Polisle kavga edeceklere ve kavga et diyenlere sesleniyorum.Polisle kavga etmenin cezasının ne olduğunu bilerek mi söylüyorsunuz bilmeden mi söylüyorsunuz kavga et diye?Eminim bilmeden söylüyorsunuzdur.Bilseniz söylemezseniz bundan da bu kadar eminim.Görevli Polis Memura mukavemet artı görevli Polis memurunun görev yapmasını engellemekten hakkınızda iki suçtan dava açılır.C.Savcısı mevcutlu ister böyle durumlarda.Bir gece nezarethanede misafir edilirsiniz.Ertesi gün C.Savcısı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk eder.Mahkeme % 90 tutuklar ama merak etmeyin öbür mahkemede % 100 ser kalırsınız.Ama öbür mahkeme ne kadar zaman sonra olur bilemem tahmini 30-40 gün sürer diye biliyorum. Sonra hakkınızdaki davalar neticesinde 2 sene kadar adliyeye gider gider gelirsin.2-3 Mahkemeye katılmazsın hakim karar verecektir ama sen yoksundur.Bu defa mahkeme hakkında yakalama emri çıkartacak ve polis sabah 5 de evin kapısını çalacak ve karakola götürüp mesai saati başlayınca mahkemeye çıkartacak seni.Hakimden yiyeceğin fırçayı söylemiyorum daha.Karar neticesinde ise muhtemelen 7-8 bin TL kadar para cezası alacaksın.Bu parayı ödeyemezsen hakkında icra takibi başlayacak icra parayı tahsil edemezse 7-8 bin TL nin karşılığı kaç güne denk geliyorsa o kadar cezaevinde yatacaksın.Sonrada cezaevinde yediğin yemeğin parasını sen cezaevinde iken ailenden tahsil edecekler.Bunu polisle kavga edecek arkadaşımız varsa bilsin öyle kavga etsin.Burada hiçbir arkadaşımızın başına bunların gelmesini istemem.Onun için öyle bilmeden sallamak yok kimseyi yanlış yönlendirmeyin.
Yer imleri