mercedeste 2.el de çalıştım aracınız gibi iki üç araç gelmişti.. sorduğumuzda fabrika 2 kat boya atılmış denildi.. ne kadar inandırıcı bi bahane bilmiyorum ama.. biz aldıkta sattıkta bi sıkıntı yaşamdık.. özellikle yeni focuslarda çıkmıştı 2 tane
2012 model ford focus almıştık 0 km... boya kalınlığını ölçtüğümüzde 270-300 civarında çıkınca epey işkillenmiştim, ölçümü yapan kişi (ford çalışanı değil) fordların boyalarının kalın olduğunu kafaya takılacak birşey olmadığını söyledi... bende forda mail attım cevabı yazılı olarak istedim bana gelen cevapı aşaya kopyalıyorum..
Sayın ............................,
Ford üretim standartlarına göre aracın herhangi bir bölgesinde maksimum 350 µm (micron) boya kalınlık değerine kadar müsaade edilmektedir (maksimum 3 kez “baz kat boya + vernik” tamiri şeklinde).
Üretim esnasında aracın çeşitli bölgeleri arasında boya kalınlık değerlerinde farklılıklar oluşabilmektedir. Max. 350 µm (micron) boya kalınlık değerine kadar olmak üzere, aracın üretim aşamasında çeşitli bölgelerinde oluşacak boya kalınlık değeri farklılığı üretim standartları dahilinde olup aracın orijinalliğini etkilemememektedir.
Saygılarımızla,
Ford Otomotiz Sanayi A.Ş.
buradan şunu anlıyoruz. otomotiv firmalarının boya kalınlık vs standartları değişiyor...ve her firma kendi boya standardını oluşturuyor. ve demek ki sıfır araç alırken bu tip bir yazı almak şart olmuştur... punt061 gerçekten ufuk açıcı bir paylaşım teşekkürler.
Merhaba,
Öncelikle benzer örnek için çok tesekkür ederim.
oto kontrol için gittiğimizde orada bulunan yaklasşık 6 aracın boyalarınada baktık. hatta bir tane fiat doblo vardı, 90 - 110 civarı cıkıyordu onun boya mikron değerleri.. oradaki usta doblonun arka camurlugunun boyalı oldugunu soyledı makine 155 gösteriyordu..
Benim aracın değerleri 300 - 350 arası gösteriyor..
Şimdi elimde diyelim böyle bir yazı var.. Alıcı olsanız yeterli olur muydu, tatmin eder miydi sizi fabrikadan alınmış genel bir yazı..
Burada ciddi bir mağduriyet var bence, satmam gereken aracımı satamıyorum, alıcı arkadaşlara da yalan söyler gibi boyasız dediğim araç komple boyalı çıkıyor!
Haftasonu küçükyalı birmot un önüne bırakacağım aracı..
Orada umarım ilgilenirler, yoksa sonuna kadar peşindeyim..
Otomotiz neymiş yahu?![]()
Peki abi bu 300-350 değeri her yerinde mi aynı.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
Arabayı temiz olarak bulmak da satmak da zor ülkemizde... En iyisi benim gibi temiz sıfır aldın mı 10 yıl bineceksin en az... Stresli işler 2. el araç almak ve satmak
TÜRKİYE,ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUN.GERİ KALAN HERŞEYİ DE ATATÜRK E......
SIZ ULKENIN SEREFINI KORUYUN...O SIZIN GELECEGINIZI KORUR..!!!!
Arabayı sıfır alıyorsun ve satmaya kalktığında böyle birşey yaşıyorsun, Türkiye burası olur arkadaş .. İçini rahatlatıcak şekilde çözümlenir inşallah en kısa zamanda .
2011 Temmuz'da ŞanlıUrfa Fiat Bayi'sine sıfır aldığım aracı teslim almaya gittim. Müdür Bey 'in odasına girdik ve aracı teslim almay geldik dedik, oturduk çayımızı içerken servis çalışanı kapıyı çalıp telaşla içeri girdi. "Müdür Bey, ..... nın aracını dışarıya çıkartırken ön yolcu kapısını vurmuşlar ne yapalım? Birazdan teslim almaya gelir nasıl halledelim?" dedi..
Düşünün biz araç teslim almaya gelmişiz, müdür var ve servis çalışanı okadar telaş yapmışki içeri girip direk bunları söyleyebiliyorBayi Müdürü biraz durakladı çünkü biz ordayız bunu öğrendik
Müdür Bey 'in verdiği cevap ; "kapıyı hemen değiştirin" . Şimdi o alıcı gelip sıfır araç alıcak ve kapısı değişmiş olucak.
Sıfır araç olsun, ucuz olsun pahalı olsun farketmez, teslim almadan kontrolünü yapacaksın bukadar basit.
Bayiden sıfır aldı komple boyalı çıktı | Oto Gündem | Otomobil Sayfası yaşanabilir bi durum
zaten işgüzarlığı yapan o usta! ne demek "ben tamam alın diyemem"? bu araç hakkında bildiğin özel bir bilgi varmı da konuşuyorsun? bu araç alım satım işleri tuhaf hele de dürüst bir insansan işin zor... şu anda internete kayınbiraderin aracını ilana koyduk, fotoğraflar açık ve net.. plakayı kapatmadık, var olan hasarlar yazılı, ki öyle çarpma ağır kaza felan yok, fiyatı da uygun yazmama rağmen arayan yok... benim size acizane önerim aracınıza müşteri olan insanlara arabanızı sadece yetkili servislerde baktırabileceğinizi söylemeniz.. sanayide yada sözde özel yetkili servislerde aracınızı baktırmamaya çalışın...
Merhabaiar,
İşin garibi, ilk satın almak isteyen arkadasa göstermek için Fiat yetkili servisi Kırmak Oto da yapıldı boya kontrolu.. (o zaman ben değil abim vardı aracı göstermek için giden..) yani yetkili servis bile saçmalıyorsa yuhh diyorum..
Neyse haftasonunu bekliyorum, küçükyalı birmot tan almıştım aracı , ne diyeceklerini merak ediyorum.. gidip görüşecegim bizzat..
![]()
Arkadaşlar merhaba,
bugun fiat in yönlendirmesi ile aracı aldığımız küçükyalı birmot' a gittik.. Bizlerle Müşteri ilişkileri danışmanı Elif Köşklü hanım ilgilendi. Servisteki usta aracın tüm boya kontrollerini yaptı, bugun daha da şok olduk! çünkü sağ kapı 125 um( mikron) boya kalınlığında, aracın diğer yerleri 300- 450 mikrona kadar gidip geliyor! yani bu çift kat boya değil.. sağ kapı dışında aracın her yeri, tavanı, direkleri bagaj kapısı vs.. boyalı görünüyor.. Bize bu aracı satan Küçükyalı Birmot umarım bu maduriyetimizi giderir.. Çünkü peşini bırakmayacağım.. Kimse kolay para kazanmıyor.. Sorunsuz diye yetkili satıcılardan sıfır aldığımız araçlar böyle çıkıyorsa vay halimize.. Şimdi fiat'a rapor yazılacağını söylediler.. Sonucu merakla bekliyorum.. Buradan yardımcı olan yorum yapan tüm arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim..
Üstadım canını sıkma tüketici heyetine başvur gelen cevaptan sonra... Bir şekilde çözülücektir. Sakin ve istekli ol.. Konu çözülecektir.. Parayı sokaktan toplamıyoruz.. Onlardan zengin değiliz ya size sıfır araç verecekler yada tazminat veyahut piyasa değerinde senden alacaklar aracı ( Ölü rakam değil gerçek piyasa) . Bi şekilde çözecekler seve seve....
Sana örnek vereyim kendimden. İder denen üçkağıtçılar dan 1.900 TL YE koltuk takımı aldım 2 ay sonra kumaşta dökülmeler ve gacırtılar başladı. Sonra firmayla görüştüm.. Hikayeden birini gönderdiler. Bundan bişey olmaz ne olcakki gibi aklı ziyan açıklamalar yaptılar biz sizi ararız dediler. Tabi ne arayan ne soran. Sonra firmaya gittim kumaşı değiştirin dedim.(iade de istemiyorum) Firma bizi rengi beğenmemekle suçladı üstü kapalı olarak.(.erefsizler). Ben tabi o sinirle gittim tüketici heyetine bilirkişi tayin ettiler.. Sonra bir hoca geldi inceledi koltuğu. Bu kumaş bildiğiniz en adi kumaş dedi. Nasıl aldınız bunu dedi ölçümler vs. yaptı tutanağı yazdı gitti. Sonra ihtar çektim. Aradı güzellerDeğişelim diye.. Bu seferde ben hayır dedim paramı iade edin dedim..Bu seferde 1850 TL yapalım 50 lira kart komisyonu dediler . Hayır dedim ya tam yaparsınız yada mahkemeyi açıcam 2 gün süreniz var dedim. Paşa paşa yaptı .erefsizler..
Yani diyeceğim peşini bırakmayın biz onlardan zengin değiliz. BU millet kazığı sessizliğinden yiyor. Hak hukuk ne varsa sonuna kadar gidin..
Bugun kaskodan yapılan işlemlerin listesini istediler..
araçta sadece 4 tane mini onarım yapılmış..(sağ arka çamurluk, sol arka kapı, ve ön tampon)
Bunların hepsi küçük çizik onarımları..
Buradan da görüldüğü gibi direklerinde tavanında yada her yerinde diyelim boya, işlem vs.. yok!
Ayıptır günahtır..
Yetkili satıcılarda yaşamayalım bari bu durumu!
Auto King den gelen bu ayrıntılı dökününü ilettik.!
Avukat arkdaşlarlada konuştum, bilirkişi aracın ne zaman boyandığını vs.. ortaya çıkarır için rahat olsun dedi..
Bekliyoruz bakalım sonucu!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri