Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
75 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Aracım komple boyalı gözüküyor! yardım!

V.Seyhun Akar
    seysey37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    41GC850
    Edilen teşekkür: 219

mercedeste 2.el de çalıştım aracınız gibi iki üç araç gelmişti.. sorduğumuzda fabrika 2 kat boya atılmış denildi.. ne kadar inandırıcı bi bahane bilmiyorum ama.. biz aldıkta sattıkta bi sıkıntı yaşamdık.. özellikle yeni focuslarda çıkmıştı 2 tane

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Gülen Yüz

Alıntı 06kaymak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tofaş bu konuda size destek verir merak etmeyin...
    Destek derken Müslüm abi. Ne gibi... Yıllar geçmiş
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

orhan özdemir
    orhanjr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 11

Alıntı seysey37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mercedeste 2.el de çalıştım aracınız gibi iki üç araç gelmişti.. sorduğumuzda fabrika 2 kat boya atılmış denildi.. ne kadar inandırıcı bi bahane bilmiyorum ama.. biz aldıkta sattıkta bi sıkıntı yaşamdık.. özellikle yeni focuslarda çıkmıştı 2 tane

Demek ki bundan sonra sıfır alırken bile usta götürüp heryerine baktıracağız..

Ahmet Salih Kadıoğlu
    PuntO61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 12

Alıntı Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    300-350 ye normal diyecek adamıda otoboyası ile boyamak lazım.
    2012 model ford focus almıştık 0 km... boya kalınlığını ölçtüğümüzde 270-300 civarında çıkınca epey işkillenmiştim, ölçümü yapan kişi (ford çalışanı değil) fordların boyalarının kalın olduğunu kafaya takılacak birşey olmadığını söyledi... bende forda mail attım cevabı yazılı olarak istedim bana gelen cevapı aşaya kopyalıyorum..

Sayın ............................,

Ford üretim standartlarına göre aracın herhangi bir bölgesinde maksimum 350 µm (micron) boya kalınlık değerine kadar müsaade edilmektedir (maksimum 3 kez “baz kat boya + vernik” tamiri şeklinde).

Üretim esnasında aracın çeşitli bölgeleri arasında boya kalınlık değerlerinde farklılıklar oluşabilmektedir. Max. 350 µm (micron) boya kalınlık değerine kadar olmak üzere, aracın üretim aşamasında çeşitli bölgelerinde oluşacak boya kalınlık değeri farklılığı üretim standartları dahilinde olup aracın orijinalliğini etkilemememektedir.

Saygılarımızla,
    Ford Otomotiz Sanayi A.Ş.

7. Bu mesajı için 3 kişi PuntO61'ye teşekkür etti:

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

buradan şunu anlıyoruz. otomotiv firmalarının boya kalınlık vs standartları değişiyor...ve her firma kendi boya standardını oluşturuyor. ve demek ki sıfır araç alırken bu tip bir yazı almak şart olmuştur... punt061 gerçekten ufuk açıcı bir paylaşım teşekkürler.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

orhan özdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı PuntO61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2012 model ford focus almıştık 0 km... boya kalınlığını ölçtüğümüzde 270-300 civarında çıkınca epey işkillenmiştim, ölçümü yapan kişi (ford çalışanı değil) fordların boyalarının kalın olduğunu kafaya takılacak birşey olmadığını söyledi... bende forda mail attım cevabı yazılı olarak istedim bana gelen cevapı aşaya kopyalıyorum..

Sayın ............................,

Ford üretim standartlarına göre aracın herhangi bir bölgesinde maksimum 350 µm (micron) boya kalınlık değerine kadar müsaade edilmektedir (maksimum 3 kez “baz kat boya + vernik” tamiri şeklinde).

Üretim esnasında aracın çeşitli bölgeleri arasında boya kalınlık değerlerinde farklılıklar oluşabilmektedir. Max. 350 µm (micron) boya kalınlık değerine kadar olmak üzere, aracın üretim aşamasında çeşitli bölgelerinde oluşacak boya kalınlık değeri farklılığı üretim standartları dahilinde olup aracın orijinalliğini etkilemememektedir.

Saygılarımızla,
    Ford Otomotiz Sanayi A.Ş.
    Merhaba,

Öncelikle benzer örnek için çok tesekkür ederim.
    oto kontrol için gittiğimizde orada bulunan yaklasşık 6 aracın boyalarınada baktık. hatta bir tane fiat doblo vardı, 90 - 110 civarı cıkıyordu onun boya mikron değerleri.. oradaki usta doblonun arka camurlugunun boyalı oldugunu soyledı makine 155 gösteriyordu..
    Benim aracın değerleri 300 - 350 arası gösteriyor..

Şimdi elimde diyelim böyle bir yazı var.. Alıcı olsanız yeterli olur muydu, tatmin eder miydi sizi fabrikadan alınmış genel bir yazı..

Burada ciddi bir mağduriyet var bence, satmam gereken aracımı satamıyorum, alıcı arkadaşlara da yalan söyler gibi boyasız dediğim araç komple boyalı çıkıyor!

Haftasonu küçükyalı birmot un önüne bırakacağım aracı..
    Orada umarım ilgilenirler, yoksa sonuna kadar peşindeyim..

Mert Kib
    Merruse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 32

Otomotiz neymiş yahu?

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Peki abi bu 300-350 değeri her yerinde mi aynı.
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

orhan özdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı biancoangelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki abi bu 300-350 değeri her yerinde mi aynı.
    Evet, her yerde 300- 350 kapı içleri, direkler, tavan vs....
    Ama oradaki usta "ben tamam alın diyemem" dedi..
    adamlarda haklı olarak vazgeçti..

Aslında bi taraftan bakınca 2 kat boya iyidir

mustafa özbey
    reddragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 166

Arabayı temiz olarak bulmak da satmak da zor ülkemizde... En iyisi benim gibi temiz sıfır aldın mı 10 yıl bineceksin en az... Stresli işler 2. el araç almak ve satmak

17. Bu mesajı için 2 kişi reddragon'ye teşekkür etti:

Muslum Kaymak
    Ticari İşletme Sahibi 06kaymak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 MCZ 24
    Edilen teşekkür: 1014

Alıntı biancoangelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Destek derken Müslüm abi. Ne gibi... Yıllar geçmiş
    destek derken: olmadı değil başımıza geldi, bir kaç araçta mikron kalınlığı yüksek çıkmıştı...Tofaştan bu kalınlıkların normal olduğuna dair bilgi ve yazı alındı ve söz konusu araçlar rahatça satıldı..
    TÜRKİYE,ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUN.GERİ KALAN HERŞEYİ DE ATATÜRK E......
    SIZ ULKENIN SEREFINI KORUYUN...O SIZIN GELECEGINIZI KORUR..!!!!

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

1452487545 2584741266
    207 RC Le Mans gurgocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 108

Arabayı sıfır alıyorsun ve satmaya kalktığında böyle birşey yaşıyorsun, Türkiye burası olur arkadaş .. İçini rahatlatıcak şekilde çözümlenir inşallah en kısa zamanda .

2011 Temmuz'da ŞanlıUrfa Fiat Bayi'sine sıfır aldığım aracı teslim almaya gittim. Müdür Bey 'in odasına girdik ve aracı teslim almay geldik dedik, oturduk çayımızı içerken servis çalışanı kapıyı çalıp telaşla içeri girdi. "Müdür Bey, ..... nın aracını dışarıya çıkartırken ön yolcu kapısını vurmuşlar ne yapalım? Birazdan teslim almaya gelir nasıl halledelim?" dedi..

Düşünün biz araç teslim almaya gelmişiz, müdür var ve servis çalışanı okadar telaş yapmışki içeri girip direk bunları söyleyebiliyor Bayi Müdürü biraz durakladı çünkü biz ordayız bunu öğrendik

Müdür Bey 'in verdiği cevap ; "kapıyı hemen değiştirin" . Şimdi o alıcı gelip sıfır araç alıcak ve kapısı değişmiş olucak.

Sıfır araç olsun, ucuz olsun pahalı olsun farketmez, teslim almadan kontrolünü yapacaksın bukadar basit.

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

murat uludag
    muratuludag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 17

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ahmet Salih Kadıoğlu
    PuntO61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 12

Alıntı orhanjr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet, her yerde 300- 350 kapı içleri, direkler, tavan vs....
    Ama oradaki usta "ben tamam alın diyemem" dedi..
    adamlarda haklı olarak vazgeçti..

Aslında bi taraftan bakınca 2 kat boya iyidir
    zaten işgüzarlığı yapan o usta! ne demek "ben tamam alın diyemem"? bu araç hakkında bildiğin özel bir bilgi varmı da konuşuyorsun? bu araç alım satım işleri tuhaf hele de dürüst bir insansan işin zor... şu anda internete kayınbiraderin aracını ilana koyduk, fotoğraflar açık ve net.. plakayı kapatmadık, var olan hasarlar yazılı, ki öyle çarpma ağır kaza felan yok, fiyatı da uygun yazmama rağmen arayan yok... benim size acizane önerim aracınıza müşteri olan insanlara arabanızı sadece yetkili servislerde baktırabileceğinizi söylemeniz.. sanayide yada sözde özel yetkili servislerde aracınızı baktırmamaya çalışın...

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

orhan özdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı PuntO61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zaten işgüzarlığı yapan o usta! ne demek "ben tamam alın diyemem"? bu araç hakkında bildiğin özel bir bilgi varmı da konuşuyorsun? bu araç alım satım işleri tuhaf hele de dürüst bir insansan işin zor... şu anda internete kayınbiraderin aracını ilana koyduk, fotoğraflar açık ve net.. plakayı kapatmadık, var olan hasarlar yazılı, ki öyle çarpma ağır kaza felan yok, fiyatı da uygun yazmama rağmen arayan yok... benim size acizane önerim aracınıza müşteri olan insanlara arabanızı sadece yetkili servislerde baktırabileceğinizi söylemeniz.. sanayide yada sözde özel yetkili servislerde aracınızı baktırmamaya çalışın...
    Merhabaiar,
    İşin garibi, ilk satın almak isteyen arkadasa göstermek için Fiat yetkili servisi Kırmak Oto da yapıldı boya kontrolu.. (o zaman ben değil abim vardı aracı göstermek için giden..) yani yetkili servis bile saçmalıyorsa yuhh diyorum..
    Neyse haftasonunu bekliyorum, küçükyalı birmot tan almıştım aracı , ne diyeceklerini merak ediyorum.. gidip görüşecegim bizzat..

orhan özdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Arkadaşlar merhaba,
    bugun fiat in yönlendirmesi ile aracı aldığımız küçükyalı birmot' a gittik.. Bizlerle Müşteri ilişkileri danışmanı Elif Köşklü hanım ilgilendi. Servisteki usta aracın tüm boya kontrollerini yaptı, bugun daha da şok olduk! çünkü sağ kapı 125 um( mikron) boya kalınlığında, aracın diğer yerleri 300- 450 mikrona kadar gidip geliyor! yani bu çift kat boya değil.. sağ kapı dışında aracın her yeri, tavanı, direkleri bagaj kapısı vs.. boyalı görünüyor.. Bize bu aracı satan Küçükyalı Birmot umarım bu maduriyetimizi giderir.. Çünkü peşini bırakmayacağım.. Kimse kolay para kazanmıyor.. Sorunsuz diye yetkili satıcılardan sıfır aldığımız araçlar böyle çıkıyorsa vay halimize.. Şimdi fiat'a rapor yazılacağını söylediler.. Sonucu merakla bekliyorum.. Buradan yardımcı olan yorum yapan tüm arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim..

28. Bu mesaj için teşekkür edenler:

KIVANÇ KUMANLI
    ufukss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 3

Üstadım canını sıkma tüketici heyetine başvur gelen cevaptan sonra... Bir şekilde çözülücektir. Sakin ve istekli ol.. Konu çözülecektir.. Parayı sokaktan toplamıyoruz.. Onlardan zengin değiliz ya size sıfır araç verecekler yada tazminat veyahut piyasa değerinde senden alacaklar aracı ( Ölü rakam değil gerçek piyasa) . Bi şekilde çözecekler seve seve....

30. Bu mesaj için teşekkür edenler:

orhan özdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı ufukss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstadım canını sıkma tüketici heyetine başvur gelen cevaptan sonra... Bir şekilde çözülücektir. Sakin ve istekli ol.. Konu çözülecektir.. Parayı sokaktan toplamıyoruz.. Onlardan zengin değiliz ya size sıfır araç verecekler yada tazminat veyahut piyasa değerinde senden alacaklar aracı ( Ölü rakam değil gerçek piyasa) . Bi şekilde çözecekler seve seve....
    çok teşekkürler dostum

KIVANÇ KUMANLI
    ufukss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 3

Alıntı orhanjr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok teşekkürler dostum
    Sana örnek vereyim kendimden. İder denen üçkağıtçılar dan 1.900 TL YE koltuk takımı aldım 2 ay sonra kumaşta dökülmeler ve gacırtılar başladı. Sonra firmayla görüştüm.. Hikayeden birini gönderdiler. Bundan bişey olmaz ne olcakki gibi aklı ziyan açıklamalar yaptılar biz sizi ararız dediler. Tabi ne arayan ne soran. Sonra firmaya gittim kumaşı değiştirin dedim.(iade de istemiyorum) Firma bizi rengi beğenmemekle suçladı üstü kapalı olarak.(.erefsizler). Ben tabi o sinirle gittim tüketici heyetine bilirkişi tayin ettiler.. Sonra bir hoca geldi inceledi koltuğu. Bu kumaş bildiğiniz en adi kumaş dedi. Nasıl aldınız bunu dedi ölçümler vs. yaptı tutanağı yazdı gitti. Sonra ihtar çektim. Aradı güzeller Değişelim diye.. Bu seferde ben hayır dedim paramı iade edin dedim..Bu seferde 1850 TL yapalım 50 lira kart komisyonu dediler . Hayır dedim ya tam yaparsınız yada mahkemeyi açıcam 2 gün süreniz var dedim. Paşa paşa yaptı .erefsizler..

Yani diyeceğim peşini bırakmayın biz onlardan zengin değiliz. BU millet kazığı sessizliğinden yiyor. Hak hukuk ne varsa sonuna kadar gidin..

33. Bu mesaj için teşekkür edenler:

orhan özdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Kızgın

Alıntı ufukss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sana örnek vereyim kendimden. İder denen üçkağıtçılar dan 1.900 TL YE koltuk takımı aldım 2 ay sonra kumaşta dökülmeler ve gacırtılar başladı. Sonra firmayla görüştüm.. Hikayeden birini gönderdiler. Bundan bişey olmaz ne olcakki gibi aklı ziyan açıklamalar yaptılar biz sizi ararız dediler. Tabi ne arayan ne soran. Sonra firmaya gittim kumaşı değiştirin dedim.(iade de istemiyorum) Firma bizi rengi beğenmemekle suçladı üstü kapalı olarak.(.erefsizler). Ben tabi o sinirle gittim tüketici heyetine bilirkişi tayin ettiler.. Sonra bir hoca geldi inceledi koltuğu. Bu kumaş bildiğiniz en adi kumaş dedi. Nasıl aldınız bunu dedi ölçümler vs. yaptı tutanağı yazdı gitti. Sonra ihtar çektim. Aradı güzeller Değişelim diye.. Bu seferde ben hayır dedim paramı iade edin dedim..Bu seferde 1850 TL yapalım 50 lira kart komisyonu dediler . Hayır dedim ya tam yaparsınız yada mahkemeyi açıcam 2 gün süreniz var dedim. Paşa paşa yaptı .erefsizler..

Yani diyeceğim peşini bırakmayın biz onlardan zengin değiliz. BU millet kazığı sessizliğinden yiyor. Hak hukuk ne varsa sonuna kadar gidin..
    Bugun kaskodan yapılan işlemlerin listesini istediler..
    araçta sadece 4 tane mini onarım yapılmış..(sağ arka çamurluk, sol arka kapı, ve ön tampon)
    Bunların hepsi küçük çizik onarımları..
    Buradan da görüldüğü gibi direklerinde tavanında yada her yerinde diyelim boya, işlem vs.. yok!
    Ayıptır günahtır..
    Yetkili satıcılarda yaşamayalım bari bu durumu!
    Auto King den gelen bu ayrıntılı dökününü ilettik.!
    Avukat arkdaşlarlada konuştum, bilirkişi aracın ne zaman boyandığını vs.. ortaya çıkarır için rahat olsun dedi..
    Bekliyoruz bakalım sonucu!

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon