Arkadaşlar cevap vermiş zaten, denildiği gibi kullanıp kullanmamanızla alakalı bir durum değil.Sorun şu ki bu parça avrupa standartlarına göre üretiliyor.Oradaki yollarla Tr deki yollar arasındaki farklarda malum.Parçanın kalibrasyonu sarsıntıdan büyük ölçüde zarar görüyor.Bu sarsıntıların sıklığı neticesinde de arızalanıyor.
Büyük firmalar değişik pazarlara açılırken, o pazarın fiziki,coğrafi şartlarını göz önünde bulundurarak pazara sundukları ürünleri revize ederler.Lakin müşteri ilişkileriyle yapmış olduğum görüşmede Fiatın böyle bir çalışması olmadığını söyledi. İtalya'da fabrikadan çıkan bir aracın içinde coğrafi şartlardan birebir etkilenecek bir parça ne ise Türkiye'deki de o. Sorun başlı başına bundan kaynaklanıyor bence. Fiatta pazar analizi yapan mühendisler boşuna maaş alıyorlar.Çok az ticari bir zekaya sahip bir insanın bile düşünebileceğini ne yazık ki onlar düşünemiyorlar.Ve isimleri kötüye çıkıyor maalesef.
Teşekkür ederim umarım sizlerde aynı tecrübeyi yaşamak zorunda kalmazsınız.
Pazar günü (Mersini bilenler bilir), yazlık sitelerin çok olduğu mersinin doğu tarafından şehir merkezine dönüşte normal çevre yolu tamamen çekilmez otoban ise normal trafik yoğunluğunun üstündedir.Bende otobandan evime gelirken onlarca aracın arasında sağa hafif virajlı bir yolda ansızın gerçekleşti.Daha önce tofaş şahin yada kartal kullandıysanız otomobilin çalışmadan durduğu yerdeki direksiyon ağırlığının 2-3 katı sertlikte bir durum.Aracı sağ tarafa nasıl çektiğimi hatırlamıyorum bile desem yeridir. O an yaşadığım stres kelimelere dökülemeyecek kadar fazlaydı.
İyi niyetiniz için teşekkür ederim.Forumda bu olayı hukuki olarak çözmenize yarayacak bir çok belge mevcut.Ama yöneticilerimizin bu olayı toparlayıp somut bir sonuç elde etmek adına yapacakları bir çalışma tabi ki onların taktiri.
Şahsım adına konuşacak olursam eğer ben olayı biraz daha büyük düşünüp Cumhuriyet savcılıklarına "Can güvenliği ihlali" adı altında vereceğim bir dilekçe ile kadar götürmeyi düşünüyorum.Allah korusun ama gerçekleşmesi halinde avukata verilecek "Bilerek veya bilmeyerek taksirli yaralanmaya veya öldürmeye teşebbüsten açılacak dava için gerekli olacak vekaletnamede çekmecede saklı kalacak. Malum bu araçların içerisinde bazen bebekler bazen anneler-babalar eşler çocuklar seyahat ediyor. Saman taşınmıyor.
Teşekkür ederim.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri