Sayfa 1/4 1234 SonSon
75 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Aracım komple boyalı gözüküyor! yardım!

orhan özdemir
    orhanjr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 11

Standart Aracım komple boyalı gözüküyor! yardım!

5 sene evvel küçükyalı birmot' tan 0 kilometre olarak aldığımız grande punto active aracımı bırkac gun once ilan vererek satışa çıkardım. daha 65000 boyasız aracımı almak ısteyen arkadaslarla servise goturduk, boya kontrollerınde boyası direkler vss kapı içleri dahıl 300- 350 cıktı! normal degerlerin en fazla 140 olacagını soyledıgınde sasırıp kaldık.. halıyle satış gerceklesmedı.. cozumu nedır? nasıl bır yol ızlemelıyım..
    Konu kadir07 tarafından (21/05/2013 Saat 17:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: başlıklarda ilk harf büyük olmalı...

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Eğer kapı içleri ve koltuk altları dahil aracınızın her yerinde boya kalınlığı sabitse, dalgalanma yaşanmıyorsa, bu yine aracınızın "SONRADAN" boyanmadığını göstermez mi acaba?

Aldığınız servise gidip durumu anlatmakta fayda var, bir seride boya kalınlığı fazla olmuş olabilir, üretim esnasında.

4. Bu mesajı için 2 kişi celenlee'ye teşekkür etti:

Kaan Karabin
    punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 143

lokal olması durumu dısında boya kalınlıgı tek basına belirleyen faktor değildir. bilirkişi ile gercekten snradan boyanıp boyanmadıgı tespit edilbilir.
    Bravo HGTurbo
    Kaan

6. Bu mesajı için 2 kişi punto_multijet'ye teşekkür etti:

orhan özdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer kapı içleri ve koltuk altları dahil aracınızın her yerinde boya kalınlığı sabitse, dalgalanma yaşanmıyorsa, bu yine aracınızın "SONRADAN" boyanmadığını göstermez mi acaba?

Aldığınız servise gidip durumu anlatmakta fayda var, bir seride boya kalınlığı fazla olmuş olabilir, üretim esnasında.
    bugun gosterdıgımız yerde cıddı dalgalanma yok 300- 350 degısıyor.. yanı bı yerde 100 bı yerde 350 degıl ama eyup tekı speddy servısındekı usta "ben ok alın bu arabayı dıyemem" dedı.. daha oncede ford focus marka bı aracta boyle bı durum olmus.. mahkemeye verılmıs tazmınat ve yazılı belge alınmıs.. şaka gibi sıfır alırken bile kontrol edecegız artık.. saolasın küçükyalı birmot!

8. Bu mesajı için 2 kişi orhanjr'ye teşekkür etti:

orhan özdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

ilanı kaldırdım . 2 gundur alacak kişiler boya kontrolunden sonra vazgecıyor...
    kucukyalı birmotu aradık gerı donus yapacagız dedıler.. merak edıyorum ne dıyeceklerını...
    bı sekılde madur oldum..

tab tab
    tab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 52

Yetkili servise baş vurarak bilir kişi isteyip ve bu zamana kadar kaskodan kaza yapmadığına dahil yazıyı alarak dava açabilirsiniz. Ama size boya kalınlığı normal diyecekler.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

orhan özdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı tab Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yetkili servise baş vurarak bilir kişi isteyip ve bu zamana kadar kaskodan kaza yapmadığına dahil yazıyı alarak dava açabilirsiniz. Ama size boya kalınlığı normal diyecekler.
    ıyıde fıyatta anlasıp el sıkıstıgım adamlara nasıl anlatacagım derdımı 2 dır satamıyorum aracımı.. alacak kısıde haklı degıl mı?

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

bence bir avukata vekalet vererek bu işin peşini bırakmayın...

Sözde Sıfır Kilometre Araç Aldı, Hasarlı çıktı!.. » Antalya Metropol

Dacia'dan Aldığım Sıfır Araç Hasarlı Çıktı!

örnekler var. sıkı takiple tazminat alırsınız bence...

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Alıntı tab Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    300-350 ye normal diyecek adamıda otoboyası ile boyamak lazım.
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

17. Bu mesajı için 4 kişi Honor COOPER'ye teşekkür etti:

orhan özdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Engin Pişkin
    comanchee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34lüyüz biz
    Edilen teşekkür: 222

muhtemelen imalat aşamasında boyası kusurluydu haliyle kaporta atölyesi olmadığından boya üstüne boya atıldı.aslında normal şartlarda faydalı bir şey.araç paslanmaya,korozyona daha dirençli olur.fakat maalesef üç kağıtçı galericilerin boya safsatası nedeni ile fiyat kırmalarından, zaten ölücü olan milletimize gün doğuyor.usta madem cihazla boya varmı diye bakmayı biliyorda değişen ve darbe olmadığını söyleyemiyormu.kontrole götürülen yer zaten tanıdık. ahbap çavuş hesabı yani.üstünede körler sağırlar birbirini ağırlar muhabbeti.sırf boya ve değişen muhabbeti nedeniyle millet kevgire dönmüş çamurluk maşpiyelle geziyor.15 yaşındaki güneş yanığı olmuş yamalı eşşeğe dönmüş araç sırf orjinal diye vuruğu yapılmış,çürük çamurluğu maşpiyeli değişmiş bakımlı olan denginden daha pahalıya kakalanmaya çalışılıyor.Kapı,kaput,bagaj sacı,maşpiyel ve çamurluklar elbise misalidir.hasarlanınca değişmesi gerekir hatta olması gerekende budur.usulunce değişmiş,boyanmış ve montajlanmış aksam; çekiçlenmiş kaynaklamış olana göre daha sağlam olacaktır.Hepsi otomobil uzmanı olan, engin futbol bilgisine sahip, evindeki bozulan makinaları söküp takıp parça artırmakda mahir, taksim meydanında 3-5 kişi sallandırarak memleketi nizama solmakda emsalsiz öngürüleri olan insanımızın yapısı bu.Maalesef biz otomobile binmiyoruz.Ona manevi şahsiyet katarak kalbimize bindiriyoruz. Onlarınde bir eşya olduğunu eskiyip hasarlanabileceğini kabullenmiyoruz.
    Konu comanchee tarafından (21/05/2013 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir.
    YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
    PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI

20. Bu mesajı için 11 kişi comanchee'ye teşekkür etti:

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

Alıntı comanchee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    muhtemelen imalat aşamasında boyası kusurluydu haliyle kaporta atölyesi olmadığından boya üstüne boya atıldı.aslında normal şartlarda faydalı bir şey.araç paslanmaya,korozyona daha dirençli olur.fakat maalesef üç kağıtçı galericilerin boya safsatası nedeni ile fiyat kırmalarından, zaten ölücü olan milletimize gün doğuyor.usta madem cihazla boya varmı diye bakmayı biliyorda değişen ve darbe olmadığını söylemiyormu.kontrole götürülen yer zaten tanıdık. ahbap çavuş hesabı yani.üstünede körler sağırlar birbirini ağırlar muhabbeti.sırf boya ve değişen muhabbeti nedeniyle millet kevgire dönmüş çamurluk maşpiyelle geziyor.15 yaşındaki güneş yanığı olmuş yamalı eşeeğe dönmüş aracı sırf orjinal diye vuruğu yapılmış,çürüğü değişmiş bakımlı olanı deng,nden daha pahalıya kakalanmaya çalışılıyor.
    kesinlikle katılıyorum. hollanda da yaşayan arkadaşım arabasını satarken söylemiş burası değişti burası boyandı vss diye adam teşekkür etmiş iyi ki değiştirdiniz boyadınız zahmet etmişsiniz diye... bizde olsa çoktan 3 boya bi değişim için 3-4 bin lira fiyat kırarlar. ama dalaveracı galerici, dalaveracı servisler yüzünden millette paranoya olmuş... bende araba alırken orjinal almaya çalıştım. neden güvenemiyorum ki adama. bi fiesta sordum sahibi yaşlı emekli bi asker adam sadece bagaj kapağı değişti servis bakımlı dedi. tramerine bi baktım araçta 23 binliralık hasar çıktı. hadi bakalım adama mı güveneyim servise mi güveneyim. hadi güvendim aldım. kim alacak benden o aracı... bu da bizim ahlaki kısırdöngülerimizden biri. ben şuan araçta çizikler sürtmeler olmasına rağmen boya cila vs yaptırmıyorum neden adam güneş yanığı çiziği olan arabayı orjinal diye boyanmış arabaya tercih ediyo da ondan...

22. Bu mesajı için 3 kişi outlife'ye teşekkür etti:

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Alıntı Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

orhan özdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı comanchee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    muhtemelen imalat aşamasında boyası kusurluydu haliyle kaporta atölyesi olmadığından boya üstüne boya atıldı.aslında normal şartlarda faydalı bir şey.araç paslanmaya,korozyona daha dirençli olur.fakat maalesef üç kağıtçı galericilerin boya safsatası nedeni ile fiyat kırmalarından, zaten ölücü olan milletimize gün doğuyor.usta madem cihazla boya varmı diye bakmayı biliyorda değişen ve darbe olmadığını söyleyemiyormu.kontrole götürülen yer zaten tanıdık. ahbap çavuş hesabı yani.üstünede körler sağırlar birbirini ağırlar muhabbeti.sırf boya ve değişen muhabbeti nedeniyle millet kevgire dönmüş çamurluk maşpiyelle geziyor.15 yaşındaki güneş yanığı olmuş yamalı eşşeğe dönmüş araç sırf orjinal diye vuruğu yapılmış,çürük çamurluğu maşpiyeli değişmiş bakımlı olan denginden daha pahalıya kakalanmaya çalışılıyor.Kapı,kaput,bagaj sacı,maşpiyel ve çamurluklar elbise misalidir.hasarlanınca değişmesi gerekir hatta olması gerekende budur.usulunce değişmiş,boyanmış ve montajlanmış aksam; çekiçlenmiş kaynaklamış olana göre daha sağlam olacaktır.Hepsi otomobil uzmanı olan, engin futbol bilgisine sahip, evindeki bozulan makinaları söküp takıp parça artırmakda mahir, taksim meydanında 3-5 kişi sallandırarak memleketi nizama solmakda emsalsiz öngürüleri olan insanımızın yapısı bu.Maalesef biz otomobile binmiyoruz.Ona manevi şahsiyet katarak kalbimize bindiriyoruz. Onlarınde bir eşya olduğunu eskiyip hasarlanabileceğini kabullenmiyoruz.

kesinlikle katılıyorum +1

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Muslum Kaymak
    Ticari İşletme Sahibi 06kaymak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 MCZ 24
    Edilen teşekkür: 1014

Tofaş bu konuda size destek verir merak etmeyin...
    TÜRKİYE,ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUN.GERİ KALAN HERŞEYİ DE ATATÜRK E......
    SIZ ULKENIN SEREFINI KORUYUN...O SIZIN GELECEGINIZI KORUR..!!!!

e ko
    shellcininabisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 277

evet daha 2 yaşındaki evomun sağ ve sol ön olmak üzere 2 kapısında da ÜLKEMİZDEKİ DONGOZLAR yüzünden 5 tane göçük var hatta birisi ( NASIL YAPTIYSA YAPANIN TİPİNİ ÇOK MERAK EDİYORUM ) neredeyse kafam kadar... AMA YAPTIRMIYORUM .... neden çünkü güzel ülkemde DONGOZ çok satarken ağız kokusunu çekeceğime al kardeşim burası böyle 1 kuruş ta indirmem ister yaptırrr ister yaptırma diyeceğim...
    Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?

29. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Abdullah YUCEER
    aposport - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 42

Hocam ,

Merhaba,

Puntolarda maalesef boyle bir sikinti soz konusu. Yetkili servisler konudan haberdar 250 -300 mikrona kadar tolereleri var. ama disaridaki ustalar durumu bilmedikleri icin boyali diyorlar.

Ya yetkili servisten baska yere ekspertize goturmem diyeceksiniz

Yada yetkili servisten bilirkisi isteyip,
    Fabrikanin verecegi Arac orjinaldir yazisiyla rahat satabilirsiniz.

Zor bir durum. Kolay gelsin.

31. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

boya mı? umrumda değil.. temiz ve bakımlı kullanılmış mı.. bana yeter..

33. Bu mesajı için 2 kişi smartmavi'ye teşekkür etti:

orhan özdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı aposport Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam ,

Merhaba,

Puntolarda maalesef boyle bir sikinti soz konusu. Yetkili servisler konudan haberdar 250 -300 mikrona kadar tolereleri var. ama disaridaki ustalar durumu bilmedikleri icin boyali diyorlar.

Ya yetkili servisten baska yere ekspertize goturmem diyeceksiniz

Yada yetkili servisten bilirkisi isteyip,
    Fabrikanin verecegi Arac orjinaldir yazisiyla rahat satabilirsiniz.

Zor bir durum. Kolay gelsin.
    Merhaba,

Dun başka bir kişiye aracı gosterırken ben orada degıldım, abim oradaydı..
    dün ki oto kontrolü fiat yetkili servisinde (İst/Kartal, Kırmak Oto Tic. A.Ş,) yapılmıştı..
    yetkili servis bilgili olsaydı, alıcıya o bilgiyi vermeliydi ve satış gerçekleşmeliydi..
    bugun eyüp te speedy de yapıldı.

orhan özdemir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Ayrıca bugun tofaş ta çalışan bir arakdasımla gorüştüm,
    boya konusunda sıkıntı yaşandığında çok kez komple yeni kasa getirilip, eski aracın tüm parçaları yeni kasaya takılarak yenileniyormuş..
    Eğer böyle birşey varsa, kasa değişimini talep ederim dedim, ama hiç inandırıcı gelmedi.
    Böyle birşey olursa.. arabanın arkasına Fiat saolsun yazdıracagım
    Konu orhanjr tarafından (21/05/2013 Saat 21:36 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 1/4 1234 SonSon