Sayfa 2/8 İlkİlk 123456 ... SonSon
156 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: İlan Olunur

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Alıntı jackalwile Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birşey danışmak istiyorum arabayı aldığımdan beri yani 1 senedir sadece bir kere ne işe yarıyor bu meret diye bakmak için 5 dakka kullandım sonrada bir ustanın kullanma sakın başına iş açarsın uyarsından sonra bir daha hiç düğmesine bile dokunmadım.

Sorum şu hiç kullanmadığım halde bu city mod denen lanet sıkıntı yaratır mı yinede yani böyle bir potansiyeli var mı ?
    Selam. City motoru dediğimiz bu parça arızalandığı zaman city modunun açık ya da kapalı olmasına bakmaz. Çünkü sistem direksiyon miliyle tümleşik bir parça olduğundan,arızalanması durumunda kilitlenir. Bu da direksiyonun ağırlaşmasına sebep olur. Bu arada,ustanız yanlış biliyor çünkü bu arıza,kullanıma bağlı olarak gelişen bir arıza değil. Problem,aracın parçasının arızalı bir şekilde piyasaya sunulması. 2006-2008 arası modellerde özellikle görülen bu arızanın,2008 sonrası araçlarda daha nadir oluştuğunu gözlemleyebilirsiniz araştırırsanız. Sonuç olarak,eğer City fonksiyonu arızalanacağı varsa,açık kapalı dinlemez.

Bu arada,tekrar tekrar çok geçmiş olsun. Bu işi mahkeme aracılığıyla çözmek zorunda kalmanız çok üzücü. bunu size yaptırmak zorunda olan Fiat'ı kınıyorum. Bu Forum'dan aldığınız bilgiler doğrultusunda haklarınızı bilmemeniz imkansız zaten. Güzel tarafı o. Eninde sonunda bu işten alnınız ak çıkacağınıza inanıyorum. Bu arada,eğer ki motoru değiştirirseniz,bir daha olmayacağını söyleyebilirim.Tabii ki mekaniktir,belli olmaz sağı solu. Fakat geliştirilen City motoru arızaya daha az müsait. Dolayısıyla yaptırdıktan sonra aracınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

son olarak,hakkınızı arayın,Femoli abimiz de Fiat'a iletmiş durumu.Siz de peşinden koşun. Bırakmayın..

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Burak Arslan
    zhenny22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Mavi
    Plaka
    06 DE 6687
    Edilen teşekkür: 20

bu sorun 2006-2008 model arası grandeler de mi oluyor yoksa genel evo punto vs yaşayan oldu mu

cihangir ozturk
    chn73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 87

Fiat ın bu umuramaz tavrı yüzünden ikinci el fiyatları dibe vurdu.sat kurtul politikası güdüyorlar ve sattıkları aracın arkasında durmuyorlar.ben şahsen bir daha asla fiat almam.

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Alıntı zhenny22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sorun 2006-2008 model arası grandeler de mi oluyor yoksa genel evo punto vs yaşayan oldu mu
    2006-2008 yaşayanların sayısı daha çok. Zaten Grande Punto kasalar 2006'dan başladılar üretilmeye. Yani s1 ve s2 lerin bir kısmında bu sorun daha sık görünüyor. Evo'da başına gelen oldu mu bilmiyorum. Yeni Punto'larda ise hiç görmedim. Forumu araştırmak lazım tabii..

Deniz Arifağaoğlu
    Blueberry BaranSelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 188

birşey danışmak istiyorum arabayı aldığımdan beri yani 1 senedir sadece bir kere ne işe yarıyor bu meret diye bakmak için 5 dakka kullandım sonrada bir ustanın kullanma sakın başına iş açarsın uyarsından sonra bir daha hiç düğmesine bile dokunmadım.

Sorum şu hiç kullanmadığım halde bu city mod denen lanet sıkıntı yaratır mı yinede yani böyle bir potansiyeli var mı ?
    Hiç açmayan arkadaşların da başına geldi bu sorun. Benimde eski aracım 2007'ydi hep açık tuttum ama sorun yaşamadım. Kullanım ile ilgisi yok hocam, aç gitsin, olacağı varsa oluyor, aç kullan kafana takma. Araç kaç model ?

Alper Çabuk
    alpercabuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    33 ATE 99
    Edilen teşekkür: 36

Arkadaşlar cevap vermiş zaten, denildiği gibi kullanıp kullanmamanızla alakalı bir durum değil.Sorun şu ki bu parça avrupa standartlarına göre üretiliyor.Oradaki yollarla Tr deki yollar arasındaki farklarda malum.Parçanın kalibrasyonu sarsıntıdan büyük ölçüde zarar görüyor.Bu sarsıntıların sıklığı neticesinde de arızalanıyor.

Büyük firmalar değişik pazarlara açılırken, o pazarın fiziki,coğrafi şartlarını göz önünde bulundurarak pazara sundukları ürünleri revize ederler.Lakin müşteri ilişkileriyle yapmış olduğum görüşmede Fiatın böyle bir çalışması olmadığını söyledi. İtalya'da fabrikadan çıkan bir aracın içinde coğrafi şartlardan birebir etkilenecek bir parça ne ise Türkiye'deki de o. Sorun başlı başına bundan kaynaklanıyor bence. Fiatta pazar analizi yapan mühendisler boşuna maaş alıyorlar.Çok az ticari bir zekaya sahip bir insanın bile düşünebileceğini ne yazık ki onlar düşünemiyorlar.Ve isimleri kötüye çıkıyor maalesef.

Alıntı Scottie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok büyük geçmiş olsun...
    Teşekkür ederim umarım sizlerde aynı tecrübeyi yaşamak zorunda kalmazsınız.

Alıntı Bollardsau Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun , olay tam olarak nasıl gerçekleşti.120 km ile gidiyorsanız zaten yol büyük ihtimal dümdüzdür.Birden bire direksiyon kitlenip hiç hareket mi etmedi yoksa eski arabalardaki gibi ağır hale mi geldi yani hidrolik direksiyon mu servis harici oldu ? Olaydan sonra nasıl durdunuz ?
    Pazar günü (Mersini bilenler bilir), yazlık sitelerin çok olduğu mersinin doğu tarafından şehir merkezine dönüşte normal çevre yolu tamamen çekilmez otoban ise normal trafik yoğunluğunun üstündedir.Bende otobandan evime gelirken onlarca aracın arasında sağa hafif virajlı bir yolda ansızın gerçekleşti.Daha önce tofaş şahin yada kartal kullandıysanız otomobilin çalışmadan durduğu yerdeki direksiyon ağırlığının 2-3 katı sertlikte bir durum.Aracı sağ tarafa nasıl çektiğimi hatırlamıyorum bile desem yeridir. O an yaşadığım stres kelimelere dökülemeyecek kadar fazlaydı.

Alıntı outlife Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam çok geçmiş olsun. bende buradaki konuları yorumları okuyorum hiç açmıyorum city modu. forum olarak yüklensek mi hep birlikte fiata? yöneticilerimiz ne der? ne bileyim mail yağmuru, telefon yağmnuru, şikayetler falan hem italyaya hem türkiyeye... kamuoyu baskısı her zaman işe yarar. yoksa bu tip durumlarda müşteri özelinde geçiştirerek çözmeye çalışacaklardır.
    İyi niyetiniz için teşekkür ederim.Forumda bu olayı hukuki olarak çözmenize yarayacak bir çok belge mevcut.Ama yöneticilerimizin bu olayı toparlayıp somut bir sonuç elde etmek adına yapacakları bir çalışma tabi ki onların taktiri.
    Şahsım adına konuşacak olursam eğer ben olayı biraz daha büyük düşünüp Cumhuriyet savcılıklarına "Can güvenliği ihlali" adı altında vereceğim bir dilekçe ile kadar götürmeyi düşünüyorum.Allah korusun ama gerçekleşmesi halinde avukata verilecek "Bilerek veya bilmeyerek taksirli yaralanmaya veya öldürmeye teşebbüsten açılacak dava için gerekli olacak vekaletnamede çekmecede saklı kalacak. Malum bu araçların içerisinde bazen bebekler bazen anneler-babalar eşler çocuklar seyahat ediyor. Saman taşınmıyor.

Alıntı cdogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam. City motoru dediğimiz bu parça arızalandığı zaman city modunun açık ya da kapalı olmasına bakmaz. Çünkü sistem direksiyon miliyle tümleşik bir parça olduğundan,arızalanması durumunda kilitlenir. Bu da direksiyonun ağırlaşmasına sebep olur. Bu arada,ustanız yanlış biliyor çünkü bu arıza,kullanıma bağlı olarak gelişen bir arıza değil. Problem,aracın parçasının arızalı bir şekilde piyasaya sunulması. 2006-2008 arası modellerde özellikle görülen bu arızanın,2008 sonrası araçlarda daha nadir oluştuğunu gözlemleyebilirsiniz araştırırsanız. Sonuç olarak,eğer City fonksiyonu arızalanacağı varsa,açık kapalı dinlemez.

Bu arada,tekrar tekrar çok geçmiş olsun. Bu işi mahkeme aracılığıyla çözmek zorunda kalmanız çok üzücü. bunu size yaptırmak zorunda olan Fiat'ı kınıyorum. Bu Forum'dan aldığınız bilgiler doğrultusunda haklarınızı bilmemeniz imkansız zaten. Güzel tarafı o. Eninde sonunda bu işten alnınız ak çıkacağınıza inanıyorum. Bu arada,eğer ki motoru değiştirirseniz,bir daha olmayacağını söyleyebilirim.Tabii ki mekaniktir,belli olmaz sağı solu. Fakat geliştirilen City motoru arızaya daha az müsait. Dolayısıyla yaptırdıktan sonra aracınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

son olarak,hakkınızı arayın,Femoli abimiz de Fiat'a iletmiş durumu.Siz de peşinden koşun. Bırakmayın..
    Teşekkür ederim.

Ufuk KAPLAN
    uFig Tuning07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07 FU 463
    Edilen teşekkür: 12

Böyle bir konu gördüğüme üzüldüm. Tamda yeni fiat almışken.. Herkes o kadar çemkirmişki, bir an soğudum arabadan.
    Sizede çok geçmiş olsun.

Ramazan OKYAR
    Bollardsau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sakarya
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 AG 1461
    Edilen teşekkür: 4

Alıntı alpercabuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pazar günü (Mersini bilenler bilir), yazlık sitelerin çok olduğu mersinin doğu tarafından şehir merkezine dönüşte normal çevre yolu tamamen çekilmez otoban ise normal trafik yoğunluğunun üstündedir.Bende otobandan evime gelirken onlarca aracın arasında sağa hafif virajlı bir yolda ansızın gerçekleşti.Daha önce tofaş şahin yada kartal kullandıysanız otomobilin çalışmadan durduğu yerdeki direksiyon ağırlığının 2-3 katı sertlikte bir durum.Aracı sağ tarafa nasıl çektiğimi hatırlamıyorum bile desem yeridir. O an yaşadığım stres kelimelere dökülemeyecek kadar fazlaydı.
    Anladım.Çok geçmiş olsun.Biraz sonra servise gideceğim cam motoru değişimi için.Bu durumuda iletirim.Gelişmeleri paylaşırsanız forum olarak bilgi sahibi oluruz...

Alper Çabuk
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    33 ATE 99

Alıntı Tuning07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle bir konu gördüğüme üzüldüm. Tamda yeni fiat almışken.. Herkes o kadar çemkirmişki, bir an soğudum arabadan.
    Sizede çok geçmiş olsun.

Aracınızdan soğumanıza üzüldüm istemeyerek.Ama hemen kestirip atmayın. Gelecek adına endişe veren şu ki; servisler veya Fiat bu olayı mahkeme kararları olmasına rağmen görmezden gelerek duyarsız kalıyorlar.2500-3000 TL vererek "ölmekten" kurtulabilirsiniz.Bu sorun halledilemeyecek bir sorun değil. En kısa zamanda servise gittiğinizde servonuzu kontrol ettirin. Sorun olmasa dahi!!!!

Alper Çabuk
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    33 ATE 99

Anladım.Çok geçmiş olsun.Biraz sonra servise gideceğim cam motoru değişimi için.Bu durumuda iletirim.Gelişmeleri paylaşırsanız forum olarak bilgi sahibi oluruz...
    Servoyu kontrol ettirmeyi unutmayın...

Ramazan OKYAR
    Bollardsau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sakarya
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 AG 1461
    Edilen teşekkür: 4

Alper bey , aracınız kaç model?

müslüm karabulut
    klasman01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 33

bencede yöneticilerimizin önderliğinde toplu olarak telefon açalım yada başka bir şeyler yapalım mesela Hyundai ömür boyu garanti altına almış servo motoru belki bizde baskı yaparak bir şeyler elde edebiliriz ne demişler bir elin nesi var iki elin sesi var.

14. Bu mesajı için 2 kişi klasman01'ye teşekkür etti:

onur demir
    jackalwile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 3

Alıntı BaranSelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç açmayan arkadaşların da başına geldi bu sorun. Benimde eski aracım 2007'ydi hep açık tuttum ama sorun yaşamadım. Kullanım ile ilgisi yok hocam, aç gitsin, olacağı varsa oluyor, aç kullan kafana takma. Araç kaç model ?
    Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Araç 2007 model ben city mod denen şeye pek gerek duymuyorum zaten açıkçası sevmedim de park ederken belki işe yarar oda zaten yapacağın maksimum 5 6 hamle onun için de tören yapmaya gerek yok bence çok gereksiz bir icat söküp atılabilse çok iyi olur en azından sıkıntı yaşamayız. City mod yerine şu araca ışık sensörü yağmur sensörü koysalar mp3 ve sis farını standart yapsalar daha dolu daha çok tutulan bir araç olabilirdi ( serviste 2500 lira çıkan değişim ücretinden yola çıkarak yerine bu parçaların konulabileceğini hesap ediyorum ). Ama işte bu pazarlama mantığı yokmu allah bunları bildiği gibi yapsın ölümlü bir kazaya sebebiyet verse bu sistem hangi kazandığın para giden canları geri getirecek hiç düşünmezler

16. Bu mesajı için 2 kişi jackalwile'ye teşekkür etti:

Alper Çabuk
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    33 ATE 99

Alper bey , aracınız kaç model?
    2006 Model

Alper Çabuk
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    33 ATE 99

Alıntı klasman01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bencede yöneticilerimizin önderliğinde toplu olarak telefon açalım yada başka bir şeyler yapalım mesela Hyundai ömür boyu garanti altına almış servo motoru belki bizde baskı yaparak bir şeyler elde edebiliriz ne demişler bir elin nesi var iki elin sesi var.
    Bu uğurda ben her şeye varım, aklımdan aracı servisin önünde yakmak bile gelmiyor değil.

müslüm karabulut
    klasman01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 33

Alper bey çok büyük geçmiş olsun benim aracım da 2006 model ve 30000 km de adana birmot adana mıçılar servisin den olumsuz sonuç aldım italya ile bile mailleşip telefonlaştım ama sonuç maalesef olumsuz tüketici hakem heyeti de belirli meblağların üstüne biz bakmıyoruz dediler ve servisten belge istediler tabi uyanık servisler bu konuda da yardımcı olmadılar yani anlayacağınız fıatın insafına kalmış bir durum. ALLAH bir daha size ve hiçbir fıat sürücüsüne böyle bir durum yaşatmasın o anki durumunuzu hayal ediyorum da gerçekten zor.

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

benzin zamları vss tamam ama hepimiz aynı aracı kullanıyoruz ve city sorunu ciddi anlamda ölümlü kazalara sebebiyet verecek kadar büyük bir sorun ve yetkili servisler burada adamına göre muamelle yapmakta ve emsal teşkil edecek kararları kaale almazken bizimde fiat kullanıcıları olarak bence fiatı ciddi bir dürtmemiz ve sarsmamız gerekir.

fiat türkiye ve italya genel merkezlerin telefonu, maili ve ortak bir mail metni oluşturularak burada paylaşılırsa ve herkes sürekli bu maili gönderirse ses getirir diye düşünüyorum. yöneticilerimizden bu konuda bir girişim bekliyoruz.

daha sabah ipsos araştırma merkezinden fiat müşteri hizmetleri aradılar beni servisten memnunmusunuz diye 10 dakika artısını eksisini dilim döndüğünce söyledim ama bu tip kronik sorunlarda tek ağızdan net şeyler söylemek lazaım fiata...
    Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Alper Şengül
    macman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 179

Çok büyük geçmiş olsun Allah beterinden korusun

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Alper Çabuk
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    33 ATE 99

Alper bey çok büyük geçmiş olsun benim aracım da 2006 model ve 30000 km de adana birmot adana mıçılar servisin den olumsuz sonuç aldım italya ile bile mailleşip telefonlaştım ama sonuç maalesef olumsuz tüketici hakem heyeti de belirli meblağların üstüne biz bakmıyoruz dediler ve servisten belge istediler tabi uyanık servisler bu konuda da yardımcı olmadılar yani anlayacağınız fıatın insafına kalmış bir durum. ALLAH bir daha size ve hiçbir fıat sürücüsüne böyle bir durum yaşatmasın o anki durumunuzu hayal ediyorum da gerçekten zor.
    Tüketici hakem heyetleri parasal sınırlar 2013 yılında yeniden revize edilmiştir.İlçelerde kaymakamlıklarda veya il kaymakamlıklarında parasal sınırlar farklılık gösterir.Başvurunuzu yüreğir/seyhan vs. gibi ilçe kaymakamlıklarda ki Tüketici Hakem Heyetlerine değil Büyükşehir Tüketici hakem Heyetine yapacaksınız.

2013 Yılı Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinin Bağlayıcı Olacağı Parasal Sınırlar Yeniden Belirlendi - Tüketiciler Derneği : TÜDER

Servisten alacağınız belgeye gelirse; vermek istememeleri durumunda noterden ihtar çektirin.Herhangi bir notere gidip konuyu açtığınızda yardımcı olacaklardır.

Unutmayın ki yasalar mümkün olduğu sınırlar içerisinde her daim tüketicinin yanındadır.Ve bu durum da o sınırlar içerisindedir.
    Konu alpercabuk tarafından (18/09/2013 Saat 16:32 ) değiştirilmiştir.

Alper Çabuk
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    33 ATE 99

Alıntı outlife Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benzin zamları vss tamam ama hepimiz aynı aracı kullanıyoruz ve city sorunu ciddi anlamda ölümlü kazalara sebebiyet verecek kadar büyük bir sorun ve yetkili servisler burada adamına göre muamelle yapmakta ve emsal teşkil edecek kararları kaale almazken bizimde fiat kullanıcıları olarak bence fiatı ciddi bir dürtmemiz ve sarsmamız gerekir.

fiat türkiye ve italya genel merkezlerin telefonu, maili ve ortak bir mail metni oluşturularak burada paylaşılırsa ve herkes sürekli bu maili gönderirse ses getirir diye düşünüyorum. yöneticilerimizden bu konuda bir girişim bekliyoruz.

daha sabah ipsos araştırma merkezinden fiat müşteri hizmetleri aradılar beni servisten memnunmusunuz diye 10 dakika artısını eksisini dilim döndüğünce söyledim ama bu tip kronik sorunlarda tek ağızdan net şeyler söylemek lazaım fiata...
    Evet böyle bir çalışma yapılıp sabitlenebilirse herkes için faydalı olur.

Sayfa 2/8 İlkİlk 123456 ... SonSon