Sayfa 3/6 İlkİlk 123456 SonSon
118 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: En kalitesiz Alman Opel mi???

Selim Soyisim
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. karizmatik_boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 95

Alıntı ibrahim06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugün konya yolundakş opelde bizim dobloyu gördüm. sadece logo opel. Bu şimdi alman malı mı oldu?
    İbrahim Hocam Demir cevheri nerden çıkıyorsa bence oranın malı :=)) Sac olarak nereyi tercih ediyorlar acaba ? Rusya nın mı, ABD nin mi ? TR nin mi ? Uzak doğunun mu?

:=))

Araç yerli ama yakıtı yerli olmadıktan sonra anlamı kalmıyor bugün aytemiz 4.63 diyor 95 oktana :=)) BP 4.60

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

kimse kusura bakmasın opel, fiattan dizel motor almaya devam ettiği sürece (1.7 dizelleri isuzunundur) benim gözümde fiat'tan yüksek değeri olmaz. sınıfındaki araçları karşılaştırırsak corsa - punto, astra - bravo aralarında çok fark olmadığını görürsünüz. Opelin kapısı tok kapanır, konsolu janjanlıdır ama bana teknik kaliteyi sunamıyorsa (elektirik, mekanik araştırırsanız görürsünüz opelin durumunu) hiç bir işe yaramaz.

Ağır dizeller ve günümüz binek araçları içinde en kaliteli motoru sunan Fiat'tır. Bmw falan diye gelmeyin Common Rail kullanıyor bu motor ve CR sistemi kim bulmuş, uygulamış bakın Bmw'nin, mercedesin aktarması daha iyi olabilir ancak bunlarla Fiat'ı aktarmayı karşılaştırmak için Alfa Romeo, Ferrari, Maserati gibi firmalara bakmak gerekir.

Fiat markası altında satılan araçlar alt sınıf araçlardır. Tıpkı Audi - Vw gibi. Audi ile Vw aynı kalitede olmadığı gibi Alfa ile fiat aynı kalitede olmaz. Alfa julyet, Bmw 1 seri kadar yol tutuşu ve dinamiği sergilemekte.

Neyse uzatmaya gerek yok. İnternette fiat grup bünyesindeki araçları araştırırsanız demek istediklerimi anlarsınız. Opelin kullandığı dizel motorun, fiatın dizel motorundan daha iyi olduğunu söyleyen, kahve ağzı ile yorum yapan yurdum insanlarına kulak asmayın.

3. Bu mesajı için 5 kişi Du Hast'ye teşekkür etti:

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kimse kusura bakmasın opel, fiattan dizel motor almaya devam ettiği sürece (1.7 dizelleri isuzunundur) benim gözümde fiat'tan yüksek değeri olmaz. sınıfındaki araçları karşılaştırırsak corsa - punto, astra - bravo aralarında çok fark olmadığını görürsünüz. Opelin kapısı tok kapanır, konsolu janjanlıdır ama bana teknik kaliteyi sunamıyorsa (elektirik, mekanik araştırırsanız görürsünüz opelin durumunu) hiç bir işe yaramaz.

Ağır dizeller ve günümüz binek araçları içinde en kaliteli motoru sunan Fiat'tır. Bmw falan diye gelmeyin Common Rail kullanıyor bu motor ve CR sistemi kim bulmuş, uygulamış bakın Bmw'nin, mercedesin aktarması daha iyi olabilir ancak bunlarla Fiat'ı aktarmayı karşılaştırmak için Alfa Romeo, Ferrari, Maserati gibi firmalara bakmak gerekir.

Fiat markası altında satılan araçlar alt sınıf araçlardır. Tıpkı Audi - Vw gibi. Audi ile Vw aynı kalitede olmadığı gibi Alfa ile fiat aynı kalitede olmaz. Alfa julyet, Bmw 1 seri kadar yol tutuşu ve dinamiği sergilemekte.

Neyse uzatmaya gerek yok. İnternette fiat grup bünyesindeki araçları araştırırsanız demek istediklerimi anlarsınız. Opelin kullandığı dizel motorun, fiatın dizel motorundan daha iyi olduğunu söyleyen, kahve ağzı ile yorum yapan yurdum insanlarına kulak asmayın.
    Doğru söylüyorsun. Yarın opelin yeni combosunu fiatın doblosundan daha iyi olduğunu iddia eden bir sürü adam çıkar.
    Konu ibrahim06 tarafından (26/08/2012 Saat 01:02 ) değiştirilmiştir.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Alıntı ibrahim06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru söylüyorsun. Yarın opelin yeni combosunu fiatın doblosundan daha iyi olduğunu iddia eden bir sürü adam çıkar.
    onda şüphe yok derler birde hocam.
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

erhan yildirim
    dicaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308
    Edilen teşekkür: 182

usta konunun başlığı konudan biraz uzak gibi geldi bana ? en kalitesiz alman opelmi ? kalite verdiğimiz paraya göre aldığımız lükslüktür , bence opel heleki 2010 yılından sonra muazzam bi atak yaptı ! bu kanıya nerden vardım , öncelikle en basit örnek biz 2.0 motorlarımızla 250'yi zor görürken adamlar 1.6 180beygir motorla 262km rahatca uzuyor bence kaliteyse kalite işte budur benzinli motorlar için konuşuyorum şu anda turbo benzinli araçlarda opel dünyadaki çoğu motordan daha üstün performans sağlıyor diğer konulardada opel kendini çok geliştirmiş bir firma iç dizayn olsun fren performansı olsun motor ve şanzuman performansı veyahut sorunları olsun bence gayet kaliteli araclar acıkcası , aynı segmentteki diğer araçlara bakarsak gene insigniadan örnek vereyim insignia - passat - mondeo bunların kıyaslamasını yapalım motor olsun yol tutuşu olsun frenleri olsun performansı olsun dış yapı ve iç yapısı olsun bence gayet kaliteli araç ki fiyatlarıda bence cuk yerinde gidip bi passat alacağıma opel insignia alırım yada bravo 1.4 tjet 120 alacağıma gider astra 1.4 t 140 'lık alırım iç kalitesi olsun dış kalitesi olsun opel şu anda benim gözümde ve fiyatlarda gayet iyi , corsa ile punto kıyaslamasına gelince 1.3ecoflex 95 beygirlik bi corsa cok rahat bi sekilde 1.3multijet 95beygirlik dualogicin eline verir (her konuda) ben motor konusunda neden fiatı bu kadar övdüğünüzü anlamadım ? ikiside aynı silindir hacminde bi motor ve opelin fiyatı bence kullanmış olduğu şanzumana göre daha iyi tamam bende bi fiat kullanıcısıyım ancak yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim opelle fiat kıyaslanamayacak seviyede araçlar ama şunuda unutmamak lazım FIAT otomobil firmasının teknolojisi en üst düzeydedir , istenirse fiatta bi c5884080 amg yapar ama KIM ALIR ? bu yüzden opelle fiatı karşılaştırmak doğru olmaz konunun ana temasına gelince kalite olarak bence opel 2010 yılından sonra muazzam bi atağa kalkmıştır bence bi opel bayisine gidilip araca dokunmak ve aracı hissetmek ne kadar kaliteli olup olmadığını ortaya cıkarır..
    Konu dicaser tarafından (26/08/2012 Saat 01:45 ) değiştirilmiştir.

Kubilay REİS
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı dicaser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    usta konunun başlığı konudan biraz uzak gibi geldi bana ? en kalitesiz alman opelmi ? kalite verdiğimiz paraya göre aldığımız lükslüktür , bence opel heleki 2010 yılından sonra muazzam bi atak yaptı ! bu kanıya nerden vardım , öncelikle en basit örnek biz 2.0 motorlarımızla 250'yi zor görürken adamlar 1.6 180beygir motorla 262km rahatca uzuyor bence kaliteyse kalite işte budur benzinli motorlar için konuşuyorum şu anda turbo benzinli araçlarda opel dünyadaki çoğu motordan daha üstün performans sağlıyor diğer konulardada opel kendini çok geliştirmiş bir firma iç dizayn olsun fren performansı olsun motor ve şanzuman performansı veyahut sorunları olsun bence gayet kaliteli araclar acıkcası , aynı segmentteki diğer araçlara bakarsak gene insigniadan örnek vereyim insignia - passat - mondeo bunların kıyaslamasını yapalım motor olsun yol tutuşu olsun frenleri olsun performansı olsun dış yapı ve iç yapısı olsun bence gayet kaliteli araç ki fiyatlarıda bence cuk yerinde gidip bi passat alacağıma opel insignia alırım yada bravo 1.4 tjet 120 alacağıma gider astra 1.4 t 140 'lık alırım iç kalitesi olsun dış kalitesi olsun opel şu anda benim gözümde ve fiyatlarda gayet iyi , corsa ile punto kıyaslamasına gelince 1.3ecoflex 95 beygirlik bi corsa cok rahat bi sekilde 1.3multijet 95beygirlik dualogicin eline verir (her konuda) ben motor konusunda neden fiatı bu kadar övdüğünüzü anlamadım ? ikiside aynı silindir hacminde bi motor ve opelin fiyatı bence kullanmış olduğu şanzumana göre daha iyi tamam bende bi fiat kullanıcısıyım ancak yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim opelle fiat kıyaslanamayacak seviyede araçlar ama şunuda unutmamak lazım FIAT otomobil firmasının teknolojisi en üst düzeydedir , istenirse fiatta bi c380 amg yapar ama KIM ALIR ? bu yüzden opelle fiatı karşılaştırmak doğru olmaz konunun ana temasına gelince kalite olarak bence opel 2010 yılından sonra muazzam bi atağa kalkmıştır bence bi opel bayisine gidilip araca dokunmak ve aracı hissetmek ne kadar kaliteli olup olmadığını ortaya cıkarır..
    Biz ne öldürdük nede hak yedik Erhan bey sadece Alman araçlarının içerisinde en kalitesiz Alman Opel miydi? sorumuz... Hissetmek önemli tabiki.... Ancak Sizin aracınız gp olduğundandır bence bu serzenişiniz.... Fiatta son 2 yıldır büyük atağa kalkmıştır.... Evo yada yeni puntonun rahatlığı ve ergonomisi hangi opel aracında (B seg.) vardır.... Realite yapmamızı istiyoranız kimi sizin gibi dokunarak araba tercih edecektir. Kimiside 101 noktadan haberdar olmak isteyecektir. Hayırlı Forumlar....

9. Bu mesajı için 2 kişi biancoangelo'ye teşekkür etti:

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

Alıntı biancoangelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz ne öldürdük nede hak yedik Erhan bey sadece Alman araçlarının içerisinde en kalitesiz Alman Opel miydi? sorumuz... Hissetmek önemli tabiki.... Ancak Sizin aracınız gp olduğundandır bence bu serzenişiniz.... Fiatta son 2 yıldır büyük atağa kalkmıştır.... Evo yada yeni puntonun rahatlığı ve ergonomisi hangi opel aracında (B seg.) vardır.... Realite yapmamızı istiyoranız kimi sizin gibi dokunarak araba tercih edecektir. Kimiside 101 noktadan haberdar olmak isteyecektir. Hayırlı Forumlar....
    kesinlikle haklısınız fiatta atağa kalkmıştır ama benim bahsettiğim corsa yada punto değildir burada markalardan bahsettiğimiz için her arabasını kıstasa almamız lazım öyle değilmi ?

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kubilay REİS
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

kesinlikle haklısınız fiatta atağa kalkmıştır ama benim bahsettiğim corsa yada punto değildir burada markalardan bahsettiğimiz için her arabasını kıstasa almamız lazım öyle değilmi ?
    Evet tüm segmentlerde belirgin bi zıplayış yok...Haklısınız.... Yani artık sağlam bi C segmenti istiyor piyasa Bravo tutmadı...(üzgünüm)

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

Alıntı biancoangelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet tüm segmentlerde belirgin bi zıplayış yok...Haklısınız.... Yani artık sağlam bi C segmenti istiyor piyasa Bravo tutmadı...(üzgünüm)
    bencede

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kubilay REİS
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı karizmatik_boy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Hocam parayı götürenler onlar... Mesela mjet motoru fiatta olunca mjet şöle kötü böle kötü ama opel takınca o motor şöle iyi böle iyi... Ama aynı motor... Platform olarak da bir çok araç aynı fabrikadan çıkıyor... A markasının fabrikasından B,C,D markalarına karasor, şase vs üretiliyor... Ama sorsan A markası 5 para etmez deniyor...
    Dayılarım sağolsun gavelerde sigara içip araba muhabbeti yapmaktan bıyıklarının rengi solarsa.... Fiatta en keriz (mübalağa) pazar olarak Türkiyeyi görüp zırtdanak fabrika kurarsa değeri bilinmez.... Ver dedikodunun gözüne.

Serhat Karadağ
    srkaradag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 120

Suanda fiyat olarak corsa ve astra punto ve bravodan daha ucuz bunuda unutmamak lazım.
    Ben aracımı alırken liste fiyatı 38.500tl idi (ben koç indirimiyle aldım) bugün muadili 43.680tl .haziran 2011opel corsa 1.3 95 hp cosmo 39900tl bugün muadili 41.350Tl.
    Biri 5000tl artarken digeri 1500tl.
    .opel suanda fiyat performans aracı Ki satışlarda ilk 6ayda lineaya rağmen Fiat i yakalamış durumda, yıl sonunda geçebilir sedan astrada çıkacak yakında.
    Kalite tartisması yanına fiyatlar konulursa Opel daha ucuz. Astraya makyaja rağmen zam yapmadılar, Fiat bravoya s2diye bir donanim koyup zam yaptı..
    Hatunu giulietta ya ikna edemedim ama astra sporta ikna oldu, yıl sonunda belki alabilirim
    Konu srkaradag tarafından (26/08/2012 Saat 15:54 ) değiştirilmiştir.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

usta konunun başlığı konudan biraz uzak gibi geldi bana ? en kalitesiz alman opelmi ? kalite verdiğimiz paraya göre aldığımız lükslüktür , bence opel heleki 2010 yılından sonra muazzam bi atak yaptı ! bu kanıya nerden vardım , öncelikle en basit örnek biz 2.0 motorlarımızla 250'yi zor görürken adamlar 1.6 180beygir motorla 262km rahatca uzuyor bence kaliteyse kalite işte budur benzinli motorlar için konuşuyorum şu anda turbo benzinli araçlarda opel dünyadaki çoğu motordan daha üstün performans sağlıyor diğer konulardada opel kendini çok geliştirmiş bir firma iç dizayn olsun fren performansı olsun motor ve şanzuman performansı veyahut sorunları olsun bence gayet kaliteli araclar acıkcası , aynı segmentteki diğer araçlara bakarsak gene insigniadan örnek vereyim insignia - passat - mondeo bunların kıyaslamasını yapalım motor olsun yol tutuşu olsun frenleri olsun performansı olsun dış yapı ve iç yapısı olsun bence gayet kaliteli araç ki fiyatlarıda bence cuk yerinde gidip bi passat alacağıma opel insignia alırım yada bravo 1.4 tjet 120 alacağıma gider astra 1.4 t 140 'lık alırım iç kalitesi olsun dış kalitesi olsun opel şu anda benim gözümde ve fiyatlarda gayet iyi , corsa ile punto kıyaslamasına gelince 1.3ecoflex 95 beygirlik bi corsa cok rahat bi sekilde 1.3multijet 95beygirlik dualogicin eline verir (her konuda) ben motor konusunda neden fiatı bu kadar övdüğünüzü anlamadım ? ikiside aynı silindir hacminde bi motor ve opelin fiyatı bence kullanmış olduğu şanzumana göre daha iyi tamam bende bi fiat kullanıcısıyım ancak yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim opelle fiat kıyaslanamayacak seviyede araçlar ama şunuda unutmamak lazım FIAT otomobil firmasının teknolojisi en üst düzeydedir , istenirse fiatta bi c5884080 amg yapar ama KIM ALIR ? bu yüzden opelle fiatı karşılaştırmak doğru olmaz konunun ana temasına gelince kalite olarak bence opel 2010 yılından sonra muazzam bi atağa kalkmıştır bence bi opel bayisine gidilip araca dokunmak ve aracı hissetmek ne kadar kaliteli olup olmadığını ortaya cıkarır..
    Erhan, Opel bence de kalitesiz bir araç değil ama sadece turbo benzinli motor olarak diğer markalarınkilerle karşılaştırırsak kesinlikle üstün değil hatta daha geride yer almakta Opel.Motorun ürettiği güç ve torkun aktarımında bir miktar kayıp mevcut.Aynı segmentte 1.6 180bg lik ünite 1.4 170bg lik Tsinin bile gerisinde kalmakta hem tüketim hem de performans olarak.Küçük hacime turbo uygulamasında Fiat Grubu ve Vw tartışmasız Oplein önünde yer almaktalar.

Bağımsız olarak 1.6 180bg i düşünürsek bence de güzel zevkli bir makine.Ancak bizim Puntocuların 70, 80bg lik araçlarla bile 200 lü süratlere çıktığı unutulmamalı

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Selim Soyisim
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. karizmatik_boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 95

Hocam gittim dokundum Opel Corsa ya Ama adamlar ne satıcı oldular nede dokunduğumda Punto Evo daki hissi uyandırdı bende... Bende gittim kendimi en rahat ve ferah bulduğum i20 Troy da buldum...

Bu yüzden diyorum ki en kaliteli araç benim olan araçtır

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erhan, Opel bence de kalitesiz bir araç değil ama sadece turbo benzinli motor olarak diğer markalarınkilerle karşılaştırırsak kesinlikle üstün değil hatta daha geride yer almakta Opel.Motorun ürettiği güç ve torkun aktarımında bir miktar kayıp mevcut.Aynı segmentte 1.6 180bg lik ünite 1.4 170bg lik Tsinin bile gerisinde kalmakta hem tüketim hem de performans olarak.Küçük hacime turbo uygulamasında Fiat Grubu ve Vw tartışmasız Oplein önünde yer almaktalar.

Bağımsız olarak 1.6 180bg i düşünürsek bence de güzel zevkli bir makine.Ancak bizim Puntocuların 70, 80bg lik araçlarla bile 200 lü süratlere çıktığı unutulmamalı
    söylediklerine harfi harfine bende katılıyorum abi sadece benzinli düşünmemek yada bir motor çeşidine takılmamak lazım ancak şu var bi opel astra 1.4 140 beygirlik bide vw golf 1.4 tsi 122 beygirlik ikiside hemen hemen aynı para ama astradaki o dış kasa ve iç kokpit çok çok iyi ve kaliteli ; benim aracımda 220'yi görüyor resminide yüklemiştim hatta bi ara herkes görmüştür ama bu benim 1.4 tjetimin iyi oldugunu anlatmazki zaten 1.4 motorun stok max gidebileceği hızı yapmışım , önemli olan daha fazlası yani anlatmaya çalıştığım şudur şu anda bir audi a5 coupe 1.8 turbo nun max gittiği hız 243'tür daha fazla gitmez o araç motoru nefessiz kalıyor zaten arabanın ama bu adamların aracı 1.6 motor ve 262 km yapıyor nasıl oluyorda 1.6 motorla bu performansı saglıyor bu bir yarıs arabası değilki normal bi sedan arac ama gidiyor alet , ben genel anlamıyla opelin iyi işler katettiği gözlemindeyim he diğer firmalar etmiyormu illaki ediyor her firma her geçen yıl daha da bi kaliteli oluyor ama hiç bir firmada dağlar farkı bi yenilik yok , göze çarpan çok çokta bi yenilik yok kalite yok , adam focusa 80 bin tl para istiyor karşılığında ne veriyo otomatik park etmek puah ben kendi aracımı kendim park ederim bana daha iyi yenilikler yapman lazım opel 1.6motorla hem yakıtı olsun hem performansı olsun inanılmaz bi motor segmenti atlamıştır hatta atlamamış kendine resmen yepyeni bi segment açmıştır , şuanda opelin 1.6 turbo 180'lik motorlarından hangisi sorun sıkıntı yapmış ? hangisinin şanzuman dişlisi yamulmuş yada hangisinden 262 km hızla giderken tıkırtı çatırtı çuturtu gelmiş ? benim punto spor versiyon olmasına rağmen 220'de allaha emanet gidiyor tamam ses gelmiyor ama tedirginlik babamın son kasa mondeosu var 1,6 ecoboost 240'ı zor goruyor gelelim vw grubuna 2.0 motorlu hangi vosvos 250'yi geçmiş bence performans olsun yakıt olsun opel şu anda tüm araçları ile güzel bi konumda ; he ben sadece motor , fren ve performans tarafından bakıyorum , bir fiat kullanıcısı olarak opelin her arabasını sevmem hatta şu 2008 yılından itibaren şu son kasa vectralardan itibaren opelin gerçekten kaliteli araçlar yaptığını gördüm , bu arada bunlar benim fikirlerim illaki herkes başka yönden bakacağı için herkes kullandıgı ve ilgilendiği parçaların üstünde yoğunlaşır , örnek ben sese önem vermem ve açıkçası opeldeki ses kalitesini bilmiyorum ama mesela bizim mondeo 14 hoparlor var ses muazzam ama beni ilgilendirmedği için bu benim için çok çok ta kalite manasına gelmiyor

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

Alıntı karizmatik_boy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam gittim dokundum Opel Corsa ya Ama adamlar ne satıcı oldular nede dokunduğumda Punto Evo daki hissi uyandırdı bende... Bende gittim kendimi en rahat ve ferah bulduğum i20 Troy da buldum...

Bu yüzden diyorum ki en kaliteli araç benim olan araçtır

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

söylediklerine harfi harfine bende katılıyorum abi sadece benzinli düşünmemek yada bir motor çeşidine takılmamak lazım ancak şu var bi opel astra 1.4 140 beygirlik bide vw golf 1.4 tsi 122 beygirlik ikiside hemen hemen aynı para ama astradaki o dış kasa ve iç kokpit çok çok iyi ve kaliteli ; benim aracımda 220'yi görüyor resminide yüklemiştim hatta bi ara herkes görmüştür ama bu benim 1.4 tjetimin iyi oldugunu anlatmazki zaten 1.4 motorun stok max gidebileceği hızı yapmışım , önemli olan daha fazlası yani anlatmaya çalıştığım şudur şu anda bir audi a5 coupe 1.8 turbo nun max gittiği hız 243'tür daha fazla gitmez o araç motoru nefessiz kalıyor zaten arabanın ama bu adamların aracı 1.6 motor ve 262 km yapıyor nasıl oluyorda 1.6 motorla bu performansı saglıyor bu bir yarıs arabası değilki normal bi sedan arac ama gidiyor alet , ben genel anlamıyla opelin iyi işler katettiği gözlemindeyim he diğer firmalar etmiyormu illaki ediyor her firma her geçen yıl daha da bi kaliteli oluyor ama hiç bir firmada dağlar farkı bi yenilik yok , göze çarpan çok çokta bi yenilik yok kalite yok , adam focusa 80 bin tl para istiyor karşılığında ne veriyo otomatik park etmek puah ben kendi aracımı kendim park ederim bana daha iyi yenilikler yapman lazım opel 1.6motorla hem yakıtı olsun hem performansı olsun inanılmaz bi motor segmenti atlamıştır hatta atlamamış kendine resmen yepyeni bi segment açmıştır , şuanda opelin 1.6 turbo 180'lik motorlarından hangisi sorun sıkıntı yapmış ? hangisinin şanzuman dişlisi yamulmuş yada hangisinden 262 km hızla giderken tıkırtı çatırtı çuturtu gelmiş ? benim punto spor versiyon olmasına rağmen 220'de allaha emanet gidiyor tamam ses gelmiyor ama tedirginlik babamın son kasa mondeosu var 1,6 ecoboost 240'ı zor goruyor gelelim vw grubuna 2.0 motorlu hangi vosvos 250'yi geçmiş bence performans olsun yakıt olsun opel şu anda tüm araçları ile güzel bi konumda ; he ben sadece motor , fren ve performans tarafından bakıyorum , bir fiat kullanıcısı olarak opelin her arabasını sevmem hatta şu 2008 yılından itibaren şu son kasa vectralardan itibaren opelin gerçekten kaliteli araçlar yaptığını gördüm , bu arada bunlar benim fikirlerim illaki herkes başka yönden bakacağı için herkes kullandıgı ve ilgilendiği parçaların üstünde yoğunlaşır , örnek ben sese önem vermem ve açıkçası opeldeki ses kalitesini bilmiyorum ama mesela bizim mondeo 14 hoparlor var ses muazzam ama beni ilgilendirmedği için bu benim için çok çok ta kalite manasına gelmiyor
    Erhan dediğim gibi zaten Opel kalitesiz değil kesinlikle.İç ve dış tasarımı da Vw modellerine göre daha modern, bu da doğru.Hatta Insignia D segmentinin en güzel aracı bence Ancak iş turboya gelince bu işin uzmanı bence Fiat ve VW.Bu demek değil ki 1.6 180bg lik motor kötü.Bu da son derece keyifli bir motor, katılıyorum sana ama en azından Bir Golf GT ile Astra GTC yi karşılaştırırsak 170bglik tsi nin 180bg lik Opel motorundan daha verimli olduğu görülmekte tüketim ve performans olarak(Bir iki yıl önceki durum.Şuanda 170bg lik tsi zaten yok) Tabi d segmentinde ben insigniayı passatın açık ara önüne koyarım o ayrı

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

erhan yildirim
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erhan dediğim gibi zaten Opel kalitesiz değil kesinlikle.İç ve dış tasarımı da Vw modellerine göre daha modern, bu da doğru.Hatta Insignia D segmentinin en güzel aracı bence Ancak iş turboya gelince bu işin uzmanı bence Fiat ve VW.Bu demek değil ki 1.6 180bg lik motor kötü.Bu da son derece keyifli bir motor, katılıyorum sana ama en azından Bir Golf GT ile Astra GTC yi karşılaştırırsak 170bglik tsi nin 180bg lik Opel motorundan daha verimli olduğu görülmekte tüketim ve performans olarak(Bir iki yıl önceki durum.Şuanda 170bg lik tsi zaten yok) Tabi d segmentinde ben insigniayı passatın açık ara önüne koyarım o ayrı
    abi şuanda astra gtc'ye baktım teknik verileri harbiden çok kötü1.4 turbo 140 beygir olanı bile performans yerlerde 0-100 9,9 saniye amaopelin performans değilde daha çok gösteriş arabaları bunlar yoksa opel astra opc muazzam bi arac 280 beygir 400 Nm kısacası opelin gt gti gibi araçlarla kıyaslaması parasına göre şahsen bir gti alacagıma bir astra opc alır butun vos vos terimlerini tsi,gt,gti,fsi,tfsi arkama taka taka ezer geçerim

27. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

O zaman aynı fikirdeyiz Erhan OPC serileri görünüm olarak güzel tabi.Ancak bunları da standart gsi, gti, tsi..lerle karşılaştıramayız yahu

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Erhan, biraz önce Autoshow un geçen haftaki sayısını okudum Senin Astra OPC (280bg, 400nm) ile Megane Coupe Rs (265bg, 360nm) test edilmiş. Kağıt üstünde daha güçlü olan Astra, Megane ile aynı değerlere imza atmış.Megane ın viraj kabiliyetinin, gaz tepkisinin daha iyi olduğu yazmakta.Netice olarak da Megane rahat bir birincilik almış Astra karşısında...

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Hocam bence siz bazı ayrımları yapamıyorsunuz.
    1.6 180 hp insigna nerde 262 km/h hız yapıyor Allah aşkına?
    Chip'li 2007 model (yaklaşık 275 hp) 3.0 TDI quattro A6 almanya otobanında GPS ile 261 km hızı geçemedi.
    Bayır aşağı ben 75 hp punto ile 200 yapıyorum siz insigna ile yokuş aşağı 262 km/h hız yapınca olmuyor işte. 1.6 180 hp insignanın fabrika verisi 223 km/h. B sınıfı punto 220'de giderken elbette güvensizlik verir, insigna 220 de giderken daha fazla güven verir çünkü birisi b sınıfı diğer d sınıfı araç. Önce araç sınıflarının ayrımını yapalım. 1.6 180 hp insigna'nın yakıt tüketiminden herkes şikayetçi. Açın bakın forumlara millet neler yazıp çiziyor. Kaldıki Vw'nin 122 hp tsi motorlu golf'u, astradaki 140 hp'lik turbo motoru alt ediyor, onu geçtim 1.4 tjet bravo bile 140 hp'lik astrayı geçiyor. bu ne demek opelin aktarması rezalet demek. Aktarması rezalet olması ne demek fazla yakıt tüketimi demek, daha az performans demek.

Vag grubu çoğu araçta hız sınırlaması vardır 250'yi geçmez zaten.

Opel her zaman sınıfındaki benzinli araçlar arasından en az performans gösteren, çok yakan aracı olmuştur. İnsigna sizi büyülemiş olabilir ama işin aslı öyle değil işte.

Bunlar benim bakış açım değil, kullanıcıların yazdıklarının dışında teknik veriler ile karışılaştırmalarımdır. İsterseniz sizde karşılaştırın, araştırın, videoları izleyin. Ototest işi içinde olduğumdan hergün onlarca aracı dibine kadar zorluyoruz, görüyoruz, aktarma organlarında kayıpları görüyoruz. Opel bu konuda hiç bir zaman iyi olmadı.

Sayfa 3/6 İlkİlk 123456 SonSon