Eski aracım 16v 103bg Palio 1.6hl idi.Onu satıp Gp Fire Dynamic aracımı aldım.Tabiki 103bg den 77bg'e düşünce zayıf geldi motor gücü.Ama açıkçası ben hiç gitmez diyordum almadan önce fakat beklentimden daha iyi çıktı.
Şöyle ki performans beklentiniz varsa hayal kırıklığı yaşarsınız bu bir gerçek.5te çıktığım yokuşu 4 te çıkıyorum en kötü 3 te çıkıyorum.
Sakin kullanımda gerçekten benzinli araca göre az yakıyor üretim amacı ekonomi 100km/s hızdan sonra yakıtı içmeye başlıyor.Sakin bir karma kullanımda(çoğunluğu ş.dışı) 5.4 litre ortalama yakaladım.Daha ne olsun az km yapılıyorsa dizele gerek yok.Çok km yapılıyorsa tabiki dizel daha mantıklı.
Fiat,Uno sx tek nokta enjeksiyon ve palio 1.4 EL modelinde kullandığı motoru geliştirip fire motor olarak üretmiş maliyet ve dayanıklılık adına ve çok nokta enjeksiyonlu ekonomik bir motor çıkarmış ortaya.
Çok beğendiğimiz 3 ay sipariş bekleyip o günkü kur üzerinden aldığımız vw araçlarda ve audi a3 lerde geçen seneye kadar 1.6 8v 102 bg lik motor kullanılıyordu.Bunu da unutmayalım...
Sonuç olarak fiyat fayda oranında fire motor başarılı ama tabiki motor teknolojisinde bir devrim olan multijet değil...