hız yapmak güzeldir ama yerinde......
hız yapmak güzeldir ama yerinde......
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
Tarık abi naptın mide falan kalmadı bende![]()
TSİ Jetta.
Trafik Kazası - Trafik Kazaları ve Nedenleri
Ülkemizde her Gün yaklaşık 600 ve her Saat 27 trafik kazası oluyor. Bu kazalarda Günde 5-20 kişi ölüyor, 200 kadar kişi de yaralanıyor. Ortalama her yıl 5-6 bin kişi ölmekte ve 100-200 bin kişi de yaralanmaktadır.
Trafik kazalarının oluşmasının en önemli etkeni insandır. Bu oran ortalama %94 lere kadar ulaşmaktadır.
Trafik literatüründe 30 km/s hızla meydana gelen çarpışmalarda oluşan hasar 1 birim olarak tanımlanırken, 50 km/s hızla meydana gelen çarpışmalarda bu hasarın 9 kat arttığı bilinmektedir.
- İnsan Faktörü %66
- Sürücü %27
- Yolcu %1
- Araç Faktörü %5
- Yol Faktörleri %1
Sürücü ile Yolcuların Ölüm ve Yaralanmalarında Hızın Etkisi
Araştırmalar 30 km/s hızla çarpmanın araç içerisinde bulunanların vücuduna etkisi 1.kattan düşmeye, 90 km/s hızla çarpmanın ise 10.kattan düşmeye eşdeğer olduğunu göstermektedir.
Yine araştırmalar bırakın yüksek hızları, 80 km/s hızla giden bir araçta yolculuk yapanların olası bir kazada ölme ihtimalleri, 30 km/s hızla giden araçtakilere oranla 20 kat daha fazla olduğunu göstermektedir.
Sürücünün Görme Yeteneği ile Hız Arasındaki İlişki
Hız arttıkça sürücünün trafik çevresini algılama düzeyi yavaşlar. Göz 190 ile 200 derecelik bir alanı algılar. Ancak araç kullanırken görme açısı hız ile ters orantılıdır. Örneğin 35 km/s hızla görme açısı 104 derece iken, hızı 130 km/s’te çıkardığımızda bu Açı 30 dereceye düşer.
Hız Körlüğü
Artan hız sonucunda sürücünün yol ve çevresine yönelik görsel verileri, yani eşya ve olayları tam olarak algılayamamasıdır. Bunun en önemli ve riskli sonucu, sürücünün aracın hızını olduğundan daha az hissetmesidir.
Tünel Görüşü
Hızlı araç kullanırken görme alanının daralması sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Aracın hızı ne kadar artarsa sürücünün bakışları da o oranda uzağa odaklanır ve sürücü çevresindeki olayları zamanında algılayamaz.
Kemalettin GÜNGÖR - Afyon Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Uzmanı
Ne mutlu Türküm diyene.
Tarık abi bitirdin bizi.. Yerli yersiz hız yapmak çok gereksiz.. Malesef ben dahil bir çoğumuz zaman zaman lüzumsuz hız yapıyoruz, sabırlı olmak, iki kere düşünmek lazım..
Manzaraya Daldım Ses Çıkarma... Gerçek Can Sıkar Beni Uyandırma.. Ben Böyle Güzelim..
Okancım bende hala yapmadığımı söylersem yalan olur, hatta evdekiler yazdıklarımı görünce söyleyene bak dediler.
Ama son zamanlarda aracıma binenler hayırdır kafana taşmı düştü diyor. 4 sene önceki araç kullanmam ile bugünkü araç kullanmam arasında fark var. Artık özellikle uzun yolda giderken geçtiğim yerlere kafamı çevirip rahatça bakabiliyorum ve yola çıkmaktan ayrı bir zevk alır oldum.
Ne mutlu Türküm diyene.
Semih bide sen vur bize![]()
TSİ Jetta.
Daha önce şahin gibi bir araçta 150li hızları gördüm. Puntoda 170 gördüm. Ama inanın en fazla 1 dk. Sonrasında gazdan ayağımı çektim. Zevkli miydi evet zevkliydi çok da keyif aldım. Ama hiçbir keyif hayatımdan değerli değildir. "Kazayı yaptıran hız değil kontrolsüzlüktür" sözüne de inanmıyorum. Öyle anlar olur ki kontrolü ele alacak zamanın bile olmaz saniyeler içinde her şey olur biter geride de sadece pişmanlık kalır tabi yaşarsan...
Tarık Abi paylaştığın resimlere tek diyecek bişi bulabiliyorum: "acı gerçekler..."
Forumda paylaşım konusuna gelince. Ben her mesaja dikkat ediyorum. Hız felakettir mesajı muhakkak geçiyor hız konularında.. Onun için ben o konulardan hiç rahatsız olmadım şu ana kadar. Aracımızın limitlerini bilelim ne olacak yeter ki bunu alışkanlık haline getirmeyelim...
ben de hızı seviyorumfarklı araçlarla çok defa yüksek hızlara da ulaştım ancak hep kısa sürdü çünkü gerçekten zevkli olduğu kadar ürkütücü de...ama artık bindiğim araç farketmez yol durumuna göre yapacağım hız en fazla 130-140 olur öyle 180-200 lere dayanmam asla
kArŞIYAkA çARŞı
Dün evime giderken adamın biri tıntın gidiyor.yol gidiş-geliş uzun bir cadde.selektör yaktım yol vermiyor korna çaldim tık yok bidaha selektör tık yok bide el kol hareketi yapmaya başladı 2 ayakı hayvan eşim de yanımda biraz daha devamm etsek kesin kapışıcaz olmaz hanımın yanında eco mod açik 90 km yi geçmeden gelmiştim o an gözüm döndü.eco mode sapoldun 50 km hız 4.vites ::::::::::::
Manuel düşürdüm vitesi 2 ye dip gaz verdim ilkkez evo nun limitlerini zorladım o hızda 2.vites araç beni çok şaşirtti bukadar atik olacağini sanmıyordum 2.vites te 80 km yi geçti araç bağirinca gaza geldim eşim uyardı.İnsan biranda kendini kaptırıyorr.
işte en güzeli hiçç gaza gelmemek sakin şürüşe devam
Bide FİRe motorla sollama yapılmaz diyen arakdaşlara slm söylüyorum![]()
ahahagüzelmiş
Bende birşey anlatayım , geçen çegirgeye doğru dik bayır çıkıyorum şimdi akşam yol tıkalı .. Daha sonra kalkışlarda öyle acele etmeden kalkıyorum müziğim açık hem söylüyorum hem bakınıyorum etrafaZaten hızlı kalksam bile 1 saniye sonra durmak zorundayım .. Arkamda yeni doblo var kadın sellektör yaptı sonra bir daha yaptı döndüm baktım sonra el kol hareketi yaptı
Sabır dedim
Daha sonra çegirge meydandan dönerken sağdan gelen 1 kişiye yol verdim o da bayan sürücüydü ne olur ne olmaz diye , acemi gibi geldi bana
Orada da hareket yapınca benim film koptu
açtım dörtlüyü .. Döndük önünde yavaşlayıp hızını kestim sonra biraz hızlandım tam hızlanırken yine yapıştırdım daha sonra yavaşladım sinyal verdim dursun diye sağa , daha sonra kapadım dörtlüyü açtım tekrar sonra bir daha sinyal verdim daha sonra camı daha sonra camı açtım el kol hareketi yaptım dursun diye çektim kenara durdum (Tabi bu olaylar anında dikiz aynasından bakıyorum hareketlerine hiç kadın sürücü demezsiniz bildiğin kamyoncu halt etmiş
) Sonra baktım durmadı geçerken laf attım camdan ondan sonra yapıştım arkasına ondan sonra sellektör nasıl yapılıyormuş gösterdim ..
![]()
Şimdi diyeceğim o sakin gideyim diyorum kendimi alıştırmak istiyorum yok arkadaş illa dengesizin birisi geliyor .. Gel de sinir olma bir diyorsun iki diyorsun üç diyorsun ondan sonra bir yerden patlıyor
Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...
süper yaaa
ama aman dikkat et kadın sürücülerle pek polemiğe girme eğer polisi arayıp plakanı verip yolda taciz etti derse epey başın ağriyor.gazete de okumuştum öyle bir konu hakkındaderdini anlatana kadar çektiğin eziyet yanına kar kalır.Toplum bu konuda çok hassas
aralık başında istanbul bostancı tarafındaki damla otomoticden çıktım(chavrolet bayisi) elimde aveo clasic kataloğu kafam karişti kapora veriyimmi vermiyim mi otobüse bindim montun cebinde atkı var şişlik yapmış.2 elimlede kataloğu tutmuş bir yandan arkaya doğru yürüyorum bir bayan sırtı koridora dönük duruyormuş koridor dar kasdın sağ tarafımda ben özellikle sola doğru 30-40 derecelik bir açıyla dönerek geçtim atkı kadına deymiş.kadın bir anda panikle karişik çiğlik bir anda şok oldum elimde katalog aptal gibi kaldım kadın bana döndü ters ters bakıyor resmen bütün otobüs bana döndü tersters kesiyrolar linç edicekler.....
Allah tan yaşlı bir teyze ile amca kzım sen hastamısın ne bağriyorsun çocuğun 2 elide dolu sen rahatsız olma diye yan dönerek geçti dokunmadı bile sana dedi.O anda gaza geldim ulan gerizakalı manyak ruh hastası diye bağirdim...Ahlaksız kadın insanların namusuna dil uzatıp rezil ediyorsun yok mu sende utanma ahlak .............
kız kıpkırmızı kemküm etmeye başladı.tabi otobüstekilerde kadına homurdanmaya başaldı ilgi çekmek için mi yapıyor fln diyenler kadın ilk durakta kaçma indi otobüsten
eğer o yaşlı çift olaya şahit olmasa bi otobüs dayak diycektim hemde yok yere hayatımda laf bile atmamişimdir hiçbir bayana
Konu since1453 tarafından (20/01/2012 Saat 12:26 ) değiştirilmiştir.
Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...
Goreceli bi durum bence [ame]https://www.youtube.com/watch?v=z2ft9bTgxio&feature=youtube_gdata_player[/ame]
altımızda ki araçlar hız yapmadığı için sorun yok![]()
Keyif BMW'Dir...
Hız iyidir diye savunmuyorum, bununla birlikte limitlerini bildiğiniz, bakımlarına güvendiğiniz her araç ile sürat yapılabilir. Ama yol açık olacak, kendinizi zaten riske atmış durumdasınızbaşkalarını riske atmadan yol alınması gerektiğini düşünüyorum.
İşim nedeniyle kendi aracımla ( BMW 320 d) çok sık seyahat ediyorum. Seyahatlerimde 150-160 KM hızın pek altına düşmem. Ne gariptir ki yurdum insanının yanından 180-190 KM hızla geçtiğinizde otobanda 120 ile giden vatandaş bir anda gaza gelebiliyor. ( benim için risk budur ! ) sizinle tabirimi affedin sidik yarıştırmaya kalkıyor. Benim işim acele, o yüzden hızlı gidiyorum, benimle neden kapışıyorsun ki
Güvenli, bakımlı, Tecrübeli şoförle yapılan sürat iyidir.
Konu metelaxlypsiko tarafından (21/01/2012 Saat 12:04 ) değiştirilmiştir.
süratin hiç birisi iyi değildir
iş sadece senin altındaki arabanın iyi olması bakımlı olması senin tecrübeli olmanla alakalı bir durum değil
bir kazanın meydana gelebilmesi öyle ufak detaylar varki düşünsen direksiyona çıkmaya cesaret edemezsin
benden sana tavsiye öle 3,20 ye felan çok fazla güvenme azrail bir bakarsın 7 kasayla çıkar karşına =))![]()
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri