5 sene evvel küçükyalı birmot' tan 0 kilometre olarak aldığımız grande punto active aracımı bırkac gun once ilan vererek satışa çıkardım. daha 65000 boyasız aracımı almak ısteyen arkadaslarla servise goturduk, boya kontrollerınde boyası direkler vss kapı içleri dahıl 300- 350 cıktı! normal degerlerin en fazla 140 olacagını soyledıgınde sasırıp kaldık.. halıyle satış gerceklesmedı.. cozumu nedır? nasıl bır yol ızlemelıyım..
Konu kadir07 tarafından (21/05/2013 Saat 17:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: başlıklarda ilk harf büyük olmalı...
Eğer kapı içleri ve koltuk altları dahil aracınızın her yerinde boya kalınlığı sabitse, dalgalanma yaşanmıyorsa, bu yine aracınızın "SONRADAN" boyanmadığını göstermez mi acaba?
Aldığınız servise gidip durumu anlatmakta fayda var, bir seride boya kalınlığı fazla olmuş olabilir, üretim esnasında.
lokal olması durumu dısında boya kalınlıgı tek basına belirleyen faktor değildir. bilirkişi ile gercekten snradan boyanıp boyanmadıgı tespit edilbilir.
Bravo HGTurbo
Kaan
bugun gosterdıgımız yerde cıddı dalgalanma yok 300- 350 degısıyor.. yanı bı yerde 100 bı yerde 350 degıl ama eyup tekı speddy servısındekı usta "ben ok alın bu arabayı dıyemem" dedı.. daha oncede ford focus marka bı aracta boyle bı durum olmus.. mahkemeye verılmıs tazmınat ve yazılı belge alınmıs.. şaka gibi sıfır alırken bile kontrol edecegız artık.. saolasın küçükyalı birmot!
ilanı kaldırdım . 2 gundur alacak kişiler boya kontrolunden sonra vazgecıyor...
kucukyalı birmotu aradık gerı donus yapacagız dedıler.. merak edıyorum ne dıyeceklerını...
bı sekılde madur oldum..
Yetkili servise baş vurarak bilir kişi isteyip ve bu zamana kadar kaskodan kaza yapmadığına dahil yazıyı alarak dava açabilirsiniz. Ama size boya kalınlığı normal diyecekler.
bence bir avukata vekalet vererek bu işin peşini bırakmayın...
Sözde Sıfır Kilometre Araç Aldı, Hasarlı çıktı!.. » Antalya Metropol
Dacia'dan Aldığım Sıfır Araç Hasarlı Çıktı!
örnekler var. sıkı takiple tazminat alırsınız bence...
muhtemelen imalat aşamasında boyası kusurluydu haliyle kaporta atölyesi olmadığından boya üstüne boya atıldı.aslında normal şartlarda faydalı bir şey.araç paslanmaya,korozyona daha dirençli olur.fakat maalesef üç kağıtçı galericilerin boya safsatası nedeni ile fiyat kırmalarından, zaten ölücü olan milletimize gün doğuyor.usta madem cihazla boya varmı diye bakmayı biliyorda değişen ve darbe olmadığını söyleyemiyormu.kontrole götürülen yer zaten tanıdık. ahbap çavuş hesabı yani.üstünede körler sağırlar birbirini ağırlar muhabbeti.sırf boya ve değişen muhabbeti nedeniyle millet kevgire dönmüş çamurluk maşpiyelle geziyor.15 yaşındaki güneş yanığı olmuş yamalı eşşeğe dönmüş araç sırf orjinal diye vuruğu yapılmış,çürük çamurluğu maşpiyeli değişmiş bakımlı olan denginden daha pahalıya kakalanmaya çalışılıyor.Kapı,kaput,bagaj sacı,maşpiyel ve çamurluklar elbise misalidir.hasarlanınca değişmesi gerekir hatta olması gerekende budur.usulunce değişmiş,boyanmış ve montajlanmış aksam; çekiçlenmiş kaynaklamış olana göre daha sağlam olacaktır.Hepsi otomobil uzmanı olan, engin futbol bilgisine sahip, evindeki bozulan makinaları söküp takıp parça artırmakda mahir, taksim meydanında 3-5 kişi sallandırarak memleketi nizama solmakda emsalsiz öngürüleri olan insanımızın yapısı bu.Maalesef biz otomobile binmiyoruz.Ona manevi şahsiyet katarak kalbimize bindiriyoruz. Onlarınde bir eşya olduğunu eskiyip hasarlanabileceğini kabullenmiyoruz.
Konu comanchee tarafından (21/05/2013 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir.
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
kesinlikle katılıyorum. hollanda da yaşayan arkadaşım arabasını satarken söylemiş burası değişti burası boyandı vss diye adam teşekkür etmiş iyi ki değiştirdiniz boyadınız zahmet etmişsiniz diye... bizde olsa çoktan 3 boya bi değişim için 3-4 bin lira fiyat kırarlar. ama dalaveracı galerici, dalaveracı servisler yüzünden millette paranoya olmuş... bende araba alırken orjinal almaya çalıştım. neden güvenemiyorum ki adama. bi fiesta sordum sahibi yaşlı emekli bi asker adam sadece bagaj kapağı değişti servis bakımlı dedi. tramerine bi baktım araçta 23 binliralık hasar çıktı. hadi bakalım adama mı güveneyim servise mi güveneyim. hadi güvendim aldım. kim alacak benden o aracı... bu da bizim ahlaki kısırdöngülerimizden biri. ben şuan araçta çizikler sürtmeler olmasına rağmen boya cila vs yaptırmıyorum neden adam güneş yanığı çiziği olan arabayı orjinal diye boyanmış arabaya tercih ediyo da ondan...
Tofaş bu konuda size destek verir merak etmeyin...
TÜRKİYE,ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUN.GERİ KALAN HERŞEYİ DE ATATÜRK E......
SIZ ULKENIN SEREFINI KORUYUN...O SIZIN GELECEGINIZI KORUR..!!!!
evet daha 2 yaşındaki evomun sağ ve sol ön olmak üzere 2 kapısında da ÜLKEMİZDEKİ DONGOZLAR yüzünden 5 tane göçük var hatta birisi ( NASIL YAPTIYSA YAPANIN TİPİNİ ÇOK MERAK EDİYORUM ) neredeyse kafam kadar... AMA YAPTIRMIYORUM .... neden çünkü güzel ülkemde DONGOZ çok satarken ağız kokusunu çekeceğime al kardeşim burası böyle 1 kuruş ta indirmem ister yaptırrr ister yaptırma diyeceğim...
Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?
Hocam ,
Merhaba,
Puntolarda maalesef boyle bir sikinti soz konusu. Yetkili servisler konudan haberdar 250 -300 mikrona kadar tolereleri var. ama disaridaki ustalar durumu bilmedikleri icin boyali diyorlar.
Ya yetkili servisten baska yere ekspertize goturmem diyeceksiniz
Yada yetkili servisten bilirkisi isteyip,
Fabrikanin verecegi Arac orjinaldir yazisiyla rahat satabilirsiniz.
Zor bir durum. Kolay gelsin.
boya mı? umrumda değil.. temiz ve bakımlı kullanılmış mı.. bana yeter..
Merhaba,
Dun başka bir kişiye aracı gosterırken ben orada degıldım, abim oradaydı..
dün ki oto kontrolü fiat yetkili servisinde (İst/Kartal, Kırmak Oto Tic. A.Ş,) yapılmıştı..
yetkili servis bilgili olsaydı, alıcıya o bilgiyi vermeliydi ve satış gerçekleşmeliydi..
bugun eyüp te speedy de yapıldı.
Ayrıca bugun tofaş ta çalışan bir arakdasımla gorüştüm,
boya konusunda sıkıntı yaşandığında çok kez komple yeni kasa getirilip, eski aracın tüm parçaları yeni kasaya takılarak yenileniyormuş..
Eğer böyle birşey varsa, kasa değişimini talep ederim dedim, ama hiç inandırıcı gelmedi.
Böyle birşey olursa.. arabanın arkasına Fiat saolsun yazdıracagım![]()
Konu orhanjr tarafından (21/05/2013 Saat 21:36 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri