287 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: 1.4 fire'ı kötüleyenler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

Alıntı since1453 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin derdin nedir ben dahil kimse çözmüş değil...
    aradiğim yüksek performans olsa verdiğim paraya 3-4 yaşında golf yada tjet tarzı bir araç alırdım.....
    istanbul içi günlük kullanım için aldım aracı
    -ekonomik fiyatı
    -konfor
    -dizayn
    -yakıt tasarufu
    Türkiyede varmi 45 lt depoyla istanbul içi bu kış zamanı 600 km den fazla yol yapabileceğin başka araç ?
    33bin tl ye
    -esp
    -asr-msr
    -4 hava yastığı
    -bluetooth
    -sis farı-çelik jant
    -follow me home-corner lights
    vb.özelliklere sahip başaka araç varmı?
    daha 30 dak.önce e5 te 140 yaptım sadece senin gibi boş konuşan insanlar haklımı diye?
    yakacıkta yollar buz tutmuşken rampada dur kalk yaptım sapıtıcakmı diye sırf senin gibi boş konuşanlar haklı mı diye
    Arabayı aldiğimdan beri ilkkez makas attım senin gibi boş konuşanlar haklımı diye
    Bütün bu yaptıklarıma rağmen AOT 7.6/100km

(45*100) / 7.6 = 592 km

Senin gibi bomboş konuşan adama son birkaç sözüm daha var.

OYNAMAYI BİLMEYEN GELİN YERİM DAR DERMİŞ !!!!!!!!!!!!
    ARAÇ KULLANMAYI BİLMEYEN SENİN GİBİLER DE FİRE MOTOR GİTMİYOR DER.
    turkıye de oyle cok arac varkı o dolulukta o kadar hatta ondan az yakan....... sıralattırmayın sımdı... 1.2 corsa 1.25 fıesta, 1.3 colt, benım aklıma gelenler... fıyatlarıda nerdeyse aynıdır sızınkılerle.... ben aracı kotulemıyorum motoru kotuluyorum yazıyorum sız hala salata yapıyorsuınuz aracınıza gule gule bının gercekten dolu bır arac. neden anlamıyorsunuz kı bos konusan ıvır zıvır ayıptır ya ne bos konusması... punto ve evo en sevdıgım aracların arasındadır kı forumda fıre motor harıc kotuledıgım baska hıcbır yonu yoktur bu aracın... 1.2 16 valf ı olsa hıcbırsey de demem.. bırısı alım gucu demıs bırısı doluluk demıs.... ben sıze hayır demıyorum kı..... 1.2 16 valf 85-90 ps bır evo my lıfe ı 33000 e alsan daha mı kotu olur... arac kullanmayı bılmezmısım gıtmıyor dermısım falan ne alaka.... gelın yerım dar dermıs ne alaka.... benım gıbı bos konusanlar haklımı dıye yollarda deney yapmayın .... yokusta falan deney de yapmayın.... ben sorumlu degılım..... denedın ne oldu.... 140 yapıp yokusta kalkınca ne oldu bı anlatsana ben bos mu konusmus oldum..... makas atınca ne oldu... sahınde atıyor makası.... MOTOR KOTU DIYORUM SANA OK... MOTORUN KOTU.... 77 PS 1.4 MOTOR MU KALDI RENO BILE SYMBOLDEN KALDIRDI O MOTORU.... SORUNSUZMUS.... GERI KALAN DIGER MOTORLAR COK MU SORUNLU... 1.4 100 PS SORUNSUZ MOTOR DOLU ORTALIK... CIKAR KAFANI GÖMDÜĞÜN KUMDAN....... muhalefet edıp kırmadan, insanlara laf söylemeden sahsı klıseleer kullanmadan yazmaya calısıyorum ama , masallah.... aman be alın sızın olsun 77 ps cok kacan az yakan makas atan yokusta kalkan motorunuz.....
    jetta1.2 tsı comfortlıne 2012

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turkıye de oyle cok arac varkı o dolulukta o kadar hatta ondan az yakan....... sıralattırmayın sımdı... 1.2 corsa 1.25 fıesta, 1.3 colt, benım aklıma gelenler... fıyatlarıda nerdeyse aynıdır sızınkılerle.... ben aracı kotulemıyorum motoru kotuluyorum yazıyorum sız hala salata yapıyorsuınuz aracınıza gule gule bının gercekten dolu bır arac. neden anlamıyorsunuz kı bos konusan ıvır zıvır ayıptır ya ne bos konusması... punto ve evo en sevdıgım aracların arasındadır kı forumda fıre motor harıc kotuledıgım baska hıcbır yonu yoktur bu aracın... 1.2 16 valf ı olsa hıcbırsey de demem.. bırısı alım gucu demıs bırısı doluluk demıs.... ben sıze hayır demıyorum kı..... 1.2 16 valf 85-90 ps bır evo my lıfe ı 33000 e alsan daha mı kotu olur... arac kullanmayı bılmezmısım gıtmıyor dermısım falan ne alaka.... gelın yerım dar dermıs ne alaka.... benım gıbı bos konusanlar haklımı dıye yollarda deney yapmayın .... yokusta falan deney de yapmayın.... ben sorumlu degılım..... denedın ne oldu.... 140 yapıp yokusta kalkınca ne oldu bı anlatsana ben bos mu konusmus oldum..... makas atınca ne oldu... sahınde atıyor makası.... MOTOR KOTU DIYORUM SANA OK... MOTORUN KOTU.... 77 PS 1.4 MOTOR MU KALDI RENO BILE SYMBOLDEN KALDIRDI O MOTORU.... SORUNSUZMUS.... GERI KALAN DIGER MOTORLAR COK MU SORUNLU... 1.4 100 PS SORUNSUZ MOTOR DOLU ORTALIK... CIKAR KAFANI GÖMDÜĞÜN KUMDAN....... muhalefet edıp kırmadan, insanlara laf söylemeden sahsı klıseleer kullanmadan yazmaya calısıyorum ama , masallah.... aman be alın sızın olsun 77 ps cok kacan az yakan makas atan yokusta kalkan motorunuz.....
    sorularınızı cevaplayayım
    1)1.25 otomatik fiesta yada 1.2 16 valf evo otomatik araç üretildide bizim mi haberimiz yok.
    1.4 2011 otomatik vites fiesta yı uzun süre kullandım inan ki 1.4 fire dan çok ama çok daha kötü.bikere 4 ileri vites .haklısınız çok büyük bir artsısı var....oda şehir içi ortalama 13-14 lt/100 km lik olağan üstü yakıt tüketimi
    2)1.3 colt motoru için hiç bir sözüm yok kesinlikle harika
    yarı oto vitesler içinde en iyi ve sorunsuz olanı
    gelelim (-) lerine
    -iç dizayn
    -2.el değer kaybı
    -kasasının dış görünüşü
    -iç malzame kalitesi
    -ses yalıtımı
    3)1.2 corsa otomatik kullandım.küfür yemediğim kırmızı ışık ve rampa kalamdı.
    evo da ss çalişip rampada dursa bile araç kendini toplayıp rahatlıkla kalkıyor.en azından ben kaldırdım
    4)100 beygirden bahsetmişsiniz
    evt evodan 2 bin tl ucuz 1.4i20 oto ....
    yakıt ortalaması 10 lt üstü altını görmüyor kuzenimle 2 gün arayla çıkardık galariden.haklısın fire dan daha atik ama 120 yi geç ve araçtaki güvensizliği hisset....frenleri yüreğimi hoplattı iç kalite 5 para etmez.evo ile iç ve dış görünümü kıyasla istersen kendin karar ver.....

Bu saydığım araçlar evo dualogicler ile (+)3000 , (-) 3000 tl aralığında olan b segment araçlar...
    Siz söyleyin sayın ümit bey 30000 tl - 36000 tl aralığında otomatik vites ve iç dış donanımda sıfır araç söylermisiniz...
    eğr tjet otomatik araç olsa 2000 tl fark verir alırdım.ama yokkkkkkkk

bir kıyas yapıyorken emsal ürünleri kıyaslayın
    30000-36000 tl aralığı otomatik araçları kıyaslayın

yokuş 3.vites 5. vites yıkılıyorsunuz bu şanzımanın özelliği düşük devirde vites değiştiripte yakıt tasarufu sağlamak değilmi ?
    hangi araç 60 kmde rampada 5. viteste bayılmadan çıkar ?
    hangi araç 3000 devirde rolantide hareket ederken ani sollamaya kalkar?
    dualogic şanzımanda tek bir dokunuşla vitesi 4 e düşürüp 4000 devirse güvenli sollamada taktığınız nedir?
    eğer keşvetmediyseniz dualogic viteste gaza nekadar yüklenirseniz araç devir isitediğinizi algılayıp vites yükseltmiyor?

Türkiye de kış şartlarında 7-7.5 lt şehir içi ortalama(istanbulda yoğun trafikte) sağlayan otomatik vitesbenzinli bir araç bulursanız banda haber verin.Ama düz vites araçlar değil
    tabi ki donanım olarak evom dan aşşaği olamayan 36000 tl yi geçmeyen.....

Her hafta Kartal-Merter arası 1 gün git gel yapıyorum.
    fiesta otomatik 14lt/100km
    evootomatik 6-6.2 lt/100km

yani her gidişte ortama 7 lt fark 7*4 = 28 lt aylık fark
    28*4.37 = 122 tl sadece ordan fark 2 depo benzinde aylık yakıt tasarufu sizce ?

Son olarak geçmiş olsun inşallah enkazdaki tek kaybınız aracınızdır aile fertlerinizden kimse zara görmemiştir.
    Allah sabır versin tekrar geçmiş olsun
    Konu since1453 tarafından (15/01/2012 Saat 15:31 ) değiştirilmiştir.

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.3 colt dediğiniz gibi daha az yakabilir ama göresellik,donanım vs konusunda biraz daha düşünmek lazım bence

1.25 Duratec motor da zaten 80BG'di--82 oldu ve 8V, yakıtı da fire'dan az olmayan bir motor.

Bu arada 1.2 Corsa'nın az yakması mı 2007 sonrası bitti o olay, öncesini net bilmiyorum ama eski kasada ekonomik diyolar.

Gelelim asıl noktaya:
    8V motorların düşük devirlerde ve düşük hızlarda 16v motorlardan az yaktığını biliyor olmalısınız!! Yoksa mesele motordan valf çalmak mı sizce??

Bu yüzden bu motor üretilme sebebine bakıldığı zaman, bu 8V Fire sınıfının iyi motorları arasındadır. Güçsüz motor==(Değildir)Kötü Motor.

SONUÇ OLARAK:
    Bu motor sizin için YETERSİZ bir motor. (Kötü kelimesiyle özetleyemezsiniz olayı)
    Üretim kriterlerine göre, ve o kriterleri göze alarak kullananlara göre ise çok BAŞARILI ve İYİ bir motor

4. Bu mesajı için 2 kişi celenlee'ye teşekkür etti:

Yer imleri

Yer imleri