kadarıyla herkesin araçla, markayla, hizmetle ilgili olumlu/olumsuz eleştirilerini yazdığı bu sayfada "biodizel" biraz alakasız kaçmış gibi mod arkadaşlar. Takdir sizin..
Ben kendimce, genel olarak "ne kadar ekmek, o kadar köfte" özdeyişi ile fikrimi söylemek ve belki 1 yıl önce dikkatimi çekmiş olan trajikomik bir eksikliği yazmak istiyorum:
FIAT - fiat.com.tr adresine girin. Sayfanın sağ alt köşesine doğru yer alan "Aksesuarlar" bölümü ilginizi çekmiş olsun (benim gibi) ve bilgi almak için "Detaylı bilgi" linkini tıklayın. Olmadı mı?Allah Allah, hatalı link falan sanırım(!)
O zaman pencere içerisinde başka bir yerlere tıklamaya çalışın... Tıklayın tıklayın; elbet olur.
Ben aracımı aldığımdan beri tıklıyorum; bir gün başarıcam!
Evet, maalesef Fiat aracınıza aksesuar bilgisi almak istiyorsanız bu pencerede sadece Kangurum< 1 linki aktif ve bu link altında oto aksesuar bölümünü bulursanız, sadece 2 adet, Fiat ya da Tofaş markaları ile ilgili olmayan müthiş(!) aksesuarları inceleme fırsatını bulabilirsiniz. Hayırlı alışverişler...![]()
fiat gözlemlediğim kadarıyla bazen böyle ufak tefek eksiklikler yüzünden puan kaybediyor.. yönetiminde müşteri anlayışında bi problem olmasa 4/4 lük araba ama bunları aşmaları lazım artık... opel de 90 lı yılların 2. yarısında böyle yönetimden kaliteden kaynaklanan sorunlar yaşamıştı ama atlattılar... fiatta bi şekilde bu sorunları aşacaktır
bende 1,5 sene zarfında irili ufaklı sorunlar yaşadım bolca gerci coğu aynı sorunun tekrarlanmasından doğdu.halada devam ediyor.inanın puntoyu sevmesem bu kadar sorunla uğraşmazdım.gülü seven dikenine katlanır dedik vede hala diyoruz.daha önce japon arabası kulandım uzunca bir sure inanın bu yaşadıkarımın onda birini yaşamadım.ama dedigim gibi ...
aracımın garantısın 2 ay sonra biticek servislerde garantiyi uzatmamı tavsiye ettiler bu durumda aslında can sıkıcı sureklı garatı uzatma ihitiyacı cok kötü arca olan güvensizli perciliyor sürekli masraf cıkarıcak gibi geliyor...
Benim iphone hiç ama hiç arıza yapmamıştı nakte sıkışmasam satmazdım ama sonuçta grandepunto emotion a ldım ve değdi. Kullandıgım en sorunsuz telefondu şimdi p1i kullanıyorum bi mesaj yazacam diye cambazlık yapıyorum yeminle telefonun her yerinden bi özellik fışkırıyor bir türlü öğrenecek kadar vakit harcayamadım.Konu dışına çıktım biraz espri katayım dedim.
Emotion kullanıyorum benden önceki sahibi de 85000 km kullanmış whalla bir sorun görmemiş ben 3000 km dir memnun ve mesudum abuk subuk fren müşürü hatası dıışında bi hata vermedi onu da ittirerek yerine oturtmuşuz şimdilerse kusursuz yürüyor.
Allah çelik cantlarınıza zeval vermesin arkadaşlar.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri