Sayfa 9/15 İlkİlk ... 5678910111213 ... SonSon
285 sonuçtan 161 ile 180 arası

Konu: 1.4 fire'ı kötüleyenler

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turkıye de oyle cok arac varkı o dolulukta o kadar hatta ondan az yakan....... sıralattırmayın sımdı... 1.2 corsa 1.25 fıesta, 1.3 colt, benım aklıma gelenler... fıyatlarıda nerdeyse aynıdır sızınkılerle.... ben aracı kotulemıyorum motoru kotuluyorum yazıyorum sız hala salata yapıyorsuınuz aracınıza gule gule bının gercekten dolu bır arac. neden anlamıyorsunuz kı bos konusan ıvır zıvır ayıptır ya ne bos konusması... punto ve evo en sevdıgım aracların arasındadır kı forumda fıre motor harıc kotuledıgım baska hıcbır yonu yoktur bu aracın... 1.2 16 valf ı olsa hıcbırsey de demem.. bırısı alım gucu demıs bırısı doluluk demıs.... ben sıze hayır demıyorum kı..... 1.2 16 valf 85-90 ps bır evo my lıfe ı 33000 e alsan daha mı kotu olur... arac kullanmayı bılmezmısım gıtmıyor dermısım falan ne alaka.... gelın yerım dar dermıs ne alaka.... benım gıbı bos konusanlar haklımı dıye yollarda deney yapmayın .... yokusta falan deney de yapmayın.... ben sorumlu degılım..... denedın ne oldu.... 140 yapıp yokusta kalkınca ne oldu bı anlatsana ben bos mu konusmus oldum..... makas atınca ne oldu... sahınde atıyor makası.... MOTOR KOTU DIYORUM SANA OK... MOTORUN KOTU.... 77 PS 1.4 MOTOR MU KALDI RENO BILE SYMBOLDEN KALDIRDI O MOTORU.... SORUNSUZMUS.... GERI KALAN DIGER MOTORLAR COK MU SORUNLU... 1.4 100 PS SORUNSUZ MOTOR DOLU ORTALIK... CIKAR KAFANI GÖMDÜĞÜN KUMDAN....... muhalefet edıp kırmadan, insanlara laf söylemeden sahsı klıseleer kullanmadan yazmaya calısıyorum ama , masallah.... aman be alın sızın olsun 77 ps cok kacan az yakan makas atan yokusta kalkan motorunuz.....
    1.3 colt dediğiniz gibi daha az yakabilir ama göresellik,donanım vs konusunda biraz daha düşünmek lazım bence

1.25 Duratec motor da zaten 80BG'di--82 oldu ve 8V, yakıtı da fire'dan az olmayan bir motor.

Bu arada 1.2 Corsa'nın az yakması mı 2007 sonrası bitti o olay, öncesini net bilmiyorum ama eski kasada ekonomik diyolar.

Gelelim asıl noktaya:
    8V motorların düşük devirlerde ve düşük hızlarda 16v motorlardan az yaktığını biliyor olmalısınız!! Yoksa mesele motordan valf çalmak mı sizce??

Bu yüzden bu motor üretilme sebebine bakıldığı zaman, bu 8V Fire sınıfının iyi motorları arasındadır. Güçsüz motor==(Değildir)Kötü Motor.

SONUÇ OLARAK:
    Bu motor sizin için YETERSİZ bir motor. (Kötü kelimesiyle özetleyemezsiniz olayı)
    Üretim kriterlerine göre, ve o kriterleri göze alarak kullananlara göre ise çok BAŞARILI ve İYİ bir motor

2. Bu mesajı için 2 kişi celenlee'ye teşekkür etti:

Tony Montana
    Ingegniere tonymontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 448

Alıntı since1453 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yiğit bey 2 gece önce 100-110 lm hızla ilerlerken e5 te bir araç aniden önüme kırdı sola son anda kaçtım önüme kıran salak sağ şeridi geri kaçtı önündeki minübüse vuruyordu frenledi kızakladı sağ sol yalpaladı inanın aracın sol 2 teker yerden kesildi nerdeyse takla atıyordu aracının kıçı bir sağ bir sola savruldu(araç citreon c3 tü)...

ben sola kaçınca sol dan gelen arac frenledi baktım kurtarmıycak tekrar sağa kırdım.araç hafif savruldu adeta kontrolu benden aldı ve kendini topladı

aracımı park ettiğim yer rampa yol bu sabah karla birlikte buzlanmıştı.gözümün önünde 3 tane araç 8 çizerek yalpalayarak indi rampayı.hatta passat kaldırıma çarptı.
    şimdi siz dersiniz passattan daha mi iyi aracınız
    tabiki hayır şöförü maldı.kısaca şöför mal olduktan sonra araç farketmiyor.pasatın o salak şöförü eve gidene kadar ya aracını parçalar yada bir garibin arabasını
    ben rampa yukarı çıktım manuel moda geçtim.gaza yüklenmeden çıkıyordum.bir noktada boğuldu gaza yüklendim pati çekemye başlar başlamaz asr motoru frenledi.araç kendini topladı kazasız belasız çıktım...
    -haklısın yol tutuşu iğrenççççççççç
    -yakıt tasarufu iğrençççççççççççç çünkü benim aracım 7-7.5 lt ortalama yakarken diğer otomatik araçlar 10 lt altına inmiyorrrrr

Size ümitbeyden çok daha fazla tepki verildi

Türkiyede belkide evo nun yol tutuşu kötü diyen tek şahsiyetsinizzzzz

Motor performansına gelince görecelidir....
    M3 kullanan tjeti beğenmez
    corvet kullanan M3 ü

<ümit beyle o yüzden sadece fikir alişverişi yapılıyor sizi kayda bile almadık
    kıvanç bey bence araçlar hakkında 1 kelime bilginiz yok. ben yol tutuş iyi değil diyorum siz hala asr esp masal anlatıyorsunuz. ben standart, ekstra donanıma sahip olmayan bir gp sahibiyim. yokuş kalkış desteğiymiş,esp'ymiş bunlardan hiç mi hiç bahsetmedim. ben sizi muhatap almıyorum ama inatla bana sataşıyorsunuz.

gerçekten şu forumda sizin kadar çok yazıp boş yazan birini görmedim.

bahsettiğiniz kadar iyi şoförseniz sizi ralli pistlerine alalım. burası dar gelmeye başlamış size.

ayrıca tekrar belirtiyorum. gp diyorum evo filan demiyorum. bilmiyorum ben evo'yu. ama sanmıyorum ki gp ile arasında dağlar kadar fark olsun.

kayda değil kaale alınır. Kaale almamak söz konusu ise o benim tarafımdan geçerli olmalı.
    Konu tonymontana tarafından (15/01/2012 Saat 19:01 ) değiştirilmiştir.

Serhat Karadağ
    srkaradag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 120

bu başlık 1,4 fire a dokunan yanar'a dönüşmüş, kimse beğenmek zorunda değil arkadaşlar,sizlerde keyifle kullandığınız araçları savunmak zorunda değilsiniz.
    Bence çok uzamış bu başlık ...

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Alıntı srkaradag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu başlık 1,4 fire a dokunan yanar'a dönüşmüş, kimse beğenmek zorunda değil arkadaşlar,sizlerde keyifle kullandığınız araçları savunmak zorunda değilsiniz.
    Bence çok uzamış bu başlık ...
    haklısın katılıyorum sana boşuna konuşuyoruz. bir insanın aklındaki fikri değiştiremezsin. oyüzden sen aracından memnun musun ewet bin, hayır mı? git daha kuvvetli daha seri araç al onu kullan.sözüm senin şahsına değil

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Arkadaşlar bence de konu başlığı altında daha fazla yazıp birbirimizi kırmamıza gerek yok.Fire motorun ne kadar iyi bir motor olduğunu kullanan arkadaşlar konu başlığı altında ayrıntılarıyla açıklamışlar zaten.Herkesin bir motordan beklentisi farklı olabilir.Bundan daha doğal birşey olamaz.Fire motor gerçekten iyi bir motor olmasaydı t-jet motor bile (t-jet kötü olduğu için demiyorum.Yanlış anlamayın)bravo dışında tüm modellerde kaldırıldığı halde fire motor bravo dışında tüm binek otomobillerde 2005 den beri kullanılmaya devam ediyor.Hadi biz fanatiklik yaparak iyi dedik diyelim.Koskoca fıat firması da mı fanatiklik yapıyor?Bugün satın alınan puntoların büyük çoğunluğunda(yanılmıyorsam 2.) fire tercih ediliyor.Zaten konu başlığı altında yazılanlara bakıldığında hiç aracı kullanmasan bile fire motorun iyi bir motor olduğunu anlarsın.Ümit bey de zaten fire motoru kendi açısından değerlendirmiş.Herkes adına konuştuğunu zannetmiyorum.Onun için daha fazla alıntılı mesaj yazıp kalp kırmak doğru değil.
    Konu ykaya1983 tarafından (15/01/2012 Saat 19:37 ) değiştirilmiştir.

NHT ÖZCAN
    ntcn 17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 101

Tartışmak anlamsız KULLANIM AMACINA GÖRE DEĞERLİRMEK LAZIM HER MOTORU
    sen bunu zaten şehir içinde kullanmak için almışsın performans amacın olsa t-jet alırsın
    VE BUNA RAĞMEN KONUYU AÇAN ARKADAŞ BU MOTORUN ASIL AMACINA ASLINDA NE KADAR GÜZEL VE EKONOMİK MOTOR OLDUĞUNU ANLATMAYA ÇALIŞMIŞ.Ve söylenende 10 kat daha iyi olduğu ve gittiğide gerçek.Ben şu an gözümü kırpmadan bi t-jet yada 3.30 ci almayı planlıyorum ama hergün 100 km yi 15 liralık gazla yaptığımı düşünürsek alıcam arabayla kaç liraya yapıcamı siz hesap edin.

O YÜZDEN KONUYU KİRLETMEDEN OBJEKTİF BİR ŞEKİLDE .....MOTORUN ASIL AMACINA... UYGUN DEĞERLENDİRİRSEK ÇOK DAHA İYİ OLACAKTIR.
    SAYGILAR.
    İmza kurallarını gözden geçirdim

8. Bu mesajı için 3 kişi ntcn 17'ye teşekkür etti:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı ntcn 17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tartışmak anlamsız KULLANIM AMACINA GÖRE DEĞERLİRMEK LAZIM HER MOTORU
    sen bunu zaten şehir içinde kullanmak için almışsın performans amacın olsa t-jet alırsın
    VE BUNA RAĞMEN KONUYU AÇAN ARKADAŞ BU MOTORUN ASIL AMACINA ASLINDA NE KADAR GÜZEL VE EKONOMİK MOTOR OLDUĞUNU ANLATMAYA ÇALIŞMIŞ.Ve söylenende 10 kat daha iyi olduğu ve gittiğide gerçek.Ben şu an gözümü kırpmadan bi t-jet yada 3.30 ci almayı planlıyorum ama hergün 100 km yi 15 liralık gazla yaptığımı düşünürsek alıcam arabayla kaç liraya yapıcamı siz hesap edin.

O YÜZDEN KONUYU KİRLETMEDEN OBJEKTİF BİR ŞEKİLDE .....MOTORUN ASIL AMACINA... UYGUN DEĞERLENDİRİRSEK ÇOK DAHA İYİ OLACAKTIR.
    SAYGILAR.

işte işin özü burada
    ama her nedense millet tartışmak için bahane arıyor

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

10. Bu mesajı için 2 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Konuyu açan kişi olarak kimseyle şahsi bir münakaşa içine girmek veya konu başlığı altında kimsenin kimseyi kırmasını amaçlamadığımı tekrar belirtmek isterim.
    Bunun yanında bir araç sahibi ve foruma canı gönülden samimi katkılarını sunmaya çalışan birisi olarak herhangi bir aracımızın, Modelimizin veya forumdaşımızın kırıcı ve rencide edici şekilde eleştirilmesini kabul edemem, etmem.
    Çünkü bu forum dostluk, fikir paylaşımı ve daha iyi yi bulma adına bilgi birikimi ve tecrübelerin ortak buluşma alanı... Şimdi bir kısım insanlar "motorunuz beş para etmez, o olur bu olur çöpe atın, fiatın hatası v.s " derse bize ne katıyordur acaba sormak isterim. Ne yapalım yakalım mı arabaları? Üstelik bizler memnun ve tatmin olmuş kullanıcılar iken aracımızı savunma ve yanlış intiba uyandırma çabalarını kırmak durumunda bırakılıyoruz.
    EN BÜYÜK SIKINTIM DA GOOGLE da araba çekmez gitmez bayılır ayılır gibi abuk subuk sonuçlarla çıkıyor...BEN KULLANIYORUM KARDEŞİM BAYILMIYOR 100 LE VİRAJA GİRİYORUM SAVRULMUYOR kullanılamıyorsa aracın suçu ne? Atalarımız da şöyle dememiş mi?
    AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER.
    1.4 FİRE 8 V için fanatiksiniz demişler yine yanlış anlaşılmışız....Her ne kadar forum haricinden kışkırtıcı yorumlar gelse de sakin olmaya çalışıyorum. bizler malımızın göz göre ve haksız yere kötülenmesine karşıyız. Bizi eleştirinle isterse Bentley' e binsin yada tank kullansın beni ilgilendirmez, mübarek olsun...Ama insanların seçimlerine ve alın terlerine saygılı olunacak BU BÖYLE.

Şahsıma yönelik hiçbir yakıştırmayı dikkate almıyorum.. İğne iplik, kimsenin ne olduğunu bilemezsiniz...Ben de 34 yıldır ordunun içinde yetişmiş biri olarak arkadaşın yaşadığı stresi biliyor ve hak veriyorum.İnsanlar bazen de stres atmak için buraya giriyor.Fakat birinin rahatlaması diğerinin gerilmesine sebep olmamalı.
    Bundan sonraki yorumlar şahsi olmasın rica ederim.
    Konu gurik tarafından (15/01/2012 Saat 22:36 ) değiştirilmiştir.
    Gezgin Gp.

12. Bu mesajı için 2 kişi gurik'ye teşekkür etti:

Engin Pişkin
    comanchee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34lüyüz biz
    Edilen teşekkür: 222

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hadi bakalım böyle derseniz bende size
    bir link veririm
    bizzat kendim arizona yıldızı ile istanbul ş.iiçi 5,6 litre / 100 km de
    değerleri fotoğraflarıyla ispatlarım
    alın bakalım linki

https://forum.grandepuntotr.com/gene...utansin-2.html
    5,6 lt kadar iddialı değerim yok ama kağıthane, eyüp, gaziosmanpaşa yokuşlarında 6,6 lt ortalama tutturdum.
    YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
    PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI

NHT ÖZCAN
    ntcn 17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 101

işte işin özü burada

Haklısın abi de millet gergin herhalde bu sıralar
    İmza kurallarını gözden geçirdim

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Alıntı tonymontana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kıvanç bey bence araçlar hakkında 1 kelime bilginiz yok. ben yol tutuş iyi değil diyorum siz hala asr esp masal anlatıyorsunuz. ben standart, ekstra donanıma sahip olmayan bir gp sahibiyim. yokuş kalkış desteğiymiş,esp'ymiş bunlardan hiç mi hiç bahsetmedim. ben sizi muhatap almıyorum ama inatla bana sataşıyorsunuz.

gerçekten şu forumda sizin kadar çok yazıp boş yazan birini görmedim.

bahsettiğiniz kadar iyi şoförseniz sizi ralli pistlerine alalım. burası dar gelmeye başlamış size.

ayrıca tekrar belirtiyorum. gp diyorum evo filan demiyorum. bilmiyorum ben evo'yu. ama sanmıyorum ki gp ile arasında dağlar kadar fark olsun.

kayda değil kaale alınır. Kaale almamak söz konusu ise o benim tarafımdan geçerli olmalı.
    Ozamn kendi aracın için konuş esp-asr vb hiçbir paket yokmuş aracınızda doğal olarak yol tutuşunda ki direnci benim kendi aracımda beklediğimden daha düşük olur.....
    ilk mesajımdan beri üstüne basarak diyorum esp-asr nasıl olurda aracı dediğiniz gibi güvensiz kılar yol tutuşu konusunda
    demişsinizki evo ile gp arası dağlar kadar fark olsun gp ile evo arası dağlar kadar fark yok farkı yaratan aracınızdaki güvenlik paketleri
    -tek hava yastığı olan araçla 8 hava yastığı olan aracın güvenliği aynı mı
    -aynı marka aynı model 2 araçtan abs olanı ile abs olmayanın fren le ilgili güvenliği aynı mı
    -160 beygir golf ile 90 beygir golf un çekiş gücü aynı mı ?

Tabi ki bütün sorularımın cevabı hayır aynı değil

Demeki yol tutuşu için ve güwenlik için alınan donanımlar ile standart arası durumda aynı değil.Kimse babası hayrına safety kit ,evo kit,asist kit vb donanımlara para basmıyor

Keşke en baştan sizde aracınızın donanımı ile ilgili bilgi verseydiniz ve aracın yol tutuşu kötü derken bir açıklama yapsaydınız.
    Bende biliyorum aracım mercedes bmw değil.ama 33bin tl ye alınacak en ekonomik araç.Aynı fiat araliğinda seçilebilecek en iyi araç.ama bir 10bin tl daha olsa daha farklı bir seçim yapardım 20bin tl daha olsa daha da farklı.
    Bu araç ile 150 km ile viraj alamassın hatta 80 km üstüyle bile ama sizce 55-60 bina raliğinin altında sizi tatmin edebilecek araç var mı

Ayrıca sizi kayda almıyorum dedim.Bu konuda özür dilerim gerginlikğin etkisi ile dedim arkadaşların dediği gibi beğenelim yada beğenmeyelim her görüşe saygı duymak zorundayız ben fevri davrandım ve haksızlık ettim.Özür dilerim
    Konu since1453 tarafından (15/01/2012 Saat 23:30 ) değiştirilmiştir.

kıvanç çiftçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz

işte işin özü burada
    Ümit bey ben demiyorum ki aracımızla ralli yaparız M3 e kafa tutarız gt pegeout lar ile kapişiriz
    ya bu aracın kullanım amacı şehir içi sakin kullanımda ekonomik olması ve iç dış dizayn ve donanım konusunda yeterli olması
    Bu aracı alan biri 140-150 km yapmak istiyor ve çok yakıyor çok bağiriyor diyorsa zaten garip olan bu olur
    zaten bu araç bunun için üretilmedi.fiatın bu amaçla üretilmiş araçları var pegeout ların gt leri var

Ama bir gerçek var bu araç yüksek performans aracıda değil arkadaşların dediği gibi at arabası da değil

Tony Montana
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok

Kıvanç bey kardeşim, diğer başlıkta en başından beri belirttim. Stock GP için konuşuyorum diye.

Mühim olan bu değil, ortak noktamız şu ki hepimiz bu aracı belli sebeplerle beğendik ve isteyerek aldık.

Bende güvenlik paketli vs olmasını isterdim ama gönlüme göre öyle araç bulamadım.

Ancak tekrar söylüyorum, Grande Punto (güvenlik paketsiz, sonradan spor yay ve amortisör takılmamış) öyle süper yol tutan bir araç değil.

Gerisi için hiç bir eleştrim yok. Fire motor için de bilgim yok denemedim.

Sonuç olarak, sizinde dediğiniz gibi her görüşe saygı duymak lazım haklısınız. Bu forumda da bu aracı sevdiğimiz için bulunuyoruz.

kıvanç çiftçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı tonymontana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kıvanç bey kardeşim, diğer başlıkta en başından beri belirttim. Stock GP için konuşuyorum diye.

Mühim olan bu değil, ortak noktamız şu ki hepimiz bu aracı belli sebeplerle beğendik ve isteyerek aldık.

Bende güvenlik paketli vs olmasını isterdim ama gönlüme göre öyle araç bulamadım.

Ancak tekrar söylüyorum, Grande Punto (güvenlik paketsiz, sonradan spor yay ve amortisör takılmamış) öyle süper yol tutan bir araç değil.

Gerisi için hiç bir eleştrim yok. Fire motor için de bilgim yok denemedim.

Sonuç olarak, sizinde dediğiniz gibi her görüşe saygı duymak lazım haklısınız. Bu forumda da bu aracı sevdiğimiz için bulunuyoruz.
    Haklısınız araçlarımız spor yada yüksek performans için değil şehir içi eco kullanım için inşallah yeni aracınızda güvenlik paketlerini alarak aracınızı daha çok seversiniz...
    Burası insanların paylaşim için kullandiği forum tabi ki farklı görüşler olucak fakat
    en baştan okursanız art niyete varan yorumlar da var sonuta gerdi tepkim de siz patladı

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Benim aracim gayet peformansli ve yol tutusu gayet iyiydi. Katilmiyorum bu soylemlere. Stok fire aracin yol tutusu bana gore sinifinin en iyilerinden.

Sent my GT-I9100 using
    Oz Büyücüsü

Tony Montana
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok

Alıntı since1453 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklısınız araçlarımız spor yada yüksek performans için değil şehir içi eco kullanım için inşallah yeni aracınızda güvenlik paketlerini alarak aracınızı daha çok seversiniz...
    Burası insanların paylaşim için kullandiği forum tabi ki farklı görüşler olucak fakat
    en baştan okursanız art niyete varan yorumlar da var sonuta gerdi tepkim de siz patladı
    daha yeni araca çooooooooooook var. Önce bunun kredi borcunu bitireyim

Aslında kimsenin art niyeti yoktur da işte mimiksiz bu kadar oluyor. Herkes gp/evo sahibi burada. Art niyetli davranışta bulunacaklarını sanmıyorum, sadece zevkler,tercihler işte...

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Alıntı luc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim aracim gayet peformansli ve yol tutusu gayet iyiydi. Katilmiyorum bu soylemlere. Stok fire aracin yol tutusu bana gore sinifinin en iyilerinden.

Sent my gt-ı9100 using
    +11111

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

M K
    mahhony06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 29

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır GP 1.4 Dualogic araç sahibiyim. Yaptığım yol 1000 km den fazla oldu. Bir arabaya yada motora çok kötü yada çok iyi demek için bir süre kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Bu yaşıma kadar (39) tamamı otomatik olmak üzere 11 ayrı araba kullandım. Bu araçlarla ilgili en çok aklımda kalan taraflarını şimdi kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum.

1. Astra G 1.6 16 v (100.000 km kullandım. Sürüşü zevkli yol tutuşu makul ama yakıt sarfiyatı ve servis maliyeti yüksek)

2. Albea 1.2 16 v ( 5000 km kullandım. Ayağımı yerden kesti ekonomik bir araçtı.)

3. Fiesta 1.4 tdci ( şirket aracı 270.000 km kullandım. Çok sağlam bir arabaydı. Çok ekonomikti ama gürültülü ve koltukları çok rahatsızdı. Hala belim ağrıyor

4. Corsa 1.2 16 v ( 15000 km kullandım. Performansı kötü ama sevimli bir arabaydı kullandığım en ekonomik benzinli motor)

5. Corolla 1.6 vvt-i ( 2000 km kadar kullandım. inanılmaz sessiz. Rölantide motorun çalışıp çalışmadığını anlamak için devir saatine bakıyordum. Çok yakıyordu. direksiyon tepkisi kötüydü. )

6. Scenic I 1.6 16 v ( 5000 km kullandım. Benzini adeta içiyordu. Konforluydu çok arıza verdi çok masraf yaptım.)

7. Hyundai Accent 1.3 8 v ( 1000 km ancak kullandım. Ne abs ne hava yastığı vardı kullanırken hep tedirgindim zor anımda ayağımı yerden kesti. Sahip olduğum en kötü araç diyebilirim.)

8.Clio 1.4 16 V ( 1000 km bile kullanmadım. Çok yakıyordu. Renoda dizel almak lazım onu anladım.)

9. Focus I 1.6 16 v ( 5000 km kullandım. Sürüş zevki harika direksiyon tepkisi çok net yol tutuş iyi.)

10. Focus II 1.6 16 v ( Halen kullanıyorum 78.000 km oldu. Yol Tutuş ve direksiyon harika. Yakıt sarfiyatı yüksek. Servis maliyeti yüksek.)

11. Grande Punto 1.4 8 V (9000 km de aldım. Halen kullanıyorum 1000 km yol yaptım. Direksiyon tepkisi ve hakimiyeti Focus I gibi. Sürüş zevki çok iyi. Performan olarak iyi değil ama yakıt olarak 1.2 corsa gibi yakıyor. Yetkili serviste bakıma sadece 208 tl verdim. Tasarımı en güzel arabam)

23. Bu mesajı için 5 kişi mahhony06'ye teşekkür etti:

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Alıntı mahhony06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır GP 1.4 Dualogic araç sahibiyim. Yaptığım yol 1000 km den fazla oldu. Bir arabaya yada motora çok kötü yada çok iyi demek için bir süre kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Bu yaşıma kadar (39) tamamı otomatik olmak üzere 11 ayrı araba kullandım. Bu araçlarla ilgili en çok aklımda kalan taraflarını şimdi kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum.

1. Astra G 1.6 16 v (100.000 km kullandım. Sürüşü zevkli yol tutuşu makul ama yakıt sarfiyatı ve servis maliyeti yüksek)

2. Albea 1.2 16 v ( 5000 km kullandım. Ayağımı yerden kesti ekonomik bir araçtı.)

3. Fiesta 1.4 tdci ( şirket aracı 270.000 km kullandım. Çok sağlam bir arabaydı. Çok ekonomikti ama gürültülü ve koltukları çok rahatsızdı. Hala belim ağrıyor

4. Corsa 1.2 16 v ( 15000 km kullandım. Performansı kötü ama sevimli bir arabaydı kullandığım en ekonomik benzinli motor)

5. Corolla 1.6 vvt-i ( 2000 km kadar kullandım. inanılmaz sessiz. Rölantide motorun çalışıp çalışmadığını anlamak için devir saatine bakıyordum. Çok yakıyordu. direksiyon tepkisi kötüydü. )

6. Scenic I 1.6 16 v ( 5000 km kullandım. Benzini adeta içiyordu. Konforluydu çok arıza verdi çok masraf yaptım.)

7. Hyundai Accent 1.3 8 v ( 1000 km ancak kullandım. Ne abs ne hava yastığı vardı kullanırken hep tedirgindim zor anımda ayağımı yerden kesti. Sahip olduğum en kötü araç diyebilirim.)

8.Clio 1.4 16 V ( 1000 km bile kullanmadım. Çok yakıyordu. Renoda dizel almak lazım onu anladım.)

9. Focus I 1.6 16 v ( 5000 km kullandım. Sürüş zevki harika direksiyon tepkisi çok net yol tutuş iyi.)

10. Focus II 1.6 16 v ( Halen kullanıyorum 78.000 km oldu. Yol Tutuş ve direksiyon harika. Yakıt sarfiyatı yüksek. Servis maliyeti yüksek.)

11. Grande Punto 1.4 8 V (9000 km de aldım. Halen kullanıyorum 1000 km yol yaptım. Direksiyon tepkisi ve hakimiyeti Focus I gibi. Sürüş zevki çok iyi. Performan olarak iyi değil ama yakıt olarak 1.2 corsa gibi yakıyor. Yetkili serviste bakıma sadece 208 tl verdim. Tasarımı en güzel arabam)
    Bravo valla bayağı araç kullanmışsınız.Yazdığınız bu araçlardan punto fire dışında hiçbirini kullanmadığım için bazen sırf bu motoru kullandığım için fanatiklik mi ediyorum acaba diyordum ama siz bizzat bu 11 aracı kullanan kişi olarak fire nin iyi bir motor olduğunu açıkça belirtmişsiniz yazınızda.

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

kıvanç çiftçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz

Arkadaşlar bu konuyu çok uzatmak istemiyorum son birkaç cşey daha söyliyip bu konuda yazılanları sadece okuyup cevap yazmıycam istenmeyen polemiklere girdim ve daha fazlasına girmek istemiyorum;

Hayatta ki herşey bir tercih meselesidir.

-Aracı sadece ben ve eşim kullanıyoruz 2 kişilik bir aileyiz o yüzden c segment arabalara bakmadım bile tercihim sadece B segment oldu.

-Geçen yıl yüksek hız ve dikkatsizlik yüzünden az kalsın bir kırk ayak olarak tabir edilen kamyonun altına giriyordum benim şansım kamyon söförünün ustaliği sayesinde son anda arka tekerine çarparak ölümcül bir şekilde sonuçlanabilecek bir kazadan sadece tampanu parçalayarak sıyrık bile almadan kurtuldum.o günden beri hız yapmıyorum sakin bir sürüş izliyorum.
    Kısaca yüksek performanslı bir araca ihtiyacım yok.aracım 2000 motorda olsa kullanımım evom dakinden farklı olmiycakti.

-Ev kredisi ödediğim için araca açilabileceğim fiyat kısıtlı idi.2.el 20bin tlyi geçmiyecek bir araç arıyordum(1.4 oto getz gibi).Fiatın sıfır faiz kampanyası sayesinde Evo mu alabildim.

-Eşim düz vites kullanamadiği için otomatik almak zorundaydım.o yüzden düz vites araçlara bakmadım bile bütçeme uyan aralıktada alabilceğim opsiyonlar

getz(2.el)
    İ20
    1.4 fiesta otomatik
    1.2 corsa oto.
    gp-evo dualogic idi

Fiesta tek favorim idi

-Fakat 2011 1.4 fiesta yı uzun süre test için kullandim(kayınpederimin) yakıt tüketimini gördükten sonra ve o fiyata donanımın nekadar boş olduğunu gördükten sonra vaz geçtim.Bizim arakdaşların ilkel olarak tabir ettiği fire motorlar 96 beygir fiesta dan daha performanslı en azından arada bir fark yok ve fiesta 4 ileri vites.
    Aracı aldiğim haftaya kadar İ20 ile evo arası gittim geldim.fakat evonun iç donanımı beni kendine aşık etti ve gönül rahatlığıyla EVO My Life 1.4 fire dualogic aracımı aldım.

Ve aracımdan da sonderce memnunum.Çünkü aracımı almadan önce kullanım amacım,araçalmadaki amacım ve aracı alırken sahip olduğum kriterler belli idi.

1)Fiyat uygunluğu
    2)Otomatik olması
    3)Aracın iç ve dış görünüşüne içimin sinmesi
    4)Sade bir şehirr içi sürüşte ekonomik yakıt( istanbul içi 7.50 üstünü görmedim)
    5)Güvenlik ve donanım

Bu araç benim istediğim bütün kriterleri fazlası ile sağliyor.Çünkü benim araçtan beklediğim kriterlerim belli idi....

Eğer ;

1)yakıt tasarufu önemli olmasa fiesta titanyum vişne çürüğü rengi alırdım.ama dediğim gibi şehir içi ortalama 13-14 lt / 100km yakıt tüketimi işime gelmiyor.1 depo ile 400 km bile yapamıorsunuz en azından ben yapamamiştim. 1.4 ilekl fire motorum ile 100 tl benzin ile 240 km gittim yakıt lambası yanmadı bile kısaca 300 km rahat giderdi.oda 7.5/100 lt ye denk geliyor.600 km 1 depo ile demek.
    kısaca evo ile ayda 2 depo benzin aldiğim yerde fiesta ile 3 depoya yakın benzin almam lazım dı

2)otomatik kriterim olmasa Tjet tarzı bir araç alırdım

3)yılda 10bin km max.yol yapıcam dizele o farkı vermeye gerek duymadım.mağliyet farkını 3 yılda zor çıkarırdı.Ama 10 değil 20-25bin yapsam tereddüt etmez multijet alırdım

Arkadaşlar araç alırken kriterlerinizi belirleyin ki sonradan hayal kırıklığı yaşamayın.

Araç size istediğiniz şeyi vermez.İsteğinize uygun olarak aldığınız araç beklentinizi karşılar

Çirkin kadın yoktur az votka vardır.
    Önemli olan kaç kadeh votkanın sizi tatmin ettiğidir.

SAYGILARIMLA ;
    Konu since1453 tarafından (16/01/2012 Saat 23:09 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 9/15 İlkİlk ... 5678910111213 ... SonSon

Yer imleri

Yer imleri