Sayfa 3/6 İlkİlk 123456 SonSon
111 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Bi konuya açıklık getireyim..

Muslum Kaymak
    Ticari İşletme Sahibi 06kaymak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 MCZ 24
    Edilen teşekkür: 1014

Alıntı BURSALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben 7 yıldır Tofaş çalışanıyım. Şunu gönül rahatlığıyla söylüyebilirimki Puntonun Tofaş'ta üretilmesi gibi bişey söz konusu değil. Tamamen ithal. Fakat martur koltukları yapıp İtalya'ya gönderiyorsa bilemem. Grande puntomuz İtalyanın Melfi kentinde, yani Alfa Romeo'nun üretildiği fabrikada yapılıyor diye biliyorum. Ve arkadaşımızın neden böyle bi açıklamaya gerek duyduğunu anlayamadım. Ordan para kazanıp geçimini sağlıyosun ve ekmek yediğin kaba ediyosun. Marturun ürettiği koltukların hepsi iyide sadece grande puntonunkimi kötü. Sen kime hizmet ediyosun. Bu tür açıkmalar yapıpta sonra kazandığın parayı gönül rahatlığı ile nasıl harcıyorsun????

tesekkur ederim...soylemek istedigimi aynen soylemissin....

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Arkadaşım ama kimse durup dururken böyle bir açıklama yapmaz yani ateş olmayan yerden duman çıkmaz varki bir şeyler açıklama yapıyor valla kime inanacağımı şaşırdım hiç belgeliyebileceğiniz bir şey varmı ikinizede soruyorum bu soruyu

ertan yıldırım
    brvhgt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 515

firmaların türkiyeden yedek parça aldığı zaten biliniyor ferrari bile bolu geyiğinin derisini kullanıyor aracında ve diğer tüm markalr ama bu nedir ben anlamadım dobloyu 2003 yılında sıfır aldık150000 km 2006 doblo aldık 60000 km 2000 bravo 30000 km 2001 bravo 35000 km ve şimdi 2006 punto 30000 km hiçbir koltuk şikayeti yok yani yazan arkadsaş neden ve neye hizmetle yazmış anlamadım ama bu kişiyi gerekli mercilere bildirdim sonuç alırız sanırım habide şunu söyleyim reno meganların koltuğunu kim üretyiyor bilmiyorum ama tam omuz ve yan yastık kısımları yırtılıp açılıyor çoğunun gözümle gördüm

Ahmet Özgür Doğan
    Lordrivendel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 38

Alıntı IRCotaimer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar öncelikle selamlar..
    Sizlerle bi konuyu paylaşmak istiyorum..
    Amacım Gp'Leri kötülemek değil.Öyle bir niyetim olsa bende Gp kullanmam...
    uzun zamandır içimde olan bi durum bu açıklamak istedim..
    Geleyim sadade ;
    Öncelikle ben BURSA'da martur adında bi şirkette çalışıyorum..
    MARTUR Tofaş-Fiat Araçlarının koltuklarını yapan tek firma...
    Günde yaklaşık 500 çift (250 araç) koltuk imalatı yapılıp Fiat fabrikasına gönderiliyor.ve bu koltuklar 2 saat içinde araçlara monte edilip sevkiyat için garaja çekiliyor..
    Neyse asıl konu şudur ; Gp bir avrupa türk karışımı araçtır.bindiğiniz ve onlarca ytl ödediğiniz araçlar aslında iç döşeme ve koltukları bakımından 3, veya 4, sınıf..
    mesela birkaç örnek bunları sizde deniyebilirsiniz ; sağ ve sol koltukların sırt yatırma ayar yerleri tek çevirmede çıkıyor nedeni içerisindeki milin çevirici plastikle uyuşmaması bu uyuşmazlık milin ucuna sarılan elektrik bantıyla kapatılıyor..(mile bant sarılıp mili çeviren plastik darbeyle yerine sokuluyor) ayrıca söfor koltuğunun oturağında sol taraftan bi kasma mevcut bunu ilerleyen zamanlarda göreceksiniz koltuğun oturak sol tarafı siz oturunca dışarı potluk yapacaktır..(şöför koltuğu)bu potluğuda oturağın hemen köşesinden ufak bir delinmeyle ve kablo bağı denilen bi plastikle gererek alıyorlar...Ben kendim D-530 standında çalışıyorum (Linea-Punto) ayrıca absli koltukların yanlarında plastikler vardır olanlar bilir üzerinde ''ABS'' yazar...Bunlar darbede yana açılarak cama kafanızı vurmanızı önler..Ancak hiçbir güvencesi yoktur neden derseniz gerçekten çalışıp çalışmadığına bakılmıyor..Genelde bu tip koltuklarda fabrikaya gidince bi cihaza sokuluyor ve çalışır olduğu onaylanıp okeyleniyor.Bu zamana kadar hiç bir şikayet gelmedi neden derseniz ben kendimden biliyorum bikaç sefer bunun elektrik bağlantılarını yapmadan gönderdim ve geri gelmeyi bırakın bi telefon bile edilmedi..Emotion modeli mesela o görüntüsü harika olan kadife koltukların aslında arka tarafı 1 parça plastikle şekilleniyor.(çocukların beyaz dosya çantaları vardır olukludur içi) bu.Eğer dediklerime gerçekten inanmayan varsa dediğim yerleri tek tek söküp bakabilirler..Amacım sizi Aracınızdan soğutmak veya aracı kötülemek değil..Bu sadece benim çalıştığım bölümde olup bitenler.Ve bir konu daha ''MARTUR'' sadece koltuk değil aynı zamanda tavan, kapı döşemeleri, ön konsol, arka meksefe ve tavan direklerinin plastiklerinide imal ediyor.
    1-) Fiat'a yolladığın koltukların "2" saat içinde monte edilip garaja çekildiği konusunda bilgi sahibi olmazsın. Koltuklar, dünyanın 4 bir yanındaki fiat müşterilerine yada fiat fabrikalarına gidiyor olabilir. (Güney Afrika, Mısır, Breziya, rusya...)

2-) "Bu zamana kadar hiç bir şikayet gelmedi neden derseniz ben kendimden biliyorum bikaç sefer bunun elektrik bağlantılarını yapmadan gönderdim ve geri gelmeyi bırakın bi telefon bile edilmedi.." Sizin iş etiğiniz ve meslek anlayışınız bu mu?

3-) MArtur üst yönetimi bu yazınızı okuduğunda ne yapacağınızı merak ediyorum?

4-) Madem bu kadar bilinçlisiniz neden bu konuyu burada forumda dile getirdinizde TOFAS ile baglantıya gecmediniz?

ertan yıldırım
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz

Alıntı Lordrivendel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1-) Fiat'a yolladığın koltukların "2" saat içinde monte edilip garaja çekildiği konusunda bilgi sahibi olmazsın. Koltuklar, dünyanın 4 bir yanındaki fiat müşterilerine yada fiat fabrikalarına gidiyor olabilir. (Güney Afrika, Mısır, Breziya, rusya...)

2-) "Bu zamana kadar hiç bir şikayet gelmedi neden derseniz ben kendimden biliyorum bikaç sefer bunun elektrik bağlantılarını yapmadan gönderdim ve geri gelmeyi bırakın bi telefon bile edilmedi.." Sizin iş etiğiniz ve meslek anlayışınız bu mu?

3-) MArtur üst yönetimi bu yazınızı okuduğunda ne yapacağınızı merak ediyorum?

4-) Madem bu kadar bilinçlisiniz neden bu konuyu burada forumda dile getirdinizde TOFAS ile baglantıya gecmediniz?
    ağzını seveyim bu nasıl bir mantık iş ahlakına bak işini sallapati yap ondan sonra başkasına kulp tak balık baştan kokar

Grande punto..
    xtremetrx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 6

Alıntı IRCotaimer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiat A.ş MARTUR'la yaklaşık 20 senedir çalışıyor.Bu zamana kadar haberin olmuşmuydu

iyide ben gp nin koltuklarından bahsediyorum kapişşşş

Muslum Kaymak
    Ticari İşletme Sahibi 06kaymak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 MCZ 24
    Edilen teşekkür: 1014

TOFAS la baglantiya gecildi...gelismeleri bildiririm arkadaslar...

ertan yıldırım
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz

Ben kendim D-530 standında çalışıyorum (Linea-Punto) ayrıca absli koltukların yanlarında plastikler vardır olanlar bilir üzerinde ''ABS'' yazar...Bunlar darbede yana açılarak cama kafanızı vurmanızı önler..Ancak hiçbir güvencesi yoktur neden derseniz gerçekten çalışıp çalışmadığına YAHU KARDEŞİM NE ABS Sİ AİRBAG SEN EMİNMİSİN BU FİRMADA ÇALIŞTIĞINDAN

şu an itibariyle martur siteye girdi konuyu okuyor ve gerekli açıklama yapılacak
    Konu Linos tarafından (11/07/2007 Saat 16:22 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood!

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Misafir2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 313

Alıntı brvhgt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu an itibariyle martur siteye girdi konuyu okuyor ve gerekli açıklama yapılacak
    teşekkürler merakla sonucu beklıyorum martur yetkılılerınden bu durum herkesın kafasında soru işaretlerı oluşturmaya başladı bır an önce açıklamayı beklıyoruz

ılgın akarca
    AnKaRa iNcİsİ grande06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06p8516
    Edilen teşekkür: 12

Bu Siteye Girdiğimizde Kimse Birbirini Tanimiyordu Ve Zaman Gerçtikçe Iyi Kötü Herşey Konuşuldu Ve Insanlar Birbirini Tanimaya Başladi Dünde Bir Arkadaşimizin Bir Konusu Acildi Konu Bu Konu Ve Herkes O Kişinin üstüne Gitmeye Başladi Amaci Nedir Bilemiyorum Tabiki Ama Tek Tek özenle Bütün Yazilari Okudum Arkadaşimiz çaliştiği şşirketi Kötülemiyor Yada O şirketle Ilgili Yanliş Bir Yorum Yapmiyor Ana özeti Bu Kadar Yazisinin : Puntolarimizi Tamamiyle Ital Olduğunu Zannetmeyin Diyor Ki Bu Doğruysa Tabiki!bizim Aile Diye Tabir Attiğimiz Bu Topşuluğu Bilinçlendirmeye çalişiyor Ki Bu Böyleyse Gercekten Biyerlere Gitmemiz Ve Bunun Açiklamasini Istememiz Lazim Diye Düşünüyorum Arti Koltuklar Gercekten Iğrenç Bunu Herkes De Biliyor Sölenmesede Konu Açilmasada Ayrica Arkadaşi şirketine şikayet Edipta Biyerlerede Varilmaz Buda Bir Gercek Ki Bu Ihlal Edildi Armizda Tofaş Fiyat Yetkili Saticilari Servis Sahipleri Gibi Konuyu Bizden Daha Iyi öğrenebilecek Kişilerde Var Onlardan Cevap Beklemeliyiz Arkadaşimizi Tanimiyorum Ama Doğru Olma şansiyla Yanluiş Olma şansi Eşit Yazilanlarin Ayrica Bu Kişi şirketini Kötülemiyor Sadece Uzun Zamandr çeşitli Sebeplerle Söyleyemediği Ama Içine Oturan Bilgileri Bizle Paylaşiyor Bu Konu Yu Sağlam Kaynaklardan Araştiracak Kişilerden Acilen Bir Sonuç Bekliyorum şahsi Olarak Ayrica 23 Milyara Daha Nebeklennir Derken Biraz Eğri Oturup Doğru Konuşalim Bir Arabanin Iila 4,4 Lük Olamsi Için 100milyarlar Lazim Değil 23 Milyara Ne Arabalar War Daha Arkadaşim Yani Ama Soun şu Bence Daha Geniş Bakip Masayaya Yatirmamiz Lazim Bu Konuyu...

alpay erdoğmuş
    İzmir Grup Başkanı woyzeck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    35 APS 38
    Edilen teşekkür: 19

bence de en iyisi "Martur" dan yetkili birinin bu konuya açıklık getirmesi.merakla bekliyorum ben de..
    Alpay.....

G. K.
    I Love GPTR Gkhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 143

ertan abi cevabı bekliyoruz

sen hiç haz duymassın böyle konulardanda bakalım

ertan yıldırım
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz

arabnın komple italyada üretilmediği zaten biliniyor hiç bir firma öyle üretim yapmaz neyani fiat bize teminatmı verdiki biz vay araba parçaları sağdan soldan geliyormuş diye mahkemeyemi vericez böyle bir üretim mantığını sokakktaki çocuğa sorsanız o bile bilir yeni birşey değil bu açıklamayı yapan arkadaş daha nasıl şirketini fiatı veya gp yi kötülüycek anlamadım ne olursa olsun bu iş ahlakına sığmaz bu sorunların paylaşım yeri burası değil öncelikle martur ve fıata başvurursun sonuç çıkmazsa yazrsın ne yazarsa yazsın ben arabamdan hiç soğumadım hiçde şüpheye düşmedim

Gizem T.
    GaladrieL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 332

Hakkikaten bende merak ediyorum açıklamaları..Ben Fiat'a e-mail ile bu mevzuyu bildirdim, dilerim onlar da konuya gerekli özeni gösterip bir açıklamada bulunar..
    ..an extensive current of wind, rushing great velocity and violence..

ertan yıldırım
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz

ya allahaşkına böyle birşey sizce olurmu bu araba tüm dünyada satılıyor işler bizdeki gibi yürümez sen aırbagları göstermelik tak almanyada kaza olsun çalışmasın hala bu arbayı satmaya devam et olurmu siz söyleyin benden daha bilgili ve tecrübeli dostum var FIAT dediğiniz marka dünkü marka değil 100 yılı devirmiş bir firma ayrıca dünyanın en büyük sanyi kuruluşlarından bizim insanımız dacia tata ve birsürü arabaya güveniyor ama iş fıat olunca yapıştır gitsin isterseniz fıat üretim tesisilerinin videosunu izleyin sonuçta araba üretiliyor tel maşa yada bisiklet üretilmiyor saygılar ayrıca arkadaşımız daha şeffaf olsada adını soyadını verse en azından kiminle muhattabız biliriz

ılgın akarca
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06p8516

arkadaşlar şunu unutmayalım sadece fiat için değil dğer firmala riçin sölüyorum italyadaki puntolar yada yabancı ülkedek iaraclarla türkiyeye gelen araclar arasında dağlar kadar fark war bunu gözlerimle gördüm ve kendi 3 aracımdada yaşadım adamlar vida delik contalarını bile çıkarıyorlar türkiyede bunu ben canlı gördüm yaşadım ve yurt dışındaki arkadaşlarımla bir iletişime gectim ama sonuç hüsran yurt dışında hepsi var dedi ama burdakilerde malesf bunu hundai de yaşadoım 2 kez farklı aracta türkiyeye giren araclarda parca eksiği mevcut buna kimse yok diyemez yani bütün RCLAR İÇİ DEĞİLTABİ AMA durum böle yani açıklamları bende merakla bekliyorum...

Gizem T.
    GaladrieL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 332

yahu mevzu GP nin Türkiye koşullarında değişen aksamları falan değil.. ben arabamdan hala çok memnunum, komple burda üretilmiş olsa bile kendi mühendislerimizle gurur duyarım bu ayrı.. mevzu böyle bir açıklamanın "içimde ukde kalmıştı" şeklinde beyefendi tarafından yapılması ve en çok da dikkatimi çeken şey "bizzat ...kablosuyla oynadım ve geri dönüş olmadı" şeklinde bir açıklamanın yapılması..
    ..an extensive current of wind, rushing great velocity and violence..

Ahmet Özgür Doğan
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi

Dostum,
    iddaa edilen görüşler, hakkında konuşulan firmanın çok CIDDI ithamlar altında kalmasına neden oluyor. Boyle buyuk suclamalarda bulunurken hangi delillere dayandığını açıkça ortaya koyman gerekir.Her önüne gelen ben burda çalışıyorum bunlar kötü bunlar iyi diye yorum yaparsa, kimsenin hiçbir şeye güveni kalmaz. Elbette tepki göstereceğiz. 23 milyara Turkiye'de satılan daha ne arabalar var bir anlatırmısın bana? Bu fiyata bir arabayı mal etmek için

1-) İşgücü maliyeti
    2-) Malzeme maliyeti ve kalitesini değerlendirmen gerekir.
    23 milyara Ferrari satılmamasının sebebi budur.

İstersen çin de daha ucuz malzeme ile ucuz insan gücü ile de araba üretebilirsin (Cherry) o 9 milyara satılacak...

ılgın akarca
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06p8516

Standart :s:s:s:s

Alıntı GaladrieL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yahu mevzu GP nin Türkiye koşullarında değişen aksamları falan değil.. ben arabamdan hala çok memnunum, komple burda üretilmiş olsa bile kendi mühendislerimizle gurur duyarım bu ayrı.. mevzu böyle bir açıklamanın "içimde ukde kalmıştı" şeklinde beyefendi tarafından yapılması ve en çok da dikkatimi çeken şey "bizzat ...kablosuyla oynadım ve geri dönüş olmadı" şeklinde bir açıklamanın yapılması..
    haklı olduğun konular mutlaka var ben biryerin savunmasını yapmıyorum yanlız yargısız bir infaz yapmayalım istedim okadar ki bu türkiyede her yerde her konuda çok yapılıo bilinçsizce sadece olabilir yani söyleyemmemiştir uzun zaman dır ama içinde söylicem umudunu taşımıştır sebepleri vardır belki böyle düşünelim dedim farklı bir amacıda olabilir tabikli ama daha sakin bir lekilde ve geniş açılı düşünelim tabiki türkte olsa gurur duyulur yani nedemek hani firma yetkilileri 3 sayfayı daha okuyamadılarmı bu arada....

Ahmet Özgür Doğan
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi

[]https://forum.grandepuntotr.com/genel/3862-fiat-d200-kod-adiyla-bursa-tofas-tesislerinde-uretilecek-puntoya-300-isim-onerildi.html[/]

Aynı arkadaşın açtığı başka bir konu başlığı?!?!

Hala birilerinin yargısız infaz edildiğini mi düşünüyorsunuz?

Sayfa 3/6 İlkİlk 123456 SonSon