- Sebep
- gerginlik yaratan mesaj
2011 Almanya otomobil satış rakamları
Ww golf,passat,Polo 1.2.3 sirada(adı üstünde halk arabası)
Opel astra 4.
Opel corsa 6.
Fiat punto 37. Sırada
2012 ilk 6ay
1,2,3,4,6 aynı
Punto 38. Sirada
Opel Almanya'da satmıyor demek doğru değil
Tabi ülkemizdeki gibi fluance,lınea, accent satacak hali yok Almanya'da
Opel Almanların en ucuz aracı olabilir ancak bu fiattan daha kaliteli olduğu gercegini değiştirmez, bu benim şahsi görüşüm ,herkese saygilar...
Kaynak: selling car blog
Opel iyi diyenler gidip aracını satıp corsa alsınlar.Zaten eskisi gibi punto ile corsa lar arasında fiyat farkı yok.Hatta punto daha pahalı denebilir.Bu forum gerçekten bir acayip.Bir kısım insanlar gidip başka marka araç alıyor sonra forumu seviyorum burada kalacağım diyor ama her açılan konuda kendi aracını yükseltip fıat'a taş atıyor.Bir kısım var;punto kulllanıyor gidip corsa veya polo almıyor ama sürekli puntoyu eleştiriyor.Bir kısım var;ya aracını satmış ya da hiç fıat aracı olmamış ama gelip forumda almanları ya da japonları yüceltip fıat'ı yerin dibine sokuyor.Konu başlığı altında bir sürü mesajın silinmesine sebep olanlar da bunlar zaten.İnanın bu üç kısım forumda hiç yazmasa daha iyi olur bence.Fıat'a kalitesiz diyen gitsin başka marka araç alıp burada acitasyon yapmasın.Ben puntomdan memmunum kullanmaya devam edeceğim.
En kötü Alman aracının Opel olduğu anlaşılıyor..... Opeldende vazgeçtim......
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
Opelin 4. 6. lıktaki satışı kaliteli olduğu anlamına gelmez.Genelde birçok ülkede düşük fiyatlı araçlar daha çok satılır.
Benim kalitedeki sıralamam.
1-AUDİ, MERCEDES, BMW
2-VOLSWAGEN, TOYOTA, SUBARU
3-HONDA, NİSSAN, SEAT, VOLVO, OPEL(ASTRA'SIYLA), FORD(FOCUS'LA)
4-FİAT, MAZDA, MİTSUBİSHİ,
5-HYUNDAİ, CİTROEN, CHEVROLET
6-RENAULT,
7-PEUGEOT, KİA,
8-DACİA
Fiatı bazı arkadaşlar küçümsemesin arkadaşlar.Araçlarımız eskisi gibi güvenlikten sağlamlıktan o kadar yoksun değil, b sınıfındaki araçlarda genel sıralama yapılsa puntolar ilk 3 te olur bence,,, yukarıdada opel astrası ile ford focus ile fiattan burun farkıyla önde sayılır...reno ve pejo makyajlandığı kadar kaliteli araçlar değiller bence....
sağlamlıkta genel olarak durum şudur..Alman arabaları en sağlam fransız araçları zayıf italyan ve japon ise bu ikisinin arası derler.. ben Toyotanın kasa sağlamlığını şahsen beğenmiyorum..arkadaşım sıfır corolla aldı kasasının durumu hiç hoşuma gitmedi..şahsen kendi aracım bana çok güven veriyor..puntolarımız da gayet güvenli güvensiz bir araç olsaydı dünyanın kabul ettiği testlerden 5 yıldız almazdı..
bugün konya yolundakş opelde bizim dobloyu gördüm. sadece logo opel. Bu şimdi alman malı mı oldu?
![]()
Hocam parayı götürenler onlar... Mesela mjet motoru fiatta olunca mjet şöle kötü böle kötü ama opel takınca o motor şöle iyi böle iyi... Ama aynı motor... Platform olarak da bir çok araç aynı fabrikadan çıkıyor... A markasının fabrikasından B,C,D markalarına karasor, şase vs üretiliyor... Ama sorsan A markası 5 para etmez deniyor...
İbrahim Hocam Demir cevheri nerden çıkıyorsa bence oranın malı :=)) Sac olarak nereyi tercih ediyorlar acaba ? Rusya nın mı, ABD nin mi ? TR nin mi ? Uzak doğunun mu?
:=))
Araç yerli ama yakıtı yerli olmadıktan sonra anlamı kalmıyor bugün aytemiz 4.63 diyor 95 oktana :=)) BP 4.60
kimse kusura bakmasın opel, fiattan dizel motor almaya devam ettiği sürece (1.7 dizelleri isuzunundur) benim gözümde fiat'tan yüksek değeri olmaz. sınıfındaki araçları karşılaştırırsak corsa - punto, astra - bravo aralarında çok fark olmadığını görürsünüz. Opelin kapısı tok kapanır, konsolu janjanlıdır ama bana teknik kaliteyi sunamıyorsa (elektirik, mekanik araştırırsanız görürsünüz opelin durumunu) hiç bir işe yaramaz.
Ağır dizeller ve günümüz binek araçları içinde en kaliteli motoru sunan Fiat'tır. Bmw falan diye gelmeyin Common Rail kullanıyor bu motor ve CR sistemi kim bulmuş, uygulamış bakınBmw'nin, mercedesin aktarması daha iyi olabilir ancak bunlarla Fiat'ı aktarmayı karşılaştırmak için Alfa Romeo, Ferrari, Maserati gibi firmalara bakmak gerekir.
Fiat markası altında satılan araçlar alt sınıf araçlardır. Tıpkı Audi - Vw gibi. Audi ile Vw aynı kalitede olmadığı gibi Alfa ile fiat aynı kalitede olmaz. Alfa julyet, Bmw 1 seri kadar yol tutuşu ve dinamiği sergilemekte.
Neyse uzatmaya gerek yok. İnternette fiat grup bünyesindeki araçları araştırırsanız demek istediklerimi anlarsınız. Opelin kullandığı dizel motorun, fiatın dizel motorundan daha iyi olduğunu söyleyen, kahve ağzı ile yorum yapan yurdum insanlarına kulak asmayın.
usta konunun başlığı konudan biraz uzak gibi geldi bana ? en kalitesiz alman opelmi ? kalite verdiğimiz paraya göre aldığımız lükslüktür , bence opel heleki 2010 yılından sonra muazzam bi atak yaptı ! bu kanıya nerden vardım , öncelikle en basit örnek biz 2.0 motorlarımızla 250'yi zor görürken adamlar 1.6 180beygir motorla 262km rahatca uzuyorbence kaliteyse kalite işte budur benzinli motorlar için konuşuyorum şu anda turbo benzinli araçlarda opel dünyadaki çoğu motordan daha üstün performans sağlıyor diğer konulardada opel kendini çok geliştirmiş bir firma iç dizayn olsun fren performansı olsun motor ve şanzuman performansı veyahut sorunları olsun bence gayet kaliteli araclar acıkcası , aynı segmentteki diğer araçlara bakarsak gene insigniadan örnek vereyim insignia - passat - mondeo bunların kıyaslamasını yapalım motor olsun yol tutuşu olsun frenleri olsun performansı olsun dış yapı ve iç yapısı olsun bence gayet kaliteli araç ki fiyatlarıda bence cuk yerinde gidip bi passat alacağıma opel insignia alırım yada bravo 1.4 tjet 120 alacağıma gider astra 1.4 t 140 'lık alırım iç kalitesi olsun dış kalitesi olsun opel şu anda benim gözümde ve fiyatlarda gayet iyi , corsa ile punto kıyaslamasına gelince 1.3ecoflex 95 beygirlik bi corsa cok rahat bi sekilde 1.3multijet 95beygirlik dualogicin eline verir
(her konuda)
ben motor konusunda neden fiatı bu kadar övdüğünüzü anlamadım ? ikiside aynı silindir hacminde bi motor ve opelin fiyatı bence kullanmış olduğu şanzumana göre daha iyi tamam bende bi fiat kullanıcısıyım ancak yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim opelle fiat kıyaslanamayacak seviyede araçlar
ama şunuda unutmamak lazım FIAT otomobil firmasının teknolojisi en üst düzeydedir , istenirse fiatta bi c5884080 amg yapar ama KIM ALIR ? bu yüzden opelle fiatı karşılaştırmak doğru olmaz konunun ana temasına gelince kalite olarak bence opel 2010 yılından sonra muazzam bi atağa kalkmıştır bence bi opel bayisine gidilip araca dokunmak ve aracı hissetmek ne kadar kaliteli olup olmadığını ortaya cıkarır..
Konu dicaser tarafından (26/08/2012 Saat 01:45 ) değiştirilmiştir.
Biz ne öldürdük nede hak yedik Erhan bey sadece Alman araçlarının içerisinde en kalitesiz Alman Opel miydi? sorumuz... Hissetmek önemli tabiki.... Ancak Sizin aracınız gp olduğundandır bence bu serzenişiniz.... Fiatta son 2 yıldır büyük atağa kalkmıştır.... Evo yada yeni puntonun rahatlığı ve ergonomisi hangi opel aracında (B seg.) vardır.... Realite yapmamızı istiyoranız kimi sizin gibi dokunarak araba tercih edecektir. Kimiside 101 noktadan haberdar olmak isteyecektir. Hayırlı Forumlar....
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri