Sayfa 3/3 İlkİlk 123
60 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Viraj aydınlatma ve ceza hadi burdan buyrun.

Engin Tan
    engincantan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65
    Edilen teşekkür: 155

Alıntı Ersal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Polisle kavga edeceklere ve kavga et diyenlere sesleniyorum.Polisle kavga etmenin cezasının ne olduğunu bilerek mi söylüyorsunuz bilmeden mi söylüyorsunuz kavga et diye?Eminim bilmeden söylüyorsunuzdur.Bilseniz söylemezseniz bundan da bu kadar eminim.Görevli Polis Memura mukavemet artı görevli Polis memurunun görev yapmasını engellemekten hakkınızda iki suçtan dava açılır.C.Savcısı mevcutlu ister böyle durumlarda.Bir gece nezarethanede misafir edilirsiniz.Ertesi gün C.Savcısı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk eder.Mahkeme % 90 tutuklar ama merak etmeyin öbür mahkemede % 100 ser kalırsınız.Ama öbür mahkeme ne kadar zaman sonra olur bilemem tahmini 30-40 gün sürer diye biliyorum. Sonra hakkınızdaki davalar neticesinde 2 sene kadar adliyeye gider gider gelirsin.2-3 Mahkemeye katılmazsın hakim karar verecektir ama sen yoksundur.Bu defa mahkeme hakkında yakalama emri çıkartacak ve polis sabah 5 de evin kapısını çalacak ve karakola götürüp mesai saati başlayınca mahkemeye çıkartacak seni.Hakimden yiyeceğin fırçayı söylemiyorum daha.Karar neticesinde ise muhtemelen 7-8 bin TL kadar para cezası alacaksın.Bu parayı ödeyemezsen hakkında icra takibi başlayacak icra parayı tahsil edemezse 7-8 bin TL nin karşılığı kaç güne denk geliyorsa o kadar cezaevinde yatacaksın.Sonrada cezaevinde yediğin yemeğin parasını sen cezaevinde iken ailenden tahsil edecekler.Bunu polisle kavga edecek arkadaşımız varsa bilsin öyle kavga etsin.Burada hiçbir arkadaşımızın başına bunların gelmesini istemem.Onun için öyle bilmeden sallamak yok kimseyi yanlış yönlendirmeyin.

benim kavgadan kastım polise yumruk tokat girmek değil tabiki...bana böyle bir konudan HİÇBİR POLİS CEZA YAZAMAZ!!!! BENDE BUNU İDDAA EDİYORUM! EĞER GÖREVİNİ YAPIYORSA BİLECEK YAPTIĞI İŞİ! ÖYLE BELİNE SİLAH AĞZINA DÜDÜK ALMAKLA BİTMİYOR! TABİ ÜLKEMİZDE HER DEVLET İŞİNDE OLDUĞU GİBİ KADROLUYUM KENDİMİ GELİŞTİRMEME GEREK DENİLDİĞİ İÇİN BUNLARI GÖRMEK İMKANSIZ!! BAKIN ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM TÜM POLİSLERDEN BAHSETMİYORUM İŞİNİ MUTLAKA İYİ YAPANLAR VARDIR...

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

kimsenin polise saldırmak için bahane aradığı yok fakat,polis polisliğini bilecek!polis bir ülkede iç güvenliği sağlamak için vardır,polis VATANDAŞ için vardır.VATANDAŞIN HUZURU EMNİYETİ İÇİN VARDIR.kimseyi kendinizden üstün görmeyin,devletin her organı her kurumu ki buna hükümet başbakan filanda dahil,vatandaş için vardır.Devleti devlet yapan o ülkede yaşayan insandır!.Daha 1-2 hafta önce kendisine kırmızı yandığı halde önüme fırlayan bir polis otosundaki memurla kavga ettim,ki tamamen keyfe keder çıktı yola,bana neden fren yapmıyorsun diye bağırdı megafonundan.Bende camımı açtım ve dedimki;kırmızıda geçtiniz memur bey yol benimdi.BEN POLİSİM DEDİ.Sen polissen bende vatandaşım,sen benim güvenliğim için varsın,yok yere kırmızıda geçip önüme atlamak için yoksun dedim.CEVAP VEREMEDEN DEFOLDU GİTTİ.Bu ülkede polisler sivil gezerken,paralı tuvaletlere para vermemek için Polis kimliklerini gösteriyorlar,yazıklar olsun.
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Engin Tan
    engincantan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65
    Edilen teşekkür: 155

Alıntı SteinGP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kimsenin polise saldırmak için bahane aradığı yok fakat,polis polisliğini bilecek!polis bir ülkede iç güvenliği sağlamak için vardır,polis VATANDAŞ için vardır.VATANDAŞIN HUZURU EMNİYETİ İÇİN VARDIR.kimseyi kendinizden üstün görmeyin,devletin her organı her kurumu ki buna hükümet başbakan filanda dahil,vatandaş için vardır.Devleti devlet yapan o ülkede yaşayan insandır!.Daha 1-2 hafta önce kendisine kırmızı yandığı halde önüme fırlayan bir polis otosundaki memurla kavga ettim,ki tamamen keyfe keder çıktı yola,bana neden fren yapmıyorsun diye bağırdı megafonundan.Bende camımı açtım ve dedimki;kırmızıda geçtiniz memur bey yol benimdi.BEN POLİSİM DEDİ.Sen polissen bende vatandaşım,sen benim güvenliğim için varsın,yok yere kırmızıda geçip önüme atlamak için yoksun dedim.CEVAP VEREMEDEN DEFOLDU GİTTİ.Bu ülkede polisler sivil gezerken,paralı tuvaletlere para vermemek için Polis kimliklerini gösteriyorlar,yazıklar olsun.

aman efendım bısey demeseydınız sora nezaret falan mazallah(!) sonra gıder dava ederdınız....

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Alıntı egzo-evo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    CEZA MÜEYYİDESİ:
    64/1-b-1 .NOLU TRAFİK SUÇUNUN KONUSU
    Gece sis ışıklarını sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakmak.

UYGULANACAK KİŞİ : Sürücülere
    CEZA MİKTARI VE UYGULAYACAK KURULUŞ: TRF.POLİSİ
    PARA CEZASI:66,00 PEŞİN:49,50 TL

CEZA PUANI:15

arkadaşınızın cezayı iptal ettirebilmesinin en büyük sebebi ceza maddesinin "gece sis ışıklarını..." diye başlamasıdır. bu cezayı gündüz yiyen bir çok kişi ceza maddesinin sadece gece için geçerli olduğunu söyleyerek kesilen cezaları iptal ettirebilmişlerdir. ilginç ve komik ama durum bundan ibaret.

Aslında hiçte ilginç değil..Yani gündüz sis farı gecede oldugu gibi etkili olmaz..Aslında cezaları çok yerinde buluyorum(EĞER GECE AÇIYORSA)..Karşıdan gözüme gözüme vuruyor adam kısma gereği bile görmüyor dar sokaklarda..onu cezasını ben kesmek istiyorum ama hadi neyse..

EMRULLAH AKCA
    akca37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095
    Edilen teşekkür: 335

Konu

Alıntı maccoder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün akşam lambalardan dönüş yaparken köşede duran polis çevirdi ve sis lamban yanıyor diyerek ceza keseceğim dedi kendisine onlar viraj aydınlatma direksiyonu çevirince kendisi yanıyor desemde ve göstermeme rağmen hayır sislerin yanıyordu beni görünce kapattın diyip cezayı yapıştırdı. Resmen sinir oldum adama bir türlü izah edemedim nuh diyor peygamber demiyor ya bu cezaya nerde ve nasıl bir itiraz edebilirim acaba bilen var mı?

Hocam öncelikle geçmiş olsun, ben eski adalet personeliyim, çalıştığım eski birimde ceza tutanaklarının incelemesine bakıyordu, Trafik Mahkemesi veya Sulh Ceza Mahkemelerine itiraz dilekçen ekinde ceza tutanağı , nüfus cüzdanı fotokopinle, sis farlarını yakmadığını, aracın standart özelliğinin ve fabrika çıkışlı bu şekilde üretildiğini, kitapçığının da o özelliği belirten yerin fotokopisini çek belgeye ekle, bu özelliğin fabrikaca araca konulduğu ve güvenlik önlemlerinden bir tanesi olduğunu da belirt derim . Dava açıp kararı lehine çıkartırsan özel olarak mail ile rica edebilir miyim tekrar geçmiş olsun

Hüseyin Asa
    maccoder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 28

Alıntı akca37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam öncelikle geçmiş olsun, ben eski adalet personeliyim, çalıştığım eski birimde ceza tutanaklarının incelemesine bakıyordu, Trafik Mahkemesi veya Sulh Ceza Mahkemelerine itiraz dilekçen ekinde ceza tutanağı , nüfus cüzdanı fotokopinle, sis farlarını yakmadığını, aracın standart özelliğinin ve fabrika çıkışlı bu şekilde üretildiğini, kitapçığının da o özelliği belirten yerin fotokopisini çek belgeye ekle, bu özelliğin fabrikaca araca konulduğu ve güvenlik önlemlerinden bir tanesi olduğunu da belirt derim . Dava açıp kararı lehine çıkartırsan özel olarak mail ile rica edebilir miyim tekrar geçmiş olsun
    Bilgiler için teşekkürler hocam dava sonucunu size bildirimi.

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Alıntı SteinGP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +11111
    Altına imzamı atarım

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Onur y..
    acRep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 333

Bende pek iyisini gormedim yok derken dun gece sislerim yaniyor halde ortakoyden ulusa giderken ani bi cevirme noktasina dustum sisleri kapatmadim cunku gormuslerdi bi defa iyi aksamlar beyefendi dedi sislerinizi kapatirmisiniz Usulca kapattim ehliyet ruhsat derken yedim kesin cezayi diyodum ki alkol varmi dedii yok kullanmadim dedim iyi aksamlar dedi ve bizi ugurladi inip opucektim memuru yeminle

kerem *
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

İşte böyle yapıcı polisler görmek istiyoruz.

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

Tahsin .
    Mugen_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 104

Olumsuz hava muhalefeti dışında sislerimi açmam.. açanada sinir olurum. birde arka kırmızı sis lambası yokmu resmen kör ediyor insanı...

kerem *
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Arka sisi açık önümde gidene uzunlarla cevabı veriyorum.

Tahsin .
    Mugen_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 104

Alıntı krm1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arka sisi açık önümde gidene uzunlarla cevabı veriyorum.
    İşte o senin yaptığın suç oluyor artık sellektör yapmak allahım sen trafikte gidenlere yardım et ne hallere düştük

kerem *
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

O cezasını çeksin ben razıyım

Hasan Fehmi Güler
    hfguler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 24

Bana geçen kış foça kavşağında sisli havada sislerim açık diye ceza yazmaya kalkmışlardı)) bu daha iyiymiş... Havadaki sisin görüşe cokta engel olmadığını yakmasamda olurmuş deyip ceza yazmaya kalktılar... Ben de durduğunuz yerden yapılan tespitle seyir halinde durumun farklı olduğunu sürat arttıkça siste görüş mesafeniz kısalır... Diyerek yazmalarını engellemiştim...

V.Seyhun Akar
    seysey37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    41GC850
    Edilen teşekkür: 219

Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu aracta vıraj ıcı aydınlatmayı sıs farına koymak kullıyen yalnıs... fartoplulugu ıcıne konsaydı eger hıcbır sorun yasanmazdı....
    geçmiş olsun ama kesinlikle doğru bi yaklaşım.. örnek C5 citroen tamda dediğin gibi ve ciddi anlamda viraj içi aydınlatıyor kenarda görmediğin nokta kalmıyor..

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Alıntı Ersal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte bu...+1000 Tayfun hocam sizi alkışlıyorum.Millet olarak tek eksiğimiz var o da eğitim..
    kesinlikle eğitim..o arkadaşı emniyet müdürlüğü eğitime alsaydı bakın araçlarda artık böyle birşey var durum bu bu bu diye anlatsaydı arkadaş o cezayı yazmaz bizde burda bunları konuşuyor olmazdık diye düşünüyorum..

tansel ustun
    cnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Evo Kirmizi
    Plaka
    39 sk 517
    Edilen teşekkür: 19

Standart sisler

arkadasım geçmis olsun aynı olay benim basıma yazın kuşadasında geldi memmue arkadas geldi sisler yanıyı dedi bende hayır yanmıyor dedim kuşadasında kuş beyinli bir polisti hayır dedim onlar viraj içi aydımlatma dedim ama nafile hade bu adam kavşakta düzenlenme yapıyordu işi gücü bıraktı sanki etrafta başka araç yokmuş gibi başladı polimige bide nedese sevinirsiniz benim arabada yok böyle bişey olmadı başka polis daha ona katıldı yok camlar da filimmi var ehliyet ver gibi tabi bu arada kavsak arapaçı eşim emsonunda çıldırdı neneular sizin başka işiniz yokmu be kardeşim yok ceza yazıcaz degince attım suratına ruhsatı kilitledim arabamı sen görürsün dedim o ruhsatı nasıl vereceksindedim tl çıkardım ararmış gibi yaptım dayı dedim böyle böyle dedim memurda duyuyor du sehrin tan neresinde oldugunu söyledim kapadım tel.i ve yürümeye başladı bu arada volkan konak konserveriyordu sahilde baktım arkamdan koşarak yetişti özür diledi bana sordu kimi aradın diye bende dayımı dedim okimdiye sordu seni birazdan aralar dedim ve uzadım

Aydin Dalsiz
    aydintap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 21

Alıntı maccoder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün akşam lambalardan dönüş yaparken köşede duran polis çevirdi ve sis lamban yanıyor diyerek ceza keseceğim dedi kendisine onlar viraj aydınlatma direksiyonu çevirince kendisi yanıyor desemde ve göstermeme rağmen hayır sislerin yanıyordu beni görünce kapattın diyip cezayı yapıştırdı. Resmen sinir oldum adama bir türlü izah edemedim nuh diyor peygamber demiyor ya bu cezaya nerde ve nasıl bir itiraz edebilirim acaba bilen var mı?
    mahkemede itiraz ediyorsun hakimler direkt iptal ediyor. "bimer" adında bir site var bütün kamu ile ilgili buraya yazıyorsun. araştırılıyor. o tür işini savsaklayan memurlar çok çekiyorlar bu siteden duyurulur.

zeki özkan
    santiago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 38

aynısı başıma geldi benimde ama polisi ikna ettim gösterdim inandı kapatmayı falanda gösterdim tabi ama geldi xenonlardan yazdı cezayı

murat aras
    opexturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 83

beni de 2 defa durdurdular aynı sebepten ikisinde de açıkladım ve geçtim sana angutun biri denk gelmiş kötü şans iyi sinirlerini kontrol edip kötü bişey yapmamışsın
    kArŞIYAkA çARŞı

Sayfa 3/3 İlkİlk 123