uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı
bu aracta vıraj ıcı aydınlatmayı sıs farına koymak kullıyen yalnıs... fartoplulugu ıcıne konsaydı eger hıcbır sorun yasanmazdı....
ümit arkadaşım dediğin gibi olsaydı kesinlikle cezaya söz konusu olmazdı.
bende trafik polislerinin dönem dönem sis farlarıyla ilgili hassasiyet gösterdiklerini biliyordum ve acaba diyordum ki arkadaşımızın başına gelmiş.
benim bir endişimde ceza maddesi 64/1-b/6 yani "Sadece park lambaları ile seyretmek". biliyorsunuz araçlarımızda gündüz sürüş farı özelliği var. avrupa ülkelerinde pasif güvenlik unsuru olarak gündüz bile far yakma zorunluluğu vardır. bunun sonucu olarak gündüz sürüş farı özelliği araçlarımızda var ama kısa lambalar kadar canlı yanmadığı için park lambası gibi algılanıp ceza kesilmesi olasılığı yüksek diye düşünüyorum. zaten kullanım kitabıda uyarmış:
Gündüz sürüş farları, gündüz farların yakılmasının mecbur olduğu veya olmadığı ülkelerde
kısa farlara alternatif olarak kullanılabilir.
Gündüz sürüş farları gece ve tünellerde kısa farların yerine kullanılamaz.
Gündüz sürüş farlarının kullanılması, bulunduğunuz ülkenin Karayolları Kanunu ile düzenlenmiştir.
Yasalara uyunuz.
yakında gündüz sürüş farının park lambası olarak algılanması nedeniyle de bir ceza yenirse hiç şaşırmayacağım
Yer imleri