Sayfa 3/6 İlkİlk 123456 SonSon
107 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Ne Bu Hız Muhabbeti?

Serhat Karadağ
    srkaradag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 120

https://www.tuik.gov.tr/PreIstatisti...o?istab_id=363
    Yaş guplarına bakıldığında özellikle 2000 yılından sonra çocuk ölümlerinde ciddi azalma olmuş buda önemli bir gelişme.

Serhat Karadağ
    srkaradag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 120

https://www.tuik.gov.tr/PreIstatisti...o?istab_id=364
    Bu tablodada 2004 yılında avrupa ülkeleri kıyaslanmış, buradaki bilgiler doğruysa ölüm oranlarında Almanya dahil pekçok avrupa ülkesinden daha iyi durumdayız..

orkun krc
    orkun09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 97

National geographic kanalının hazırladığı bir belgesel izlemiştim. Konu Almanya OTOBANlarıydı. Can kaybı olmayan kaza yok denecek kadar azdı.

ADVENTURER Engineer!
    Semih Kurtulmus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 RR 232
    Edilen teşekkür: 167

Alıntı Luc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araba kullanmayi bilmeyen ve hiz yapmayi sevmeyenler lutfen sol seridi isgal etmesin.

Benim temennim budur

Edit: Bakim yapmaktan lastik degistirmekten kacanlar. Ucuza mal edeyim derken, hayatlarini 5 kurusa dusurenler hic yola cikmasin hatta..

Sent my GT-I9100 using
    ondan sonra neden makasa giriyorlar derler dimi ?
    girerim affetmem
    Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Luc

ADVENTURER Engineer!
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 RR 232

[ame=https://www.youtube.com/watch?v=w5pfH3V0_Yw]Vtec Gören Masum Teyze O neydi Gız - YouTube[/ame]
    aha hoş bir video

uğur ural
    dexter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 142

25 yaşında ilk defa direksiyona oturdum..o zamanlar hava atma tutkusu vardı,bas gaza git son hız... artık 130-140 ı geçmiyorum ki yol müsait olsa bile basmıyorum... hem gençlik gitti,hem sorumluluk arttı,hem de eski cesaret kalmadı... gençken önünü çok göremediğin halde çok basıyorsun...yaş ilerledikçe önünü daha çok gördüğün için basamıyorsun...

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ADVENTURER Engineer!
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 RR 232

Alıntı dexter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    25 yaşında ilk defa direksiyona oturdum..o zamanlar hava atma tutkusu vardı,bas gaza git son hız... artık 130-140 ı geçmiyorum ki yol müsait olsa bile basmıyorum... hem gençlik gitti,hem sorumluluk arttı,hem de eski cesaret kalmadı... gençken önünü çok göremediğin halde çok basıyorsun...yaş ilerledikçe önünü daha çok gördüğün için basamıyorsun...
    aklıma babam geldi o da öyle hiç basmaz ben basınca basarsın tabi oh diyor , ben gaza basarken 2 çocuğu birde kadını düşünüyorum diyor

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

timur göksel
    timurgoksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DJ
    Edilen teşekkür: 49

allahtan hız sabitleyici var sıkıntı yok,relax...
    2008 grande 2011 evo punto kardeşliği

kuday soysal
    kuday. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    06 kb 1614
    Edilen teşekkür: 39

dün gece 80 km hizla giderken transit in biri sol arka çamurluğuma çarpıp aynama vurup kaçtı ama ben 80 km ile gidiyodum gayet limit bi hızdı benimki adam ise en az 190 vardı ve adam vurdu kactı .Sadece hız limitine uymakla olmuyor eğer yol müsait ise fazla hız sorun çıkarmaz orhan arkadaşımızın dediğı gibi 120 üst limitli yollarda 180 190 sorun olmaz gibi geliyo bana

timur göksel
    timurgoksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DJ
    Edilen teşekkür: 49

Alıntı kuday. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün gece 80 km hizla giderken transit in biri sol arka çamurluğuma çarpıp aynama vurup kaçtı ama ben 80 km ile gidiyodum gayet limit bi hızdı benimki adam ise en az 190 vardı ve adam vurdu kactı .Sadece hız limitine uymakla olmuyor eğer yol müsait ise fazla hız sorun çıkarmaz orhan arkadaşımızın dediğı gibi 120 üst limitli yollarda 180 190 sorun olmaz gibi geliyo bana
    geçmiş olsun kardeş.allah beterinden saklasın,böyle atlatınca cana geleceğine mala gelsin diyorsun ama ne eğitim ne zihniyet ne de kişilikle alakalı bu iş..birisinin(allah göstermesin ama) canının yanması lazım.yoksa kimse ayağını gaz pedalından çekmiyor
    2008 grande 2011 evo punto kardeşliği

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Alıntı Luc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araba kullanmayi bilmeyen ve hiz yapmayi sevmeyenler lutfen sol seridi isgal etmesin.
    Mazhar Demiralp,
    Renç Koçibey,
    ve şu anda aklıma gelemeyen diğerleri, araba kullanmayı bilmeyenlermiydi ?.

Her babayiğidin alamayacağı lisansları aldıkları halde tüm güvenlik önlemleri alınan ve hız yapmak üzere tasarlanan arçlarla ralli yarışlarında aralara yine arabayı kullanmayı bilmeyenlermi karışıyor.

Hız yapmamanızın bana hiç bir yararı olmadığı gibi, hız yapmanızında bana hiç bir zararı yok (aynı güzergahta olmayalımda ),

160-180 den bahseden arkadaşlar, Artık genelde bu hızlara çıkmıyor olsamda bende bu çıtayı çok aşırı bulmuyorum (aşırı demedim, çok aşırı bulmuyorum). Ama teknik ve risk açısından her 10km.lik farkın ne olduğunu araştırdığınızda bu kadar fark ediyormu diyeceğinizden şüphem yok.

Her hız yapmanın sonu şöyle olur, böyle olur da demiyoruz, ki zaten her hız yapan kaza yapmıyor. Ama aşırıya kaçıldığında hangi kapıyı aralıyorsunuz birdaha düşünün.
    Ne mutlu Türküm diyene.

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

hız yapmak güzeldir ama yerinde......

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

17. Bu mesajı için 2 kişi asil'ye teşekkür etti:

Oğuz KOCA
    İl Başkanı (Isparta) izoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    330
    Edilen teşekkür: 1913

Tarık abi naptın mide falan kalmadı bende
    TSİ Jetta.

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Trafik Kazası - Trafik Kazaları ve Nedenleri
    Ülkemizde her Gün yaklaşık 600 ve her Saat 27 trafik kazası oluyor. Bu kazalarda Günde 5-20 kişi ölüyor, 200 kadar kişi de yaralanıyor. Ortalama her yıl 5-6 bin kişi ölmekte ve 100-200 bin kişi de yaralanmaktadır.
    Trafik kazalarının oluşmasının en önemli etkeni insandır. Bu oran ortalama %94 lere kadar ulaşmaktadır.

• İnsan Faktörü %66
    • Sürücü %27
    • Yolcu %1
    • Araç Faktörü %5
    • Yol Faktörleri %1
    Trafik literatüründe 30 km/s hızla meydana gelen çarpışmalarda oluşan hasar 1 birim olarak tanımlanırken, 50 km/s hızla meydana gelen çarpışmalarda bu hasarın 9 kat arttığı bilinmektedir.

Sürücü ile Yolcuların Ölüm ve Yaralanmalarında Hızın Etkisi
    Araştırmalar 30 km/s hızla çarpmanın araç içerisinde bulunanların vücuduna etkisi 1.kattan düşmeye, 90 km/s hızla çarpmanın ise 10.kattan düşmeye eşdeğer olduğunu göstermektedir.
    Yine araştırmalar bırakın yüksek hızları, 80 km/s hızla giden bir araçta yolculuk yapanların olası bir kazada ölme ihtimalleri, 30 km/s hızla giden araçtakilere oranla 20 kat daha fazla olduğunu göstermektedir.

Sürücünün Görme Yeteneği ile Hız Arasındaki İlişki
    Hız arttıkça sürücünün trafik çevresini algılama düzeyi yavaşlar. Göz 190 ile 200 derecelik bir alanı algılar. Ancak araç kullanırken görme açısı hız ile ters orantılıdır. Örneğin 35 km/s hızla görme açısı 104 derece iken, hızı 130 km/s’te çıkardığımızda bu Açı 30 dereceye düşer.

Hız Körlüğü
    Artan hız sonucunda sürücünün yol ve çevresine yönelik görsel verileri, yani eşya ve olayları tam olarak algılayamamasıdır. Bunun en önemli ve riskli sonucu, sürücünün aracın hızını olduğundan daha az hissetmesidir.

Tünel Görüşü
    Hızlı araç kullanırken görme alanının daralması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Aracın hızı ne kadar artarsa sürücünün bakışları da o oranda uzağa odaklanır ve sürücü çevresindeki olayları zamanında algılayamaz.

Kemalettin GÜNGÖR - Afyon Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Uzmanı
    Ne mutlu Türküm diyene.

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Alıntı izoci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tarık abi naptın mide falan kalmadı bende
    Bu tüyler ürperten görüntüleri, Photoshop ile yapıp paylaşıyor olmayı ve tepki toplayıp özür dilemeyi, bu görüntülerin gerçek omasına tercih ederdim.

Ama maalesef hepsi gerçek, üstelik daha niceleri var goole amcada....
    Ne mutlu Türküm diyene.

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

kuday soysal
    kuday. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    06 kb 1614
    Edilen teşekkür: 39

Alıntı asil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hız yapmak güzeldir ama yerinde......
    +10000

Okan KÖYLÜ
    CesSpOoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 135

Tarık abi bitirdin bizi.. Yerli yersiz hız yapmak çok gereksiz.. Malesef ben dahil bir çoğumuz zaman zaman lüzumsuz hız yapıyoruz, sabırlı olmak, iki kere düşünmek lazım..
    Manzaraya Daldım Ses Çıkarma... Gerçek Can Sıkar Beni Uyandırma.. Ben Böyle Güzelim..

ADVENTURER Engineer!
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 RR 232

Alıntı tyilgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mazhar Demiralp,
    Renç Koçibey,
    ve şu anda aklıma gelemeyen diğerleri, araba kullanmayı bilmeyenlermiydi ?.

Her babayiğidin alamayacağı lisansları aldıkları halde tüm güvenlik önlemleri alınan ve hız yapmak üzere tasarlanan arçlarla ralli yarışlarında aralara yine arabayı kullanmayı bilmeyenlermi karışıyor.

Hız yapmamanızın bana hiç bir yararı olmadığı gibi, hız yapmanızında bana hiç bir zararı yok (aynı güzergahta olmayalımda ),

160-180 den bahseden arkadaşlar, Artık genelde bu hızlara çıkmıyor olsamda bende bu çıtayı çok aşırı bulmuyorum (aşırı demedim, çok aşırı bulmuyorum). Ama teknik ve risk açısından her 10km.lik farkın ne olduğunu araştırdığınızda bu kadar fark ediyormu diyeceğinizden şüphem yok.

Her hız yapmanın sonu şöyle olur, böyle olur da demiyoruz, ki zaten her hız yapan kaza yapmıyor. Ama aşırıya kaçıldığında hangi kapıyı aralıyorsunuz birdaha düşünün.
    Bir endurocu olarak zamanında motor kazalarıyla ilgili herşeyi çok uzun süre araştırdım baktım ibret olsun diye gerçekten bir insana ders vermek istiyorsan en derinden girerek yapacaksın ve bu fotoğraflar bence çok yerinde .. Eğer isteyen olursa çok daha kötülerini paylaşabilirim ama cidden bunlar hafif kalır

Oğuz KOCA
    İl Başkanı (Isparta) izoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    330
    Edilen teşekkür: 1913

Semih bide sen vur bize
    TSİ Jetta.

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Alıntı CesSpOoL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tarık abi bitirdin bizi.. Yerli yersiz hız yapmak çok gereksiz.. Malesef ben dahil bir çoğumuz zaman zaman lüzumsuz hız yapıyoruz, sabırlı olmak, iki kere düşünmek lazım..
    Okancım bende hala yapmadığımı söylersem yalan olur, hatta evdekiler yazdıklarımı görünce söyleyene bak dediler.
    Ama son zamanlarda aracıma binenler hayırdır kafana taşmı düştü diyor. 4 sene önceki araç kullanmam ile bugünkü araç kullanmam arasında fark var. Artık özellikle uzun yolda giderken geçtiğim yerlere kafamı çevirip rahatça bakabiliyorum ve yola çıkmaktan ayrı bir zevk alır oldum.
    Ne mutlu Türküm diyene.

Sayfa 3/6 İlkİlk 123456 SonSon