kimse kusura bakmasın opel, fiattan dizel motor almaya devam ettiği sürece (1.7 dizelleri isuzunundur) benim gözümde fiat'tan yüksek değeri olmaz. sınıfındaki araçları karşılaştırırsak corsa - punto, astra - bravo aralarında çok fark olmadığını görürsünüz. Opelin kapısı tok kapanır, konsolu janjanlıdır ama bana teknik kaliteyi sunamıyorsa (elektirik, mekanik araştırırsanız görürsünüz opelin durumunu) hiç bir işe yaramaz.
Ağır dizeller ve günümüz binek araçları içinde en kaliteli motoru sunan Fiat'tır. Bmw falan diye gelmeyin Common Rail kullanıyor bu motor ve CR sistemi kim bulmuş, uygulamış bakın

Bmw'nin, mercedesin aktarması daha iyi olabilir ancak bunlarla Fiat'ı aktarmayı karşılaştırmak için Alfa Romeo, Ferrari, Maserati gibi firmalara bakmak gerekir.
Fiat markası altında satılan araçlar alt sınıf araçlardır. Tıpkı Audi - Vw gibi. Audi ile Vw aynı kalitede olmadığı gibi Alfa ile fiat aynı kalitede olmaz. Alfa julyet, Bmw 1 seri kadar yol tutuşu ve dinamiği sergilemekte.
Neyse uzatmaya gerek yok. İnternette fiat grup bünyesindeki araçları araştırırsanız demek istediklerimi anlarsınız.
Opelin kullandığı dizel motorun, fiatın dizel motorundan daha iyi olduğunu söyleyen, kahve ağzı ile yorum yapan yurdum insanlarına kulak asmayın.
Yer imleri