itin biri yapmıştır kardeşim,çekemeyen çok,geçmiş olsun
benim jantta resimde görünen problem oluşmuş arkadaşlar. Bir yere çarptığımı, kaldırıma falan sürttüğümü hatırlamıyorum. Önemli bir problem arz eder mi sizce? Neden olmuş olabilir bir de? Jant kapağımın da o kısmı kırılmış. Darbe almış yani. Çok takılıyor kafama araba sağa çekiyormuş gibi falan hissetmeye başladım =)
başına gelen varsa daha önce bilgilerinizi almak isterim. Problem ciddi ise zaten lastik de düşünüyordum bir de çelik jant takımı alırım artık![]()
itin biri yapmıştır kardeşim,çekemeyen çok,geçmiş olsun
Geçmiş olsun.
kapak jant aracın çekişiyle ilgili bi problem yapmaz , resimde lastik biraz inik gibi geldi çekmenin sebebi o olabilir , gece mahallede oynayan çocukların yapmış olabiliteside var tabi geçmiş olsun
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
benimde başıma aynı durum geldi çok derin olmamasına rağmen çukura girip çıktı lastik indiğimde kapak aynı yerden kırılmıştı burak aynı durum olmuş olabilir sanada...
O jant oradan hava kaçırmaz mı? Ya da o lastiğin balansı bozularak belirli hızlarda titreme yaptırmaz mı? Bence yakın zamanda düzelttirmelisiniz.
jant kapağının kırığı önemli değilde janta eğilme varsa düzeltirin. resimde inik duruyor vakit geçirmeden lastikçiye uğrayın.
Lastiklerin havalarını eşitleyin çekme devam ediyorsa bildiğiniz güvendiğiniz rot balansçıya gidin. Kırılması sıkıntı değil kapak alıverirsiniz.
kapak umrumda değil zaten arkadaşlar resimde görüldüğü gibi jant lastikten sıyrılmış biraz takıldığım nokta da bu yani anlayacağınız.
it uğursuzla olucak şey değil derin bir çukura sert bir şekilde düşmüşsünüz sonuç ortada en kısa sürede lastikçiye gidip düzelttirmelisiniz
Lastik jant temasında sızdırmazlığı sağlayan bölge, jantınızda eğik olan bölge değildir. Sızdırma yapmaz oradan. Ama balans açısından dengeyi bozacaktır, yarıçapın maksimum olduğu yerde çünkü. Gidin düzelttirin, kafanız hertürlü rahat etsin.
bugün sanayide düzelttirdim jantı...lastik hava basınçlarını da kontrol etti, bu lastik değil de öbür ön lastiğin havasını biraz indirdi.. çekme falan kalmadı mutluyum. Jant kapakları için kemaloto ile görüşmem gerekecek sanırım![]()
hava basıncı düşük lastikle çukura girilmiş gibi. Bir de park sırasında kaldırıma dayanırsa bunu yapar. Geçmiş olsun.
Gezgin Gp.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri