benim bildiğim güneş sensörü. dijital klimalı araçlarda bulunuyor.
benim bildiğim güneş sensörü. dijital klimalı araçlarda bulunuyor.
o t o b i y o g r a f i :
2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /
█▌█ █ ▌▌▌║│
hepimizin bildiğinin aksine araç içi derece algılayıcısı otomatık klımaların ıcındeki sensör sayesınde algılanıyor..en azından GP larda. dijital klımalı GP ların klıma panelının sağ ve sol koselerinde ufak hava ızgaraları var..o ızgaranın ıcınde ufak bir pervane var ters yönlü..araç içindeki havayı bağlantılı olduğu ısı sensörüne ileterek klımanın hızını ayarlıyor..bu durumu klımayı dağıttıktan sonra çozdum ve kafamda ılk sızın aklınıza takılan soru geldi eger ısı sensoru kılmanın ıcınde ıse torpidodakı sensor neyın nesı dır.. kumanda alıcı olduğnuda zannetmiyorum ..actıve lerde soket yerı boş..dynamıklerde sensor mevcut..
eğer güneş sensörü ise ne işe yaramakta?Dijıtal klımanın ısısı ıle ılgılı cvp çıkıyor ozaman ortaya ....ozaman benım yukarıda bahsettığım olay neden var..O UFAK HAVA PERVANESININ AMACI NEDİR..?bu arada o bolgeyı temızledıkten sonra klıma daha bi hassaslastı sıcaklık farklarını anında algılayıp otomatık olorak kendını ayarlıyor..bence klımayla alakalı değil o torpidodakı sensor...
Konu kara kız tarafından (12/04/2011 Saat 13:56 ) değiştirilmiştir.
onrky
1.4 starjet 95hp
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri