Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Erhan, Opel bence de kalitesiz bir araç değil ama sadece turbo benzinli motor olarak diğer markalarınkilerle karşılaştırırsak kesinlikle üstün değil hatta daha geride yer almakta Opel.Motorun ürettiği güç ve torkun aktarımında bir miktar kayıp mevcut.Aynı segmentte 1.6 180bg lik ünite 1.4 170bg lik Tsinin bile gerisinde kalmakta hem tüketim hem de performans olarak.Küçük hacime turbo uygulamasında Fiat Grubu ve Vw tartışmasız Oplein önünde yer almaktalar.

Bağımsız olarak 1.6 180bg i düşünürsek bence de güzel zevkli bir makine.Ancak bizim Puntocuların 70, 80bg lik araçlarla bile 200 lü süratlere çıktığı unutulmamalı
söylediklerine harfi harfine bende katılıyorum abi sadece benzinli düşünmemek yada bir motor çeşidine takılmamak lazım ancak şu var bi opel astra 1.4 140 beygirlik bide vw golf 1.4 tsi 122 beygirlik ikiside hemen hemen aynı para ama astradaki o dış kasa ve iç kokpit çok çok iyi ve kaliteli ; benim aracımda 220'yi görüyor resminide yüklemiştim hatta bi ara herkes görmüştür ama bu benim 1.4 tjetimin iyi oldugunu anlatmazki zaten 1.4 motorun stok max gidebileceği hızı yapmışım , önemli olan daha fazlası yani anlatmaya çalıştığım şudur şu anda bir audi a5 coupe 1.8 turbo nun max gittiği hız 243'tür daha fazla gitmez o araç motoru nefessiz kalıyor zaten arabanın ama bu adamların aracı 1.6 motor ve 262 km yapıyor nasıl oluyorda 1.6 motorla bu performansı saglıyor bu bir yarıs arabası değilki normal bi sedan arac ama gidiyor alet , ben genel anlamıyla opelin iyi işler katettiği gözlemindeyim he diğer firmalar etmiyormu illaki ediyor her firma her geçen yıl daha da bi kaliteli oluyor ama hiç bir firmada dağlar farkı bi yenilik yok , göze çarpan çok çokta bi yenilik yok kalite yok , adam focusa 80 bin tl para istiyor karşılığında ne veriyo otomatik park etmek puah ben kendi aracımı kendim park ederim bana daha iyi yenilikler yapman lazım opel 1.6motorla hem yakıtı olsun hem performansı olsun inanılmaz bi motor segmenti atlamıştır hatta atlamamış kendine resmen yepyeni bi segment açmıştır , şuanda opelin 1.6 turbo 180'lik motorlarından hangisi sorun sıkıntı yapmış ? hangisinin şanzuman dişlisi yamulmuş yada hangisinden 262 km hızla giderken tıkırtı çatırtı çuturtu gelmiş ? benim punto spor versiyon olmasına rağmen 220'de allaha emanet gidiyor tamam ses gelmiyor ama tedirginlik babamın son kasa mondeosu var 1,6 ecoboost 240'ı zor goruyor gelelim vw grubuna 2.0 motorlu hangi vosvos 250'yi geçmiş bence performans olsun yakıt olsun opel şu anda tüm araçları ile güzel bi konumda ; he ben sadece motor , fren ve performans tarafından bakıyorum , bir fiat kullanıcısı olarak opelin her arabasını sevmem hatta şu 2008 yılından itibaren şu son kasa vectralardan itibaren opelin gerçekten kaliteli araçlar yaptığını gördüm , bu arada bunlar benim fikirlerim illaki herkes başka yönden bakacağı için herkes kullandıgı ve ilgilendiği parçaların üstünde yoğunlaşır , örnek ben sese önem vermem ve açıkçası opeldeki ses kalitesini bilmiyorum ama mesela bizim mondeo 14 hoparlor var ses muazzam ama beni ilgilendirmedği için bu benim için çok çok ta kalite manasına gelmiyor