https://www.tuik.gov.tr/PreIstatisti...o?istab_id=364
Bu tablodada 2004 yılında avrupa ülkeleri kıyaslanmış, buradaki bilgiler doğruysa ölüm oranlarında Almanya dahil pekçok avrupa ülkesinden daha iyi durumdayız..
https://www.tuik.gov.tr/PreIstatisti...o?istab_id=363
Yaş guplarına bakıldığında özellikle 2000 yılından sonra çocuk ölümlerinde ciddi azalma olmuş buda önemli bir gelişme.
https://www.tuik.gov.tr/PreIstatisti...o?istab_id=364
Bu tablodada 2004 yılında avrupa ülkeleri kıyaslanmış, buradaki bilgiler doğruysa ölüm oranlarında Almanya dahil pekçok avrupa ülkesinden daha iyi durumdayız..
National geographic kanalının hazırladığı bir belgesel izlemiştim. Konu Almanya OTOBANlarıydı. Can kaybı olmayan kaza yok denecek kadar azdı.
[ame=https://www.youtube.com/watch?v=w5pfH3V0_Yw]Vtec Gören Masum TeyzeO neydi Gız
- YouTube[/ame]
aha hoş bir video![]()
Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...
25 yaşında ilk defa direksiyona oturdum..o zamanlar hava atma tutkusu vardı,bas gaza git son hız... artık 130-140 ı geçmiyorum ki yol müsait olsa bile basmıyorum... hem gençlik gitti,hem sorumluluk arttı,hem de eski cesaret kalmadı... gençken önünü çok göremediğin halde çok basıyorsun...yaş ilerledikçe önünü daha çok gördüğün için basamıyorsun...
allahtan hız sabitleyici varsıkıntı yok,relax...
2008 grande 2011 evopunto kardeşliği
dün gece 80 km hizla giderken transit in biri sol arka çamurluğuma çarpıp aynama vurup kaçtı ama ben 80 km ile gidiyodum gayet limit bi hızdı benimki adam ise en az 190 vardı ve adam vurdu kactı .Sadece hız limitine uymakla olmuyor eğer yol müsait ise fazla hız sorun çıkarmaz orhan arkadaşımızın dediğı gibi 120 üst limitli yollarda 180 190 sorun olmaz gibi geliyo bana
2008 grande 2011 evopunto kardeşliği
Mazhar Demiralp,
Renç Koçibey,
ve şu anda aklıma gelemeyen diğerleri, araba kullanmayı bilmeyenlermiydi ?.
Her babayiğidin alamayacağı lisansları aldıkları halde tüm güvenlik önlemleri alınan ve hız yapmak üzere tasarlanan arçlarla ralli yarışlarında aralara yine arabayı kullanmayı bilmeyenlermi karışıyor.
Hız yapmamanızın bana hiç bir yararı olmadığı gibi, hız yapmanızında bana hiç bir zararı yok (aynı güzergahta olmayalımda),
160-180 den bahseden arkadaşlar, Artık genelde bu hızlara çıkmıyor olsamda bende bu çıtayı çok aşırı bulmuyorum (aşırı demedim, çok aşırı bulmuyorum). Ama teknik ve risk açısından her 10km.lik farkın ne olduğunu araştırdığınızda bu kadar fark ediyormu diyeceğinizden şüphem yok.
Her hız yapmanın sonu şöyle olur, böyle olur da demiyoruz, ki zaten her hız yapan kaza yapmıyor. Ama aşırıya kaçıldığında hangi kapıyı aralıyorsunuz birdaha düşünün.
Ne mutlu Türküm diyene.
hız yapmak güzeldir ama yerinde......
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
Tarık abi naptın mide falan kalmadı bende![]()
TSİ Jetta.
Trafik Kazası - Trafik Kazaları ve Nedenleri
Ülkemizde her Gün yaklaşık 600 ve her Saat 27 trafik kazası oluyor. Bu kazalarda Günde 5-20 kişi ölüyor, 200 kadar kişi de yaralanıyor. Ortalama her yıl 5-6 bin kişi ölmekte ve 100-200 bin kişi de yaralanmaktadır.
Trafik kazalarının oluşmasının en önemli etkeni insandır. Bu oran ortalama %94 lere kadar ulaşmaktadır.
Trafik literatüründe 30 km/s hızla meydana gelen çarpışmalarda oluşan hasar 1 birim olarak tanımlanırken, 50 km/s hızla meydana gelen çarpışmalarda bu hasarın 9 kat arttığı bilinmektedir.
- İnsan Faktörü %66
- Sürücü %27
- Yolcu %1
- Araç Faktörü %5
- Yol Faktörleri %1
Sürücü ile Yolcuların Ölüm ve Yaralanmalarında Hızın Etkisi
Araştırmalar 30 km/s hızla çarpmanın araç içerisinde bulunanların vücuduna etkisi 1.kattan düşmeye, 90 km/s hızla çarpmanın ise 10.kattan düşmeye eşdeğer olduğunu göstermektedir.
Yine araştırmalar bırakın yüksek hızları, 80 km/s hızla giden bir araçta yolculuk yapanların olası bir kazada ölme ihtimalleri, 30 km/s hızla giden araçtakilere oranla 20 kat daha fazla olduğunu göstermektedir.
Sürücünün Görme Yeteneği ile Hız Arasındaki İlişki
Hız arttıkça sürücünün trafik çevresini algılama düzeyi yavaşlar. Göz 190 ile 200 derecelik bir alanı algılar. Ancak araç kullanırken görme açısı hız ile ters orantılıdır. Örneğin 35 km/s hızla görme açısı 104 derece iken, hızı 130 km/s’te çıkardığımızda bu Açı 30 dereceye düşer.
Hız Körlüğü
Artan hız sonucunda sürücünün yol ve çevresine yönelik görsel verileri, yani eşya ve olayları tam olarak algılayamamasıdır. Bunun en önemli ve riskli sonucu, sürücünün aracın hızını olduğundan daha az hissetmesidir.
Tünel Görüşü
Hızlı araç kullanırken görme alanının daralması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Aracın hızı ne kadar artarsa sürücünün bakışları da o oranda uzağa odaklanır ve sürücü çevresindeki olayları zamanında algılayamaz.
Kemalettin GÜNGÖR - Afyon Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Uzmanı
Ne mutlu Türküm diyene.
Tarık abi bitirdin bizi.. Yerli yersiz hız yapmak çok gereksiz.. Malesef ben dahil bir çoğumuz zaman zaman lüzumsuz hız yapıyoruz, sabırlı olmak, iki kere düşünmek lazım..
Manzaraya Daldım Ses Çıkarma... Gerçek Can Sıkar Beni Uyandırma.. Ben Böyle Güzelim..
Bir endurocu olarak zamanında motor kazalarıyla ilgili herşeyi çok uzun süre araştırdım baktım ibret olsun diye gerçekten bir insana ders vermek istiyorsan en derinden girerek yapacaksın ve bu fotoğraflar bence çok yerinde .. Eğer isteyen olursa çok daha kötülerini paylaşabilirim ama cidden bunlar hafif kalır![]()
Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...
Semih bide sen vur bize![]()
TSİ Jetta.
Okancım bende hala yapmadığımı söylersem yalan olur, hatta evdekiler yazdıklarımı görünce söyleyene bak dediler.
Ama son zamanlarda aracıma binenler hayırdır kafana taşmı düştü diyor. 4 sene önceki araç kullanmam ile bugünkü araç kullanmam arasında fark var. Artık özellikle uzun yolda giderken geçtiğim yerlere kafamı çevirip rahatça bakabiliyorum ve yola çıkmaktan ayrı bir zevk alır oldum.
Ne mutlu Türküm diyene.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri