Alıntı PuntO61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
2012 model ford focus almıştık 0 km... boya kalınlığını ölçtüğümüzde 270-300 civarında çıkınca epey işkillenmiştim, ölçümü yapan kişi (ford çalışanı değil) fordların boyalarının kalın olduğunu kafaya takılacak birşey olmadığını söyledi... bende forda mail attım cevabı yazılı olarak istedim bana gelen cevapı aşaya kopyalıyorum..

Sayın ............................,

Ford üretim standartlarına göre aracın herhangi bir bölgesinde maksimum 350 µm (micron) boya kalınlık değerine kadar müsaade edilmektedir (maksimum 3 kez “baz kat boya + vernik” tamiri şeklinde).

Üretim esnasında aracın çeşitli bölgeleri arasında boya kalınlık değerlerinde farklılıklar oluşabilmektedir. Max. 350 µm (micron) boya kalınlık değerine kadar olmak üzere, aracın üretim aşamasında çeşitli bölgelerinde oluşacak boya kalınlık değeri farklılığı üretim standartları dahilinde olup aracın orijinalliğini etkilemememektedir.

Saygılarımızla,
Ford Otomotiz Sanayi A.Ş.
Merhaba,

Öncelikle benzer örnek için çok tesekkür ederim.
oto kontrol için gittiğimizde orada bulunan yaklasşık 6 aracın boyalarınada baktık. hatta bir tane fiat doblo vardı, 90 - 110 civarı cıkıyordu onun boya mikron değerleri.. oradaki usta doblonun arka camurlugunun boyalı oldugunu soyledı makine 155 gösteriyordu..
Benim aracın değerleri 300 - 350 arası gösteriyor..

Şimdi elimde diyelim böyle bir yazı var.. Alıcı olsanız yeterli olur muydu, tatmin eder miydi sizi fabrikadan alınmış genel bir yazı..

Burada ciddi bir mağduriyet var bence, satmam gereken aracımı satamıyorum, alıcı arkadaşlara da yalan söyler gibi boyasız dediğim araç komple boyalı çıkıyor!

Haftasonu küçükyalı birmot un önüne bırakacağım aracı..
Orada umarım ilgilenirler, yoksa sonuna kadar peşindeyim..