Sayfa 5/6 İlkİlk 123456 SonSon
118 sonuçtan 81 ile 100 arası

Konu: En kalitesiz Alman Opel mi???

S. Togay
    VICEROY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 80

Şimdi şu soruları değerlendirelim isterseniz;
    1. opc motoru opel kendisimi üretiyor yoksa multijeti aldığı gibi dışardanmı alıyor?
    2. Nürburgring pist ödülünde motor hacmine göre son hız ve son hıza çıkış süresi baz alınıyorsa burada alınan ödülün international engine of the year,new engine,performance engine gibi kıymetli ödüllerin yanında değeri ve geçerliği ne orandadır?
    3. Bu yeni opc motor dünyada hangi oto test dergisinde 100.000 km testini minimum hata ile geçebilmiştir?
    Yukarıda sordum tüm kalem sorular doğru cevabı buldukça opel e bakış açısı değer kazanacaktır bence.
    Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...

erhan yildirim
    dicaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308
    Edilen teşekkür: 182

tayfun arkadaşında dediği gibi "2003 yılında vectra çıktığında 2.0 ecotec motor 100 bin testine girdi ve en ufak bir sorun olmadan geçti.." ve vectra kapanışa kadar yani insignia çıkana kadar (insignia çıktıktan sonra yeni bir vectra yapılmadı daha) 100.000 testlerini hatasız geçmiş bi araçtır ve ilk defa 280km kadran gördüğüm nadir araçlardan biridir vectra..

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı dicaser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e bende diyorumki adamlar geçmiş işte kardeş vag mag anlamam usta ben ben gittiğine bakarım zaten var yakınımda opeli olan rica edicem bas videoya çekeceğim diye kardeşi bizim 1.4tjetimiz bile 220 görüyorken istersen videoda yükleyebilirim hatta dur yüklüyorum , adamlar 16 turbo ile 262 görmüş ! yok göremezmişte yok şöyleymişte bırak bu tavır takınmaları ha tabi senki piyasadaki tüm araçları görmüş biri olarak bizden daha iyi bilirsiniz zaten oto test işi ile uğraşıyormuşsunuz , başarılar ve bol kazançlar
    Yav sen anlamıyormusun yazılanı?
    bir arabanın bayır aşağı 260 yapması onun motorunun iyi olduğunun göstergesi midir? Eğer bayır aşağı yapılan hız senin için iyilik, mükemmelik, kalite kıstası ile kapatalım forumu konuşmayalım motor teknolojileri hakkında. yukarda yaklaşık 3 defa yazdım fabirka verisi 225 ama bayır aşağı her araç fabrika verisi olan hızı geçebileceği gibi opelde geçmiştir diye. sen hala "video koyum bak geçti, sen geçmez diyordun" diyorsun.

tekrar yazıyorum ben geçemez demedim bayır aşağı her araç fabrika verisi son hızı geçer. sen arabayı yokuş aşağı yapılan hızla yere göğe sığdıramıyorsun ama fabrika verisi olarak değerlendirmek gerekir. fabrika verisi olarak değerlendirince bir halta yaramayan vasat aktarmaya sahip bir araç ortaya çıkıyor

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Alıntı VICEROY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iki gündür yazılanların sonucu ne acaba? opel en son hangi yıl ürettiği motorla ödül aldı bilen varmı?
    Birde ilk video bant üstündemi çekilmiş acaba kamerayı tutanın kafası yansımada sürekli aşağıda hayret.
    Alıntı VICEROY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi şu soruları değerlendirelim isterseniz;
    1. opc motoru opel kendisimi üretiyor yoksa multijeti aldığı gibi dışardanmı alıyor?
    2. Nürburgring pist ödülünde motor hacmine göre son hız ve son hıza çıkış süresi baz alınıyorsa burada alınan ödülün international engine of the year,new engine,performance engine gibi kıymetli ödüllerin yanında değeri ve geçerliği ne orandadır?
    3. Bu yeni opc motor dünyada hangi oto test dergisinde 100.000 km testini minimum hata ile geçebilmiştir?
    Yukarıda sordum tüm kalem sorular doğru cevabı buldukça opel e bakış açısı değer kazanacaktır bence.
    1-opc motor diye birşey yoktur aslında opc yani opel performance center..burası isminden de anlaşılacağı gibi bir ar-ge servisi ve halihazırdaki motorlar geliştirilip satışa sunulur e tabi adından da anlaşılacağı gibi bu center opelin kendi malıdır..
    2- bu test sırasında araçların 0-100,max hız,viraj kabiliyetleri gibi testler yapılacağını düşünüyorum çoook detaylı bilgim yok fikrimi söyledim..ayrıca yeni astra 2012 yılı en sorunsuz araç ödülü almıştır..
    3- Her motorun ar-ge sırasında 100 bin testi yapılır bu motorunda mutlaka yapılmıştır fakat gazetelerde yada dergilerde daha çıkmadı yada çıkarılmıyor çoğu motorun çıkarılmadığı gibi..

OPC deyince çoğu modifiye meraklısı şöyle bir düşünür çünkü gerçekten bu zamana kadar mükemmel motorlar üretmiştir..opelin en kötü zamanında bence de çok vasat olan ecotec ten bile süper motorlar çıkarmıştır..şunu kabul etmek lazım ki opel 97-2008 arası ciddi bir şekilde bocalamıştır yinede astra g corsa c gibi çok satılan araçlar çıkarmıştır ama son 4 yıldır hem kasa olarak hem de motor olarak iyi seçimler yapmıştır..kendisi üretmesede belirli bir süre multijete katkı yaptığını hepimiz biliyoruz ve dizel motor olarak multijeti seçmesi güzel seçim ayrıca benzinli olarak turbolu ve twinport motorlar gerçekten başarılı..e sizde takdir edersiniz ki 4 yılda bu kadar uğraş bazı ödülleri getirir..

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yav sen anlamıyormusun yazılanı?
    bir arabanın bayır aşağı 260 yapması onun motorunun iyi olduğunun göstergesi midir? Eğer bayır aşağı yapılan hız senin için iyilik, mükemmelik, kalite kıstası ile kapatalım forumu konuşmayalım motor teknolojileri hakkında. yukarda yaklaşık 3 defa yazdım fabirka verisi 225 ama bayır aşağı her araç fabrika verisi olan hızı geçebileceği gibi opelde geçmiştir diye. sen hala "video koyum bak geçti, sen geçmez diyordun" diyorsun.

tekrar yazıyorum ben geçemez demedim bayır aşağı her araç fabrika verisi son hızı geçer. sen arabayı yokuş aşağı yapılan hızla yere göğe sığdıramıyorsun ama fabrika verisi olarak değerlendirmek gerekir. fabrika verisi olarak değerlendirince bir halta yaramayan vasat aktarmaya sahip bir araç ortaya çıkıyor
    tamam usta bizim t-jetlerinde fabrika verisi 195'tir al sana kendi çektiğim video bizzat bursa otobanında çektim alda izle bayır yukarı bide
    1 Fiat V - YouTube

hayır sen demedim ben diyosun bide bak şimdi kanıtı hemen onuda kanıtlayayım
    "1.6 180 hp insigna nerde 262 km/h hız yapıyor Allah aşkına?"

bu arada aracı kamerayı sabitleyemediğim için sürekli 5. viteste ayrıca klima açık bu arada araç stock hava filtresi bile 5tl'lik orjinal hava filtresi cuma günü değiştirecem ama hava filtresini komple..

bu arada videonun sonuna kondurdugum gulucekte benden sana gelsin
    Konu dicaser tarafından (27/08/2012 Saat 03:28 ) değiştirilmiştir.

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1-opc motor diye birşey yoktur aslında opc yani opel performance center..burası isminden de anlaşılacağı gibi bir ar-ge servisi ve halihazırdaki motorlar geliştirilip satışa sunulur e tabi adından da anlaşılacağı gibi bu center opelin kendi malıdır..
    2- bu test sırasında araçların 0-100,max hız,viraj kabiliyetleri gibi testler yapılacağını düşünüyorum çoook detaylı bilgim yok fikrimi söyledim..ayrıca yeni astra 2012 yılı en sorunsuz araç ödülü almıştır..
    3- Her motorun ar-ge sırasında 100 bin testi yapılır bu motorunda mutlaka yapılmıştır fakat gazetelerde yada dergilerde daha çıkmadı yada çıkarılmıyor çoğu motorun çıkarılmadığı gibi..

OPC deyince çoğu modifiye meraklısı şöyle bir düşünür çünkü gerçekten bu zamana kadar mükemmel motorlar üretmiştir..opelin en kötü zamanında bence de çok vasat olan ecotec ten bile süper motorlar çıkarmıştır..şunu kabul etmek lazım ki opel 97-2008 arası ciddi bir şekilde bocalamıştır yinede astra g corsa c gibi çok satılan araçlar çıkarmıştır ama son 4 yıldır hem kasa olarak hem de motor olarak iyi seçimler yapmıştır..kendisi üretmesede belirli bir süre multijete katkı yaptığını hepimiz biliyoruz ve dizel motor olarak multijeti seçmesi güzel seçim ayrıca benzinli olarak turbolu ve twinport motorlar gerçekten başarılı..e sizde takdir edersiniz ki 4 yılda bu kadar uğraş bazı ödülleri getirir..
    +100000000000000000000000000000000 her sözüne katılıyorum kardeş

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

tamam usta bizim t-jetlerinde fabrika verisi 195'tir al sana kendi çektiğim video bizzat bursa otobanında çektim alda izle bayır yukarı bide
    1 Fiat V - YouTube

hayır sen demedim ben diyosun bide bak şimdi kanıtı hemen onuda kanıtlayayım
    "1.6 180 hp insigna nerde 262 km/h hız yapıyor Allah aşkına?"

bu arada aracı kamerayı sabitleyemediğim için sürekli 5. viteste ayrıca klima açık bu arada araç stock hava filtresi bile 5tl'lik orjinal hava filtresi cuma günü değiştirecem ama hava filtresini komple..

bu arada videonun sonuna kondurdugum gulucekte benden sana gelsin
    Dahada yazmıyorum

Alfa Romeo 159 1750 Turbo Benzina 200 Hp motora sahip aracın teknik detayları:
    https://www.italiaspeed.com/2009/car.../tech_spec.pdf

1742 CC turbo beslemeli benzinli motor
    200 Hp, 320 Nm tork
    0-100 Hızlanması: 7.7 sn
    Max Sürat: 235 Km/h

--------------

Buda Opelin 2.0 T motoru
    https://www.opel.com.tr/content/dam/...final_2012.pdf

1998 CC turbo beslemeli benzinli motor
    220 Hp, 350Nm tork
    0-100 Hızlanması: 7.8 sn
    max sürat: 240 km/h

Opel gitsin kumda oynasın okey. fazla beygir ve torkuna rağmen sütçü beygirleri, aktarma kayıplarıyla kumda iş yapar.

karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

Almanyada ki durum bizi enterese etmemeli...
    adamlar dünyanın en iyi otomobil markalarını çıkarmışlar, içlerinde en kötüsü opel se eğer, bizim halimiz: "daha başlamadan vazgeçmemiz" noktasında

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

Dahada yazmıyorum

Alfa Romeo 159 1750 Turbo Benzina 200 Hp motora sahip aracın teknik detayları:
    https://www.italiaspeed.com/2009/car.../tech_spec.pdf

1742 CC turbo beslemeli benzinli motor
    200 Hp, 320 Nm tork
    0-100 Hızlanması: 7.7 sn
    Max Sürat: 235 Km/h

--------------

Buda Opelin 2.0 T motoru
    https://www.opel.com.tr/content/dam/...final_2012.pdf

1998 CC turbo beslemeli benzinli motor
    220 Hp, 350Nm tork
    0-100 Hızlanması: 7.8 sn
    max sürat: 240 km/h

Opel gitsin kumda oynasın okey. fazla beygir ve torkuna rağmen sütçü beygirleri, aktarma kayıplarıyla kumda iş yapar.
    şimdi şunun konumuzla ne alakası var ben onu anlayamadım pek ?
    2 araçtata kilitli diferansiyel var biri 1.8 motor biride 2.0 motor ikiside aynı hızda kalkıyor 2.0 daha fazla son hız yapıyor e bunda anormal bişimi var? ben anlayamadım usta seni?

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

şimdi şunun konumuzla ne alakası var ben onu anlayamadım pek ?
    2 araçtata kilitli diferansiyel var biri 1.8 motor biride 2.0 motor ikiside aynı hızda kalkıyor 2.0 daha fazla son hız yapıyor e bunda anormal bişimi var? ben anlayamadım usta seni?
    Hacmi daha düşük, beygiri, torku daha az bir araçla daha yüksek hacimli, daha yüksek beygirli, yüksek torklu aracın verilerinin neredeyse aynı olması normal mi?

Normal geliyor diyorsan tamam ciddi ciddi kapatalım konuyu ama yok değil diyorsan yazayım teknik bilgiler, birşeyler yazmış, paylaşmış oluruz.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

Hacmi daha düşük, beygiri, torku daha az bir araçla daha yüksek hacimli, daha yüksek beygirli, yüksek torklu aracın verilerinin neredeyse aynı olması normal mi?
    normal değilmi ikiside aynı kalkıyor motoru buyuk olanın son hızı daha fazla burada ne garip ben onu anlayamadım daha ? ona bakarsan seat leon 1.4tsi 125 hp 0-100 9,8 saniye benim 1.4 t-jet 120hp 1-100 8,9 saniye e naapsın şimdi vw grubu kendini assınmı ? ben şuanda neyin anormal oldugunu anlayamadım hala

S. Togay
    VICEROY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 80

Alıntı kukart Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Almanyada ki durum bizi enterese etmemeli...
    adamlar dünyanın en iyi otomobil markalarını çıkarmışlar, içlerinde en kötüsü opel se eğer, bizim halimiz: "daha başlamadan vazgeçmemiz" noktasında
    Memlekette bir ön yargı oluştuğu zaman onu yıkmak gerçekten zor. Fiat'ın güzelim Bravo sundaki ön yargı gibi.
    Aşağıdaki otomotiv manşetten yaptığım alıntıda şikayetin renault'tan sonra düşük satış cirosuna rağmen 2. sıraya oturan opel dediğiniz gibi kan kaybı yaşıyor.

Tayfun dostum paylaştığın bilgiler ve verdiğin emek için teşekkür ederim. Benim bildiğim opel yeni nesil motorunda sadece çevreci olma ödülünü aldı ve yine astra da direksiyon ödülü var ki bu resmi sitelerinde yazılı olarak paylaşılıyor zaten. Bu sayfada bahsi geçen ödül ise geçerlilik alanı ve değeri düşük olduğundan resmi paylaşımdan çok dergi-gazete reklam alanında kullanılmıştır.
    Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

normal değilmi ikiside aynı kalkıyor motoru buyuk olanın son hızı daha fazla burada ne garip ben onu anlayamadım daha ? ona bakarsan seat leon 1.4tsi 125 hp 0-100 9,8 saniye benim 1.4 t-jet 120hp 1-100 8,9 saniye e naapsın şimdi vw grubu kendini assınmı ? ben şuanda neyin anormal oldugunu anlayamadım hala
    sınıf ayrımı yapalım önce.
    Punto (B sınıfı daha hafif) ile leon (C sınıfı, sınıfından dolayı daha ağır) kıyaslanmaz, sınıf farkı var.. 159 ile İnsigna aynı sınıftalar.
    daha güçlü araçla daha güçsüz araçların performans verileri benzer olduğu halde anormal birşey yok diyorsanız bunda size iyi geceler dilerim

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

sınıf ayrımı yapalım önce.
    Punto (B sınıfı daha hafif) ile leon (C sınıfı, sınıfından dolayı daha ağır) kıyaslanmaz, sınıf farkı var.. 159 ile İnsigna aynı sınıftalar.
    daha güçlü araçla daha güçsüz araçların performans verileri benzer olduğu halde anormal birşey yok diyorsanız bunda size iyi geceler dilerim
    senin burada yapmış oldugun su kurnazlıgını belki forumdakiler yer ama ben yemem iki araç arasında tam 145 kilo fark var opel daha ağır ve opel 4 çeker kardeş burda nesi anormal tam bir teknik bilgi araştırması yapıp gel istersen bay tester

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

2.0 lt Turbo Ecotec 220 HP iyi bak 4 çeker mi değil mi? sen yanındaki 2.8 lt v6 ya bakıyorsun. gözlüklerin değişme vakti gelmiş öpücükcü arkadaş

ayrıca opel 1500 kg alfa 1430 kg. 70 kg fark var
    https://www.autoevolution.com/engine...ec-220-hp.html
    Konu Du Hast tarafından (27/08/2012 Saat 04:01 ) değiştirilmiştir.

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

2.0 lt Turbo Ecotec 220 HP iyi bak 4 çeker mi değil mi? sen yanındaki 2.8 lt v6 ya bakıyorsun. gözlüklerin değişme vakti gelmiş öpücükcü arkadaş
    hey gidi yarabbim 2.0 220 hp opel cosmo sürekli 4 cekerdir diğerleri adaptif 4 çeker hey gidi yarabbim

Opel Insignia 2.0 Cosmo 2.El Arabalar ve Satılık Sıfır Km Otomobil Fiyatları sahibinden.com'da

al ve butun ilanlara bak bakalım hey gidi yarabbim

ayrıca opelin kendi sitesinde senin bana attıgın site sayfasında 1503 kilo yazıyor gene su kurnazlıgı o dergiden bulamadı git obur dergilerede bak
    Konu dicaser tarafından (27/08/2012 Saat 04:05 ) değiştirilmiştir.

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

ya usta senin dergilere bakmana gerek yokki sen her aracı test ettin zaten
    saka biyana biz iyi anlastık senle anlasamadıgımıza anlasalım

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

ya usta senin dergilere bakmana gerek yokki sen her aracı test ettin zaten
    saka biyana biz iyi anlastık senle anlasamadıgımıza anlasalım
    Anlaşamayacak birşey yok birşeyler paylaşıyoruz
    Opelin sitesi dandik ben ne yapayım. aynı sınıf araçlar arasında ağırlık bakımından büyük farklar yok nitekim 159 ile insigna arasında 100 kg oynuyor.

4x4 sistemlerin 0-100 verisine etkisini bir araştır derim

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

Bi dk bi dk
    o işi geçecen gözlüklü ve öpücüklü kardeşim

4x4 2.0T 'de opsiyonel sunuluyor, bırak bu işleri sen

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

Anlaşamayacak birşey yok birşeyler paylaşıyoruz
    Opelin sitesi dandik ben ne yapayım. aynı sınıf araçlar arasında ağırlık bakımından büyük farklar yok nitekim 159 ile insigna arasında 100 kg oynuyor.

4x4 sistemlerin 0-100 verisine etkisini bir araştır derim
    kafam acıdı artık konuda zaten saptı topic kactı
    4wd sürekli çeker sistemde konfigre edip teknik verilere bi bakarmısın

şaka biyana güldük eğlendik kızdık ama opelde kötü araba değilmiş ben şahsen şu 2009'dan sonraki araclarını seviyorum gerisini pek sevmiyorum ama param olsa vw almam opel alırım..

Sayfa 5/6 İlkİlk 123456 SonSon